The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.01.2024, 11:27
Pisałem o tym przy okazji pierwszego transferu. Rywale będą mocniejsi niż się wszystkim wydaje. Nikt się nie osłabia, a kasy z miast lecą pełnymi strumieniami do klubów. (Gdańsk, Płock, Katowice, Opole)

Ale tutaj nikt nie patrzy na rywali, jeszcze przez 3 lata będzie się powtarzać że Wisła ma najlepszych piłkarzy na każdej pozycji i że jak przegrywa to jedynie sobie jest winna
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.01.2024, 16:28
Mam nadzieje ze Kiko znajdzie jeszcze dobrego stopera i kocura do ataku
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.01.2024, 18:26
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Pisałem o tym przy okazji pierwszego transferu. Rywale będą mocniejsi niż się wszystkim wydaje. Nikt się nie osłabia, a kasy z miast lecą pełnymi strumieniami do klubów. (Gdańsk, Płock, Katowice, Opole)

Ale tutaj nikt nie patrzy na rywali, jeszcze przez 3 lata będzie się powtarzać że Wisła ma najlepszych piłkarzy na każdej pozycji i że jak przegrywa to jedynie sobie jest winna
Tutaj wreszcie muszę się z Tobą zgodzić. Nie należy zamykać oczu na to, co robią rywale i trzeba pamiętać, że mogą się wzmocnić znacznie bardziej niż na tą chwilę wzmocniła zespół Wisła. Dlatego oczywiście będę wspierać ewentualne decyzje o kolejnych wzmocnieniach i mam nadzieję, że takie nastąpią, bo gramy o ogromną stawkę.

W tym miejscu warto też zauważyć, że obecnie mamy w klubie już dwie osoby, które na pewno bardzo dobrze znają i kojarzą zawodników niższych hiszpańskich lig. To otwiera ogromne możliwości. Warto byłoby z tego ich potencjału i znajomości zawodników skorzystać, bo może są tam obecnie kolejne okazje pozostające w zasięgu finansów Wisły.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.01.2024, 18:51
Była zmiana trenera, mamy dość mocny zespół jak na 1 ligę.
Nie bardzo jest sens kupować "całego wagonu" zawodników, bo nie zdążą się zgrać, a musimy wygrać 11 meczów (w najgorszym razie 9 wygrać i 5 zremisować).
Więc może jakieś "promocje" jak się udało z Dejvi Bregu ale na coś więcej to raczej bym nie liczył.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 30.01.2024, 09:36
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Była zmiana trenera, mamy dość mocny zespół jak na 1 ligę.
Nie bardzo jest sens kupować "całego wagonu" zawodników, bo nie zdążą się zgrać, a musimy wygrać 11 meczów (w najgorszym razie 9 wygrać i 5 zremisować).
Więc może jakieś "promocje" jak się udało z Dejvi Bregu ale na coś więcej to raczej bym nie liczył.
Zapominamy o efekcie "Wisły" w której nowi zawodnicy wyglądają lepiej na starcie, niż po pół roku gdy dostosują się poziomem do reszty.

Ja liczę zarówno na jakąś promocje na rynku, jak i że kogos z wyższym kontraktem odpalimy. Choć poza Fazlagiciem chyba nikogo nie chcemy ewidentnie wypchnąć. Nie liczę tych z kontraktem do czerwca, bo i tak nikt ich nie chce.

I jeszcze jeden aspekt: lepiej wyrwać jakąś perełkę i zgrywać ja już od wiosny, niż dopiero od lata, gdzie na 100% czeka nas duża rewolucja kadrowa i to bez względu na to w której będziemy grać lidze.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 30.01.2024 o godz. 09:39.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.01.2024, 11:04
Zapominamy o efekcie "Wisły" w której nowi zawodnicy wyglądają lepiej na starcie, niż po pół roku gdy dostosują się poziomem do reszty.
Jest nadzieja, że ten efekt nie zadziała przy nowym trenerze.
Przypominam, że nie zadziałał przy Hyballi (jeśli brać pod uwagę tylko ostatnie lata).
Mam nadzieję, że przy Rude, jeśli okaże się takim trenerem jak to wybrała SI i jak to na razie nieśmiało wygląda, piłkarze będą lepiej pod nim wyglądali w miarę im więcej będą pracowali.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.01.2024, 12:22
...
"efekt wisły" to tylko na forum
A tak bardziej serio to fizycznie to już zeszłej zimy sztab pokazał, że potrafi postawić zawodników na nogi.
Nie wiem co się stało w lecie, że sp...no przygotowanie.
Zakładam, że po to mamy nowy sztab by "efektu wisły" nie było.

A należy mieć na uwadze to, że budżet Wisły nie jest z gumy.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 30.01.2024, 12:59
Efekt Wisly to stan emocjonalny. Powodowany przez obecnosc pewnych ludzi w strukturach klubu. Te osoby nadal sa i nadal beda powodowac problemy i w efekcie "wyjebanie" zawodnikow na wszystko.
Tym jest "efekt Wisly".
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 31.01.2024, 09:47
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
"efekt wisły" to tylko na forum .
O tym efekcie to wiadomo nie od wczoraj, to już JK kiedyś powiedział że trzeba jakiegoś szamana sprowadzić, bo to niewiarygodne jaki zjazd tu notują niektórzy zawodnicy, i to niezależnie kto jest trenerem.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 31.01.2024, 16:58
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Efekt Wisly to stan emocjonalny. Powodowany przez obecnosc pewnych ludzi w strukturach klubu. Te osoby nadal sa i nadal beda powodowac problemy i w efekcie "wyjebanie" zawodnikow na wszystko.
Tym jest "efekt Wisly".
Oczywiście, że masz racje. Cała nadzieje w tym, że ci ludzie kolejny raz nie zrobią wariata z osoby profesjonalnie podchodzącej do swoich obowiązków. Kluczem jest stawianie sprawy jasno i konkretnie. Mam nadzieję że Rude nie będzie się pieścił z takim Sapałą który wchodzi i drepce w miejscu. Tylko pokaże na forum drużyny jako przykład negatywny. Wtedy za krzywdzonym ujmie się Kaziu bo on ma gołębie serce. Jeżeli Rude da sobie z takimi sytuacjami radę, a da sobie, bo celem jest awans, a nie dobre samopoczucie leserów. To "efekt Wisły" zniknie w momencie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 31.01.2024, 20:00
Zobaczymy. Legenda przezyla wszystkich trenerow, ktorzy w Wisle byli. Ale nie tylko Kazia chodzi.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 31.01.2024, 20:40
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Zobaczymy. Legenda przezyla wszystkich trenerow, ktorzy w Wisle byli. Ale nie tylko Kazia chodzi.
Wiadomo, że nie tylko, wiadomo, że nie głównie. Pytanie jest czy prezes w razie czego weźmie stronę trenera którego sam wybrał, czy stronę płaczących, zajechanych i źle traktowanych.

Rude po wczorajszym meczu do piłkarzy:

"Nie chcę widzieć więcej Was grających tak, jak w pierwszych 5 minutach drugiej połowy.
Tak było z Katowicami, Termalicą. 5 minut.

To za nami, nie chcę tego więcej widzieć".

Koniec opi...... To za nami !!!!
Ostatnio edytowane przez Drozd : 31.01.2024 o godz. 21:39.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.02.2024, 09:01
Tak, tak, na pewno żaden trener wcześniej nie mówił nic podobnego

Ciekawsza kwestia jest podchodzenie na poważnie do sparingów, tego nie było przy poprzednikach.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.02.2024, 09:54
Ja powiem więcej, Kmiecik zostanie opluty przez Rude i Królewskiego, zwolnią go, a później odkryją na terenach TS złoża ropy. Wszystko sie tak dobrze ułoży, że będziemy jeszcze sami miastu płacić więcej za stadion bo nie będziemy wiedzieli co z kasą robić.

Drozd, wymyśl coś bardziej utopijnego
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 01.02.2024, 21:47
Tak, tak, na pewno żaden trener wcześniej nie mówił nic podobnego

Ciekawsza kwestia jest podchodzenie na poważnie do sparingów, tego nie było przy poprzednikach.
A gdzie ja piszę, że nikt podobnie wcześniej nie mówił? Ja tylko zwracam uwagę, że po wygranym meczu była zwyczajna zjeba za opieprzanie się. Pośrednio wyjaśniająca przyczynę niektórych wyników z poprzedniej rundy. Czyli olewactwo i brak koncentracji.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 01.02.2024, 21:50
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ja powiem więcej, Kmiecik zostanie opluty przez Rude i Królewskiego, zwolnią go, a później odkryją na terenach TS złoża ropy. Wszystko sie tak dobrze ułoży, że będziemy jeszcze sami miastu płacić więcej za stadion bo nie będziemy wiedzieli co z kasą robić.

Drozd, wymyśl coś bardziej utopijnego
Ktoś poczyta twoje wypociny, ogarnie go współczucie, złoży wniosek i Wisła otrzyma dotację z PFRONu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 02.02.2024, 12:53
Drozd napisał(a):Wyświetl post
A gdzie ja piszę, że nikt podobnie wcześniej nie mówił? Ja tylko zwracam uwagę, że po wygranym meczu była zwyczajna zjeba za opieprzanie się. Pośrednio wyjaśniająca przyczynę niektórych wyników z poprzedniej rundy. Czyli olewactwo i brak koncentracji.
Jeśli ktoś jest leniwy to będzie leniwy. I tego żaden trener nie zmień. Motywacja ma do siebie że działa krótkoterminowo, o ile nie wynika z przekonań oraz trwałej chęci zmian.

Podobnie z koncentracją. Albo potrafisz się skoncentrować przez 90 min albo nie i to trenujesz. Albo nie chcesz tego zmienić.

To są tak absolutne podstawy że nie sądzę że jakikolwiek trener czy sztab nie zwracał na to uwagi/nie dawał bury piłkarzom. Nie róbmy sobie jaj.

Tym bardziej że było o co
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.02.2024, 13:54
Jeśli ktoś jest leniwy to będzie leniwy. I tego żaden trener nie zmień. Motywacja ma do siebie że działa krótkoterminowo, o ile nie wynika z przekonań oraz trwałej chęci zmian.

Podobnie z koncentracją. Albo potrafisz się skoncentrować przez 90 min albo nie i to trenujesz. Albo nie chcesz tego zmienić.

To są tak absolutne podstawy że nie sądzę że jakikolwiek trener czy sztab nie zwracał na to uwagi/nie dawał bury piłkarzom. Nie róbmy sobie jaj.

Tym bardziej że było o co
Bzdura. Utrzymanie motywacji to jedno z zadań trenera, jak i każdego innego menadżera. Na ten temat napisano masę książek. Jak sobie radził Sobolewski wszyscy widzieli.
To jest właśnie to podejście miłośników PMS że zawodnicy powinni wszystko sami, trener za nic nie odpowiada i nie jest niczemu winien.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 09.02.2024, 18:15
Czy dobrze mi się wydaje, że nasz mega talent został wypożyczony do hameryki za frajer? Czy może jeszcze do tego dopłaciliśmy?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 09.02.2024, 20:27
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Czy dobrze mi się wydaje, że nasz mega talent został wypożyczony do hameryki za frajer? Czy może jeszcze do tego dopłaciliśmy?
Przecież od blisko dwóch lat nasza polityka wypożyczeń sprowadza się wyłącznie do błagalnego poszukiwania kogoś, kto weźmie na siebie chociaż część wynagrodzenia ludzi i ulży w ten sposób naszej liście płac. Dlaczego akurat Biegański miałby być tu wyjątkiem?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.02.2024, 20:30
Przewidywałem że za Mikołajem szybko zatęsknimy.
Wobec dzisiejszej "usterki" Brody na treningu, szybciej niż sądziłem.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.02.2024, 20:32
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Przecież od blisko dwóch lat nasza polityka wypożyczeń sprowadza się wyłącznie do błagalnego poszukiwania kogoś, kto weźmie na siebie chociaż część wynagrodzenia ludzi i ulży w ten sposób naszej liście płac. Dlaczego akurat Biegański miałby być tu wyjątkiem?
A może by tak zapłacić Amerykanom żeby skrócić wypożyczenie wobec kontuzji Brody
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 09.02.2024, 20:34
ciacho napisał(a):Wyświetl post
A może by tak zapłacić Amerykanom żeby skrócić wypożyczenie wobec kontuzji Brody
Nawet by pasowało jako podsumowanie naszej polityki transferowej...
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 09.02.2024, 21:08
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Nawet by pasowało jako podsumowanie naszej polityki transferowej...
Zaraz guru nowoczesnej ery odpali swój nieomylny algorytm i sprowadzi tu jakiś bramkarski brylant, który będzie grał za 1000 euro brutto i skończą się Wasze śmichy-chichy. No!
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.02.2024, 22:36
Jarek szkoda ze sztuczna inteligencja nie wzięła pod uwagę takiego rozwoju wydarzeń, że zostaniemy teraz w najważniejszym momencie sezonu z hiszpańska ....ą między słupkami
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 10.02.2024, 19:03
Prosiaczek włączył laptopka i ta jego sztuczna kreatura podpowiedziała mu że opier-dolimy wszystkich jak ssaki leśne opier-dalaja truckerom kolbę kukurydzy, więc panowie spokojnie awans mamy w kieszeni. Możemy się szykować na ekstraklape.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 10.02.2024, 19:08
Brak Dudy w podstawowej 11stce to napewno dobry prognostyk przed rundą.
Ciekawe ile Sapała wytrzyma bez kontuzji lub odpału.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.02.2024, 22:35
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Brak Dudy w podstawowej 11stce to napewno dobry prognostyk przed rundą.
Ciekawe ile Sapała wytrzyma bez kontuzji lub odpału.
Daję mu maks 20 minut. Dlatego mam wątpliwości czy brak Dudy to dobry prognostyk po meczach w Turcji. Sapała lubił się tam zdrzemnąć.
Poza tym nie ma pewności czy Gogół nie wygrał rywalizacji z Dudą. W sobotę nie grał przez uraz kolana.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.02.2024 o godz. 22:43.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 11.02.2024, 00:11
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Daję mu maks 20 minut. Dlatego mam wątpliwości czy brak Dudy to dobry prognostyk po meczach w Turcji. Sapała lubił się tam zdrzemnąć.
Poza tym nie ma pewności czy Gogół nie wygrał rywalizacji z Dudą. W sobotę nie grał przez uraz kolana.
Młodzieżowiec będzie grał na lewej obronie no i oczywiscie Gogół przed Dudą.

Carbo, Sapała, Gogół - ci są przed naszym Xavim xD

Pozniej Duda ewentualnie Basha (ale jego ciezko liczyć)

Talar
Fazlagic

Będzie miał KD cięzko o plac.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.02.2024, 01:18
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Młodzieżowiec będzie grał na lewej obronie no i oczywiscie Gogół przed Dudą.

Carbo, Sapała, Gogół - ci są przed naszym Xavim xD

Pozniej Duda ewentualnie Basha (ale jego ciezko liczyć)

Talar
Fazlagic

Będzie miał KD cięzko o plac.
Zobaczymy. Moim zdaniem Krzyżanowski nie będzie rozgrywał po 90 minut co mecz, do tego kartki, urazy...
Ale to bardzo dobrze że jest wybór na "pozycję" młodzieżowca, można wpuścić aż trzech którzy nie są oczywistym proszeniem się o kłopoty.
Ale nie dziwi mnie że Krzyżanowski wygrał z Dudą, jest po prostu lepszym piłkarzem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.02.2024 o godz. 13:24.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów