The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.09.2022, 10:37
Ja powiem tak: na tą chwilę mamy zachwianie proporcje między młodymi a doświadczonymi piłkarzami. Wystarczą 2-3 powroty nieobecnych i będziemy grać dużo lepiej. Utalentowani młodzieżowcy to atut, ale tylko jeśli są uzupełnieniem dla doświadczonego trzonu drużyny. Za dużo młodzieży naraz na boisku i gramy jak juniorzy.

Dodam też, że na tą chwilę jedyne na co Plewka zasługuje to ława. Przy nim nijaki Balta wygląda jak profesor. Wczoraj Patryk z kolejnym błędem prowadzącym bezpośrednio do straty bramki. To jest na tą chwilę cień piłkarza.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.09.2022, 10:40
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Ja powiem tak: na tą chwilę mamy zachwianie proporcje między młodymi a doświadczonymi piłkarzami. Wystarczą 2-3 powroty nieobecnych i będziemy grać dużo lepiej. Utalentowani młodzieżowcy to atut, ale tylko jeśli są uzupełnieniem dla doświadczonego trzonu drużyny. Za dużo młodzieży naraz na boisku i gramy jak juniorzy.

Dodam też, że na tą chwilę jedyne na co Plewka zasługuje to ława. Przy nim nijaki Balta wygląda jak profesor. Dziś Patryk z kolejnym błędem prowadzącym bezpośrednio straty bramki. To jest na tą chwilę cień piłkarza.
Tutaj jednak Brzęczek dowalił. Chciał grać otwartą piłkę juniorami z dobrze poukładanym zespołem, dał Baltę na ławkę przez co straciliśmy środek pola zupełnie.
Plewka dramat, marnuje się w pierwszej lidze, może wypożyczenie do drugiej? Ale i tak najgorszy mecz zagrał Wachowiak, drugi raz z rzędu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 11.09.2022, 11:04
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tutaj jednak Brzęczek dowalił. Chciał grać otwartą piłkę juniorami z dobrze poukładanym zespołem, dał Baltę na ławkę przez co straciliśmy środek pola zupełnie.
Plewka dramat, marnuje się w pierwszej lidze, może wypożyczenie do drugiej? Ale i tak najgorszy mecz zagrał Wachowiak, drugi raz z rzędu.
Mam słabość do Wachowiaka z jednej przyczyny - to chyba jedyny piłkarz w całej kadrze, który potrafi szybko biegać. Może byłby lepszy na skrzydle? Co po raz kolejny prowadzi do pytania - dlaczego Wisła miałą jedną z najgorzej przygotowanych kondycyjnie, szybkościowo i wydolnościowo drużyn w Ekstraklasie a teraz także w I lidze?

Dla mnie głowną przyczyną porażek są: brak szybkości, przegrywane przebitki, a w trzeciej kolejności złe ustawianie się piłkarzy podczas akcji.

Cymes napisał(a):Wyświetl post
Cóż, przynajmniej jest zabawnie, bo traktować tego wszystkiego poważnie i się wk*rwiać ja już nie mam zamiaru.
Stosowałem podobne podejście do momentu kiedy pod koniec kadencji Guli stwierdziłem, że jesteśmy głownymi kandydatami do spadku pomimo dość jeszcze wysokiego miejsca w tabeli.

Ten cały Moltenis miał oczywiście fatalne podania ale kilka razy ratował innym tyłki. To jego pierwszy mecz, może w przyszłości nauczy się naszego "systemu gry" i będzie podawał celniej albo przynajmniej walił po autach.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.09.2022, 11:09
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wachowiak zagrał pierwszy słaby mecz, w zeszłym tygodniu był po chorobie, więc się nie liczy ^^

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 11.09.2022, 14:42
s1mone napisał(a):Wyświetl post

Dodam też, że na tą chwilę jedyne na co Plewka zasługuje to ława. Przy nim nijaki Balta wygląda jak profesor. Wczoraj Patryk z kolejnym błędem prowadzącym bezpośrednio do straty bramki. To jest na tą chwilę cień piłkarza.
Jak dla mnie to podsumowaniem Balty i jego poziomu było trafienie w jeden z konarów piłka przez Rodado i pyskowanie bo za mocna piłka... Dajcie spokój oczy bolą od tej "drużyny". Niech ten Rodado stąd się zawija bo szkoda chlopa, zaraz zrówna poziomem do reszty "piłkarzy".
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów