The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.12.2023, 21:31
Przez boisko nie ma praktycznie szans na indywidualne akcje, trzeba grać zespołowo. No i wreszcie widać jak na dłoni, kompletny brak schematów. Brak taktyki. Leżymy i kwiczymy....
Ale pewnie wszystkiemu winna będzie pogoda... Może nikt ze sztabu nie ma komórki, i nie zauważyli alertu RCB
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.12.2023, 21:34
Od 10 lat każdy kolejny sezon wydaje się chvjowy
A każdy kolejny okazuje się gorszy
O byłym piłkarzu okupującym z niewiadomych przyczyn stanowisko trenera w naszym klubie nie chce mi się nawet pisać
Jedno pytanie tylko, jak spojrzy w oczy takiemu Gogolowi po ostatnich meczach, jeżeli w pierwszym składzie wychodzi wciąż grający tragicznie Duda?
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 01.12.2023, 21:41
Bo on losuje kto zagra
Jak dobrze, ze nie ogladam wybralem kino, chill z przyjaciolmi po co sie wkur_iac
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 01.12.2023, 22:08
To już ponad rok zmarnowanego czasu Wisły za sprawą chorego trzymania beznadziejnego trenera i sztabu trenerskiego przez właściciela klubu... Bo to legendy, z którymi trzeba dzielić się jajeczkiem, a nie gonić ich do ciężkiej pracy... Rodzina atmosfera ma być, a nie robota i kompetencje...
Ostatnio edytowane przez Markus : 01.12.2023 o godz. 22:21.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.12.2023, 22:09
niestety dzisiaj boisko nie pozwoliło pokazać umiejętności i rozwinąc skrzydeł. Cóż, zła pogoda i ciężkie do gry boiska zdarzały się, zdarzają i będą zdarzać. Najważniejsze to wyciągnąć wnioski i punktować w kolejnych spotkaniach.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 01.12.2023, 22:15
Ile Raton musi zjebać by Broda dostał szansę? Duda po jedynym atucie jaki ma czyli wiek młodzieżowca, wyląduje w Garbarnii.
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 01.12.2023, 22:19
Ten Raton to jakiś menedżerski wałek, innej opcji nie ma.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.12.2023, 22:22
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
niestety dzisiaj boisko nie pozwoliło pokazać umiejętności i rozwinąc skrzydeł. Cóż, zła pogoda i ciężkie do gry boiska zdarzały się, zdarzają i będą zdarzać. Najważniejsze to wyciągnąć wnioski i punktować w kolejnych spotkaniach.
Absolutnie nie poddajemy się, walczymy dalej. Pozostały nam 2 ligowe mecze i Puchar Polski. Zrobimy wszystko co w naszej mocy żeby te spotkania wygrać.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.12.2023, 22:22
Delgado napisał(a):Wyświetl post
Ten Raton to jakiś menedżerski wałek, innej opcji nie ma.
A co w tym dziwnego skoro nie mamy skautów i jedyne na czym Kiko polega to menedżerowie?
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 01.12.2023, 22:30
Dziś banda pajaców w koszulkach Wisełki pokazała jak głęboko ma nas kibiców w dupie. Z ogórkami z Niecieczy zagrali na stojąco, bez chęci jakiejkolwiek walki i bez ambicji. Qrwa jak tak można? Żaden zawodnik nie wykazał minimalnej chęci do gry. Szczególnie postawa Sapały Carbo Dudy Baeny i Ratona mnie wqrwiła.
Pomijam temat pseudo trenera na ławce rezerwowych.
Sobolewski bierz tych patałachów i razem WYPIERDALAĆ
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 01.12.2023, 22:31
Taaa Raton jest głównym problemem.

Sobolewski i reszta bandy, won.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.12.2023, 22:32
Zagraliśmy dokładnie taką samą padlinę jak z GKSem, po prostu tym razem nie udało się fartownie wygrać.

Drużynowo nie istniejemy, już nawet z ataku pozycyjnego nic nie zostało. Kłuje w oczy brak dokładności podań, brak zrozumienia, jesteśmy przewidywalni do bólu. Na chwilę obecną nasza gra wygląda jak walka o utrzymanie, a nie o baraże lub awans.

