The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2023, 16:27
Dobra, ale to nie jest dyskusja na ten temat i jeśli wierzyć Kiko - Karherop nie ma racji.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 20.07.2023, 19:58
Sędzią meczu ma być Leszek Lewandowski. ktoś coś o Nim?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.07.2023, 22:12
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Sędzią meczu ma być Leszek Lewandowski. ktoś coś o Nim?
Raczej OK sędzia. Nie przekręcił nas w dwóch meczach które prowadził. Nie pozwalal na rzeźnię jeśli dobrze pamiętam.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.07.2023 o godz. 09:36.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 21.07.2023, 08:19
Obawiam się zimnego prysznica, przemotywowania i wyniku w stylu 2:0/3:1 dla GKŁ
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 21.07.2023, 09:34
to juz jutro !!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 21.07.2023, 10:00
Mam podobne odczucia do Stelio. Jak pompujemy balonik to bardzo szybko pęka. Odnoszę wrażenie, że piłkarze mają teraz przekonanie:
Jesteśmy Wisła, tamta runda to był walec po wszytkich (wiadomo, wypadek przy barażach pomijam XD), teraz na luziku zaczniemy grać tak cały sezon. Przecież mamy silniejszy skład. Na luuziku.

No i obstawiam pierwszy mecz, bęc remisik.
Odpowiedz cytując
Marek96
Member

Od: 09.2019

Stary 21.07.2023, 10:01
Oby to nie był start sezonu jak rok temu z Sandecja bo sobie oczy wydrapie Na pewno nie będzie tak łatwo z lęczna jak dwa miesiące temu niemniej jednak liczę na pewne zwycięstwo.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 21.07.2023, 10:12
Zeszły sezon rozpoczęliśmy od remisu z siepaczami z Sandecji, teraz też zakładam remis na początek. Nasze ostatnie zwycięstwo nie ma żadnego znaczenia, Łęczna była już wtedy myślami na wakacjach.

Stawiam na 0:0, ewentualnie minimalne zwycięstwo Wisły.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 21.07.2023, 11:21
Nieee, znowu się to zaczyna Ponad miesiąc bez oficjalnego meczu, komu to przeszkadzało? Dawniej z utęsknieniem czekałem na powrót ligi, a teraz najchętniej odłożyłbym to w czasie.

Jak chodzi o samą Łęczną to zgodzę się z przedmówcami. Wygraliśmy tam na koniec sezonu jak nic to nam nie dawało, to teraz pewnie stracimy punkty. Dlatego remis na początek nie byłby taki zły.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.07.2023, 11:37
Dobrze, że w tym czasie będzie siatkówka Polska-Japonia
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.07.2023, 12:12
Liczę na wymęczone zwycięstwo. Trzeba punktować od początku.

Tak, wiem - jestem pewnie przesadnym optymistą
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 21.07.2023, 15:02
Po fantastycznie wykonanej tytanicznej pracy w wykonaniu braci Błaszczykowskich, wujka Jurka, Jarka Królewicza, Tomka Jażdżyńskiego (nie Jażdżewskiego?) i całej reszty przy wsparciu samych Sociosów wraz z samym królem Pcimia Danielem (pamiętajcie - można wyjechać z Pcimia nawet do Warszawy, ale Pcim w człowieku zostanie na zawsze) wracamy do rozgrywek Ligi Mistrzów po przerwie międzysezonowej.

Wróć, oczywiście do rozgrywek o mistrzostwo Polski wraz z Rakowem, z Legią, z Lechem czy też z Pogonią.

Wróć, też nie.

Oczywiście do rozgrywek pierwszoligowych.

Mam doskonałą wiadomość. Puszczy w tych rozgrywkach nie będzie, obecnego głównego wroga Wisły.

A teraz na poważnie,

Rok temu szokiem był spadek i to taki w przyjacielsko-rodzinnej atmosferze z udziałem brata, wujka w obecności działaczy jedynej słusznej partii z Nowogrodzkiej.

Wydawało się, że Wisła zaora pierwszą ligę i w zasadzie już po rundzie jesiennej będzie miała gigantyczną przewagę.

Było wręcz przeciwnie - liczne kompromitacje, w końcu nastąpiło wywalenie wujka - jednej z najbardziej negatywnych postaci w historii (na równi z Sarapatą i jej ekipą).

Ratunkiem mieli być Hiszpanie pod przewodnictwem wcześniej już sprowadzonego Luisa Fernandeza ps. ,,120 tys. zł".

Jako potwierdzenie mojej tezy od lat głoszonej, że obcokrajowcy zarabiają o wiele więcej niż Polacy, a wobec nich nie ma wymagań, mogą robić co chcą, a jedynymi winnymi są młodzi Polacy, którzy przez dwa lata by nie zarobili tyle co jeden Fernandez w miesiąc.

Niby coś się poprawiło, ale przyszedł mecz z Puszczą, który można określić największym blamażem w całej historii Wisły.

To wszystko znamy.

Dla mnie w dalszym ciągu jest szokiem jak można było doprowadzić Wisłę do obecnego stanu rzeczy.

To jest mistrzostwo.

Winni dalej są w klubie i w najbliższym otoczeniu.

Zero reakcji.

Zabawa w dalszym ciągu na całego.

Samouwielbienie.

Przypomina to hit ostatnich godzin:

https://youtube.com/shorts/mLe4locN-78?feature=share

W takiej luźnej atmosferze przy wódeczce przy udziale ,,samych swoich" doprowadzono do obecnej sytuacji Wisłę.

Z udziałem brata, wujka i ogólnie betonu.

Nie zdziwiłbym się, że przy piosenkach Zenka Martyniuka.

Śmieszne kluby grają w Ekstraklasie. Dwa bez stadionów, kilka bez pieniędzy.

Pewnie Warta, Puszcza, Stal czy Ruch łącznie nie wydają tyle na pensje, co jedna Wisła i to w głównej mierze na obcokrajowców.

Szrot zagraniczny z ostatnich dwóch-trzech lat jest drugą przyczyną obecnego stanu faktycznego z Wisłą.

Sprowadzono kilkudziesięciu turystów z efektem wiadomym.

Dalej jest poklepywanie po plecach, gloryfikacja, uśmiechy.

W wykonaniu tych, którzy dzień po spadku powinni odejść (wraz ze swoim dworem i otoczeniem).

Główni winni zostali, a dołączył do nich symbol czasów Marzenki, czyli Kikuś Galacticos.

Cóż mogę więcej dodać?

Królewiczu, Królewiczu, gdzie ci inwestorzy?

Królewiczu, Królewiczu, gdzie ta Ekstraklasa?

Królewiczu, Królewiczu, gdzie to odnowienie?

Królewiczu, Królewiczu, gdzie te puchary?

Królewiczu, Królewiczu, gdzie ten hard reset?

Od czasów pogonienia Cupiała w 2016 r., tzw. ,,sami swoi" doprowadzili Wisłę przez te siedem lat do najgorszego miejsca w historii, do największego kryzysu w poczuciu nietykalności, nieomylności i świętości samego Jakuba XVI.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 21.07.2023 o godz. 19:30.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.07.2023, 15:17
Ja to widzę remisowo... 2:2
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.07.2023, 23:18
Zaczynamy maraton... Oczekiwania wiadomo jakie są. Balonik się powoli pompuje, ale po cichu liczę że zawodnicy twardo będą stąpać po ziemi i nie będą nikogo lekcewazyc. To 3-0 wywalczone 1.5 miesiąca temu trzeba wymazać z pamięci.

Będę zadowolony tylko ze zwycięstwa, ale nie zdziwi mnie starta punktow. Inauguracje ligowe mają swoje prawa. Paradoksalnie mało zmian w wyjściowej 11 będzie naszym sporym atutem na starcie sezonu i mamy szansę dobrze wystartować.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 22.07.2023, 08:09
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Po fantastycznie wykonanej tytanicznej pracy w wykonaniu braci Błaszczykowskich, wujka Jurka, Jarka Królewicza, Tomka Jażdżyńskiego (nie Jażdżewskiego?) i całej reszty przy wsparciu samych Sociosów wraz z samym królem Pcimia Danielem (pamiętajcie - można wyjechać z Pcimia nawet do Warszawy, ale Pcim w człowieku zostanie na zawsze) wracamy do rozgrywek Ligi Mistrzów po przerwie międzysezonowej.

Wróć, oczywiście do rozgrywek o mistrzostwo Polski wraz z Rakowem, z Legią, z Lechem czy też z Pogonią.

Wróć, też nie.

Oczywiście do rozgrywek pierwszoligowych.

Mam doskonałą wiadomość. Puszczy w tych rozgrywkach nie będzie, obecnego głównego wroga Wisły.

A teraz na poważnie,

Rok temu szokiem był spadek i to taki w przyjacielsko-rodzinnej atmosferze z udziałem brata, wujka w obecności działaczy jedynej słusznej partii z Nowogrodzkiej.

Wydawało się, że Wisła zaora pierwszą ligę i w zasadzie już po rundzie jesiennej będzie miała gigantyczną przewagę.

Było wręcz przeciwnie - liczne kompromitacje, w końcu nastąpiło wywalenie wujka - jednej z najbardziej negatywnych postaci w historii (na równi z Sarapatą i jej ekipą).

Ratunkiem mieli być Hiszpanie pod przewodnictwem wcześniej już sprowadzonego Luisa Fernandeza ps. ,,120 tys. zł".

Jako potwierdzenie mojej tezy od lat głoszonej, że obcokrajowcy zarabiają o wiele więcej niż Polacy, a wobec nich nie ma wymagań, mogą robić co chcą, a jedynymi winnymi są młodzi Polacy, którzy przez dwa lata by nie zarobili tyle co jeden Fernandez w miesiąc.

Niby coś się poprawiło, ale przyszedł mecz z Puszczą, który można określić największym blamażem w całej historii Wisły.

To wszystko znamy.

Dla mnie w dalszym ciągu jest szokiem jak można było doprowadzić Wisłę do obecnego stanu rzeczy.

To jest mistrzostwo.

Winni dalej są w klubie i w najbliższym otoczeniu.

Zero reakcji.

Zabawa w dalszym ciągu na całego.

Samouwielbienie.

Przypomina to hit ostatnich godzin:

https://youtube.com/shorts/mLe4locN-78?feature=share

W takiej luźnej atmosferze przy wódeczce przy udziale ,,samych swoich" doprowadzono do obecnej sytuacji Wisłę.

Z udziałem brata, wujka i ogólnie betonu.

Nie zdziwiłbym się, że przy piosenkach Zenka Martyniuka.

Śmieszne kluby grają w Ekstraklasie. Dwa bez stadionów, kilka bez pieniędzy.

Pewnie Warta, Puszcza, Stal czy Ruch łącznie nie wydają tyle na pensje, co jedna Wisła i to w głównej mierze na obcokrajowców.

Szrot zagraniczny z ostatnich dwóch-trzech lat jest drugą przyczyną obecnego stanu faktycznego z Wisłą.

Sprowadzono kilkudziesięciu turystów z efektem wiadomym.

Dalej jest poklepywanie po plecach, gloryfikacja, uśmiechy.

W wykonaniu tych, którzy dzień po spadku powinni odejść (wraz ze swoim dworem i otoczeniem).

Główni winni zostali, a dołączył do nich symbol czasów Marzenki, czyli Kikuś Galacticos.

Cóż mogę więcej dodać?

Królewiczu, Królewiczu, gdzie ci inwestorzy?

Królewiczu, Królewiczu, gdzie ta Ekstraklasa?

Królewiczu, Królewiczu, gdzie to odnowienie?

Królewiczu, Królewiczu, gdzie te puchary?

Królewiczu, Królewiczu, gdzie ten hard reset?

Od czasów pogonienia Cupiała w 2016 r., tzw. ,,sami swoi" doprowadzili Wisłę przez te siedem lat do najgorszego miejsca w historii, do największego kryzysu w poczuciu nietykalności, nieomylności i świętości samego Jakuba XVI.
w formie !
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 22.07.2023, 12:40
Biorąc pod uwagę kogo koszulka dostała do gry to jedyną opcją jest zwycięstwo.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 22.07.2023, 15:47
Kurvva, Koalikowi ktoś dał nowy adres forum
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Stary 22.07.2023, 16:12
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Kurvva, Koalikowi ktoś dał nowy adres forum
hahahah XD
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 22.07.2023, 16:32
ławkę mam ubogą. Co się stało że etatowi zmiennicy Żyro i Młyński nie są dziś w składzie?

Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Stary 22.07.2023, 17:27
ławkę mam ubogą. Co się stało że etatowi zmiennicy Żyro i Młyński nie są dziś w składzie?
Prawdopodobnie sztab ocenił, że tym razem będziemy potrzebować na zmianę kogoś, kto potrafi przyjąć piłkę i odegrać. To kryterium wykluczyło tych dwóch panów.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.07.2023, 17:32
Zostali w Myślenicach trzeć chrzan.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 22.07.2023, 17:40
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Prawdopodobnie sztab ocenił, że tym razem będziemy potrzebować na zmianę kogoś, kto potrafi przyjąć piłkę i odegrać. To kryterium wykluczyło tych dwóch panów.
Wcale za Nimi nie tęsknię a szczególnie za Młyńskim. Gość jest u nas trzeci sezon a zamiast Niego na ławce Baena, który dołączył 3 dni temu. o czymś też to świadczy.

Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Stary 22.07.2023, 18:19
Radosław Sobolewki klask klask
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 22.07.2023, 18:21
tragiczny Górnik Łęczna. wygrywamy 2-1 mamy ich na widelcu aż się prosi dać Sobczaka i zagrać dwoma napastnikami aby ich dobić to geniusz trenerski robi zmianę 1 do 1 i zaczyna się obrona Częstochowy.
Sobolewski wypierdalaj

Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 22.07.2023, 18:27
I nie zmienia się nic w kwestii bronienia stałych fragmentów gry, dramat.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.07.2023, 18:31
Sobol psuje grę zmianami (Olejarka za Bashe, gdzie Tachi?!)
Tracimy gola po sfg
Nowe nie znałem
I znowu będzie pjerdololo, że graliśmy super tylko ta nieskuteczność
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.07.2023, 18:34
Remis to więcej niż zasłużyliśmy.
Sobolewski out.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.07.2023, 18:36
Brawo drużyna !!! Udało wam się wyszarpać ten jakże cenny remis z zawsze groźną Łęczną. Brawo trener Sobolewski, szczególnie za zmiany i ustawienie drużyny.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 22.07.2023, 18:37
nie dziwię się Fernandezowi że wolał iść do pralni pieniędzy niż patrzeć jak kukła w czapce obraca jego trud w gówno. ciekawe ile entuzjazmu i cierpliwości starczy takiemu Goku
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Stary 22.07.2023, 18:37
kompromitacja Sobolewskiego.

Mamy 2:1 i zamiast siąść na nich i dobić, to my się w 65 minucie cofamy i robimy obronę Częstochowy, a Łęczna ma centrę w pole karne co 2 minuty.

Było oczywiste jak to się skończy.

To nie są frajerskie bramki, tylko bramki po samobójczej taktyce przyjmowanej na ostatnie 20-30 minut gry.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów