The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.05.2023, 20:40
luczyk napisał(a):Wyświetl post
nie chciałem umniejszać nikomu, nie znałem nazwiska ot tyle
- absolutnie nie chodzi o to czy widzę przesłanki, żaden ze mnie trener czy taktyk, ale po 7 wygranych pewnie były nie
- bardziej chodzi mi o to, ze zakiwamy się zaraz w argumentach kto kogo i kiedy w jakich okolicznościach wyjaśnił
- bodajże Trela zamieścił super wpis, ze wyczyn Papszuna to wyczyn historyczny w skali światowej piłki (awans z niższych lig do najwyższej, 2 PP oraz mistrzostwo kraju w tak krótkim czasie, co mu odpisano? Raków grał nudno, głównie murarkę, konterka a w europejskich pucharach go wyjaśnili 🤷
- zestaw argumenty p-ko trenerom i tworzy się swoiste bingo, ten nie wygrywa z mocnymi (wyjaśniony taktycznie ), ten przegrywa ze słabszymi (nie umie motywować), ten tylko samograje umie (pamiętacie Del Bosque, mówiono ze po prostu nie przeszkadza w Realu, ala Janas się nie wpie…a) inny tylko autobus i konterka, tamten romantyczna wizja futbolu, a zero pragmatyzmu, ten mistrzem własnego podwórka a w Europie go wyjaśnili, ten w Europie sobie radzi a w
lidze w papę od przysłowiowej Miedzi, wiec nie umie połączyć rozgrywek i zmotywować a budżet wysoki itp itd.,
- żeby nie szukać daleko Czesław 711, miał wygrać baraże ? wygrał, z grupy wyszedł ? wyszedł i co ? a archaiczny styl, koszmar, zero jakości zabijał potencjał.
- na ocenę trenera składa się tak duża liczba czynników do tego szybko zmieniających się, dla każdego liczy sie coś innego a najlepiej wszystko 😀
- jak Sobol ogarnie i awansuje mimo braku Junki, Muli to będzie dobry, będzie znaczyło, ze się rozwinął, czy jeśli będziemy grali - właśnie ze względu na brak Hiszpanów -kompletny antyfutbol i wpadnie nam coś fuksem powiemy a szczęście miał, tylko 2,5 pkt średnia, przegrał z Ruchem, ŁKS i Puszczą awansował ale to żaden trener?
Cytuję w całości bo ten tekst należy przypiąć jako główny w temacie.
Jak rozmawiamy o uczuciach to jest to rewelacyjne podsumowanie.

A teraz to można pogadać o wskaźnikach naszych trenerów.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów