The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.04.2023, 15:30
Markus napisał(a):Wyświetl post
Niestety nie. Zmiany sprawiły, że straciliśmy całą lewą stronę, pojawiły się tam dziury w obronie i dramat w ofensywie. Dodatkowo Ruch wyłączył na środku Fernandeza. Przez to pozostało im tylko zablokować po prawej Villara, by mieć nas na łopatkach.

Należało temu przeciwdziałać. Jak? A choćby przesuwając Fernandeza na lewą stronę i wpuszczając do środka albo Żyrę albo Bashę lub nawet Ondraszka (wtedy zmiana ustawienia na grę dwójką napastników). Obraz meczu na pewno byłby zupełnie inny, bo powstałaby inna sytuacja na murawie, niwecząca planu Ruchu. Mielibyśmy nowe zupełnie inne możliwości w ofensywie.

Nasz trener nie zrobił nic z tego, wybrał najgorzej jak było możliwe. Zareagował fatalnie i głupio. Zmianami całkiem położył mecz.
Markus, a nie powinieneś aplikować do klubu na asystenta Sobola?
Daleki jestem od usprawiedliwiania kogokolwiek, ale w sztabie jest też Zając. Czy on też nie ma pojęcia o taktyce?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.04.2023, 15:42
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Daleki jestem od usprawiedliwiania kogokolwiek, ale w sztabie jest też Zając. Czy on też nie ma pojęcia o taktyce?
Nie wiem, kto w sztabie obecnie ma o czymś jakieś pojęcie i nie będę się na ten temat wypowiadać. Wiem zaś, że nikt tam nie zrobił nic, co realnie mogłoby uratować mecz po kontuzjach Muli i Junki.

Wszyscy też wiedzą, że trener nie zareagował zmianą ustawienia i taktyki, trzymał się sztywno swojego standardowego planu na mecz. A zdobył się tylko na wprowadzenie na boisko piłkarzy, których w takim starciu w ogóle tam nie powinno być, bo są za słabi, mimo że były jeszcze inne możliwości.

Jak można trzymać się poprzedniej koncepcji gry, kiedy nie ma się już na konkretnych pozycjach zawodników do jej realizacji?
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.04.2023, 19:38
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Zająca można rozgrzeszyć.Był zajęty walką z operatorem kamery,co sobie będzie głowę duperelami zawracał
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.04.2023, 19:47
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Zająca można rozgrzeszyć.Był zajęty walką z operatorem kamery,co sobie będzie głowę duperelami zawracał
Niepotrzebnie kamera prowokowała. Czysta akcja, bez sprzętu, nadal jest liga chuliganów? Bo by punkty były.
Jedyne w tym meczu.

Wbrew pozorom jestem największym na tym forum optymistą - bez zakłamywania rzeczywistości. Może i zostaliśmy ośmieszeni przez Ruch, może nie istnieliśmy na boisku, może perspektywy rysują się niepokojąco, ale przynajmniej kamera dostała w ....ę (metaforycznie rzecz jasna). Wyniku z Ruchem za kilka lat nikt nie będzie pamiętał, a takie kozackie akcje pozostaną.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.04.2023 o godz. 20:14.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.04.2023, 23:22
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Niepotrzebnie kamera prowokowała. Czysta akcja, bez sprzętu, nadal jest liga chuliganów? Bo by punkty były.
Jedyne w tym meczu.

Wbrew pozorom jestem największym na tym forum optymistą - bez zakłamywania rzeczywistości. Może i zostaliśmy ośmieszeni przez Ruch, może nie istnieliśmy na boisku, może perspektywy rysują się niepokojąco, ale przynajmniej kamera dostała w ....ę (metaforycznie rzecz jasna). Wyniku z Ruchem za kilka lat nikt nie będzie pamiętał, a takie kozackie akcje pozostaną.
Strach pomyśleć co się na treningu dzieje jak się któryś potknie o pachołka postawionego na przykład przez Kmiecika
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów