|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Banita
Od: 07.2021
Offline |
|
|
Witamy na stadionie!
Dziś kibice Wisły Kraków czekają na mecz z GKS Katowice. Oczywiście ich oczekiwania są ogromne, bo przecież Wiślacy są niezwykłą potęgą w polskiej piłce! Ale cóż, nie zawsze można być mistrzem, prawda? Niemniej jednak, wierzą, że tym razem ich drużyna powalczy o zwycięstwo. Przed spotkaniem trener Sobolewski podzielił się kilkoma ciekawostkami. Zaczynając od osłabień w składzie. Angel Rodado niestety nie będzie mógł zagrać, więc na jego miejsce dostanie szansę Szymon Sobczak. Trener mocno liczy na jego zdolności strzeleckie, nie koncentrując się tylko na nim. Mam wrażenie, że Goku i Miki Villar są trochę zazdrośni, bo o nich też wspomniał trener. Pewnie wyrzucają sobie, że nie dostali takiej promocji w mediach! Ale nie tylko Sobczak będzie miał ochotę strzelić bramki, reszta zespołu wiadomo, że również potrafi! Już widzę tego kibica Wisły siedzącego na trybunie, patrzącego na każdego zawodnika z nadzieją na strzelenie gola. I wtedy oślepia go słońce, aż zaczynają go boleć oczy. Ale kibicowi nie przeszkadza, bo liczy na to, że złoto wpadnie do bramki rywali! No i nie zapominajmy o młodym Sargze, który trafił do pierwszej drużyny. Trener mówi, że na pewno zasługuje na szansę. Może to być dla niego wielki krok w karierze. Ale musi być przygotowany na obciążenie i trudne sytuacje, takie jak podarowanie rywalom piłki. Ale jeżeli już trafi na obramowanie, to z pewnością sobie poradzi. Przynajmniej tak mówią treningi! Przechodząc do Gorący temat - lewa obrona, gdzie Junka został zastąpiony przez Szota, Satrustegui lub nawet Krzyża. Trener jest pewien, że sobie poradzą bez Davida. W końcu już od jakiegoś czasu nie jest z nimi na treningach, więc chyba jakoś się przyzwyczaili do jego nieobecności. Chociaż Krzyż zagrał na tej pozycji tylko z przypadku, a teraz trener myśli, że może to być jego powołanie! Podczas sparingowego meczu trener postawił na trio Sapała, Dudy i Carbó. Chciał zobaczyć, jak sobie poradzą na tle zespołu Ekstraklasy. A teraz myśli, że to będzie trójka, która wystąpi przeciwko GKS-owi Katowice. No cóż, niech trener sobie myśli, kto ma z kim grać. Zawsze to jakiś plan! A co z GKS-em Katowice? Trener wiedział, że będą twardym przeciwnikiem. Grają bardzo twardo, więc Wiślacy muszą się przygotować na rywalizację na wysokim poziomie. W końcu takie starcia to nie żarty, tylko prawdziwa walka w rękawicach bokserskich! Dodatkowo, GKS rozpędza się z niesamowitą szybkością w kontratakach. Naprawdę ryzykowne zagranie! No i ich wzrost â cztery białe słupy, oj, będą musieli się dobrze zabezpieczyć przed tymi gigantami. Dlatego trzeba się czujnie przyglądać, żeby żaden z Wiślaków nie stracił głowy od tego widoku! Tak więc, kibic Wiślaków, zapakowany w biało-czerwone barwy, usiadł na trybunie z wielkimi oczekiwaniami. Czy drużyna spełni ich nadzieje? Czy ziszczy się marzenie o wielkim zwycięstwie? Tego dowie się dopiero na końcu meczu. Ale co tam, ważne, żeby przed meczem wszyscy się dobrze bawili, śpiewali i kibicowali! Bo przecież piłka to nie tylko gra, ale przede wszystkim emocje i zabawa! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
35 minuta a na usta ciśnie się Sobolewski WYPIER DALAJ
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie da się na to patrzeć. Zamiast iść w górę, to my z każdym meczem jesteśmy coraz bardziej ch... Oczy bolą, zęby bolą, serce boli.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Główka Baeny TOP
![]() |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Tak mi się przypomniało, skojarzyło
"Niesamowity obrót sprawy" - Pan Przemysław Pełka https://twitter.com/grisza81/status/1728609187620381099 ![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Alan URYGA BRAWO. Prawdziwy KAPITAN DAJE PRZYKŁAD
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Forma zespołu stabilna.Gdyby nie przypadkowe bramki dalej by bylo 0:0
![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ale k... dramat.
Przegrywamy u siebie z GKS Katowice i rozpaczliwie się bronimy. Wygrana? Nic z tego nie wyniknie. Raz w roku i garbaty się wyprostuje. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jedyny plus tego meczu to to, że walczyli do końca i wyszarpali te 3 punkty.
Cała reszta tego meczu to jedno wielkie gówno. Z taką grą nie mamy szans na awans. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
a teraz ze 2-3 mecze przy pustych trybunach
|
|
|
|
Member
Od: 02.2021
Offline |
|
|
Dzięki kibicom z C wygraliśmy mecz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Zenujaca gra Wisly.
Szczesliwe zakonczenie, duzo szczescia. Bramka na 2-2 sedzia pomogl przyznajac nam aut |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
dawniej się mówiło: Kiko's time
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
@FraMat: "żart" nieśmieszny, natomiast podniecony jesteś i to jest fakt, ja jestem zażenowany tym meczem.
Trzeba po prostu poskładać tych piłkarzy do kupy, Hiszpanie wiedzieliby jak grać gdyby trener cokolwiek im mówił, nawet po Angielsku.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 25.11.2023 o godz. 21:06.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gówno prawda... nawet nie oglądałem tego meczu, dopiero teraz zajrzałem na stronę i skojarzyło mi się z czasami Kiko jako trenera.
No, ale rozumiem, że tobie wolno żartować z aktualnej sytuacji, ale mnie już nie bardzo |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
PS. Ja nie żartuje z obecnej sytuacji, nie jest mi do śmiechu od dawna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Pan trener Sobolewski po meczu.
Dwa tygodnie ciężko pracowaliśmy nad tym schematem, że jak Sobczak odbija plecami to Goku schodzi do środka. Cieszę się, że automatyzmy zadziałały. W końcu na plecach to ja się znam. Fartowne zwycięstwo na które zupełnie nie zasłużyliśmy. Dziękuje kibicom z C, że przez kilkazimowych meczów nie będę musiał marznąć na stadionie i oglądać na żywo to g...w wykonaniu drużyny trenera Sobolewskiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Racja, ale jest przynajmniej ciepło.
I zawsze mogę przełączyć na Comedy Central. Tam profesjonaliści udają dyletantów by nas rozśmieszyć. W przeciwieństwie do Wisły gdzie zasmucają nas dyletanci udający profesjonalistów. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Po tym meczu w zasadzie jedyne co mnie cieszy że Sobczak udowadnia że na polską siermiężna 1 ligę nie jest tak tragicznym napastnikiem, za jakiego niektórzy go mają.
No i może plus przy Gogóle, zrobił to czego Duda nie potrafił zrobić przez 46 spotkań. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jest zawodnikiem jakich pełno w 1 lidze, ale i tak w 3/4 zespołów miałby 1 skład, bo swoją robotę na.bpisku zrobil. Zawsze powtarzałem że w Wiśle brakuje zwykłych szarych ligowców którzy znają ligę, mają doświadczenie, wykorzystują swoje cfaniactwo i przepychają mecze kolanem. Świetnych technicznie Hiszpanów i tak już przedawkowalismy.
Bramka na 2-2 to też nie wejście hiszpańskiego skrzydłowego, ale Jarocha zrobiło nam nam bramkę. Na takich zresztą szarych ligowcach to do esa awansowała i Puszcza i Ruch. A Ruch to nawet bardziej na przeciętnych 2 ligowcach wzmocnionych Sadlokiem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sobczak jest bardzo słabym zawodnikiem, co pokazuje w każdym meczu. Nawet dziś miał mnóstwo szczęścia i farta, że przypadkowo odbiła się od niego piłka przy golu na 1:0. On nic nie umie. Gdy miał miejsce w składzie innych drużyn, te drużyny kopały się po czołach, o awansie do ekstraklasy mogły tylko pomarzyć, takie to jest wartościowe uzupełnienie składu. Wisła nie potrzebuje beznadziejnie słabych polskich pierwszoligowców, bo oparte na nich zespoły w 98% nie awansują do ekstraklasy, A nawet jeśli taka Puszcza czy Ruch chwilowo awansują, zaraz znów spadają. Na 98% budowanych w ten sposób zespołów, przytłaczająca większość zostaje w pierwszej lidze albo z niej spada, podobnie w lidze drugiej i tak dalej. I znów na 98% budowanych tak jak Ty chcesz zespołów, nawet jeśli jeden z nich raz na jakiś czas uzyska cudem awans gdzieś wyżej, za chwilę spada z powrotem. To jest ta wizja klubu i strategii którą bronisz. I dalej nie rozumiesz, że proponujesz Wiśle Harakiri. Nie dziwię się, że Wolfy nie ma już do Ciebie za grosz cierpliwości. Wisła potrzebuje lepszych zawodników niż tych, o których Ty piszesz, Właśnie takich Hiszpanów bo są od nich solidniejsi i więcej potrafią, a przy tym często są tańsi niż polscy przeciętni ligowcy, na których oddawaniu Wiśle inne kluby chcą nieźle zarabiać, a nasi idioci w sztabie szkoleniowym są gotowi ich brać. Uryga, którym niegdyś się zachwycałeś jakiego to wspaniałego i solidnego polskiego zawodnika (a w dodatku legendę!) Wisła pozyskała, wczoraj sprezentował gola rywalom: to też Hiszpan? Czy raczej to właśnie polski zawodnik, którego 3/4 pierwszoligowych drużyn wzięłoby z pocałowaniem ręki i których wciskasz dalej do Wisły? Jaroch, który zawalił krycie przy straconym drugim golu również jest Hiszpanem? Dał wartość dodatnią w obronie, prawda? Szot puszczający lewym skrzydłem niemal każdy atak Katowic to kolejny Hiszpan?Do Hiszpanów Wisła potrzebuje porządnego sztabu szkoleniowego, który umiałby ich ustawić i dobrać do nich adekwatną taktykę. A nie zasłużonych Radzia, Bogusia i Kazia. Niestety, my mamy sztab, który nikogo nigdzie nie potrafi odpowiednio zagospodarować, rozwinąć i mu pomóc na boisku. Dlatego tu nic nie działa tak jak powinno. Obudź się wreszcie Karcherop i przestań pisać bzdury. Chyba, że chcesz zostać na stałe drugim wyśmiewanym klaunem Koalikiem.
Ostatnio edytowane przez Markus : 26.11.2023 o godz. 10:58.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Może tak zamiast równać mnie do Koalika sam zrób rachunek sumienia? Na ile potrafisz szanować opinie innych i gdzie są granice Twoich zachwytów nad odpadami z Hiszpanii. I tak, odpadami które mogą robić różnice w 1 lidze w pojedynczych spotkaniach, gdzie akurat przeciwnik nie padnie przed nimi na kolanach, albo zostawi im akurat kilometry wolnego miejsca. Nie zagra też na tyle twardo żeby wybic im z głowy grę w piłkę. Co większości z łatwością się udaje. Jedynym Hiszpanem w Wiśle który nie zawodził był Fernandez, ograny w lepszych ligach niż 1 liga Polska, czego o reszcie Hiszpanów nie można powiedzieć. No moze poza Junca, choć w laliga1 grał raczej jego brat bliźniak a nie on. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Tak, Puszcza i Ruch awansowały z Polakami. Nie, Ci z Ruchu to nie byli bardzo przeciętni drugoligowcy. Tylko kompletny idiota może tak twierdzić. Pozostałe 14 drużyn z Polakami w składzie nie awansowało. Człowiek przeciętnie inteligentny w tym momencie zadałby sobie pytanie - dlaczego jedni Polacy awansowali, a inni nie? Ty oczywiście nie masz takich wątpliwości, Ty po spuszczaniu się nad Alfaro zanim zagrał choć jeden mecz przeszedłeś teraz na "wincyj Polaków". Ale załóżmy że nie chodzi o Ciebie. Istnieje wysokie prawdopodobieństwo że gra tu rolę o wiele więcej czynników niż narodowość. Na przykład - ŁKS, Ruch i Puszcza mieli dobrych trenerów, a my mamy kompletnego nieudacznika. Ich składy były wyselekcjonowane pod to co chce grać trener, u nas nie bardzo jest pod co selekcjonować. Da się awansować za mniej. Większość tak robi. Tylko do tego potrzeba trenera i sztabu, działu sportowego itp. Trzeba atmosfery, woli walki, a nie zdziadziałego Kmiecika ośmieszającego całą robotę itp. itd. Pisałem już o tym. Wrzucenie do składu Polaków wyselekcjonowanych przez tych samych idiotów co wcześniej niczego nie zmieni. Ruch nie został w ten sposób zbudowany, ani ŁKS, ani Puszcza. A z Sobolewskim, Zającem, Kmiecikiem i resztą zer ze sztabu nie ma znaczenia - Hiszpanie, Polacy czy Eskimosi. To nie piłkarze są problemem. Przedawkowaliśmy tylko i wyłącznie jedno - Legendy. Dopóki czynnikiem decydującym nie będą kompetencje można liczyć tylko na farta. Teraz to Sobczak jest wzorem piłkarza na awans, bo mu się piłka odbiła od pleców. Nie Goku który zrobił resztę roboty, nie Baena. "Cwaniactwo" Sobczaka ![]() Ja, kierując się równie naukowym podejściem jak Ty, na podstawie meczu z GKS-em stawiam inną tezę: nie potrzeba nam więcej Polaków w składzie, tylko - garbatych. Będzie im się lepiej piłka od pleców odbijać.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.11.2023 o godz. 22:47.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ale przecież wygraliśmy tylko dlatego, że byliśmy dużo słabsi niż GKS. Na tyle słabsi że tamci po bramce na 2:2 rzucili się na nas całą drużyną i zapomnieli o obronie. Mieli ze dwie patelnie na 3:1.
Bazując na takim mega fuksie my liczymy na powtarzalność. Tragikomedia. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|