Już się nawet nie denerwuję, nie mam żadnych oczekiwań, jesteśmy po prostu w bagnie, w którym trzyma nas upór JK. Trzymając na stołku trenera Sobolewskiego, niszczy zarówno jego (po okresie w Wiśle nie znajdzie pracy nigdzie), jak i klub.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 01.12.2023, 22:36
Tyle prostych strat, niedokładnych podań to w jednym meczu jeszcze nie widziałem, to było porażające w tym meczu
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 01.12.2023, 22:41
Szkoda tych punktów z GKSem - one mogą nas kosztować kolejny okres przygotowawczy spędzony z Sobolewskim.

Co do meczu, to niewiele można napisać.

1. Murawa nie pozwalała na indywidualne przebłyski, więc szczególnie widać było brak jakiejkolwiek gry zespołowej.

2. Absolutnie zero schematów w ataku, te desperackie próby przepchnięcia się środkiem w końcówce meczu... litości.

3. Niestety minusem naszych piłkarzy jest potwornie słaba motoryka. Ten mecz wyglądał jakby dorośli faceci grali z 15-latkami.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.12.2023, 22:41
Sobolewski po tym sezonie bedzie mógł zostać trenerem co najwyżej Prądniczanki i to nie seniorów a może orlików lub żaków starszych. Takiej chujni jak my mając jak na tą ligę i tak dobry sklad to nikt nie gra
..
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.12.2023, 22:42
Zagraliśmy dokładnie takie same trociny jak tydzień temu. tylko wówczas człowiek prezesa na ławce trenerskiej i ludzie prezesa na boisku mieli farta, że coś wpadło. Ani wówczas ani dziś nie zasługiwaliśmy chociaż na remis.
Nie liczę na nic. Ośli upór i rozdęte do kosmicznych rozmiarów ego prezesa gwarantuje nam trwanie stabilnie w tym g...
Jak wyżej Markus napisał. Zmarnowany rok.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 01.12.2023, 22:42
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Taaa Raton jest głównym problemem.

Sobolewski i reszta bandy, won.
Dokładnie tak. WSZYSCY popełniali koszmarne, niewyobrażalne błędy, także Duda na przykład w idiotyczny sposób robiąc aut, Sapała, Szot, Sobczak, Talar, Uryga... W głowie się nie mieści jak żenujący poziom indywidualny i całej drużyny mamy pod ręką tych trenerów.

To nie jest kwestia złej gry dwóch-trzech sprowadzonych zawodników, tylko dramatycznego jakościowo stanu szkoleniowego, który nic nie potrafi i niszczy każdego, kto z nimi pracuje. Przecież widać to jak na dłoni.

Upór Królewskiego w trzymaniu Sobolewskiego to już nie jest głupota, to jakaś chora fobia.
Ostatnio edytowane przez Markus : 01.12.2023 o godz. 22:44.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 01.12.2023, 22:48
Markus napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie tak. WSZYSCY popełniali koszmarne, niewyobrażalne błędy, także Duda na przykład w idiotyczny sposób robiąc aut, Sapała, Szot, Sobczak, Talar, Uryga... W głowie się nie mieści jak żenujący poziom indywidualny i całej drużyny mamy pod ręką tych trenerów.

To nie jest kwestia złej gry dwóch-trzech sprowadzonych zawodników, tylko dramatycznego jakościowo stanu szkoleniowego, który nic nie potrafi i niszczy każdego, kto z nimi pracuje. Przecież widać to jak na dłoni.

Upór Królewskiego w trzymaniu Sobolewskiego to już nie jest głupota, to jakaś chora fobia.
Zapomniałeś wymienić swoich hiszpańskich ulubieńców. Byli tak samo żałośni.

Ja pier.dolę jaka ta drużyna i ten sztab to jest chu.jowizna to się w pale nie mieści.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.12.2023, 22:48
Cyrk, kabaret, horror. 3 w 1, a wszystko dzięki Wiśle. Niesamowita paleta wrażeń.

