The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.04.2024, 11:42
Wyjebać tego nieudacznika, póki nie jest za późno (oczywiście mówię o Królewskim)
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 24.04.2024, 20:30
https://youtu.be/x_B9MkT4Zj4?si=HhJzvtyzh6raZUf5&t=21
A tutaj doskonały przykład jak to Junca zajebiście krył murzyna.

Chyba najlepsza była ta gdzie Junca został ograny jak dziecko, a dupę uratował mu asekurujący Bregu, który ryzykownym wślizgiem w polu karnym przy końcowej skasował akcje. Zresztą krytyczne oceny Bregu jak dla mnie trochę niesprawiedliwe. Widać było, że miał bardzo duży akcent na zadania defensywne regularnie pomagając Dawidowi podwajając Kelechukwu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.04.2024, 20:31
Cymes napisał(a):Wyświetl post
https://youtu.be/x_B9MkT4Zj4?si=HhJzvtyzh6raZUf5&t=21
A tutaj doskonały przykład jak to Junca zajebiście krył murzyna.

Chyba najlepsza była ta gdzie Junca został ograny jak dziecko, a dupę uratował mu asekurujący Bregu, który ryzykownym wślizgiem w polu karnym przy końcowej skasował akcje. Zresztą krytyczne oceny Bregu jak dla mnie trochę niesprawiedliwe. Widać było, że miał bardzo duży akcent na zadania defensywne regularnie pomagając Dawidowi podwajając Kelechukwu.
Widzisz, ale on bronił. Wiesz dlaczego ryzykownym wślizgiem skasował akcję? Bo tam ....a był. Junca został minięty, Bregu zaasekurował.
A gdzie był Krzyżanowski jak szła akcja lewą stroną? Na pewno nie było go na lewej stronie. Był tam Gogół, zbiegał Colley, ale dziwnym trafem lewego obrońcy tam nie było.
Gogół nie miał kogo asekurować. Był sam na sam, podczas gdy nasza Wunderwaffe się zgubiła. Znowu. Także daruj sobie eufemizmy w stylu "nasza lewa obrona pękła". Nie pękła, w ogóle jej tam nie było.

Nie stać nas na ogrywanie takich nieudaczników w składzie. O tego są rezerwy, kluby w niższych ligach. Nie pierwszy zespół.

Niech Krzyżanowski zjeżdża na trybuny albo do rezerw. Starczy tego dobrego.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.04.2024 o godz. 20:40.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.04.2024, 21:17
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A gdzie był Krzyżanowski jak szła akcja lewą stroną? Na pewno nie było go na lewej stronie. Był tam Gogół, zbiegał Colley, ale dziwnym trafem lewego obrońcy tam nie było.
Bo Krzyżanowski nie był wtedy lewym obrońcą - był wahadłowym
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Stary 24.04.2024, 21:00
Poszedł do prawego obrońcy przeciwnika z piłką. Może powinien, może nie. Powiedzmy, że nie, ale...Jeśli masz problem raz, drugi, piąty to starasz się go rozwiązywać na poziomie taktycznym. Gdyby ktoś wpadł na pomysł żeby zejść do wyjściowego 4231 z dużym prawdopodobieństwem Krzyżanowski w ogóle nie musiałby dokonywać takiego wyboru i nie miał okazji do popełnienia błędu, o to na poziomie taktycznym chodzi.

Dla mnie idiotyzmem jest, że drużyna grając na wysokim ryzyku osiągnęła swój cel, a później nikt nie pomyślał, że mecz się jeszcze nie skończył tylko zostawił zespół w takim ustawieniu.

Między tym, żeby kogoś wystawiać, albo nie jest jeszcze masa przestrzeni do tego, żeby taktyką minimalizować słabe strony swoich zawodników i uwypuklać zalety. Dokładnie to zrobiono dając Junce Bregu do podwajania murzyna w pierwszej połowie. Można oczywiście udawać, że wszystko było w porządku, a później co mecz płakać, że ten to, tamten sramto, ale mnie to nie bawi. W ten sposób nic nie osiągniemy.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 24.04.2024, 21:02
Poszedł do prawego obrońcy przeciwnika z piłką. Może powinien, może nie. Powiedzmy, że nie, ale...Jeśli masz problem raz, drugi, piąty to starasz się go rozwiązywać na poziomie taktycznym. Gdyby ktoś wpadł na pomysł żeby zejść do wyjściowego 4231 z dużym prawdopodobieństwem Krzyżanowski w ogóle nie musiałby dokonywać takiego wyboru i nie miał okazji do popełnienia błędu, o to na poziomie taktycznym chodzi.

Dla mnie idiotyzmem jest, że drużyna grając na wysokim ryzyku osiągnęła swój cel, a później nikt nie pomyślał, że mecz się jeszcze nie skończył tylko zostawił zespół w takim ustawieniu.
Tak uczciwie rzecz ujmując, to tam chyba nawet nie było czasu żeby trener zdążył skorygować ustawienie tak, żeby to dotarło do zawodników.
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Stary 24.04.2024, 21:07
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Tak uczciwie rzecz ujmując, to tam chyba nawet nie było czasu żeby trener zdążył skorygować ustawienie tak, żeby to dotarło do zawodników.
Dlatego nie obarczam wyłącznie sztabu. Ogarnięta drużyna powinna na to sama zareagować. Niestety naszej do tego dużo brakuje.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.04.2024, 21:06

Między tym, żeby kogoś wystawiać, albo nie jest jeszcze masa przestrzeni do tego, żeby taktyką minimalizować słabe strony swoich zawodników i uwypuklać zalety. Dokładnie to zrobiono dając Junce Bregu do podwajania murzyna w pierwszej połowie. Można oczywiście udawać, że wszystko było w porządku, a później co mecz płakać, że ten to, tamten sramto, ale mnie to nie bawi. W ten sposób nic nie osiągniemy.
Ale po co wystawiać tego bałwana? Jaki to ma cel? Wymyślasz jakieś piętrowe taktyki żeby obejść to że Krzyżanowski jest beznadziejny, a on i tak coś odwali.

Zamiast grać w dziesiątkę - wpuścić Szota albo Satrusteguiego. Prostsze. Może dadzą się minąć ale chociaż wrócą za akcją, ew. sfaulują.

Problemem nie jest to ustawienie tylko Krzyżanowski. Rozwiązaniem jest brak Krzyżanowskiego na ławce. Nie rozumiem tych wszystkich wygibasów tylko po to żeby chronić zespół przed tą miernotą...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Stary 24.04.2024, 21:11
Ale po co wystawiać tego bałwana? Jaki to ma cel? Wymyślasz jakieś piętrowe taktyki żeby obejść to że Krzyżanowski jest beznadziejny, a on i tak coś odwali.

Zamiast grać w dziesiątkę - wpuścić Szota albo Satrusteguiego. Prostsze. Może dadzą się minąć ale chociaż wrócą za akcją, ew. sfaulują.

Problemem nie jest to ustawienie tylko Krzyżanowski. Rozwiązaniem jest brak Krzyżanowskiego na ławce. Nie rozumiem tych wszystkich wygibasów tylko po to żeby chronić zespół przed tą miernotą...
Ale to nie ja wystawiłem Krzyżanowskiego i później na konfie broniłem tej decyzji. Niech z konsekwencji zdaje sobie sprawę, ten który podejmuje decyzję i jeśli już ją podjął to próbuje tym konsekwencją zapobiegać.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.04.2024, 21:19
Ale to nie ja wystawiłem Krzyżanowskiego i później na konfie broniłem tej decyzji. Niech z konsekwencji zdaje sobie sprawę, ten który podejmuje decyzję i jeśli już ją podjął to próbuje tym konsekwencją zapobiegać.
Pełna zgoda. Rude, ale bawią mnie do łez obrońcy talentu Krzyżanowskiego.
Rude zawalił, Krzyżanowski się skompromitował, pokazał nie tylko głupotę i brak umiejętności, ale przede wszystkim - brak ambicji. Nie pierwszy raz. I to go dyskwalifikuje. Nie będzie z niego nic, bo jest gwiazdką bez woli walki i ambicji, odpuszcza, nie podejmuje walki.

Bez sensu dalej się wkopywać przez niego. I to jest clue dla mnie. Pora skończyć już z forowaniem miernot za metrykę.

@FraMat - przecież napisałem po meczu że wpuszczenie Krzyżanowskiego to wina Rude. Czemu zakładasz że jestem zaślepiony? Projekcja własnych ograniczeń?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.04.2024 o godz. 21:22.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 24.04.2024, 21:27
@FraMat - przecież napisałem po meczu że wpuszczenie Krzyżanowskiego to wina Rude. Czemu zakładasz że jestem zaślepiony? Projekcja własnych ograniczeń?
A ja ci cały czas tłumaczę, że winą Rude nie było wpuszczenie Krzyżanowskiego tylko ustawienie go tak, że rywal mógł, musiał wręcz to wykorzystać. I to mu się udało.
Krzyżanowski nie jest geniuszem, ale to Rude powiedział mu, co robić, jak się ustawiać.
W tym leży błąd Rude.

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 24.04.2024, 21:25

Bo ty myślisz, że jak trener wpuszcza Szota, Satrusteguiego, czy Krzyżanowskiego to oni sami z siebie wymyślają co mają grać? Wchodzą jak na orliku, patrzą gdzie jest wolne miejsce na boisku i tam grają?
Nie.
Sztab im daje szczegółowe wytyczne w stylu: w fazie ataku ustawiasz się tak, wykonujesz takie zadania, współpracujesz po swojej stronie z piłkarzem x czy y, wykonujesz recyrkulację piłki w tej strefie i wprowadzasz asymetryzm we wskazanym przez (np.) Carbo momencie. Podobnie mówią, co robisz w fazie obrony, przechodzenia z ataku do obrony i odwrotnie.
Jeśli Krzyżanowski dostał konkretne zadanie wahadłowego to robił, co miał robić, a że rywal to wykorzystał to brawa dla rywala.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów