|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
nie wybronił - położył się na trawie bo ma ciężką dupę wybronił - to nie jego zasługa... ONI GO NASTRZELILI ![]() idze idze bajoku ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Natomiast w drugiej połowie o tej wpuszczonej szmacie mówić "nie wybronił" to prawdziwe znawstwo. Szacucenek. Może wyjaśnisz cóż spowodowało że "nie wybronił" strzału prawie z połowy boiska? To ja już wolę Ratona, który czasem się urwie, ale szmat z 40 metrów nie puszcza. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
, to co zrobił to jak pięć razy pod rząd nie trafić z metra na pustą.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
To wchodzi mu jeden strzał na ile prób?
Pomijam tragiczne straty na kontrę i nieudane próby 1 na 1.Na serio - dobrze że to wykończył, dostał patelnię. Poza tym to na nim była czerwona kartka. Znowu. A po czerwonej dla Ruchu zaczęliśmy grać gorzej ![]() Przede wszystkim Sukiennicki to jest gość do biegania i tutaj wywiązuje się dobrze z zadań. Biega do piłek, pressuje. Sapała może być lepszy piłkarsko, lepiej podaje i wrzuca, ale człapaniem nie da się wygrać w tak siłowej lidze. Problem pojawia się kiedy trzeba oddać piłkę, nawet podania do najbliższego były dzisiaj słabe.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.08.2024 o godz. 21:45.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Generalnie moje wypominanie się kończy. Natomiast Cziczkan nam ratuje dupę nie raz i nie dwa. Piłka po strzale zawodnika Ruchu na 1-1 na tyle odchodziła od bramki że była bardzo trudna do wyłapania. Dodatkowo z taką a nie inną siłą. Dla mnie bardziej już zawalił Broda przy 1-2 w Trnavie niż to co dzisiaj puścił Cziczkan Przy tej bramce największą bura dla Kutwy. Stal jak kołek zamiast biec do bloku. Dudi wróć... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie bójmy się tego słowa Raton powinien bronić w La liga
taki jest zajebisty ![]() ciekawe czemu go tam nie ma i czemu kibice z Zaragozy po transferze R. do Wisły pisali, ze to jest zemsta za 1-4 w Krk...
Ostatnio edytowane przez emjot : 12.08.2024 o godz. 20:37.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Może dlatego go tam nie z tego samego powodu co Cziczkana?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
niewątpliwie nikt o Cziczkanie w la liga nie słyszał
ale jak dla mnie jest lepszym łapaczem, nie podnosi ciśnienia tak jak Raton gdy robił "cuda" w bramce ot choćby z Widzewem... poza tym zgadzam się z tym co pisze AS82 wyżej w temacie występu Czikczana w dzisiejszym meczu ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Stare, nieoryginalne, gdyż ja o tym wspominałem po jego 2 meczu.
Raton na linii to poziom wyżej. Raton miałby teraz dużo łatwiej, gdyż przestaliśmy grac każdą piłkę przez bramkarza. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Natomiast przysrywanie się do Kutwy, który stawia pierwsze kroki na takim poziomie to już widzę nowa tradycja. Dlaczego nie wyszedł do strzelającego z 40 metrów? A co to Kutwa jest w pierwszej linii obrony? Gdzie był Rodado, Sukiennicki? Chłop gra w najbardziej ryzykownym miejscu na boisku, to rzeczywiście dziwne że jest przestraszony i boi się stracić piłkę. Ile przez pierwsze pół roku Duda zagrał piłek do przodu? A tu słyszę że wszystko gra do tyłu, no i biega na prostych nogach . Bo ma ponad 180 cm wzrostu i nie będzie biegał jak konus Duda. Chłop przez cały mecz zrobił jedną karygodną stratę na kontrę. Poza tym pokazywał się do gry, wygrywał walkę w powietrzu, zagrał kolejny przyzwoity mecz. Ale do kogoś trzeba się przypieprzyć.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kutwa i dobry mecz to oksymoron ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sukiennicki był najbliżej, potem Rodado, Carbo i dopiero Kutwa. Więc dlaczego to niby Kutwa coś zawalił. Zresztą żaden z nich nie zawalił bramki, bo strzał z 40 metrów to żadne zagrożenie dla bramki, jeżeli bramkarz nie da dupy. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Niech to trafienie da Sukiennickiemu więcej luzu w kluczowych momentach i rozwiąże worek z golami i asystami.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
A co mi tam... wetknę kij w mrowisko: Sukiennicki przewyższa Carbo przynajmniej w jednym - ma dużo lepsze uderzenie zza pola karnego.
![]() No i jego bramka nie jest w żaden sposób naciągana jest wszystkie do tej pory gole Carbo (rykoszety od obrońców) |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Niech się cieszą ,że psim swędem dziś można dopisać 3 punkty , bo gdyby nie wygrali , sytuacja w tabeli byłaby bardzo nieciekawa...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Żeby zamiast cieszyć się z wygranej to dyskutować nad didaskaliami? To Królewski ma kłody rzucać Moskalowi. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
No dobra, cieszę się.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ja się bardziej boje co zrobi Kiss , że straci piłkę albo poda do rywala
niż Cziczkan , który gra dobrze nogami |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Słodko-gorzkie zwycięstwo.
Słodkie bo mamy trzy punkty, Rodado strzela, Carbo asystuje, Sukiennicki z pierwszym golem. Gorzkie bo pomógł nam Starzyński i Przybył przy odgwizdaniu karnego. Niestety ale gra pozostawia wiele do życzenia.. PS. Bramka z 40 metrów na konto Cziczkana. Szmata jak nic. ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Raton powinien bronić w Realu, w Barcelonie, ewentualnie w Atletico.
Taki to był bramkarz. A w rzeczywistości, Rodado może strzelić nie wiadomo ile bramek, ale i tak nie przysłoni to faktu, że ten hiszpański projekt był nieudany, bo Rodado nie należał do niego. Twarzą tego projektu był Alvaro Raton. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Ja się zgadzam, że Cziczkan nie jest dobrym bramkarzem, niech i jego defektem będzie gra na linii. Niemniej jest od czasu schyłkowego Rude jednym z pewniejszych zawodników w Wiśle - czego nie można było powiedzieć o Ratonie za wczesnego Rude. Raton miał też swoje defekty, moim zdaniem większe i więcej niż Czikczan, ale to dwóch słabych/przeciętnych bramkarzy, z czego jednego już z nami nie ma i porównywanie ich ma tyle sensu, co kłótnia o to, czy większe burze były w tym lipcu, czy zeszłorocznym.
Skoro Cziczkan jest teraz jednym z pewniejszych elementów drużyny, skupmy się na tych niepewnych, bo tu jest problem. Tym większy, im bardziej krytyczne jest wasze zdanie o Cziczkanie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli byłby to strzał w okienko to bym się zgodził a nie na wysokości idealnej dla bramkarza.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Hurra, są 3 pkt (też mam hmm mieszane uczucia nt. karnego), może powoli pójdzie ku lepszemu. Jeszcze w czwartek będzie raczej gorzko, ale potem mam nadzieję na stopniowy progres.
Strzały Sukiennickiego wyglądają jakby je trenował- konkretne, precyzyjne uderzenia- pierwsze w słupek, a gol - też mocny, precyzyjny strzał w okno. Dla mnie te dzisiejsze wyglądały lepiej, pewniej niż te z poprzednich meczów. Oby tak dalej!
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 12.08.2024 o godz. 21:03.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Założę się że to nie ostatnia szmata Cziczkana z 40 metrów
. Ale na pewno kolejna to też będzie petarda.
![]()
Ostatnio edytowane przez Drozd : 12.08.2024 o godz. 21:16.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Malkolnenci