The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.03.2024, 13:57
Moim zdaniem Raton powinien zachować miejsce w bramce, bo w wyścigu słabych bramkarzy z Brodą prowadzi.

Chociaż Ratonowi regularnie przydarzają się obcinki, to na ogół bez konsekwencji, a do tego czasem wybrania coś ekstra. Jeśli dobrze pamiętam, Broda nie miał tak widowiskowych wtop, ale nie wybraniał nic ekstra.

Może wynika to z formy, może z umiejętności - nie wiem. Nie oglądam Brody na treningach i nie oglądałem Ratona w przeszłości, aby porównać ich potencjał - podobnie jak wszyscy dyskutanci. Na pewno nie wynika to z narodowości Ratona ani zażegnania spisku polskiej myśli szkoleniowej. Jak lepszy będzie Broda, niech broni Broda.

Natomiast jeśli dobrze pamiętam, był moment, że zdawało się, że to Broda będzie pierwszym bramkarzem (a już na pewno nie było oczywiste, że będzie zmiennikiem). Tutaj jeszcze jedno źródło:
https://dziennikpolski24.pl/wisla-kr...ar/c2-18173623

Cała ta zajadła i złośliwa dyskusja jest żenująca.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.03.2024, 15:11
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Raton powinien zachować miejsce w bramce, bo w wyścigu słabych bramkarzy z Brodą prowadzi.

Chociaż Ratonowi regularnie przydarzają się obcinki, to na ogół bez konsekwencji, a do tego czasem wybrania coś ekstra. Jeśli dobrze pamiętam, Broda nie miał tak widowiskowych wtop, ale nie wybraniał nic ekstra.

Może wynika to z formy, może z umiejętności - nie wiem. Nie oglądam Brody na treningach i nie oglądałem Ratona w przeszłości, aby porównać ich potencjał - podobnie jak wszyscy dyskutanci. Na pewno nie wynika to z narodowości Ratona ani zażegnania spisku polskiej myśli szkoleniowej. Jak lepszy będzie Broda, niech broni Broda.

Natomiast jeśli dobrze pamiętam, był moment, że zdawało się, że to Broda będzie pierwszym bramkarzem (a już na pewno nie było oczywiste, że będzie zmiennikiem). Tutaj jeszcze jedno źródło:
https://dziennikpolski24.pl/wisla-kr...ar/c2-18173623

Cała ta zajadła i złośliwa dyskusja jest żenująca.
To nie jest źródło, to są wymysły dziennikarza. Rude powiedział że wybierze jedynkę przed meczem ze Stalą. Broda rozsypał się zanim to nastąpiło.

Odróżniajmy wątpliwej jakości wymysły dziennikarzy od faktów.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 17.03.2024, 16:22
Trener podsycał rywalizację w zespole w okresie przygotowawczym i nie mam powodów wątpić, że odkładał decyzję, bo miał bramkarzy o zbliżonym (niskim) poziomie.

To nie zmienia faktu, że zdaniem niektórych Broda tę rywalizację wygrywał (i w tym przedmiocie zalinkowany artykulik to jest źródło). A także tego, że Broda nie był skazany na ławkę, zaś Raton nie miał pewnego placu.

Takie jest moje spojrzenie, uważam, że to uczciwe postawienie sprawy. Kłócić się nie zamierzam, bo nie warto.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.03.2024, 16:22
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Bardzo kluczowe dla tematu spostrzeżenie. Co tam analiza gry, ważne, że literat niespełniony. Takie wtrącenia nie mają oczywiście na celu deprecjonować całości analizy...
Tak, bo z reguły osoby, które wtrącają do swoich wypowiedzi słowa, których znaczenia nie rozumieją, robią to po to, żeby swojej wypowiedzi nadać otoczkę fachowości.
Co tym bardziej wypada śmiesznie.
Analiza gry? No, taka sobie. Z dużą częścią się zgadzam pominąwszy na przykład zdanie: "Inteligentna gra Goku w półprzestrzeni i przed linią obrony"
Dla mnie to zwykłe zaklinanie rzeczywistości, ale skoro wszyscy w to wierzą....
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 17.03.2024, 18:46
ja jako urodzony optymista wierze w to że Raton bedize juz tylko lepszy

w końcu to utalentowany piłkarz czego dowodem sa kluby w jakich był, a kardynalne błedy wynikają z małego ogrania jako jedynka

ale z czasem sie wyrobi i bedziemy miec bramkarza jak De Gea
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.03.2024, 19:35
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Tak, bo z reguły osoby, które wtrącają do swoich wypowiedzi słowa, których znaczenia nie rozumieją, robią to po to, żeby swojej wypowiedzi nadać otoczkę fachowości.
Co tym bardziej wypada śmiesznie.
Analiza gry? No, taka sobie. Z dużą częścią się zgadzam pominąwszy na przykład zdanie: "Inteligentna gra Goku w półprzestrzeni i przed linią obrony"
Dla mnie to zwykłe zaklinanie rzeczywistości, ale skoro wszyscy w to wierzą....
Rzeczywistość jest taka, że pierwszy raz od dawna coś drgnęło w dobrą stronę. Można to zauważyć, albo udawać że nic się nie widzi.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.03.2024, 22:05
Zgadzam się z tobą w 100% choć uważam, że cytowane analizy są niewiele warte.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.03.2024, 09:17
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To nie jest źródło, to są wymysły dziennikarza. Rude powiedział że wybierze jedynkę przed meczem ze Stalą. Broda rozsypał się zanim to nastąpiło.

Odróżniajmy wątpliwej jakości wymysły dziennikarzy od faktów.
Fakty są też takie że Broda kończył jesień w bramce i w najgorszym wypadku ich notowania były 50/50

Temat na pewno będzie wracał jak bumerang, choć dla mnie ta kontuzja Broda przekreślił swoje szanse w tej rundzie. O ile w ogóle nie na dłuższy czas. Jesli awansujemy do esa to już na pewno musi szukać ogrania w 1 lidze na wypożyczeniu.

Żeby jeszcze wrócić do meczu z Miedzią, to trzeba oddać że to była dopiero 6 porażka w sezonie Miedzi. Mniej mamy tylko my, Arka i Lechia. Niech to odda ciężar tego spotkania.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.03.2024, 10:57
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Trener podsycał rywalizację w zespole w okresie przygotowawczym i nie mam powodów wątpić, że odkładał decyzję, bo miał bramkarzy o zbliżonym (niskim) poziomie.

To nie zmienia faktu, że zdaniem niektórych Broda tę rywalizację wygrywał (i w tym przedmiocie zalinkowany artykulik to jest źródło). A także tego, że Broda nie był skazany na ławkę, zaś Raton nie miał pewnego placu.

Takie jest moje spojrzenie, uważam, że to uczciwe postawienie sprawy. Kłócić się nie zamierzam, bo nie warto.
Twoje spojrzenie, podobnie jak kilku osób tutaj jest oparte tylko na własnym widzimisię.
Podobnie jak teoria że Sapała wygrał rywalizację z Carbo, kolportowanu przez media i wiadomy element tutaj, podczas gdy Sapała zagrał z konieczności raz, 60 minut. Raz, ale za to jak!
Podobnie było z truciem o Olejarkę który z konieczności wszedł i się skompromitował.

Irytuje mnie takie bezsensowne wywieranie nacisku na trenerze przez media i kibiców (przypomnę gwizdy na Ratona z trybun gdzie raz wykopał w aut). Niczemu to nie służy poza psuciem atmosfery.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.03.2024 o godz. 11:01.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.03.2024, 11:13
Cytat:
Fakty są też takie że Broda kończył jesień w bramce i w najgorszym wypadku ich notowania były 50/50
Ale to było u Jopa więc może np Jop w nim widział coś więcej, może go "lubił", moze chciał coś zmienić itp. A u Rude może być w 100% Raton jako nr 1.

Wątpię aby ktoś coś chciał teraz zmieniać, bo to nie jest dobry moment na zmiany, szczególnie na tej pozycji i szczególnie gdy punktujemy.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów