The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.09.2024, 22:13
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
My gramy futbol artystyczny: jakby robiono jakąś galę figurowej gry w futbol to byśmy tam byli faworytami.

Wbrew temu co piszecie, ja nie widziałem sytuacji strzeleckich w tym meczu. Była jedna w pierwszej połowie (Starzyński) i jedna w drugiej (strzał zblokowany przez obrońcę).

Poza tym same strzały z 20-25 metrów, jakieś nieprzygotowane strzały sytuacyjne, parę kompletnie niecelnych główek z trudnych pozycji.

Tragedia z dośrodkowaniami. I ligę wygrywa się przez dośrodkowania. My nie jesteśmy aż tak dobrzy do gry żeby rozklepać obronę Warty i wjechać z piłką do bramki, dlatego wszystko się kończy 15-20 metrów od bramki. Dośrodkowania to jest skandal i tragedia, nie ma też kto głowy wygrać.

Obawiam się, że kadrę też zbudowano pod kątem artystycznym, a nie żeby pakować piłkę do bramki rywala.
A jedyny napastnik u Moskala nie gra w ataku i wykonuje rzuty rożne.
Wizjonera mamy, nie trenera!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.09.2024, 22:19
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A jedyny napastnik u Moskala nie gra w ataku i wykonuje rzuty rożne.
Wizjonera mamy, nie trenera!
Jednak trzeba się zgodzić, że Rodado nie będzie walczył o piłki z wrzutek na głowę z jakimikolwiek obrońcami, bo jest od nich dużo niższy.
A to, że wykonuje rożne - z tego wynika, że robi to najlepiej
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.09.2024, 22:22
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jednak trzeba się zgodzić, że Rodado nie będzie walczył o piłki z wrzutek na głowę z jakimikolwiek obrońcami, bo jest od nich dużo niższy.
Ale może wykańczać.
W poprzednim sezonie strzelił najwięcej goli u nas głową i z dobitek.

Kretynizmem jest dogrywanie piłek kiedy nie ma ich komu wykończyć.

Karcz pytał o to samo.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.09.2024, 22:23
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Trzeba się również zgodzić że jako jedyny w tej drużynie oddaje strzały w większości w światło bramki a nie poza
Również w sytuacyjnych strzałach, z drugich piłek etc
I strzela najwięcej w drużynie goli głową
A jak ma oddawać te strzały skoro w momencie gdy piłka jest w okolicach pola karnego to on jest w okolicach chorągiewki ?
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.09.2024, 22:24
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Trzeba się również zgodzić że jako jedyny w tej drużynie oddaje strzały w większości w światło bramki a nie poza
Również w sytuacyjnych strzałach, z drugich piłek etc
I strzela najwięcej w drużynie goli głową
A jak ma oddawać te strzały skoro w momencie gdy piłka jest w okolicach pola karnego to on jest w okolicach chorągiewki ?
O tym piszę.
To kretyński pomysł jedynego piłkarza który umie strzelać trzymać poza polem karnym.
Moskal chciał chyba pokazać jaki to z niego taktyk, z żenującym skutkiem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.09.2024, 22:27
wolfy napisał(a):Wyświetl post
O tym piszę.
To kretyński pomysł jedynego piłkarza który umie strzelać trzymać poza polem karnym.
Moskal chciał chyba pokazać jaki to z niego taktyk, z żenującym skutkiem.
Wiem , w zasadzie powtórzyłem twoje spostrzeżenia
ale jak zacząłem pisac swojego posta to twojego jeszcze nie bylo
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 14.09.2024, 09:24
S1mone - pełna zgoda, Moskal potrafi zajebiście grać jak Barcelona - kiedy mu idzie. Widać rękę trenera i jest winą piłkarzy, że nie wykorzystali 20 sytuacji, które mieli w I połowie.

Problem polega na tym, że Moskal nie potrafi opanować sytuacji, kiedy mu nie idzie, umie grać tylko tę klepkę, a przede wszystkim na tym, że nie ma piłkarzy do gry jak Barcelona.

Ja się spodziewałem, że będziemy mieli wpadki, kiedy nam nie będzie szło i bałem się, jak będzie wyglądała gra z tym składem. Mimo wszystko liczyłem, że Moskal nabrał doświadczenia w I lidze (to już trochę spec od ładnych awansów) i będzie umiał opanować sytuację. Że w pięknym stylu wywalczy awans, po czym zostanie zwolniony we wrześniu przyszłego roku, kiedy po raz n-ty okaże się, że jego taktyka nie nadaje się do gry beniaminków w Ekstraklasie.

Dajmy im jeszcze trochę czasu, może zaskoczy, ale. boje się, że to ten sam trener - tyle że Wisła, w odróżnieniu od ŁKS i kogo tam Moskal jeszcze nie prowadził, jest przeklęta.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów