|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Właśnie dlatego ludzie darli japę o tego Rudego. Bo wiedzieli, że jeśli nie wyjdzie tym razem, to później nie będzie już kasy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko że problem nie był z Rude, tylko składem w połowie złożonym z graczy bez zdrowia do piłki i w jednej czwartej z miernot. Możesz wierzyć że ktoś by to magicznie poukładał, ja po tym co widziałem - nie.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Osobiście chciałem Brosza albo Moskala po tym jak Sobolewski zrezygnował.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.06.2024 o godz. 20:17.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tutaj chodzi mi wyłącznie o to, że istnieli trenerzy, którzy byliby w stanie z tego składu wyciągnąć coś więcej ("magicznie poukładać"). Przynajmniej baraże, może coś więcej - ciężko powiedzieć - ale baraże na pewno były w zasięgu wielu trenerów. Z tym składem. Nie można zrzucać teraz odpowiedzialności na zawodników za to, że Rude sam nie potrafił tego poukładać. Nie można przedstawiać tego jako jakiegoś mission impossible. Zwłaszcza jeżeli wcześniej krytykowało się Sobolewskiego za to, że nie potrafił ułożyć drużyny, obciążało się go odpowiedzialnością za grę obrony, rozliczało z punktów itp. To po prostu nieuczciwe. Trener, który przyjdzie teraz, według wszelkiego prawdopodobieństwa będzie miał mniejsze pole manewru i jeszcze gorszy skład do dyspozycji. Zobaczymy czy i jak to ogarnie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
- żenujący obrońcy - jeden defensywny pomocnik w składzie - masa porażek typu Basha, Żyro, Sapała. Rude bije Sobolewskiego na głowę organizacją gry. Problem w tym, że pewnych problemów kadrowych nie dało się przeskoczyć. Wygrał chociaż Puchar Polski, ale na długim dystansie nic się nie dało zrobić. Co do nowego trenera - skład będzie tańszy, pewnie też słabszy, ale może bardziej kompletny dzięki odpaleniu masy porażek transferowych. Wciąż zostaje ich dużo w składzie, ale z czasem będą schodzić z listy płac. Dlatego pewnie awans nie jest celem w tym sezonie. Z Urygą & Co to mało realne. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jeszcze 27 października z gry w obronie rozliczałeś nie zawodników, tylko Sobolewskiego i do niego miałeś pretensje, że nie potrafi ich poukładać ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|