The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.09.2024, 09:27
willow napisał(a):Wyświetl post
Stary, wszystko o czym piszesz, to są problemy poboczne. My jeszcze godzinami i dniami możemy dyskutować, gdzie powinien grać Rodado a nie powinien Sukiennicki, czy Carbo jest pod formą a Uryga rusza się jak wóz z węglem, czy Moskal jest dobrym trenerem czy marną podróbą, ale to wszystko jest mało znaczące i odciąga uwagę od głównego problemu, od którego biorą się wszystkie inne - a tym problemem jest nasz właściciel. Facet kupił sobie zabawkę, na którą go nie stać. Jak na właściciela klubu jest gołodupcem i musi to zrozumieć, schować swoje ego do kieszeni i albo znaleźć współinwestora, albo sprzedać ten klub. Ja wiem, że to łatwo się mówi itp itd... ale ja innego wyjścia nie widzę. Może gdybyśmy nie mieli długów i niższe koszty utrzymania, ewentualnie jakąś pomoc z miasta, może facet dałby radę finansowo. Ale realia są jakie są. O nie ma kasy na lepsze transfery i lepszy sztab trenerski i pewnie nie będzie miał. I wszelkie dyskusje o tym gdzie ko ma grać albo nie grać albo jak inteligentny mamy sztab szkoleniowy (bądź nie) są fajne, ale nie dotykają niestety tego podstawowego problemu.
Nie zgodzę się z dwóch powodów:
- to są rzeczy na które trener ma wpływ i są do naprawy
- to są rzeczy kluczowe dla gry i wyniku.

Ja wiem że bardzo wygodnie niektórym którzy teraz Ci ochoczo przytakują zamieść pod dywan sprawę kretyńskich pomysłów Moskala, ale nam realnie grozi seria której rezultatem będzie druga liga.

A kwestia tego że właściciel to pajac z kretyńskimi wizjami była już poruszona w odpowiednim temacie, nie raz i nie dwa, również przeze mnie. Na chwilę obecną tutaj zmiana jest nerealna.
Co zabawne - Moskal przyszedł tutaj bo wziął go Królewski żeby grać swoją wymarzoną "krakoską piłkę". Efekty widzimy w tabeli. Ale nie znaczy to że musimy realizować tą poronioną wizję aż do spadku.

Dlatego skupmy się na tym co realne, jest wiele klubów które funkcjonowały w historii z nienormalnym prezesem u sterów. Tylko trzeba mieć trenera który to ogarnie, a ja mam wątpliwości czy kimś takim jest Moskal...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.09.2024 o godz. 09:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.09.2024, 09:57
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie zgodzę się z dwóch powodów:
- to są rzeczy na które trener ma wpływ i są do naprawy
- to są rzeczy kluczowe dla gry i wyniki.
Nie możesz pojąć prostej rzeczy. O naprawie możemy mówić, gdy mamy do czynienia z czymś co działa i się popsuje. Twór, którym jest Wisła nie funkcjonuje od lat. I na tych zasadach raczej nie zafunkcjonuje. W rzeczywistym świecie, za szybko, za łatwo i za tanio można zbudować drużyny, którym wystarczy niska obrona i oczekiwanie na błędy, żeby ofensywna Wisła miała rację bytu. Nie za takie pieniądze i nie bez pionu sportowego.

Trochę ten obraz zaburzają puchary, ale wbrew pozorom nie aż tak bardzo, jakby mogło się wydawać, bo nasi przeciwnicy, często lepsi od pierwszoligowców, grali też z nami inaczej niż Kotwica czy Warta.

Nie chcę mi się po raz kolejny na ten temat. Napiszę wobec tego, że Wisła w tym składzie personalnym, bez względu na trenera, nie ma racji bytu w pierwszej lidze. Źle... Wyraziłem się mało precyzyjnie. Oczywiście może tutaj grać przez najbliższą dekadę, ale kwestia awansu będzie raczej dziełem przypadku, zaistnienia wielu czynników w tym samym czasie, niż planu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów