|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Może to być kolejny Gula, niby papiery miał ale Wisła zaliczyła spadek.
![]() ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Co w warsztacie, możliwościach dotarcia do zawodników, rozwoju ich, budowy ich formy, długofalowej wizji gry i stylu drużyny itd, u jakiegokolwiek trenera zmienia wcześniejsza wiedza na temat Zagłębia Lubin czy Zagłębia Sosnowiec? Gula był Hiszpanem polecanym przez Kiko i miał drużynę złożoną w dużym stopniu z hiszpańskich zawodników z tamtejszych niższych lig? Nie porównujmy nieporównywalnego. To nie są takie same sytuacje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Nie wiem jak się będzie dogadywał z Kiko. Nie wiem ile mu zajmie przyswojenie wiedzy. Nie wiem jak sobie poradzi na polskich stadionach, które będą miały sensowną trawę gdzieś końcem marca. Dlatego mniejszym ryzykiem jest zatrudnienie kogoś, kto wiedzę o 1 lidze już ma. Oraz potrafił udowodnić, że umie z tej wiedzy skorzystać awansując do e-klapy. Zaś Pan Trener Mariusz Jop, mimo mojego szczerego podziwu do tego co robi z Rezerwami i wyników Wisły za jego (krótkiej) kadencji, nim zostanie trenerem na lata to powinien pokazać, że umie awansować z "2" do choćby 2 ligi. 4 ligę Wisła raczej przerasta(ła). Więc jak się nie zdarzy nagły odpływ zawodników to jest duża szansa, że wyniki z jesieni powtórzą wiosną. Zaś w 3 lidze to już trzeba się będzie trochę bardziej nakombinować. I tu jest pole do popisu dla Trenera, dyrektora sportowego i właściciela.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 15.12.2023 o godz. 02:33.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|