|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Nadchodząca kolejka
![]() Aktualna tabela ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez Arkadiusz.Czerepach : 11.09.2024 o godz. 12:06.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Pasowałoby w tych meczach zdobyć przynajmniej 4 punkty, ale obawiam się, że skończy się na 2 albo 3.
Optymistycznie Wisła 3-1 Warta ŁKS 2-2 Wisła ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Mam to samo, wygrana z Wartą i minimum remis w Łodzi i powinniśmy być umiarkowanie zadowoleni.
Z perspektywy czasu szkoda że akurat z ŁKSem nie graliśmy gdy w 1 kolejce był z forma w lesie. Warta również wyjdzie mocniejsza niż przed przerwą na kadrę, bo gorzej już nie da się grać. Obyśmy wyszli wypoczęci, zwarci, gotowi i skupieni tylko na lidze. Pora na punktowanie na miarę oczekiwań i możliwości. PS. Plus za dwumecz w temacie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Co do ŁKS- u, to nie wiem czy należy żałować przełożenia meczu. My wtedy mieliśmy zdekompletowaną kadrę a nasza forma też dupy nie urywała. Trzeba to wygrać, musi wyjść najlepszy możliwy skład i zagrać na maksimum możliwości. Z uwagi na żenujące punktowanie w pierwszych 5-ciu meczach cztery punkty to może być za mało w kontekście sezonu. Niestety, tak to jest jak się traci punkty z Kotwicą, Polonią i Zniczem JEDNOCZEŚNIE. Zresztą - deja vu z poprzedniego sezonu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.09.2024 o godz. 15:23.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Z geniuszem trenerskim 1-2 pkt w tych spotkaniach to maks.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Lesiu gdzie twoja milosc do Wisły i zrozumienie dla trenerów? Czyżby już Moskal u JK wypierdalac? Niczym twe słynne Rude i JK wypierdalać?
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Wtedy 5 pkt w 5 meczach, dzisiaj 6 pkt.. wówczas zaczęliśmy dość fajna serię zwycięstw przeplatanych remisami co przynajmniej wywindowało nas na 6 miejsce po jesieni. Co przy tak przeciętnych wynikach i nierównej grze było i tak cudem. W meczu z Wartą prawdopodobnie zaczniemy bez Kissa. Podobno złapał grype lub inną infekcje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Kilka miesięcy wcześniej pisałem o takich samych wnioskach, to mnie wyśmiewałes. Dlugo zajeło ci przyznanie mi racji. Mam poszukac cytatow, naprawdę tego chcesz, chorągiewo |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kadra jest słabsza niż rok temu, doszły też puchary, czyli 8 meczów na maksymalnej intensywności, a w tym czasie mecze ligowe. Wszystko rozegrane w 1,5 miesiąca. Pamiętam jak lizodupy Zaskrońca i Rudego mówiły jak to jest ciężko zagrać 3 mecze w PP przez pół roku xd Że Rude ma tak pod górkę przez PP, że to utrudni walke o awans. Wtedy graliśmy mecz w PP rzadziej niż raz na miesiąc, teraz przez 1,5 miesiąca było 8 meczów, w tym te wiążące się z dalekimi podróżami. Jakoś o tym lizodupy wiele nie mówią.
Gra jest lepsza niż za Rudego. Niestety wyników w lidze ot nie przynosi i przywraca do głowy poprzednie sezony gdzie kopiemy się po czole (w przenośni oczywiście). Teraz po odpadnięciu z europejskich pucharów będzie duży sprawdzian i albo Wisła będzie punktowała średnio około 2 pkt na mecz albo z tej mąki chleba nie będzie. Cytat:
Przecież od roku pisałem, że oni się promują w pucharach więc nie wiem o co ci chodzi choragiewko. Dzisiaj jak wiatr zawiał? Zmieni się kierunek po południu i napiszesz, że Kazka kochasz?
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 12.09.2024 o godz. 09:23.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
10:1 w strzałach celnych z Kotwicą daje pewną nadzieję.
Miejmy nadzieję, że bramkarze przeciwników nie będą mieć przeciwko nam meczów życia. Co do innych spraw około meczowych to Warta nie przyjedzie, a na ŁKS nas nie wpuszczą. Czyli w PZPN gówniano ale stabilnie. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
To już powiedział JK że nie liczy na żadną zmianę w tym sezonie. Prezesi wydają decyzję bo im tak wygodnie i nie chcą się wychylac. Założę się że nawet w wiekszosci klubów nie ma specjalnych naciskow ze strony "kumatych", tylko klepią decyzję żeby się czasem nikt nie odezwał.
Jak cokolwiek się zmieni to po awansie, czyli nie wiadomo kiedy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest jeszcze szansa, że Cezary "Disco Polo" Kulesza nie wygra wyborów w 2025, a w jego miejsce przyjdzie ktoś, kto zechce się chociaż pochylić nad tym problemem.
Zastanawiam się co by się stało, gdyby w całej sprawie zapadły wyroki, które niekoniecznie będą uderzać w kibiców Wisły. Na przeprosiny nie liczę, ale czy sytuacja wróciłaby po czymś takim do normalności? ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież to jest Polska w pigułce. Ktoś atakuje Wisłę i Unię. Wiadomo, że Wisła bez sprzetu się nie rusza. Czy ktoś se samobuja racą zajebał czy nawet pocięty został przez Wisłę, co to za róznica? To nie Wisła się pchała żeby kogoś zabić, tylko ZS i spółka ATAKOWALI.
