|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Rude watch, po 5 meczach:
Rude 10 punktów, 2.0 pkt na mecz Sobolewski 5 punktów, 1.0 pkt na mecz. Czyli nie widać różnicy. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Mógłbyś sprecyzować o jakie mecze chodzi w jednym i drugim przypadku?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wyjaśniałem już, ale liczymy tych samych rywali od pierwszego meczu Rude. Czyli mecze od Stali (wiem że Rude ma więcej meczy na wyjeździe i przez to trudniej).
Eksperci tacy jak Ty, Karherop i MaLk orzekli już że nie ma różnicy między Sobolewskim i Rude, ta zabawa ma pokazać jak bardzo jej nie ma. Na razie to tylko 5 punktów w 5-ciu meczach.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.03.2024 o godz. 23:03.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Możesz to pisać po każdym wygranym meczu, bez różnicy bo i tak będę cały czas trzymał kciuki za trenera Rude, aby ten projekt dał nam awans. Mimo tego jak wiele trudności trzeba jeszcze pokonać i jak wiele sam Rude się musi jeszcze nauczyć. Obawiam się że w tej kolejce to będziemy mieć status quo w całym top6. Obym i tu się mylił ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak jak napisałem wcześniej - Wisła Płock już dwa punkty straciła. Mecz był przed naszym, bez względu na wynik na Reymonta byłyby przetasowania w tabeli. Arka gra z Odrą Opole, to również mecz drużyn zaangażowanych w walkę o awans, albo Odra wróci do gry wygrywając, remis przesunie obie drużyny w dół, zwycięstwo Arki oddala szansę Opolan na baraże. Ciekawi mnie wynik i mecz PBB w Katowicach. Zobaczymy czy gra z Lechią to był tylko efekt "nowej miotły", czy Skrobacz da radę tchnąć jakieś życie w zespół Bielszczan. Generalnie - przy tak małych różnicach punktowych, gdzie połowa ligi ma szanse na baraże o żadnym status quo nie może być mowy, a patrzenie tylko na drużyny przed nami to krótkowzroczność. Na koniec taka refleksja - Miedź Miedzią, ale nie wygrywając z teoretycznie słabszymi drużynami przegrywa się awans. Taki Chrobry nie odda nam punktów za darmo.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.03.2024 o godz. 01:32.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Pomijasz ewentualne różnice w składach rywali i wszelkie inne różnice, jakie mogą mieć wpływ na końcowy wynik i bierzesz pod uwagę, spośród wielu innych zmiennych, jedynie osobę trenera? Mógłbym też przytoczyć inną statystykę: w porównywalnym okresie od 18 lutego do 17 marca drużyna prowadzona przez Sobola zdobyła 15 punktów - 3 pkt na mecz, czyli o całe 5 punktów więcej niż drużyna Rude obecnie. Grając z Arką, Odrą, Katowicami, Tychami i Skrą. Żeby nie było: od początku popierałem osobę nowego trenera i nie mam zamiaru udowadniać, że Sobolewski był, lub byłby dzisiaj lepszym wyborem. Natomiast, żeby go bronić nie szukam "statystyk" które mają pokazać, że Sobolewski był gorszy.
Nie wiem, jak koledzy wymienieni przez Ciebie, ale podejrzewam, że się wybronią, ale ja nigdzie nie napisałem, ani nie orzekłem, że nie ma różnicy między Sobolewskim i Rude. Co najwyżej pisałem, że nie widać, po przyjściu Rude, żeby styl gry (męczenie buły, daremny atak pozycyjny, walenie głową w mur) za końcowego Sobolewskiego i wczesnego Rude był znaczaco różny. A spodziewałem się rewolucji. Tylko tyle. Ponownie wkładasz w usta swych adwersarzy poglądy, których ci nie głoszą, żeby tym łatwiej się z nimi rozprawić. Budujesz chochoła, którego potem atakujesz, Napisz następnym razem: "Eksperci tacy jak wymyślone przez mnie chochoły orzekli już że nie ma różnicy między Sobolewskim i Rude, więc mogę wyśmiać wymyślonych przez mnie ekspertów." |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Po tej kolejce Rude osiągnął średnią 2,00 pkt/mecz, która daje jakieś matematyczne szanse na awans (ale do statystycznej średniej jeszcze brakuje - 22 punkty do zdobycia w 10 pozostałych kolejkach wymaga grania na poziomie 2,2 pkt/mecz), gra jest coraz lepsza. Nawet jeżeli mecze są przepychane czy naznaczone dużą dozą szczęścia, na samym końcu liczy się wynik. Jest szansa, jeśli tendencja zostanie zachowana. Dla mnie OK. Statystycznie chwila prawdy następuje zwykle ok. 27. kolejki, kiedy trzeba mieć na koncie 47+ punktów (50 to już wartość biorąca) - wtedy można zasadnie liczyć na walkę o awans bezpośredni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Taki cwaniaczek i inteligent. Teraz pewnie przez dwa tygodnie do kolejnego meczu dalej będzie bronił tych swoich chorych wizji i będzie cały czas pluł na lewo i prawo nienawiścią, korzystając z tego, że na forum już od dawna nie ma moderatorów.Na razie Rude sobie radzi, a jego zatrudnienie było po prostu dobrym posunięciem, które daje punkty. Czy na koniec sezonu da awans to się dopiero okaże, ale póki co jest wartościowym ruchem: Hiszpan okazał się ogarniającym Wisłę trenerem z prawdziwego zdarzenia, a nie tylko analitykiem, jak ten hejter próbował i dalej próbuje wmawiać.
Ostatnio edytowane przez Markus : 16.03.2024 o godz. 12:03.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Lechia zrobila 12 punktow na slabiakach. Uwazam ze do meczu z nimi odrobimy roznice i to bedzie mecz o "awans". ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|