The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2024, 14:12
Przecież drozd to jaki Goebbels od Zaskrońca xd Papier wszystko przyjmie. Można nawet powiedzieć, że kilku piłkarzy Wisły było przekupionych albo że cały świat nas okłamuje bo tak na prawdę to wygraliśmy 6:1 ale obraz został zmanipulowany przez reptilian.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.08.2024, 14:58
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
a czy ubiór i higiena nie są elementem kultury osobistej ?
Czyli przypieprzasz się do didaskaliów? Twoje prawo .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.08.2024, 15:12
azor napisał(a):Wyświetl post
Dziękuje, nie omieszkam skorzystać z rady forumowego omnibusa.

Nie uważam, żebyśmy się sami rozjechali. Ba - zaryzykuje, że zagraliśmy całkiem nieźle jak na swoje możliwości. Problemem, a w sumie oczywistością była różnica klas pomiędzy nami a CB. Kilku klas. Z tego wynikały błędy Jarocha, Brody itd. - bo grali przeciwko lepiej zorganizowanej drużynie z lepszymi indywidualnie zawodnikami. Na tym w dużym uproszczeniu polega piłka nożna/każdy sport - popełniasz błędy, bo lepszy przeciwnik cię do nich zmusza.

Stwierdzenie, że tylko dzięki naszym babolom CB wrzuciło nam na dużym luzie 6 bramek...no cóż, nie dziwi mnie że padło od Ciebie.
A jak to niby organizacja gry CB wpłynęła na postawę Jarocha przy pierwszej, czy Brody przy drugiej bramce? Pierwszy w sytuacji 1/1 ustawił się jak debil czyli tak jakby w ogóle go nie było, a drugi zostawił sobie bramkę bo wymyślił, że będzie wrzutka. Słucham jaka to nad przeciętna organizacja gry CB wymusiła te kompromitujące zachowania? A strzał w środek przy szóstej, a minięcie się naszych z piłką przy wrzutce z rogu przy trzeciej?

Inaczej, którą bramkę CB strzeliło w wyniku jakiejś zorganizowanej akcji? Prosiłbym o uzasadnienie .

A to, że na luzie to skąd wiesz? Ja tam nie widziałem u nich odpuszczania nawet przy 6:0.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Przecież drozd to jaki Goebbels od Zaskrońca xd Papier wszystko przyjmie. Można nawet powiedzieć, że kilku piłkarzy Wisły było przekupionych albo że cały świat nas okłamuje bo tak na prawdę to wygraliśmy 6:1 ale obraz został zmanipulowany przez reptilian.
Hejterku tylko kretyn nie widzi, że co najmniej połowa straconych przez nas bramek to efekt indywidualnych, baboli które juniorom nie przystoją. Więc się nie wysilaj .
Ostatnio edytowane przez Drozd : 26.08.2024 o godz. 15:18.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.08.2024, 15:21
Droździk przed wszystkim murzyny z Cercle były od nas ze 3 razy szybsze. Z piłką i bez piłki. Jak robili doskok na naszej połowie to mieliśmy problem z wykonaniem dwóch podań celnych.
My rozgrywaliśmy piłkę za wolno, co idealnie podsumowała akcja Sukiennickiego gdzie zwlekał z podaniem, a potem poszła kontra zakończona golem.
Oczywiście nasza obrona tradycyjnie dodała od siebie sporo ale teksty, że Cercle nie było zorganizowane to sobie daruj.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 26.08.2024 o godz. 15:23.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.08.2024, 15:33
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Droździk przed wszystkim murzyny z Cercle były od nas ze 3 razy szybsze. Z piłką i bez piłki. Jak robili doskok na naszej połowie to mieliśmy problem z wykonaniem dwóch podań celnych.
My rozgrywaliśmy piłkę za wolno, co idealnie podsumowała akcja Sukiennickiego gdzie zwlekał z podaniem, a potem poszła kontra zakończona golem.
Oczywiście nasza obrona tradycyjnie dodała od siebie sporo ale teksty, że Cercle nie było zorganizowane to sobie daruj.
Było słabiej zorganizowane od nas, tylko tą słabszą organizację niwelowali właśnie szybkością, siłą i indywidualnymi umiejętnościami. Natomiast nasza lepsza organizacja była marnowana przez indywidualne kretyńskie błędy w kluczowych momentach. Takie jak zwlekanie z podaniem Sukiennickiego.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.08.2024, 15:51
Wyjątkowo zgadzam się z Drozdem.
Sama gra Wisły podobała mi się.
Drużyna z lepszą obroną mogła osiągnąć dobry rezultat.
Ale takiego przebiegu meczu spodziewałem się wcześniej
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.08.2024, 16:03
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Uważaj ... bo zostaniesz Goebelsem Królewskiego.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 26.08.2024, 19:19
Drozd napisał(a):Wyświetl post
A jak to niby organizacja gry CB wpłynęła na postawę Jarocha przy pierwszej, czy Brody przy drugiej bramce? Pierwszy w sytuacji 1/1 ustawił się jak debil czyli tak jakby w ogóle go nie było, a drugi zostawił sobie bramkę bo wymyślił, że będzie wrzutka. Słucham jaka to nad przeciętna organizacja gry CB wymusiła te kompromitujące zachowania? A strzał w środek przy szóstej, a minięcie się naszych z piłką przy wrzutce z rogu przy trzeciej?

Inaczej, którą bramkę CB strzeliło w wyniku jakiejś zorganizowanej akcji? Prosiłbym o uzasadnienie .

A to, że na luzie to skąd wiesz? Ja tam nie widziałem u nich odpuszczania nawet przy 6:0.
Wybacz, ale poziom absurdu mnie przerasta. Masz racje - Cercle wygrało przez nasze indywidualne błędy. Trzymam kciuki za rewanż, jak nasi się nasi ogarną to i odrobienie 5 bramek różnicy jest spokojnie do zrealizowania.

Zaznaczę tylko jeszcze raz na wszelki wypadek, bo lubisz wybiórczo odnosić się do cytatów - też uważam, że zagraliśmy całkiem nieźle jak na nasze możliwości.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.08.2024, 19:29
Wybacz, ale poziom absurdu mnie przerasta. Masz racje - Cercle wygrało przez nasze indywidualne błędy. Trzymam kciuki za rewanż, jak nasi się nasi ogarną to i odrobienie 5 bramek różnicy jest spokojnie do zrealizowania.

Zaznaczę tylko jeszcze raz na wszelki wypadek, bo lubisz wybiórczo odnosić się do cytatów - też uważam, że zagraliśmy całkiem nieźle jak na nasze możliwości.
Dlatego, następnym razem kiedy wpadniesz na pomysł coś napisać merytorycznie to miej w zanadrzu jakieś argumenty, bo znowu dyskusja Cię przerośnie zanim jeszcze w ogóle się zacznie.

Przegraliśmy bo w sumie, jesteśmy słabsi. Natomiast rozmiary porażki wynikają z indywidualnych błędów i braku szczęścia czy też skuteczności z przodu.

A w rewanżu jeżeli nasi się ogarną to wynik meczu może będzie bardziej wyrównany.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.08.2024, 20:44
Moje osobiste zdanie jest takie samo co z resztą pisałem zaraz po meczu.Tak,że ja też się z tym zgadzam.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.08.2024, 21:47
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Dlatego, następnym razem kiedy wpadniesz na pomysł coś napisać merytorycznie to miej w zanadrzu jakieś argumenty, bo znowu dyskusja Cię przerośnie zanim jeszcze w ogóle się zacznie.

Przegraliśmy bo w sumie, jesteśmy słabsi. Natomiast rozmiary porażki wynikają z indywidualnych błędów i braku szczęścia czy też skuteczności z przodu.

A w rewanżu jeżeli nasi się ogarną to wynik meczu może będzie bardziej wyrównany.
Wynik meczu będzie bardziej wyrównany, jeśli Cercle wystawi drugi garnitur piłkarzy i przede wszystkim podejdzie do meczu lightowo. W innym przypadku dostaniemy podobne manto.

Głównym problemem w tym spotkaniu było te same elementy, które pokazało Bodo, nawet przegrane Broendby czy Ajax w meczach z ekstraklasowcami. Czyli zupełnie inna kultura gry. Belgowie grali dla nas za szybko, za precyzyjnie, nie mieli problemu z dryblingami, strzałami czy skutecznością. To zupełnie inny piłkarski świat. Wiele z naszych błędów wynikało właśnie z tego, nasi zawodnicy momentami nie wiedzieli co się dzieje. Zresztą nie ma się co dziwić, nie są przyzwyczajeni do takie dynamiki przeprowadzania akcji, bo nie uświadczysz jej nie tylko w 1 lidze, ale i ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 27.08.2024, 07:17
Wiadomo, dlatego wystarczy zebrać 11 chłopa z tamtych lig i bez żadnego wspólnego treningu naszych powiozą, naszych to znaczy polskich ligowców. Bo są szybsi, silniejsi, potrafią minąć na szybkości jednego przeciwnika bez najmniejszego problemu, celnie podać. dokładnie wrzucić, strzelić głową. Czyli wszystko to czego PMS nie uczy. U nas uczy się przeszkadzać, udawać faule i oddawać piłkę "niech się przeciwnik martwi". Nawet po tym meczu jakiś kretyn nauczał że powinniśmy się bronić w 11 i wybijać byle dalej. Bo wtedy może nie byłoby "kompromitacji". Przekonywał że tak trzeba. Więc o czym tu gadać.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 27.08.2024, 08:55
I znowu zgoda z Drozdem.

Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 27.08.2024, 09:38
Jak juz czlowiek ochlonal...

3 bramki dalismy w prezencie. Jednoczesnie mielismy 3 setki, ktorych nie strzelilismy.
Jaki bylby wtedy wynik?

4:3.
Pisalem przed meczem ze musimy zagrac tak jak ze Spartakiem. Tymczasem sami sie polozylismy przed Belgami. Kompletnie niezrozumiala sytuacja .

Zyje sie dalej. Do Belgii sie jedzie pozegnac z Europa na dlugie lata.
Kto ma ochote to zapraszam, dwa miejsca wolne. 300 PLN.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 27.08.2024, 09:43
Pomijasz tylko, że Cercle też miało sytuacje, których nie wykorzystało.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.08.2024, 10:26
Można to obśmiewać, ale niech xG się wypowie: 1.67 Wisły i 2.45 Cercle.

Gracze Cercle trafiali z naprawdę trudnych pozycji, mając po prostu lepsze umiejętności. Oni nas nie rozklepywali świetnymi akcjami tylko strzelali z dystansu lub wygrywali indywidualne pojedynki. Wisła z kolei miała swoje sytuacje na które zabrakło zimnej krwi. Nie jest to natomiast taka przepaść jaką pokazał końcowy wynik. Gdyby nie babole i lepszy dzień Rodado to powinno to się skończyć 2-4, może 2-5. Mając jakiegoś kozaka w bramce i tyle szczęścia co choćby Legia z Broendby (xG 0.62 vs 2.07) to nawet można zremisować.
A z pamiętnego meczu BVB - Legia 8-4 ich xG wynosiło 4.4 vs 1.7, tak porównawczo
Ostatnio edytowane przez Karherop : 27.08.2024 o godz. 10:33.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 27.08.2024, 11:18
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Można to obśmiewać, ale niech xG się wypowie: 1.67 Wisły i 2.45 Cercle.

Gracze Cercle trafiali z naprawdę trudnych pozycji, mając po prostu lepsze umiejętności. Oni nas nie rozklepywali świetnymi akcjami tylko strzelali z dystansu lub wygrywali indywidualne pojedynki. Wisła z kolei miała swoje sytuacje na które zabrakło zimnej krwi. Nie jest to natomiast taka przepaść jaką pokazał końcowy wynik. Gdyby nie babole i lepszy dzień Rodado to powinno to się skończyć 2-4, może 2-5. Mając jakiegoś kozaka w bramce i tyle szczęścia co choćby Legia z Broendby (xG 0.62 vs 2.07) to nawet można zremisować.
A z pamiętnego meczu BVB - Legia 8-4 ich xG wynosiło 4.4 vs 1.7, tak porównawczo
Ja mam odczucia po tym meczu, że oni świadomie poszli na zwarcie, bo takie były założenia. Po prostu chcieli stłamsić nas jak najbardziej i siłą rozpędu wbijać gole. Dla mnie to dość logiczne grając przeciwko tak broniącej drużynie jak Wisła. Tu nie trzeba organizacji w grze tylko jak presji na przeciwnika, co kończy się prezentami.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 27.08.2024, 11:27
Ja bym dodał do tego jeszcze sędziego, który był rodem z Premier League. W zasadzie każde wejście ciałem zawodnika Cercle było puszczane. Dopiero pod koniec meczu więcej gwizdał, widząc chyba ta dysproporcje w poziomie agresji. Wisła nie była przygotowana do rywalizacji na tym poziomie fizycznym. Ciężko tu nawet kogokolwiek winić. Taki mamy poziom. Można było jedynie się wycofać i liczyć na kontrę.
A dla przypomnienia, Cercle w lidze belgijskiej jest na 1 miejscu w ilości fauli oraz w ilości otrzymywanych kartek. Można powiedzieć że to taka drużyna 1 ligi na sterydach.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.08.2024, 11:30
Grali swoje,tak jak byli opisywani przed meczem.My powinniśmy się wznieś na wyżyny tak jak z Trnavą a tego nie zrobiliśmy.Trudno jednak się wznieś na wyżyny jak po 11 minutach przegrywasz na własnym stadionie 0:2 po kuriozalnych i trampkarskich błędach.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 27.08.2024, 11:33
Ja mam odczucia po tym meczu, że oni świadomie poszli na zwarcie, bo takie były założenia. Po prostu chcieli stłamsić nas jak najbardziej i siłą rozpędu wbijać gole. Dla mnie to dość logiczne grając przeciwko tak broniącej drużynie jak Wisła. Tu nie trzeba organizacji w grze tylko jak presji na przeciwnika, co kończy się prezentami.
Sprawdziły się więc moje przewidywania z dnia meczowego, kiedy po obejrzeniu kilku meczów CB na Youtube stwierdziłem:
Cytat:
Przyjrzałem się na YT kilku meczom Cercle w lidze i nie mam sprecyzowanego zdania.
Teoretycznie faktycznie grają pressingiem, ale inne drużyny wchodziły dość śmiało w ich strefę obronną, a odzyskiwanie piłki w tercji rywala w wielu momentach było kwestią przypadku (no chyba, że nazwiemy to dobrym ustawieniem).
Za to mają bardzo celne wrzutki w pole karne i sprawnych napastników, którzy do tych centr dochodzą.

Osobna kwestia to własnie ich napastnicy - Kevin Dankey, który zachowując wszelkie proporcje wygląda i gra jak młody Lukaku i Paris Brunner, który jest wysoki, silny, szybki i dobrze wyszkolony.
Obawiam się mocno o to jak wobec nich sprawdzą się Uryga czy Biedrzycki.
Być może stać nas będzie na nawiązanie równorzędnej gry w środku, ale z nasza defensywą dwumecz może zakończyć się szybko.
Wszystko się potwierdziło.
Ich trener dobrze odczytał Wisłę, a zwłaszcza jej defensywę i wiedział, że najprostszym środkiem do zwycięstwa na stadionie rywala będzie "gra Hyballowa" - nieustanny pressing, szybkość, objeżdżanie skrajnych obrońców, wrzutki na napastników.
Bez żadnego kombinowania typu recyrkulacja piłki czy asymetryczne, symetryczne, pół-asymetryczne, współosiowe, wahadłowe (niepotrzebne skreślić) ustawianie drużyny.
Po prostu: jedziemy z nimi jak z fura gnoju. I to wystarczyło.

Obawiam się tylko czy inne drużyny w I lidze nie nauczą się takiego podejścia - odcięcie Rodado i ataki na zasadzie siła razy gwałt - na pewno coś wpadnie, bo Jaroch nie zareaguje, Broda czy Cziczkan wpuści szmatę, środkowi obrońcy nie nadążą za napastnikami rywala.

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 27.08.2024, 11:37
Obawiam się tylko czy inne drużyny w I lidze nie nauczą się takiego podejścia - odcięcie Rodado i ataki na zasadzie siła razy gwałt - na pewno coś wpadnie, bo Jaroch nie zareaguje, Broda czy Cziczkan wpuści szmatę, środkowi obrońcy nie nadążą za napastnikami rywala.
W tamtym sezonie było tak wielokrotnie. Im więcej walki było na boisku tym większe były ciężary dla nas.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.08.2024, 11:55
W tamtym sezonie było tak wielokrotnie. Im więcej walki było na boisku tym większe były ciężary dla nas.
W tym sezonie będzie podobnie - rywale będą grać autobusem w polu karnym i posyłać piłki na napastników, żeby ścigali się z naszymi stoperami. Działało w poprzednim sezonie, nie widzę powodu, żeby nie miało działać teraz.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 27.08.2024, 12:04
Zwłaszcza w I lidze nikt nie będzie próbował recyrkulacji, będzie jazda z tematem.

Moskal umie awansować, więc uprzejmie zakładam, że jest na to przygotowany.

Jak nie, to trzeba będzie mu podziękować i po latach eksperymentów i szukania kwadratowych jaj zacząć wreszcie grać skutecznie.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 27.08.2024, 13:02
W lidze będziemy duzo kreować i dla nas i dla przeciwnikow xD

Wyniki 3:2 lub 4:2 (obojetnie w ktora strone) będą na porzadku dziennym.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 27.08.2024, 20:32
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
W lidze będziemy duzo kreować i dla nas i dla przeciwnikow xD

Wyniki 3:2 lub 4:2 (obojetnie w ktora strone) będą na porzadku dziennym.
Nasza wygrana to byłaby jednak niemała sensacja.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 28.08.2024, 02:18
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Rapid pozyskal zdaje sie 8 zawodnikow i calkowicie przebudowal sklad. To co pilkarsko pokazali na boisku to jest druzyna do walki o mistrzostwo Austrii. Cercle o tkaiej grze moze zapomniec i nie zrobili jakichs mega transferow. I start sezonu to pokazuje, ze jest bryndza.

Za poltora tygodnia sie przekonamy kto ma racje
Wyszło bardzo szybko kto zna się na piłce, kto czyta, ogląda i analizuje. Zgodnie z moimi prognozami, bez żadnych szans z Belgami i po kilkunastu minutach było po wszystkim. Skład Belgów w porównaniu z Rapidem to zupełnie inna bajka(o czym pisałem). Technika użytkowa, szybkość, szybkość rozegrania, nakładanie(zorganizowane) pressingu. To są piłkarze gotowi na ligi TOP5, a my mamy piłkarzy, którzy nie są gotowi na Ekstraklasę. Zmietli nas z planszy w sposób brutalny. Rapid nigdy w życiu nie zdobędzie w tym sezonie Mistrzostwa Austrii. Jest to drużyna po prostu przeciętna. To co zaprezentowali Belgowie było znacznie lepsze. Bzdury pisane o tym, że Belgowie są bliżej Trnawy, to na serio... to chyba po alkoholu lub po innych środkach odurzających. Budżet znacznie większy od Austriaków, lepsza liga, kozacy w składzie(Rapid ma anonimów). Do tego Belgowie regularnie nas ogrywają w pucharach(Pogoń zmieciona z planszy w zeszłym sezonie).

Boję się rewanżu, ale jest szansa, że będą rotację w składzie Belgów(awans zapewniony, można też dać pograć innym), a to nie są piłkarze klasy rezerwowych Atalanty, którzy pokazali w Częstochowie, co znaczy wyrównany skład. Raczej gładkie 3/4 : 0 i do domu. Nie wydarzy się to co u nas, bo do końca chcieli strzelać i tylko cud(m. in. kilka interwencji Brody) nas uratował przed dwucyfrówką. Myśleć o lidze, bo wiadomo było przed startem, że szanse na awans są bardzo niskie(1%?).
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 28.08.2024, 06:38
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Wyszło bardzo szybko kto zna się na piłce, kto czyta, ogląda i analizuje. Zgodnie z moimi prognozami, bez żadnych szans z Belgami i po kilkunastu minutach było po wszystkim. Skład Belgów w porównaniu z Rapidem to zupełnie inna bajka(o czym pisałem). Technika użytkowa, szybkość, szybkość rozegrania, nakładanie(zorganizowane) pressingu. To są piłkarze gotowi na ligi TOP5, a my mamy piłkarzy, którzy nie są gotowi na Ekstraklasę. Zmietli nas z planszy w sposób brutalny. Rapid nigdy w życiu nie zdobędzie w tym sezonie Mistrzostwa Austrii. Jest to drużyna po prostu przeciętna. To co zaprezentowali Belgowie było znacznie lepsze. Bzdury pisane o tym, że Belgowie są bliżej Trnawy, to na serio... to chyba po alkoholu lub po innych środkach odurzających. Budżet znacznie większy od Austriaków, lepsza liga, kozacy w składzie(Rapid ma anonimów). Do tego Belgowie regularnie nas ogrywają w pucharach(Pogoń zmieciona z planszy w zeszłym sezonie).

Boję się rewanżu, ale jest szansa, że będą rotację w składzie Belgów(awans zapewniony, można też dać pograć innym), a to nie są piłkarze klasy rezerwowych Atalanty, którzy pokazali w Częstochowie, co znaczy wyrównany skład. Raczej gładkie 3/4 : 0 i do domu. Nie wydarzy się to co u nas, bo do końca chcieli strzelać i tylko cud(m. in. kilka interwencji Brody) nas uratował przed dwucyfrówką. Myśleć o lidze, bo wiadomo było przed startem, że szanse na awans są bardzo niskie(1%?).
Bredzisz, CB miało farta
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 28.08.2024, 09:10
Bredzisz, CB miało farta
Tak. Że trafiło na Wisłę

Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 28.08.2024, 09:20
3 bramki dostali w prezencie przez trampkarskie błędy i to dowodzi klasy Cercle. No faktycznie miałeś rację...
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 28.08.2024, 09:31
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post

W tym meczu fajnie było widać dlaczego jeden zawodnik kosztuje 100k eur, inny jest za darmo, jeszcze inny pół miliona, a kolejny np. 10 baniek. To są takie małe decyzje często, niuanse, szybkość myślenia, podejmowania decyzji, które są na zupełnie innym poziomie jeśli masz jakość. Jakby nie błędy Wisły to może skończyłoby się z 0-4, 0-3, ale te elemeny powyżej wciąż robiłyby różnicę.
To jest liga, która jest bezpośrednim przedsionkiem dla Top5, tam już musisz być kozakiem i to było widać. Dlatego ja nie mam za złe drużynie tego występu, tak to po prostu w piłce działa, że najczęściej wygra ten bogatszy czy mocniejszy (oczywiście niespodzianki też się zdarzają, no ale to są niespodzianki/sensacje/wyjątki jak sama nazwa wskazuje).
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów