The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.06.2024, 18:07
Markus napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. Niektórzy kompletnie nie ogarniają, że droga Katowic czy Puszczy, za którą tak się drą i którą chcieliby podążać, oznacza kilkanaście lat regularnych kompromitacji i wtop w takich Głogowach, Pruszkowach, Rzeszowach itd, wiele sezonów seryjnego gubienia punktów z różnymi wioskami, kilkanaście lat braku awansu i jakichkolwiek sukcesów, meczy jeszcze gorszych niż rozgrywała Wisła tej wiosny.

Taka była ta droga Puszczy i Katowic do ekstraklasy, z której zapewne wkrótce oba te kluby i tak spadną.

Już widzę, jak na te kilkanaście lat porażek Wisły Ci ludzie są gotowi i będą w stanie je znieść.
Zdaje się że nie ma już pienędzy na nic innego
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 02.06.2024, 18:53
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Zdaje się że nie ma już pienędzy na nic innego
Właśnie dlatego ludzie darli japę o tego Rudego. Bo wiedzieli, że jeśli nie wyjdzie tym razem, to później nie będzie już kasy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.06.2024, 18:58
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Właśnie dlatego ludzie darli japę o tego Rudego. Bo wiedzieli, że jeśli nie wyjdzie tym razem, to później nie będzie już kasy.
Tylko że problem nie był z Rude, tylko składem w połowie złożonym z graczy bez zdrowia do piłki i w jednej czwartej z miernot. Możesz wierzyć że ktoś by to magicznie poukładał, ja po tym co widziałem - nie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 02.06.2024, 19:03
Tylko że problem nie był z Rude, tylko składem w połowie złożonym z graczy bez zdrowia do piłki i w jednej czwartej z miernot. Możesz wierzyć że ktoś by to magicznie poukładał, ja po tym co widziałem - nie.
Pewnie bym uwierzył, gdybym nie pamiętał jak bardzo gardłowałeś o wymianę Sobolewskiego na jakiegoś trenera
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.06.2024, 20:14
Pewnie bym uwierzył, gdybym nie pamiętał jak bardzo gardłowałeś o wymianę Sobolewskiego na jakiegoś trenera
Bo Sobolewski pasował jak pięść do nosa pod to co mieliśmy grać. Rude nie sprawdził się jako ratownik,.ale to dobry trener.
Osobiście chciałem Brosza albo Moskala po tym jak Sobolewski zrezygnował.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.06.2024 o godz. 20:17.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 02.06.2024, 20:35
Bo Sobolewski pasował jak pięść do nosa pod to co mieliśmy grać. Rude nie sprawdził się jako ratownik,.ale to dobry trener.
Osobiście chciałem Brosza albo Moskala po tym jak Sobolewski zrezygnował.
Ale to w ogóle nie w tym rzecz, bo sam wtedy krytykowałem Sobolewskiego. A później sam miałem wątpliwości co do tego, czy to jest dobry czas i miejsce na zatrudnienie trenera typu Rude w roli strażaka i wyraźnie to artykułowałem zanim mleko się rozlało.

Tutaj chodzi mi wyłącznie o to, że istnieli trenerzy, którzy byliby w stanie z tego składu wyciągnąć coś więcej ("magicznie poukładać"). Przynajmniej baraże, może coś więcej - ciężko powiedzieć - ale baraże na pewno były w zasięgu wielu trenerów. Z tym składem.

Nie można zrzucać teraz odpowiedzialności na zawodników za to, że Rude sam nie potrafił tego poukładać. Nie można przedstawiać tego jako jakiegoś mission impossible. Zwłaszcza jeżeli wcześniej krytykowało się Sobolewskiego za to, że nie potrafił ułożyć drużyny, obciążało się go odpowiedzialnością za grę obrony, rozliczało z punktów itp. To po prostu nieuczciwe.

Trener, który przyjdzie teraz, według wszelkiego prawdopodobieństwa będzie miał mniejsze pole manewru i jeszcze gorszy skład do dyspozycji. Zobaczymy czy i jak to ogarnie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 03.06.2024, 08:49
Ale to w ogóle nie w tym rzecz, bo sam wtedy krytykowałem Sobolewskiego. A później sam miałem wątpliwości co do tego, czy to jest dobry czas i miejsce na zatrudnienie trenera typu Rude w roli strażaka i wyraźnie to artykułowałem zanim mleko się rozlało.

Tutaj chodzi mi wyłącznie o to, że istnieli trenerzy, którzy byliby w stanie z tego składu wyciągnąć coś więcej ("magicznie poukładać"). Przynajmniej baraże, może coś więcej - ciężko powiedzieć - ale baraże na pewno były w zasięgu wielu trenerów. Z tym składem.

Nie można zrzucać teraz odpowiedzialności na zawodników za to, że Rude sam nie potrafił tego poukładać. Nie można przedstawiać tego jako jakiegoś mission impossible. Zwłaszcza jeżeli wcześniej krytykowało się Sobolewskiego za to, że nie potrafił ułożyć drużyny, obciążało się go odpowiedzialnością za grę obrony, rozliczało z punktów itp. To po prostu nieuczciwe.

Trener, który przyjdzie teraz, według wszelkiego prawdopodobieństwa będzie miał mniejsze pole manewru i jeszcze gorszy skład do dyspozycji. Zobaczymy czy i jak to ogarnie.
Widzisz - Ty uważasz że Rude nie umiał poukładać naszego super składu, ja twierdzę że było za dużo krytycznych braków:
- żenujący obrońcy
- jeden defensywny pomocnik w składzie
- masa porażek typu Basha, Żyro, Sapała.

Rude bije Sobolewskiego na głowę organizacją gry. Problem w tym, że pewnych problemów kadrowych nie dało się przeskoczyć. Wygrał chociaż Puchar Polski, ale na długim dystansie nic się nie dało zrobić.

Co do nowego trenera - skład będzie tańszy, pewnie też słabszy, ale może bardziej kompletny dzięki odpaleniu masy porażek transferowych. Wciąż zostaje ich dużo w składzie, ale z czasem będą schodzić z listy płac. Dlatego pewnie awans nie jest celem w tym sezonie. Z Urygą & Co to mało realne.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 02.06.2024, 19:34
Aż sobie wrzuciłem historię.

Jeszcze 27 października z gry w obronie rozliczałeś nie zawodników, tylko Sobolewskiego i do niego miałeś pretensje, że nie potrafi ich poukładać
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów