The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2024, 15:20
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Padło pytanie chyba z chatu - czy Rude powinien zostać na kolejny sezon w przypadku braku awansu?

Wypowiedź Karcza: https://www.youtube.com/live/Jl68O11...qMBk155&t=3050
Ok, przesłuchałem ten fragment - Karcz wyraził tylko własne zdanie, nie są to żadne plotki, newsy itp.

Jak dla mnie pozostanie Rude miałoby sens tyko w przypadku jednego z dwóch scenariuszy:

1. Rude dostaje lepszych jakościowo zawodników, pasujących do jego koncepcji i umiejących ją realizować albo
2. Rude zmienia swoją koncepcję i dostosowuje ją do 1 ligowych realiów.

Przy czym scenariusz nr 1 jest bardzo mało prawdopodobny - na takie ruchy trzeba albo pieniędzy albo świetnego skautingu a najlepiej jednego i drugiego. Przy czym w Wiśle nie ma żadnego z tych elementów.

Natomiast scenariusz nr 2 jest równie mało prawdopodobny - przede wszystkich Królewski wypełnił cały klub tym przedziwnym zapachem Wielkiej Wisły, wiślackiego DNA i innych tego typu pierdół, więc tutaj nie ma przyzwolenia na grę typowo pierwszoligową.

W każdym innym scenariuszu pozostawienie Rude uważam za bezsensowe - bo będzie realizował swoją wizję słabszym niż obecnie materiałem (odejście Rodado i Dudy jest moim zdaniem przesądzone).
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów