|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ludziki jeszcze raz.
NA PEWNO zagramy w barażach. A po remisie z Mołdawią mamy nadal szansę na awans z 2 miejsca. Ok, stan na dziś jest taki, że zagramy z Włochami i Chorwacją ale to na razie jest efekt grup 5 zespołowych. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
jak zajmiejmy 4 miejsce to zagramy w barazach ?!?!?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Tak.
Liczy się miejsce w lidze narodów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Hehehe baraże z Włochami
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Po co te baraże, po co awans? Jak mamy być najpierw tłem w eliminacjach dla Mołdawi, Albanii i Czech, później nawet fartem czy po przepięknej grze awansować z barażów, żeby znowu na turnieju być tłem dla wszystkich, to po co to komu?
Po co nam wyniki ponad stan? Dlaczego w Polsce tak usilnie liczy się jedynie wynik? Aby tylko się udało, nawet niech powymierają wszystkie kraje, abyśmy tylko zagrali w turnieju X. Lepiej to zaorać na 10 lat, czy 20, stworzyć jakiś plan rozwoju polskiej piłki i za 20-30 lat mieć normalną kadrę a nie kadrę zjebów, którzy nie potrafią udźwignąć ciężaru żadnego meczu w kadrze a do kłócenia się o premię pierwsi. Czy to ma jakiekolwiek znaczenie czy na Euro zagramy? Chyba tylko takie, że już się ośmieszyliśmy w kwalifikacjach i jeszcze drugi raz się uda ośmieszyć. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
z daty rejestracji wynika że jesteś przecież już dorosłym człowiekiem
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za to z twojej daty wynika, że możesz mieć poniżej 18 lat. To prawda?
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Piszesz zaorać? A kto to niby będzie budował od zera? No dzisiejsze zjeby przecież.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to trzeba wszystko zaorać. Póki co to nie ma kto budować i nie ma kim. Lata lecą a nam po tym jak się fartnęło z trójką z Dortmundu, Glikiem, który stał się na lata ostoją defensywy bo jest zwykłym chamem (w dobrym tego słowa znaczeniu) i na ambicji nadrabiał braki, podobnie jak Wasyl i Zielińskim, który umie grać, czego w kadrze jeszcze nigdy nie było widać, do tego Grosickim, który zawsze na skrzydle wiatr robił, to jesteśmy w tak czarnej dupie, że...
Na pewno ta kadra ma większy potencjał niż remisowanie ze 159 druzyną rankingu FIFA ale niestety dopiero będzie docierać do nas świadomość, że jesteśmy nikim obecnie. Trenerzy się zmieniają, dużo się mówi, myśli, a jak przychodzi co do czego to nie ma tam kogo powołać, nawet w perspektywie budowania kadry na za 2 czy 4 lata. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Kiedy była ambicja i odwaga to w pierwszym składzie kadry dawali radę tacy jak Mączyński czy Pazdan, a wcześniej Lewandowski wyciągnięty z Ukrainy. Przeciwko Niemcom czy Portugalii.
Oni są dowodem że to nie w piłkarzach jest problem. Tylko w "klimacie" panującym w kadrze. Taki Probierz do wygranej u siebie z Mołdawią potrzebuje cudu. DEBIL. Dobry piłkarz może grać bardzo słabo, nasze podwórko jest najlepszym dowodem. I jeżeli Boniek za chujnię w kadrze wini Santosa to jest dowód jak oni są nienormalni. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kolego, aż głupio mi ci tłumaczyć taka rzecz: to działa w jedną strone
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tej grupy nie da się nie wyjść
Trzymamy kciuki za Czechów, aby przegrali z nami i nie wygrali z Mołdawią. Zapomnieliśmy, że mamy tak zajebistą sytuację, że zaraz moze się okazać, iż Mołdawia wyjdzie z 2 miejsca jak np wygra z Albanią i Czechami hehe ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Już pomijając nasz mecz ale nie ma szans by Mołdawia pokonała Czechy i to jeszcze na ich terenie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może tak, może nie. Ale przecież my z Mołdawią mamy gorszy bilans meczów, nie wiem co tutaj decyduje, czy mecze bezpośrednie czy bilans bramkowy. Generalnie nawet jeśli bilans bramkowy to już opcja w stylu Mołdawia wygrywa z Albanią i remisuje z Czechami prawdopodobna jest. My wygrywamy z Czechami. I pozostaje pytanie kto będzie w bramkach miał lepszy bilans - a jeśli licza się mecze bezpośrednie to z automatu odpadamy.
Tak sobie fantazjuję, bo generalnie to nie wierzę, że nasza kadra wygra mecz z Czechami. Nawet jeśli to własnie pozostaje opcja, że Czesi wygrają z Mołdawią albo włąśnie Mołdawia zdobędzie 4 pkt - w sumie, Mołdawia wygrywa z Albanią, my z Czechami. I wychodzi na to, że każdy wynik meczu Czechy - Mołdawia może nas eliminować haha Tu się dzieję od pewnego czasu tak samo ciekawie jak w naszej Wiśle. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Od dawna wyciągaliśmy kalkulatory dopiero po drugim meczu fazy grupowej, a tu proszę...
"Z tej grupy nie da się nie awansować" dziwnie przypominało mi "Wisła nie ma szans spaść z Ekstraklasy" ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Dokonaliśmy prawie niemożliwego - nie zajęliśmy chociaż 2 miejsca w takiej grupie, a w barażu rozwalą nas Włosi albo ktoś wcześniej w półfinale.
Szlag to niestety trafił wcześniej niż oczekiwałem (po ME) |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Ale w sumie oszczędziliśmy sobie wiele nerwów i rozczarowań więc jesteśmy na plus. Na ostatnich turniejach (2016 to był wypadek przy pracy) zachowaliśmy tradycyjnie ch**ową formę więc o czym tu mówić. A ok w sumie wyjście z CM711 to niby też sukces ale cała otoczka i styl to w sumie tak jak odpadnięcie w grupie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
noi .... noi czesc
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Memory 5 Franz.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pytanie za 100 punktów dla najbardziej inteligentnych. Ja odpowiedź znam. Daję Wam się wykazać. Co się musi stać abyśmy jeszcze z tej grupy awansowali i to bezpośrednio?
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Reasumpcja wyników
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1. Walkower dla nas za wczorajszy mecz - może coś Czesi nie tak zrobili, kogoś z żółtą kartką wystawili?
2. Czesi/Mołdawianie atakują jakieś państwo = wykluczenie ich z rozgrywek, tak jak Rosjan. Myślę, że to jest dla nas najbardziej realna scieżka awansu. I na to trzeba liczyć. Bo też czytam, że liczy się na to, żeby Włosi weszli ze swojej grupy, to nam się trafią Ukraińcy w barażach ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szybki update po wczorajszej wpadce.
Jesteśmy w barażach. Na razie jesteśmy drugim najsilniejszym (wg rankingu Nation League UEFA) zespołem. Z grupy A nie zakwalifikowała się na razie Chorwacja, która gra dziś (sobota) i we wtorek. Jeśli Chorwacja nie da d...y to z grupy A w barażach będzie grała Walia. W tym momencie pary w naszej grupie barażowej to: Chorwacja-Estonia Polska-Islandia i zwycięzcy ze sobą o awans. Oczywiście cały czas jest opcja, że 20 listopada Ukraina wygra z Włochami (tfu, tfu odpukać) i z naszej grupy będą z nami w barażach Makaroniarze. Włochom do awansu wystarczy remis. Forza Italia!
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 18.11.2023 o godz. 13:11.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Mecz dało się przynajmniej oglądać.
Bezpośredni awans przegrali wcześniej inni piłkarze (niekoniecznie trener). ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Też boję się żebyśmy na Włochów nie trafili. Islandię robimy z palcem w nosie, tym bardziej Chorwatów, to nawet z palcem w dupie
Jedyna szansa dla nas to żeby trafić na San Marino, Gibraltar itp. My sobie nie poradziliśmy z Czechami... Albanią... Mołdawią. Ogólnie banda tych s....ysynów kopaczy z wybujałym ego, dla których ważniejsza jest wirtualna premia - bo milionów nigdy za wiele - z tym kapitanem Lewym, który jak wszystko na to wskazuje człowiekiem zbyt ok nie jest, w sensie w życiu może jest ok i robi dobre rzeczy ale z charakteru, jako przywódca to słabo, te jego gierki wszystkie, zwalnianie Brzęczka, brak jaj żeby o aferze premiowej powiedzieć itd. Czytałem artykuł, że te łajzy wczoraj godzinę po meczu dopiero, pojawili się w strefie wywiadów i głównie do wywiadów poszły osoby nic nie znaczące - to pokazuje ich szacunek do ludzi, do Polaków. Banda nie dość, ze ciot bez charakteru, to chamów, kurewek na kasę pazernych. Ci ludzie są analogią tego co się dzieje w Wiśle. Oni sa straceni. Tu trzeba wszystko od zera zacząć budować, w tej kadrze nie istnieją, żadne fundamenty. Wydaje mi się, że afera premiowa do końca rozbiła wszystko, była punktem przełomowym, gdzie mogło to pójść jeszcze ku lepszemu ale pokazało, że sa to ludzie straceni + oczywiście kolejne dni po aferze (cisza, udawanie, że nie ma wywiadu), później kłamstwa, że nic się nie stało tak na prawdę, później wywiad Skorupskiego, odsuwanie go od kadry, "kontuzja", odwoływanie słów z tego wywiadu, a później wjeżdża po pół roku Pan Robert Lewandowski, na białym koniu i w wywiadzie wyjasnia aferę premiową. Zgnili ludzie = brak atmosfery, morale = zgniłe wyniki. To się tyczy Polski i Wisły. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Widać było, że chcą grać. To w dłuższej perspektywie może zaskoczyć. I niezależnie od sarkazmu Jaroo1 to ja jednak wolę byśmy nie mieli Włochów do pokonania. A mecze będą pucharowe, więc nie będzie remisów. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Jak wróci Zieliński i jeśliby jakimś cudem Moder wrócił do poziomu sprzed półtorarocznej kontuzji to będzie trochę lepiej, ale ogólnie tego typu kopanina to będzie nasz poziom na najbliższe kilka lat. Lewandowski pewnie jeszcze 2-3 mecze (Łotwa, baraż(-e) które moim zdaniem przegramy) i pożegnalny mecz. Chłop wydaje się mieć dość reprezentacji do tego wrześniowy wyjazd przyniósł raczej fatalne skutki (położył do reszty drużynę). Zapowiada się smutny koniec wielkiej gwiazdy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zakończyła się przedostatnia kolejka.
Polska jest dziś najwyżej sklasyfikowanym zespołem z "grupy A", który się na dziś nie zakwalifikował. Chorwacja i Włochy poprawiły swoją sytuację. Interesujące nas grupy: C: Ukraina-Włochy o awans. Tylko jeśli Włosi przegrają to spadają do baraży w grupie A. D: Chorwacja jest 2 punkty przed Walią i gra u siebie z Armenią. W Erewaniu była niespodzianka, bo Walia, która miała szansę na awans zremisowała. Ostatnie mecze: Chorwacja-Armenia, Walia-Turcja. Walia przeskoczy Chorwację jeśli wygra z Turkami, a Chorwacja nie wygra z Armenią. Jeśli Walia nie wygra to nie ma znaczenia wynik Chorwacji. E: Czechy-Mołdawia - tylko jeśli Mołdawia wygra w Ołomuńcu to przeskoczy Czechów, którzy spadną do baraży w "grupie A" Z grupy A mogą nie awansować będące przed nami Włochy i Chorwacja, a także za nami Czechy i Walia. Na pewno tylko jeden z pary Chorwacja-Walia będzie w barażach. Jeżeli będą 4 zespoły z A w barażach (3+Polska) to będą grać pomiędzy sobą. Jeśli będą 3 to najlepszy zagra z Estonią. Jeśli będą dwa - wyżej sklasyfikowany zagra z Estonią, a ten drugi z kimś z grupy B. Nie może być mniej niż 2 zespoły z grupy A w barażach.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 19.11.2023 o godz. 03:07.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Włosi z awansem, jutro gra Chorwacja.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|