The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2024, 21:36
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Wiedziałem, że nie zawiedziesz
W sumie to zmienił temat na sędziów a nie bronił Biedrzyckiego. ;-)
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.08.2024, 05:03
As napisał(a):Wyświetl post
W sumie to zmienił temat na sędziów a nie bronił Biedrzyckiego. ;-)
Czyli klasyczna postawa tej frakcji.
Markusika jak spytasz o błąd Hiszpana to też walnie ci elaborat na inny temat np. Jak to źli Polacy robią błędy
Ostatnio edytowane przez Jagul : 20.08.2024 o godz. 05:23.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 20.08.2024, 06:51
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Czyli klasyczna postawa tej frakcji.
Markusika jak spytasz o błąd Hiszpana to też walnie ci elaborat na inny temat np. Jak to źli Polacy robią błędy
Ja się w żadne frakcje nie bawię, większość tych, którzy używają wulgarnych argumentów ad personam i tak mam ignorowanych więc tego bełkotu na szczęście nie widzę.

Dla mnie nie ma znaczenia skąd jest chłop, albo jest dobry albo chujowy. Nie ma co szukać drugiego dna.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 20.08.2024, 07:40
As napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie nie ma znaczenia skąd jest chłop, albo jest dobry albo chujowy. Nie ma co szukać drugiego dna.
W pełni się zgadzam.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.08.2024, 09:31
Wszyscy skupiliśmy się na obronie, ale mamy w zespole jeszcze jedną tragedię. Jest nią skuteczność wszystkich poza Rodado. Nie wiem na jakim poziomie swojej formy jest Kiss, ale na razie wygląda, jakby nie był w stanie organicznie strzelić bramki. W ten trend wpisuje się Baena, Sukiennicki, Carbo (ma trochę inne zadania). Super strzelcem nie był James. Aż strach pomyśleć, jak to nie daj Boże będzie wyglądało w przypadku w razie kontuzji Ángela, kartek, nieuniknionych wahań formy.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 20.08.2024, 10:41
wolfy napisał(a):
Nie rozumiesz bo jesteś ograniczony. To akurat żadne zaskoczenie.
A może nie umiesz wytłumaczyć, co masz na myśli?
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 20.08.2024, 10:41
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Ciężko wytłumaczyć w sposób logiczny fikołki jakie on uprawia.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.08.2024, 13:27
Witalis napisał(a):Wyświetl post
To że pamiętam jego wpisy z pierwszego sezonu w pierwszej lidze i do czego prowadzi ocenianie piłkarzy nie po tym jak grają, obiektywnie, tylko według z dupy wziętych indywidualnych skal. Wychodzi że największym hamulcowym w Wiśle był Fernandez i to nie jest żart.

Nie porównujmy Carbo z innymi środkowymi pomocnikami którzy z nim grają bo są młodzi, są Polakami, mniej (?) zarabiają, to talenty etc. Kutwa może zawalić 5 akcji i ocenie niektórych zagrał dobry mecz, za to Carbo - katastrofalny.

W rzeczywistości bez Carbo wczoraj byśmy ten mecz zdrowo przerżnęli, bo z takim cyrkiem jaki generują Sukiennicki, Gogół i Kutwa co chwila idą kontry. I to jest problem, nie jest przypadkiem jak wyglądał nasz środek bez Carbo w meczach ze Zniczem i Polonią: bez szału dopóki atakujemy, pożar w burdelu w fazie obrony.

@As - tutaj mocno koloryzujesz. To że Biedrzycki znowu łapie kretyńskie czerwo wynika z ustawienia wysoko dwóch wolnych kołków. Jeśli Moskal tak chce grać, to nie Biedrzyckim i Urygą.

Po drugie - akurat ustawienie drużyny przy SFG, w tym asekuracja TO JEST ZADANIE TRENERA. Przy czym ja napisałem że to problem Moskala przed przeczytaniem wypowiedzi Urygi która wskazuje, że założenia trenera zostały źle zrealizowane.

Ale to że gramy wysoko Biedrzyckim - to już jest kwestia Moskala, tak jak była wcześniej Rude. Taka taktyka, ale nie bardzo mamy do niej wykonawców...

Otwarte pytanie kto zawalił bardziej - trener czy Ci co sprowadzali. Czy mają być piłkarze pod trenera czy trener ma układać to co jest. Tutaj nie ma dobrej odpowiedzi...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.08.2024 o godz. 13:39.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 20.08.2024, 13:28
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To że pamiętam jego wpisy z pierwszego sezonu w pierwszej lidze i do czego prowadzi ocenianie piłkarzy nie po tym jak grają, obiektywnie, tylko według z dupy wziętych indywidualnych skal. Wychodzi że największym hamulcowym w Wiśle był Fernandez i to nie jest żart.

Nie porównujmy Carbo z innymi środkowymi pomocnikami którzy z nim grają bo są młodzi, są Polakami, mniej (?) zarabiają, to talenty etc. Kutwa może zawalić 5 akcji i ocenie niektórych zagrał dobry mecz, za to Carbo - katastrofalny.
Dawaj te cytaty albo stul się.
I pokaż gdzie chwale Kutwe.
Wychodzisz na coraz większego komedianta.

Na zachętę:
wolfy marzec 2024: Nadal nie widać różnicy, co? Statystyka punktów z trzech meczy: Sobolewski: 0.33 pkt na mecz Rude: 2 pkt na mecz No nie widać różnicy, ni chuja.

wolfy maj 2024: Porównywanie meczy Rude i Sobolewskiego to była zabawa, nie mogłem znać wyników przed jej rozpoczęciem.

wolfy: Swoją drogą, Omrani przydał się do jednego - żeby zbudować autorytet trenera i pokazać kto tu rządzi. Nie po to go tu ściągali, ale lepsze to niż nic.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 20.08.2024 o godz. 13:40.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 20.08.2024, 14:28
wolfy napisał(a):Wyświetl post
@As - tutaj mocno koloryzujesz. To że Biedrzycki znowu łapie kretyńskie czerwo wynika z ustawienia wysoko dwóch wolnych kołków. Jeśli Moskal tak chce grać, to nie Biedrzyckim i Urygą.
@wolfy, ale powiedz mi jak inaczej wyobrażasz sobie Wisłę grającą niż wysoko ustawionymi stoperami przy aktualnym zasobie kadrowym ? Przy całej świadomości ułomności tego rozwiązania to i tak nie mamy innego wyjścia. Granie w niskiej obronie niczego nie rozwiąże jeśli nie wymienimy tych zawodników na innych. Po prostu. Będziemy mieli pożar w burdelu ( czyt. we własnym polu karnym ) jeszcze częściej niż obecnie. Cofnięcie tych drewniaków w okolice pola karnego + Jaroch + Mikulec + Kiakos na bokach to jest gwarancja bycia pod ostrzałem przez większą część meczu przez przeciwnika. Przecież tam będą szły wrzutki non stop. Ustawienie Alana i Wiktora wysoko daje przynajmniej jakąś cząstkę nadziei, że skasują co dziesiątą akcję przeciwnika jeszcze daleko od własnego pola karnego i Rodado zrobi coś z niczego w ofensywie. Do wysokiej obrony potrzeba szybkich stoperów a do niskiej kolektywu w grze obronnej a u nas...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów