|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Obrona jest dobrze obsadzona do pierwszego błędu Kutwy.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
4 zwycięstwa remis i dwie porażki to średnia 1,86
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Ps.Najsłabsi na boisku - Duarte,Baena.Przeciętny Rodado który wchodził w jakieś niepotrzebne dryblingi z kilkoma rywalami.Po jednej takiej stracie też było gorąco.Sukiennicki ma swoich hejterów wiec mu odpuszczę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jakie dwie porażki? W lidze Jop ma staty 4-1-1, co daje średnią 2,17.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę, że absolutnym sufitem będą 2 transfery "in" w zimie. Mamy problem z grą z przodu, więc siłą rzeczy wzmocnienia obrony schodzą niestety na dalszy plan.
Osobiście też już bym nie chciał wbijać sobie szpilek w oczy, patrząc na grę Jarocha, ale w obecnej sytuacji jesteśmy na niego skazani. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Sukiennicki może szarpać jako skrzydłowy (przynajmniej nie musiałby wchodzić Fred), na środek się nie nadaje, zbyt elektryczny.
Ale to i tak kosmetyka, skład mamy po prostu słaby i żeby myśleć o awansie (bo przypominam, że nawet zajęcie tego "upragnionego" 6 miejsca to wciąż daleka droga do awansu, co udowodniły nam Niepołomice) potrzeba naprawdę wzmocnień w zimie. Kilku gości, którzy mogliby z buta wejść do pierwszego składu, a nie "młodych zdolnych" czy ludzi którzy nie grali przez ostatni rok. Szansa, zwłaszcza bez notesu Kiko, że takich ściągniemy za pół darmo jest mizerna. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może to nie jest zachłyśnięcie się umiejętnościami Kutwy, ale po prostu docenienie jego przyzwoitej gry. Ma swoje ograniczenia, których pewnie nigdy nie przeskoczy, ale wygląda na ten moment co najmniej solidnie.
W tym momencie są po prostu bardziej palące problemy na innych pozycjach. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
setke to miał rumień z tychów , a nie sukiennicki, biorąc pod uwage poziom wyszkolenia polskich piłkarzy należy docenić udany i celny strzał oliviera a nie pieprzyć kocopoły o zmarnowanej setce
on ma inne rzeczy za uszami co wypunktował wolfy , a nie akurat całkiem fajny strzał, który akurat padł łupem bramkarza ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Oj Arkadiuszu co za język
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
nie urażam nikogo, punktów u Framata za to nie bedzie, to zwykła retoryka
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wg mnie to jest ad persona, zdecydowanie taka adnotacja widnieje w taryfikatorze Framata
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Krótko - mam nadzieję, że nigdy więcej w naszych barwach nie wystąpi nieudacznik FRED. Toż to Bregu przy nim wyglądał na piłkarza (pod formą), a ja sam zacząłem tęsknić za Młyńskim (trwałoby to, do jego pierwszego meczu).
Skrzydła to nasza najsłabiej obsadzona pozycja. Zgadzam się, że środek pola zawiódł w meczu z Tychami, ale przyjrzyjmy się skrzydłowym: - Alfaro - nie odzyskał fprmy po kontuzji, o ile gra inteligentnie i jest przydatny w defensywie, to w ataku ani nie ma strzału, ani jego podania/dośrodkowania nie dochodzą celu - Baena - typowy jeździec bez głowy - zaliczy kilka udanych przebłysków w meczu, by w następnych dwóch spotkabiach wszystko psuć - trudno o regularność - Kiss - bez takiej przebojowości, jaką ma Baena i bez inteligencji Alfaro - mocno średnia jest ta jego przygoda w Wiśle i niestety nic nie wskazuje na nagłą poprawę jego gry z powyższej trójki właściwie obsadzamy nasze skrzydła... bo: - Duarte - czy to nie jest indywidualnie jeden z najgorszych piłkarzy w historii Wisły? Gościu prowadzi piłkę w taki sposób, że każdy rywal mu ją z łatwością odbiera. Pod pressingiem rywala gra na siłę do przodu (prawie zawsze niedokładnie). Przy kontakcie z rywalem kładzie się na murawę bez faulu... Wpuszczając go na boisko gramy o jednego mniej. Dotychczas chwaliłem trenera Jopa za dobry dobór składu i reagowanie w trakcie meczu. Pierwszym red allertem było wystawienie środka obrony obeony Uryga-Biedrzycki (mam nadzieję, że już nigdy nie zobaczymy tego duetu na boisku). Drugim jest wystawianie Duarte kosztem nawet tego młodego Kuziemki, który moim zdaniem nie jest na takim poziomie, by przebojem wejść do składu, ale przynajmniej będzie kolejny 'jeździec bez głowy' który wrzuci obrońców rywali na karuzele. Fred nie daje żadnych nadziei, że może mu się taka sztuka udać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Kuziemka... taaa to może jeszcze Tokarczyk z Młyńskim?
Ostatnio edytowane przez emjot : 05.11.2024 o godz. 22:53.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ale Sukiennicki biega jak żyd po pustym sklepie w dodatku przerażająco ślamazarnie, unika walki w obronie w ataku zwalnia każdą akcję irytującym poprawianiem piłki. Został przy pułapce ofsajdowej dobrze założonej przez obronę i tylko dzięki Letkiewiczowi nie zawalił bramki wartej 2 punkty. Czy tylko przez niego był remis? Nie, ale jego postawa wywróciła całą naszą grę.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Fajna analiza. Zasadniczo sie zgadzam.
Wydaje mi sie, ze to byl taki mecz, w ktorych bez wiekszego ryzyka (slabosc GKSu) chcial przetestowac inne warianty (kartki i kontuzje troche wymusily) i poznac odpowiedzi na co sobie mozna w przyszlosci pozwolic a na co nie. Mysle, ze wiecej w takiej konfiguracji nie zagramy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dodalbym też odnośnie Kutwy, że nawet w wywiadach przyznaje że od juniorów występuje na pozycji stopera i dopiero rok w temu w CLJ z potrzeby chwili zaczął grać na pozycji 6. Także trochę casus Urygi, choć pewnie to doświadczenie pomoże mu w przyszłości.
Myślę że taktyka w meczu z Tychami mogła zdać egzamin, ale przede wszystkim rywal zastosował dobra taktykę + ich sytuacja w tabeli wymusiła granie na dużym ryzyku. Czuję jednak że z SSW Jop namiesza trochę w składzie, a już na pewno wpuści innych zmienników. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli Jop nie będzie wyciągać wniosków ze swoich błędnych decyzji kadrowych, to na wiosnę na ławce będziemy mieć nowego trenera. Czasu i marginesu błędu w zasadzie już nie ma.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Wydaje mi się że sam najlepiej wie jak to wyglądało. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Myślę że w klubie mają mocno dość tej karuzeli trenerskiej, która finalnie doprowadziła nas do punktu wyjścia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
różne odloty tu czytałem ale
to jest jeden z największych
Ostatnio edytowane przez emjot : 06.11.2024 o godz. 20:57.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może i mają dość karuzeli, ale jak się w lutym okaże, że do strefy barażowej brakuje nam 10 punktów, to Jop (z całą moją sympatią do niego) może szybko skończyć na zielonej trawce.
Wprowadzanie na boisko tragicznego Duarte idzie na konto Jopa. Ma na ławce inne opcje. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
konkrety poproszę ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Rozpatrujemy juniora który nie zagrał jeszcze minuty ponad 4 poziom rozgrywkowej w Polsce, który miałby pociągnąć nasza gre vs piłkarza który jeszcze pół roku temu ładowal piękna bramke przeciwko Olympiakosowi w lidze greckiej mając 100 wystepow w tej lidze. Duarte albo fatalnie przechodzi aklimatyzację, albo nie może zrozumieć systemu gry albo jest rzucany po pozycjach, ale to wziąż piłkarz o umiejętnościach których nie ma nikt w naszych rezerwach. I nie powiem, sam z chęcią zobaczyłbym Kuziemke na boisku, ale litości, nie rozpatrujemy jego nie wpuszczenia jako błąd trenera bo 99% kibiców tak by zrobiło. To co odwalił po wejściu to już temat na inną rozmowę. Tak dramatycznej zmiany jeszcze nie miał.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 06.11.2024 o godz. 13:00.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
trudno nawet rozpatrywać Kuziemkę jako opcję do czegokolwiek w tym momencie rozum to podpowiada nie emocje ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Biorąc pod uwagę formę Duarte, to na skrzydło mogli wpuścić Kmiecika, wielkiej różnicy by nie było.
Wpuszczenie np. Kuziemki byłoby o tyle dobre, że mogłoby dać odpowiedź czy młody się będzie nadawać do czegokolwiek. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
nie napiszesz nic co nadawałoby się do dyskusji. Pominę milczeniem żałosny tekst o Kmieciku co do Kuziemki chłopak nadaje się na ławkę, a nie na grę w I lidze no ewentualnie może sobie w III lidze pokopać - to, że go Jop (znając go z rezerw przecież) nie wpuścił na boisko przy takiej nędzy skrzydłowej w tym meczu jest jednoznaczne
Ostatnio edytowane przez emjot : 06.11.2024 o godz. 11:11.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
między nim a Kuziemką (ja wiem to nie jest ta sama pozycja itp. itd) jest różnica dwóch lub nawet trzech klas obecnie Kuziemka to nie jest mega ultra talent, ja tego nie widzę w nim może wypali, ale może nie wystawianie go na pałę w meczu bo.... nie ma kto grać jest pozbawione sensu granie w grę pt. wystawmy młodego na pewno będzie lepszy niż.... a potem ten młody się pali, gra padakę i się nie podnosi, albo co więcej zawala mecz (co by było jakby przez Kuziemkę padła bramka dla GKS ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skoro Kuziemka nadaje się na ławkę, to gdzie z obecną formą powinien grać Duarte?
Konkrety poproszę ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|