The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.06.2023, 22:04
wolfy napisał(a):Wyświetl post
No widzisz - sam sobie odpowiadasz
A ten Kazio "Remisik" Moskal przeżuł Radzia "Waleczne Serce" Sobolewskiego i wysrał, wygrał ligę i awansował - mając o wiele mniejszy od nas budżet. I - ludzie którzy się choć trochę orientują, czyli nie Ty i nie Karherop, to wiedzą - to nie był jego pierwszy awans. Powinien mieć trzy, ale z BBT piłkarze mu finisz przehandlowali...
Nie ma sensu dalsza dyskusja.
Jeśli wspomnienie o tym, ze u nas Moskal miał serię remisów i był nazywany "Kazkiem remisem" jest dla ciebie wyśmiewaniem to nie mam pytań.

Zawsze podejrzewałem, że masz jakieś spektrum autyzmu lub łagodniej Aspergera, ale teraz coraz bardziej utwierdzam się w tym przekonaniu.
Podejrzewam, że znowu odpowiesz jak typowy aspergerowiec.
No cóż...

dzieci aspergerowe:
Cytat:
Problemy z rozumieniem mowy, sarkazmu, ironii, literalne rozumienie metafor są częstym problemem utrudniającym socjalizację. Ludzie cierpiący na zespół Aspergera często odzywają się niestosownie do sytuacji, [...]. Problemem jest też dosłowne rozumienie języka – kłopoty z tym związane mają głównie dzieci, ale zdarza się to także u dorosłych.
Cytat:
U dzieci z zespołem Asperdera wyraźne są problemy z dostosowaniem własnych zachowań społecznych do konkretnych osób, miejsc i sytuacji, przejawiana przez nie niezwykła trudność w uczeniu się norm społecznych oraz opór wobec zewnętrznych oddziaływań wychowawczych. Widoczna jest mała towarzyskość wobec rówieśników względnie nieodpowiednie zachowanie się (np. oziębłość, sztywność, egocentryzm, nienaturalność, ekscentryczność).
Powtarzam: nie mam już do ciebie żadnych pytań.
Żyjesz w swoim świecie nierozumienia żartów, sarkazmu i kompulsywnego obrażania innych.
Współczuję ci serdecznie, bo zdaję sobie sprawę, że nie da się z tego wyjść.
Buziaki...

(to też był żart - bazinga!)
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 26.06.2023, 22:05
Wolfy :

Opisz mi ten kryminał, bo ja pamiętam w miarę przyzwoitą zmianę zwieńczoną asystą. Chyba mamy zgoła odmienne postrzeganie 'kryminału'.

Wygraliśmy do 0, odpaliłem skrót i nie miał jakiś rażących strat pod własną bramką - przynajmniej nic na skrócie nie było, ani też nic mi się w pamięć nie wryło.

Dla mnie kryminał to katastrofalny występ, a chłopak wszedł w 66 minucie na nie swoją pozycję (czytaj skrzydło) i zrobił asystę, a przy odrobinie szczęścia to mógł w sumie dwie.

Tak dla porównania to kryminał wg mnie parokroć rozgrywał u nas Tachi, gdy Sobol z uporem maniaka go wstawiał w środek pola.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 26.06.2023 o godz. 22:10.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.06.2023, 22:09
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Wolfy jak zwykle odpływa w pesymistyczne opary. Igbekeme nie grał przez większość rundy, więc ciężko mówić, że środek pola się jakoś diametralnie zmienił. Goku to przede wszystkim jest ofensywny pomocnik, a nie cofnięty napastnik jak Luis. Jest to zasadnicza różnica, bo on przede wszystkim potrafi zagrać w tempo i kreować grę drugiej linii. W gorszej drużynie robił lepsze liczby będąc przede wszystkim playmakerem ze świetnym podaniem. Goku > Fernandez wg mnie, a nie zadna gorsza wersja. Dla mnie ta wymiana na zdecydowany plus, w dodatku facet chce u nas grać co jest kluczowe. Zobaczycie jak się nam przy nim poprawi plynność gry i gra z kontrataku.
Igbekeme nie grał przez większość rundy?Przecież on prosto z samolotu minutę zaliczył i grał potem praktycznie wszystko.Na pewno WIĘCEJ grał niż nie grał
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.06.2023, 22:10
Wolfy :

Opisz mi ten kryminał, bo ja pamiętam w miarę przyzwoitą zmianę zwieńczoną asystą. Chyba mamy zgoła odmienne postrzeganie 'kryminału'.

Wygraliśmy do 0, odpaliłem skrót i nie miał jakiś rażących strat pod własną bramką - przynajmniej nic na skrócie nie było, ani też nic mi się w pamięć nie wryło.

Dla mnie kryminał to katastrofalny występ, a chłopak wszedł w 66 minucie na nie swoją pozycję (czytaj skrzydło) i zrobił asystę, a przy odrobinie szczęścia to mógł w sumie dwie.

Kryminał to parokroć rozgrywał Tachi, gdy Sobol z uporem maniaka go wstawiał w środek pola.
Trzeba by obejrzeć cały mecz, nie skrót. Talar przez większość był nie tam gdzie trzeba, wprowadzał chaos, tracił piłki. Absolutnie po tym meczu nie dziwi mnie że Sobolewski go odstawił.

Pamiętaj że ja też twierdziłem że chłopak ma coś w sobie. Tamten mecz był jednak bardzo słaby w jego wykonaniu.
Oglądałem cały mecz btw. (tak, zapłaciłem).
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 26.06.2023, 22:16
krysztal :

Pewnie masz rację, trochę przesadziłem, ale średnia 57 minut na mecz dupy nie urywa.

Bardzo dużo musieliśmy grać bez niego, a jak już grał to dał radę zawalić nam aż dwie bramki.

Uważam, że jest jak najbardziej do zastąpienia.

wolfy :

Ja też oglądałem cały mecz i w sumie było trochę chaosu, ale z tego chaosu coś się urodziło - skrót oglądnąłem teraz, aby sprawdzić czy może przeoczyłem jakąś spektakularną stratę będą w kiblu czy coś w tym stylu. W dodatku chłopak nie grał na swojej pozycji i to było widać. Tak czy siak grał ok 25 minut, zrobił asystę, a mógł fartownie dwie (po jego zagraniu i rykoszecie w dobrej sytuacji był bodajże Rodado). To nie jest kryminał jak na zmiennika.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 26.06.2023 o godz. 22:20.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.06.2023, 22:30
krysztal :

Pewnie masz rację, trochę przesadziłem, ale średnia 57 minut na mecz dupy nie urywa.

Bardzo dużo musieliśmy grać bez niego, a jak już grał to dał radę zawalić nam aż dwie bramki.

Uważam, że jest jak najbardziej do zastąpienia.

wolfy :

Ja też oglądałem cały mecz i w sumie było trochę chaosu, ale z tego chaosu coś się urodziło - skrót oglądnąłem teraz, aby sprawdzić czy może przeoczyłem jakąś spektakularną stratę będą w kiblu czy coś w tym stylu. W dodatku chłopak nie grał na swojej pozycji i to było widać. Tak czy siak grał ok 25 minut, zrobił asystę, a mógł fartownie dwie (po jego zagraniu i rykoszecie w dobrej sytuacji był bodajże Rodado). To nie jest kryminał jak na zmiennika.
Nie jestem fanem Sobolewskiego, ale nie uznałem po tym meczu że się pomylił w ocenie Talara. Być może powinien był dostać więcej szans kosztem Szywacza,
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 26.06.2023, 22:47
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Klub poinformował, że Joan "Goku" Román jutro przejdzie testy medyczne.

Więcej na: www.instagram.com/wislakrakowsa

PS. Więc raczej zaklepany, bo trudno podejrzewać, że on jakiś fizycznie upośledzony i nie zdoła zaliczyć testów.

Według dziennikarza Wardzichowskiego zajmującego się Podbeskidziem - Wisła zapłaciła za Goku pół miliona złotych (płatne w dwóch ratach).
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.06.2023, 23:00
Nie jestem fanem Sobolewskiego, ale nie uznałem po tym meczu że się pomylił w ocenie Talara. Być może powinien był dostać więcej szans kosztem Szywacza,
Nie wiem czy jest o czym dyskutować. Dopóki nie zaczniemy szkolić młodzieżowców na poziomie Lecha albo nie staniemy się atrakcyjnym celem pielgrzymek najzdolniejszych młodych z innych klubów, ta zabawa nie ma sensu. Ci drugo-, czy nawet trzeciorzędni, którzy tu trafiają, nie mają na progu dorosłej kariery podstaw wymaganych w tym sporcie. Potem poświęcają lata na nadganianie najróżniejszych zaległości, aż w końcu niepostrzeżenie przestają być młodzieżowcami i wypadają z naszego klubu na zbity pysk, aby potem jak Wojtkowski znaleźć przystań w 2 lidze. Problem polega na tym, że bardzo łatwo ich zastąpić, co pokazał Kiko w poprzednim okienku i to nie za kosmiczne pieniądze.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 27.06.2023, 02:54
A ten bramkarz z Hiszpanii to jaką funkcję ma pełnić?

Piłkarską to nie, więc jaką?

Typowy szrot świadczący o handelku piłkarzami.

Zagra dwa, trzy mecze. Popełni błędy. Prowizja wpadnie. Żyć nie umierać.

Typowy wałek menedżerski jakich wiele za czasów Kikuśka.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 27.06.2023, 08:41
Talar jeśli zagra na swojej pozycji może coś dać drużynie. Technicznie nie jest zły. Na skrzydle niestety nie istnieje. Zobaczymy czy pogra w sparingach i powalczy o miejsce w meczowej 20.
Olejarka i Goku to środek pomocy?
Póki co martwi mnie brak napastnika
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 27.06.2023, 09:40
KOALIK napisał(a):Wyświetl post

Ty to jednak jesteś prze ..... Jakie wałki? bo na razie to za czasów Kiko jako dyr sportowego to same dobre strzały transferowe.

Kiedy koalik dostanie bana?
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 27.06.2023, 09:54

Zajmij się problemami swojej corupcjovii.
Może Tabisz na pierwszy ogień, wyszedł już?
No i u procesora coś cieńko z kasą.
Może Jurek Piekłoszczyk by coś mu dołożył?
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
adfurle
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 27.06.2023, 11:25
szym_ek napisał(a):Wyświetl post

Kiedy koalik dostanie bana?
Jak mu zmienią pieluchy w nowym zakładzie psychiatrycznym i przymocują pasami.
Odpowiedz cytując
Lvcas
Member

Od: 11.2019

Stary 27.06.2023, 13:30

Chciałem tylko zaznaczyć, że kiedyś w Wiśle grał Angelo Hugues, który całą karierę przesiedział na ławce rezerwowych i ostatni sezon zagrał w Wiśle

A tak swoją drogą uważałbym z nazywaniem szrotem zawodników z ligi hiszpańskiej nawet tej drugiej
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.06.2023, 16:06. Szywacz
Zauważ że Szywacz w jednym meczu zagrał tam gdzie jego miejsce środek(mecz pucharowy) a w reszcie był wywalany na skrzydło ,podobnie jak Talar.Nie rozumiem tej umiejętności Sobola w znajdowaniu nowych pozycji zawodnikom
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.06.2023, 17:01
tedyy napisał(a):Wyświetl post
Zauważ że Szywacz w jednym meczu zagrał tam gdzie jego miejsce środek(mecz pucharowy) a w reszcie był wywalany na skrzydło ,podobnie jak Talar.Nie rozumiem tej umiejętności Sobola w znajdowaniu nowych pozycji zawodnikom
To akurat nieprawda. Szywacz zwykle wchodził na zmianę na środek i grał beznadziejnie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.06.2023, 18:25
Jeśli testy medyczne tego Goku przeprowadzają ci sami specjaliści, którzy zajmują się zdrowiem naszej drużyny na codzień to równie dobrze mogliby go podpisać bez testów .
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 27.06.2023, 19:40

Dopóki Biegański/Broda nie zostanie sprzedany/wypożyczony to pytanie "po co?" jest jak najbardziej zasadne. Nie sądzę, żeby Hiszpan był szykowany na 1.

A teraz mały hazardzik: kto obstawia, że Patryczek z nami podpisze kontrakt?
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.06.2023, 20:55
Szanse na powrót Małeckiego do Wisły oceniam na zerowe.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 27.06.2023, 21:10
tedyy napisał(a):Wyświetl post
Zauważ że Szywacz w jednym meczu zagrał tam gdzie jego miejsce środek(mecz pucharowy) a w reszcie był wywalany na skrzydło ,podobnie jak Talar.Nie rozumiem tej nieumiejętności Sobola w znajdowaniu nowych pozycji zawodnikom
Nie martw się, Sobolewski też jej nie rozumie.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.06.2023, 21:11
To akurat nieprawda. Szywacz zwykle wchodził na zmianę na środek i grał beznadziejnie.
Zwłaszcza w meczu z Ruchem gdzie dostal najwięcej minut
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.06.2023, 21:14
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Podobno idzie do Motoru.
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 27.06.2023, 21:22
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Ja bym się jednak założył, Wiślak, doświadczony, kokosów zarabiać nie będzie chciał, bida na skrzydle, na ostatnie 15-20 minut jak znalazł, idealna klamra kariery, wrócił żeby uratować ukochany klub(kto by tam pamiętał, że grał w Sosnowcu), nienawidzi sąsiadki, bóstwo kretynów z UW...da się do tego stworzyć odpowiednią legendę.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.06.2023, 21:55
Nie wiem czy mógłbym sobie wymyślić bardziej irracjonalny transfer niż 4 powrót Małeckiego do Wisły.

Jakby Sobolewski się na to zgodził to by zrobił swoiste harakiri
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 27.06.2023, 22:24
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy mógłbym sobie wymyślić bardziej irracjonalny transfer niż 4 powrót Małeckiego do Wisły.

Jakby Sobolewski się na to zgodził to by zrobił swoiste harakiri
Ja bym tam się ucieszył gdyby wymienić Młyńskiego na Małeckiego. Naturalnie nie mam złudzeń że to jakiś magik, ale zawsze to jednak wymiana na plus.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.06.2023, 22:29
Mały to tak ciężki mentalnie gość i strasznie problematyczny że nikt go nie weźmie, roz....... cała atmosferę w drużynie..Sobolewski o tym wie
Odpowiedz cytując
Lvcas
Member

Od: 11.2019

Stary 27.06.2023, 22:29
Harcownik napisał(a):Wyświetl post
Ja bym tam się ucieszył gdyby wymienić Młyńskiego na Małeckiego. Naturalnie nie mam złudzeń że to jakiś magik, ale zawsze to jednak wymiana na plus.
Mam takie wrażenie, że wymiana Młyńskiego na... kogokolwiek, to zawsze jest dobry pretekst, żeby za tym kimś optować
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 27.06.2023, 23:04
No ale skoro nawet Basha jest LEGENDĄ, to Małecki (bądź co bądź MP z Wisłą) tym bardziej,a więc...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.06.2023, 23:09
Lvcas napisał(a):Wyświetl post
Mam takie wrażenie, że wymiana Młyńskiego na... kogokolwiek, to zawsze jest dobry pretekst, żeby za tym kimś optować
Dlatego przyjdą kolejni Hiszpanie. A Młyński to już tak sobie podpadł na jesień że nie wiem czy będzie miał jeszcze kolejną szansę na "wykazanie się" . Nie zdziwie się jak ktoś go przygarnie na wypożyczenie

Nie licząc zawodników na testach to będzie jeszcze napastnik (co potwierdzał JK) oraz zapewne minimum 2 nowe twarze (za Jamesa i Mule).

No i ta nasz elektryczna linia obrony to wymaga lekkiego przebudowania. Ale tu bym się nie łudził, że będą jakiekolwiek ruchy zanim zejdziemy z innych kontraktów.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.06.2023, 00:31
Mamy mieć rezerwy. Więc nie bardzo wiem po co wymieniać Młyńskiego.
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów