The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.11.2022, 13:44
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
luke1906, przepraszam za uniesienie się ale sam niepotrzebnie mnie wyzwałeś. To co ja napisałem to jest realny scenariusz co nas być może już czeka. I nie ma się co obrażac i udawać, tylko trzeba zrozumieć co się w klubie przez te 4 lata odjebało. Tu już zajebałem i pół śmieszna, pół żałosna konferencja po spadku nie wystarczy.

Tak jak powiedziałem, jedynie awans w tym sezonie nas ratuje. Brak awansu to wtopienie teraz te 10-15 mln, których brakuje, dalsze powiększanie długu, znowu rewolucja w kadrze ale będzie nas stać na jeszcze gorszych kopaczy i za rok zapewne spadek w takiej sytuacji. Zresztą, z takimi długami to zapewne już nawet granie w I lidze za rok będzie niewykonalne.

Zostało pół roku. Albo ruszamy od zera z dna, albo jesteśmy niby wyżej a jeszcze gorzej bo z długami, przedłużaniem agonii i tak czy siak upadkiem, ale x miesięcy czy lat później.
Takie sa realia i prawdziwe wnioski, nie chciało się pomyśleć chociażby pół roku temu, wyciągać wniosków, ratowano Wuja (nie)strażaka, Wujem (nie)menedżerem, to teraz trzeba to piwo wypić. I tak na serio wypić, a nie powiedzieć, że się zajebało i to rozwiąże problem.

Kuba z naszego zbawiciela stał się największa porażką w historii klubu. To ambitny chłopak ale zupełnie nie sprostał temu zadaniu. A jego zajebałem i obietnica, że zrobi wszystko aby to zmienić, tylko nas teraz może wkopać w kolejny syf, bo on zapewne ani nie będzie chciał uciec jak szczur i odciąć się od tego w takiej sytuacji, ani nie będzie chciał doprowadzić do upadku. A to znaczy, że może dalej kombinować, zadłużać klub itd i nic dobrego z tego na kolejne lata nie wyjdzie.
Spox, luz. Też zagotowałem niepotrzebnie. Ale ja po prostu nie wyobrażam sobie upadku, to będzie absolutny koniec. Tak jak pisałem wyżej, nie mamy żadnych opcji na restart. Gdzie, jak, za co, z kim?
Porównując sytuacje - tak jakbyś miał stary, zadłużony dom - a ch.uj niech się spali, zaraz zacznę budować w wiosce obok nowy. No nie bardzo to widzę.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów