Karherop napisał(a):

Czemu ocena wg mnie Carbo jest bardziej niekorzystana w stosunku do Dudy
Porównujmy czas gry 75 min vs 97.
Porównujemy pozycję środkowy pomocnik vs defensywny pomocnik
Kto ma na sobie większą odpowiedzialność i powinien mieć większy % celnych podań? Oczywiście Carbo. I tak samo było na jesień gdy miał średnio 90% podań celnych.
Porównajmy też straty Duda 16 strat vs Carbo 13. I tutaj też, na ile strat można sobie pozwolić w ataku, a na ile w pierwszej/drugiej tercji boiska?
Nie mam wątpliwości że Duda rozegrał dobry mecz, a jeśli ktoś dynamizowal nasze akcje, to był to Duda.
|
Zrobimy eksperyment: wkleję tutaj mój poprzedni post, bo nadal odpowiada na to co napisałeś.
"Pisałem to wielokrotnie - ze statystyk trzeba umieć korzystać. Łatwo mieć wysoki procent skuteczności podań kiedy większość jest do najbliższego. I nie, nie wypada to na niekorzyść Carbo skoro to na nim spoczywa ciężar gry ofensywnej w środku pola.
Statystycznie, przy takich prostych miarach - Duda top. W praktyce - jak trzeba strzelić to nie trafia w piłkę, jak trzeba daleko podać - to strata.
Te statystyki z których chcesz wyciągnąć daleko idące wnioski są zwyczajnie prymitywne. Śmiejecie się z tego jak po statystykach Królewski oceniał Sobolewskiego a sami robicie jeszcze głupsze rzeczy."