|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Karherop, FraMat, Jaroo1, MaLk - i co pajace? Nadal nie widać różnicy, co?
Statystyka punktów z trzech meczy: Sobolewski: 0.33 pkt na mecz Rude: 2 pkt na mecz No nie widać różnicy, ni chuja. @Patryko - myślę że kilka osób się zamknie z tym Olejarką który jest po prostu do dupy. Karherop go chciał za Alfaro ![]() To już Kutwa miał więcej dobrych zagrań. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Co? Znowu Asperger ci się odnowił?
Naprawdę nie możesz rozmawiać nie obrażając innych? Co do meritum: naprawdę widzisz jakąś znaczącą różnicę w grze? W rozwiązywaniu ataku pozycyjnego, gdzie nasze dwa gole to obcinki obrońców Odry? Oczywiście, cieszę się ze zwycięstwa i punktów, ale w II połowie Odra pokazała, że nadal jesteśmy słabi. Mając niecałe 40% posiadania piłki stworzyła o wiele więcej groźnych sytuacji niż my. Naprawdę: tak ze Stalą jak i dzisiaj z Odrą mieliśmy dużo szczęścia - dwie bramki z dupy, a w końcówce obrona Częstochowy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Olejarka chyba wrócił po kontuzji?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() Gra nie była zbyt dobra, ale dopóki środkowi pomocnicy mieli siły i nie pojawił się na boisku Olejarka, kontrolowaliśmy grę. Jednak zaraz po wyjściu Dawida zaczęliśmy grać de facto w dziesiątkę, bo to co on wyprawiał w tym meczu, notując prawie same złe zagrania, to był jakiś dramat. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Generalnie nie wyobrażam sobie jego szybkiego powrotu na boisko po dzisiejszym "występie", chyba że dotknie nas jakaś plaga kontuzji. Mecz był pod naszą całkowitą kontrolą do momentu zmiany Olejarki. Od tego momentu przegrywaliśmy większość piłek w środku i robił się z tego po prostu smród. Rude na bank to zauważył i pewnie to skoryguje.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Nie wiem, nie oglądałem meczu, dopiero wróciłem do domu. Nie jestem w stanie ocenić przebiegu meczu ani jakości naszej gry.
Na tę chwilę odwijam sobie akcje bramkowe i widzę, że jedną bramkę przeciwnik sam sobie strzelił po słabiutkim strzale, drugą bramkę przeciwnik sam nam podał, na dodatek dwukrotnie w jednej akcji. I były to według statystyk nasze jedyne celne strzały w meczu, w którym podobno przeciwnki przez większość czasu tradycyjnie postawił autobus i miał 5 celnych strzałów, w tym 3 w pierwszej połowie, w której my mieliśmy 0 celnych strzałów, ale za to 71% posiadania piłki. Natomiast straconą bramkę, w ramach solidarności i zgodnie z tradycją, rywalowi oddał Raton "do takiej piłki Broda nawet by nie wyszedł". Jeśli odwinę mecz, to może będę w stanie coś ocenić, na tę chwilę jednak nie sądzę, żeby mi się chciało. Cytat:
BTW - statystycznie średnia 2.00 pkt/mecz nie daje nam awansu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ja oglądałem ten mecz i tak się składa że do wejścia Olejarki dominowaliśmy.l na boisku. Ale tak to jest jak się nie zna kontekstu dla statystyk. @ciacho - jeśli nie awansujemy, to przez kochanego tutaj najwybitniejszego taktyka który wyciągnął chorą średnią, a nie Ratona, Rude czy Jopa. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Oczywiście, jak zawsze, według bliżej nieokreślonych kryteriów, żeby pasowały do tezy (tak jakby teza o tym, że Sobolewski w tym sezonie to była katastrofa, potrzebowała takich łamańców). W ten sposób patrząc, to Sobolewski nie miał na etapie grania "tych samych meczów" ani Carbo, ani Brejgu, ani Urygi (w meczu z Opolem dopiero wchodził na końcówkę), częściowo Colleya i tak sobie można wyliczać, choć nie wiem co to ma wnieść. Wiadomo, że składy się zmieniają cały czas i będą się zmieniać. Cytat:
Jeśli gramy coraz lepiej, to super. Co najwyżej Markus się zapłacze, że miałem rację z tym czasem na nauczanie się ligi, ale co zrobić? Na tę chwilę najważniejsze są punkty. Do awansu daleka droga i wygrywanie co drugiego meczu ligowego nie daje nam nic więcej niż baraże. Potrzebujemy średniej 2,17 do końca rundy. |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Jak na to że byli wypruci po PP to zagrali dobry mecz, wystarczająco dobry na człapiaca Odrę, która chyba się obsrala nie wiadomo czym przed 1 gwizdkiem, albo taka mieli koncepcje - tym gorzej dla nich Ostatnie pół godziny do zapomnienia. I do usprawiedliwienia (poza fatalna postawa Olejarki). Coś się z tego zaczyna wykluwać, ale żeby wierzyć w awans bezposredni muszą zdobyć przynajmniej punkt w Gdynii. W przypadku przegranej stracimy kontakt z Arki.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 02.03.2024 o godz. 21:34.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|