Za atakowanie bezbronnych I teraz najlepsze. Media i kluby, aby postawić się patologii w polskiej piłce, postawić się nożownikom czy jak kto woli racownikom I dlatego między innymi jest tak źle z polską piłką, bo rządzi nią patologia stadionowa i patologia gabinetowa. O ile jestem za tym aby kibice byli ważną częścią klubu i coś do powiedzenia mieli, o tyle powinno się sprawy poza stadionowe, bandyckie odsiewać od oficjalnego głosu płynącego z klubu, nie powinno się na wszystko pozwolić kibolom, a przede wszystkim nie na robienie ....y z logiki. W imię walki o praworządnosć i walki z kibolami, kluby poddały się terrorowi kiboli i łamią prawo. Coś pięknego. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Musimy zacząć odrabiać straty w tabeli = musimy wysłać z Wartą.
A potem świetnie byłoby wygrać także z ŁKS-em itd. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Wyroki to przede wszystkim są dla konkretnych osób, a nie dla jakiekolwiek grupy społeczne.
Dla kumatych co powie są nie ma najmniejszego znaczenia. Oni mają swoją "prawdę". |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Gramy swoje, czyli remis z Wartą i w plecy z Łks.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Nasi odpoczęli i będą żądni krwi, spragnieni piłki i pełni pozytywnego vibe-u.
Żartowałem. Będą zmęczeni po pucharach, zmęczeni po libacjach alkoholowo-narkotykowych i będzie słanianie się na nogach. Żartowałem. Będą dwa remisy. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Druga połowa jutrzejszego meczu to może być piłka wodna, kilkanaście milimetrów wody spadnie między godz. 20 a 22 .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Jutro mają się dopiero o tej porze opady zacząć. Gorzej by było w sobotę po kilkunastu godzinach nieprzerwanych deszczów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Przy pytaniu o Enisa, trener Moskal najpierw podrapał się za uchem a później udzielił odpowiedzi...
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Konferencja prasowa:
https://youtu.be/6jy8IytGjt8?si=TmdesZyrq1T0c8sT Raport medyczny przed piątkowym starciem: - Kacper Duda - trenuje z drużyną w ograniczonym zakresie, w następnym tygodniu poddany zostanie kontroli; - Giannis Kiakos - trenuje z drużyną w ograniczonym zakresie; - Dawid Szot - trenuje z drużyną w ograniczonym zakresie, planowano ma zostać wdrożony w pełne treningi za 2-3 tygodnie; - Bartosz Talar - trenuje indywidualnie na boisku; - Jakub Stępak - w procesie rehabilitacji; - Kamil Broda - ma uraz więzadłowy palców, jest w procesie rehabilitacji; - Tamás Kiss - jest po przebytej chorobie, planowo ma wrócić do treningów w weekend 14-15 września; - Joseph Colley - jest w trakcie rehabilitacji. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Broda ma kontuzję. Nowe, nie znałem.
Zastanawiam się który kretyn w klubie wpadł na pomysł przedłużania z nim kontraktu? Ani nie umie bronić, ani nawet przez większość sezonu nie może, bo się leczy. Czyli mamy jednego bramkarza w kadrze, bo Letkiewicz ostatnio się nie popisuje w rezerwach. Deja vu coraz silniejsze... @pepe - trudno żeby bramkarz Kotwicy wpuszczał piłki bite w środek bramki...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.09.2024 o godz. 22:58.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy jest część ciała, której Broda jeszcze nie miał kontuzjowanej? Albo ten chłop ma jakiegoś gigantycznego pecha, albo po prostu genetycznie nie nadaje się do tego zawodu.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Ekscytacja meczem odzwierciedla nastroje i pozycje w tabeli. Podchodzę obojętnie, nie wiem czego się spodziewać.
nie ogladalem Warty jeszcze w tym sezonie. Ale skoro spodziewamy się zwycięstwa więc pachnie remisem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Ja bym do tego dodał jednak że marketing klubowy poszedł na L4.
Poza grafikami czy montażystami to cała reszta wykazuje zero kreatywności i swojej i inicjatywy. Niech kogoś nawet zabolą te słowa, ale co klub zrobił by powalczyć o frekwencję? Jedno spotkanie w fanshopie i 10 postów X "chodźcie kupcie bilety". Przespane całkowicie 2 tygodnie, a 4 tygodnie od ostatniego meczu na Reymonta. Wielkiej presji trybun nie będzie, ale moze na przekór właśnie rozegramy dobre spotkanie. A już na pewno nie tak słabe jak ostatnie spotkanie Wisły z Wartą które było.... naszym ostatnim spotkaniem w ekstraklasie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Cytując klasyka:
Kto ma być ten będzie ![]() ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hmmm, to może lepiej że nie wykazują inicjatywy
![]() ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Też tak myślę. Generalnie te socjale w mojej opinii najlepiej wypadają jak ograniczają się do formy czysto informacyjnej
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Licze dzisiaj na wysoką wygraną, przynajmniej 2 bramkami. 4-1, 5-2 cokolwiek innego, będe rozczarowany.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Dzisiaj remis albo wymęczona wygrana po graniu padaki. Moskal powie, że przez przerwę na reprę zabrakło rytmu meczowego.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|