Cytat:
Ja pier.dolę jaka ta drużyna i ten sztab to jest chu.jowizna to się w pale nie mieści.
Ta drużyna nie jest słaba... Po prostu, przychodzisz do zjebanej pracy, prezes zjeb, dyrektor zjeb, kierownik zjeb, brygadzista zjeb to jak masz pracować? Wyjebane masz, prędzej czy później w takim syfie, kwasie, psycha Ci siada, nawet jeśli na początku miałeś motywacje i ambicje.

I stąd się to bierze. Każdy kto tu zaczyna gra lepiej niż własna wersja po kilku miesiącach spędzonych w Wiśle.

Królewski powinien wypierdalać czym prędzej z Wisły.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 01.12.2023 o godz. 22:50.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 01.12.2023, 22:49
Królewski to narcyz w dodatku głupawy. Dwa lata firmował rodzinę na swoim teraz nie ma jaj żeby posypać głowę popiołem. Szczyl na stanowisku...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 01.12.2023, 22:49
Powiem wam ze z tym co prezentujemy to i tak zbyt wysoko w tabeli jestesmy.

Carbo - kolejny piłkarz, który po bliższym zapoznaniu się z wiślacką myślą szkoleniową traci wiekszosc swoich atutów jakie pokazywał po przyjściu do klubu
Duda - stabilnie podąża ścieżką Starzyńskiego zamieniając młody talent na wielowymiarową bylejakość. Może w innym klubie jeszcze będzie miał szanse się rozwinąć o ile szybko odejdzie.
DysoN
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.12.2023, 22:51
Drozd : jeśli uważasz, że Raton to dobry bramkarz to jesteś ślepy.

Każdy widzi, że to jest pokrak level hard, tylko nie Drozd.
Drozd raz pochwalił typa na początku to będzie się tego trzymał, choćby Raton posadził kupona na środku murawy.

W tym meczu wiele rzeczy było złych, generalnie i tak szacun dla Hiszpanów, że przy takich warunkach atmosferycznych grali cokolwiek.... Pewnie się spodziewali, że zaraz wyjdzie na murawę biały niedźwiedź 90% z tych chłopów pewnie śniegu nigdy na oczy nie widziało, a co dopiero mieć jakąkolwiek praktykę jak grać w takich warunkach. Jak tylko zobaczyłem te opady to byłem pewny, że nas BBT zje prostymi środkami i w sumie wiele się nie pomyliłem.

Oczywiście, gdyby nie ręcznik w bramce to pewnie ten jeden punkcik by wpadł.

Ja się przyznam, że mimo początkowych niepowodzeń - liczyłem, że ustabilizujemy formę i uda się parę spotkań z rzędu wygrać - myliłem się. Generalnie gramy chałę. Jestem za zwolnieniem Sobolewskiego. Pod 1 warunkiem - nie może to być podmianka na Kiko Atletico, bo to jakby zmiany nie było w ogóle.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 01.12.2023 o godz. 22:53.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 01.12.2023, 22:52
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Zapomniałeś wymienić swoich hiszpańskich ulubieńców. Byli tak samo żałośni.

Oczywiście, że Hiszpanie też grali źle. Ale nie może inaczej być, skoro pod ręką tego trenera i tego sztabu NIKT w tej drużynie nie gra dobrze. Nikt. Wszyscy szybko się zwijają i pogarszają, nawet jeśli mają dobre wejście i na początku coś sensownego pokazują.

Chyba już nawet ślepy zobaczyłby dlaczego i gdzie tkwi problem. Ale nie Królewski.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.12.2023, 22:58

Ta drużyna nie jest słaba... Po prostu, przychodzisz do zjebanej pracy, prezes zjeb, dyrektor zjeb, kierownik zjeb, brygadzista zjeb to jak masz pracować? Wyjebane masz, prędzej czy później w takim syfie, kwasie, psycha Ci siada, nawet jeśli na początku miałeś motywacje i ambicje.
Nie wiedziałem, że przychodząc do zjebanej pracy, na koniec dniówki razem z kumplami skandujemy imię swojego szefa zjeba. Wynika z tego, że chyba podoba nam się ten szef zjeb.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 01.12.2023, 23:00
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Na 100% BBT w tym meczu wygra, a wskazuje na to 1 ligowa astrologia, mianowicie:

- Niecieczanie są w beznadziejnej formie
- Gramy na wyjeździe
- Wygraliśmy w poprzednim meczu
- druga wygrana z rzędu zakłóciłaby harmonię ciągu Sobonacciego a tak będzie perfekcyjnie:
W - P - R - R - W - P - (R) - (R)

(W nawiasach remisy w 2 kolejnych meczach z Łęczną i Polonią)
Wszystko było zapisane w gwiazdach Teraz 2 remisiki i fajrant
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 01.12.2023, 23:07
Przestańmy mówić o piłkarzach jako problemie, bo takie analizy można by robić jakbyśmy widzieli, że ktoś robi postępy a ktoś odstaje. U nas każdy piłkarz stacza się z meczu na mecz po równi pochyłej. Więc jeśli wszyscy piłkarze mają zjazd to problem jest w sztabie. Często wspominacie w komentarzach Ratona ale ja zapytam gdzie jest Mikołaj Bieganski? Człowiek, który jeszcze w ostatnim sezonie ekstraklasy ratował nam skórę swoimi interwencjami, często chroniąc przed kompromitacją. Jego forma znikła wraz ze zmianą trenera bramkarzy. Przypadek?
Winę za obecny stan ponosi tylko i wyłącznie sztab szkoleniowy i przestańmy szukać winnych gdzie indziej bo tylko rozmydlamy sytuację.
Dzisiaj taktycznie, tak taktycznie, ograł nas trener Lewandowski, któremu można przypiąć wiele cech, ale na pewno nie cechę genialnego taktyka... To jest chyba kwintesencja porażki trenera "na taktyce to ja się znam najlepiej" Soboloewskiego.
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 01.12.2023, 23:21
Cyrk, kabaret, horror. 3 w 1, a wszystko dzięki Wiśle. Niesamowita paleta wrażeń.

Jaroo, to niekoniecznie tak działa, Sobolewski pewnie jest fajnym szkoleniowcem z punktu widzenia piłkarzy i jestem w stanie uwierzyć, że oni go nawet uwielbiają, bo pewnie jest równy gościu. Oni go nie zwolnią. Natomiast tutaj wychodzi niedojrzałość JK. Są dwa rodzaje managerów, manager zarządzający szeregowymi pracownikami (Sobolewski) i manager zarządzający managerami (Królewski). Ten drugi musi patrzeć na inne cechy, dla tego drugiego nie może być tylko ważna atmosfera w zespole, ale przede wszystkim cele które zespół ma osiągnąć, a także rozwój poszczególnych członków zespołów. W Wiśle są - ani nie dow2iezione cele, ni nie ma rozwoju członków zespołu (piłkarzy). Dojrzały szef szefów, wyciagnał by jedyny słuszny wniosek - problem tkwi nie w szeregowym pracowniku, ale w ich managerze (Sobolewski).
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 01.12.2023, 23:30
Gdzie ten błazen Kikuś z pastwisk znalazł Ratona?

Lepiej tego nie pisać.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.12.2023, 23:32
Sorry,że pytam bo ja jednak z innej epoki i być może takich udogodnień nie było ale czy ławki rezerwowych w Niecieczy są podgrzewane?Co to się dzisiaj stanęło?Żadnych wiatraków?Żadnego klaskania?Rozsiadł się pajac wygodnie niczym Walery Łobanowski i przez 90 minut pierdział w stołek.A i Zającowi dzisiaj kamerzysta mógłby po stopach przejechać i chyba by go nie ruszyło.
Odpowiedz cytując
Armin
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 01.12.2023, 23:34
Mecz z Łęczna o tyle trudniejszy że większość stadionu będzie pusta. Do tego kara 20 tys zlotych. Jakby mało było problemów finansowych.ale patologia z C jest zbyt mało rozumna aby to ogarnąć
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów