The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2022, 08:55
a ja już od czasów Skowronka przestałem wogle słuchać tych konferencji , i jestem spokojniejszy
nijak sie maja te ich pierdy do rzeczywistości i całe szczęście
to taki mix wykrętów i kurtuazji

w dodatku ta idiotka daremna , symbol nepotyzmu w klubie większy chyba niż dawidek , przed snem można je puszczać takie są smętne

btw wracając do nepotyzmu , o ile z nią to konsekwencją są tylko nudne konferencje i niemrawy twitter, ale już jej mąż odpowiada częściowo za szpital w drużynie...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.08.2022, 10:19
Hermond napisał(a):Wyświetl post
Jak widać Brzęczek jest inteligentniejszy niż średnia krajowa i potrafi odpowiedzieć nie wprost.
Gdyby jechał takim patosem jak Drozd proponujesz to byłby wstyd.
Jeżeli asekuranctwo i minimalizm to przejaw inteligencji to faktycznie Brzęczek jest geniuszem .

Powiedzenie, że chcemy awansować, to patos? I wstyd?

Tak samo jak atakowanie przy prowadzeniu jedną bramką to zachłanność?

Widzę, że wirus minimalizmu się szerzy..
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 13.08.2022, 10:48
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
a ja już od czasów Skowronka przestałem wogle słuchać tych konferencji , i jestem spokojniejszy
nijak sie maja te ich pierdy do rzeczywistości i całe szczęście
to taki mix wykrętów i kurtuazji

w dodatku ta idiotka daremna , symbol nepotyzmu w klubie większy chyba niż dawidek , przed snem można je puszczać takie są smętne

btw wracając do nepotyzmu , o ile z nią to konsekwencją są tylko nudne konferencje i niemrawy twitter, ale już jej mąż odpowiada częściowo za szpital w drużynie...
Biedrzycka była w klubie jak jeszcze rzecznikiem klubu był ... Ochalik
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.08.2022, 12:45
Karherop napisał(a):Wyświetl post
I to była jego najmądrzejsza wypowiedź od dawna.

Tylko taka logika będziemy walczyć w każdym meczu o 3 pkt, w nie odliczać ile jeszcze potrzebujemy do awansu.

Dzisiaj każdy wynik możliwy. Tychy się zepna ale jakoś nie wierzę w ich wielki mecz. Bardziej w nasze braki kadrowe które w końcu dadzą się we znaki.
Akurat odliczanie ile potrzeba do awansu nie przeszkadza w walce o każdy punkt. Brakuje 51 punktów czyli 17 zwycięstw. I przed każdym meczem należy przypominać, że BRAKUJE JESZCZE ...
A jak już będą te 64 punkty w marcu to można się zastanowić czy posprawdzać zawodników i ustawienia pod kątem e-klapy.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.08.2022, 13:06
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Akurat odliczanie ile potrzeba do awansu nie przeszkadza w walce o każdy punkt. Brakuje 51 punktów czyli 17 zwycięstw. I przed każdym meczem należy przypominać, że BRAKUJE JESZCZE ...
A jak już będą te 64 punkty w marcu to można się zastanowić czy posprawdzać zawodników i ustawienia pod kątem e-klapy.
Przeszkadza, bo może pojawić się lekceważenie. Oczywiście - piszemy o piłkarzach, nie kibicach.
Brzęczek bardzo słusznie uzmysłowił wszystkim że na razie NIC nie zostało osiągnięte, nawet utrzymanie a taki początek bardzo łatwo zmarnotrawić. Nasze szczęście że mamy w kadrze takich gości jak Żyro, Pereira, Łasicki, Basha - którym takich rzeczy tłumaczyć nie trzeba. Doświadczenie plus umiejętności. Żyro to w ogóle wyrasta na lidera na boisku, vide jego przetrzymanie piłki i wywalczenie rożnego z Katowicami. Takich graczy, z chłodną głową, którzy wiedzą o co grają bardzo nam brakowało w poprzednim sezonie.

Nie mamy prawa dopisywać sobie nawet punktu z nikim przed meczem, w każdym trzeba być mentalnie gotowym na wojnę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 13.08.2022, 13:52
wislak2214 napisał(a):Wyświetl post
Biedrzycka była w klubie jak jeszcze rzecznikiem klubu był ... Ochalik
Ale była rzecznikiem?

Bo o ile pamiętam, to tymże została już za trio. Generalnie wszystko byłoby OK, bo pewnie stara się i zapracowuje niczym Dawid, ale kurcze, zawsze jak ją widzę to mam wrażenie, że jest tam za karę, zaraz się rozpłacze i najchętniej by uciekła. Może po prostu nie jest tak, że każdy odnajdzie się w każdej pracy, nawet jeżeli ma odpowiednie kwalifikacje formalne.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.08.2022, 14:14
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
I takie myślenie nas zgubiło na wiosnę. "Mamy 10 spotkań, na pewno zdobędziemy w ich 13 pkt i się utrzymamy.

Tu trzeba myśleć żeby wygrać każdy kolejny mecz. Myślenie ile pkt trzeba do awansu to może się pojawić, ale na 5 kolejek przed końcem gdy matematycznie jest to możliwe
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.08.2022, 14:43
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Przeszkadza, bo może pojawić się lekceważenie. Oczywiście - piszemy o piłkarzach, nie kibicach.
Brzęczek bardzo słusznie uzmysłowił wszystkim że na razie NIC nie zostało osiągnięte, nawet utrzymanie a taki początek bardzo łatwo zmarnotrawić. Nasze szczęście że mamy w kadrze takich gości jak Żyro, Pereira, Łasicki, Basha - którym takich rzeczy tłumaczyć nie trzeba. Doświadczenie plus umiejętności. Żyro to w ogóle wyrasta na lidera na boisku, vide jego przetrzymanie piłki i wywalczenie rożnego z Katowicami. Takich graczy, z chłodną głową, którzy wiedzą o co grają bardzo nam brakowało w poprzednim sezonie.

Nie mamy prawa dopisywać sobie nawet punktu z nikim przed meczem, w każdym trzeba być mentalnie gotowym na wojnę.
No problem w tym, że z czwórki Żyro, Pereira, Łasicki i Basha dwóch jest kontuzjowanych.

A co dopisywania punktów przed meczem to oczywiście zgoda. Mecz trwa do ostatniego gwizdka sędziego i należy walczyć cały czas.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 13.08.2022, 15:33
W drugiej lidze ( bo w....ia mnie nowa nomenklatura) wiele drużyn gra do chwili kiedy mają murowany środek tabeli. Choćby taka Puszcza żeby daleko nie szukać. Tychy też jak dla mnie. Najpierw punktują a w odpowiednim momencie zaczynają rozdawać lub sprzedawać punkty. Raczej jest to świadome działanie zawodników, którzy nie chcą awansować wiedząc, że po awansie polecą z klubu. Możliwe że wynika to też z odgórnych poleceń kiedy kub wie, że nie stać go na wyższą ligę. Wydaje mi się, że u nas młodzi chcą iść do przodu a ci "starzy", których mamy ilu mamy raczej o swoją przyszłość w przypadku awansu bać się nie muszą. To może być nasz handicap. Może ale nie musi. Tak czy inaczej żeby to sprawdzić trzeba dociągnąć do tego momentu na dobrej pozycji.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 13.08.2022 o godz. 15:37.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.08.2022, 15:42
Wyjściowa "11" Wisły:

https://www.twitter.com/WislaKrakowS...60870333632512
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 13.08.2022, 17:09
karny ewidentny , az dziw bierze ze Var tyle debatował , mało tego przy tym strzale nożycami Jarocha też bym gwizdnął a przynajmniej jazał varowi sprawdzic

Fernandez profesor
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 13.08.2022, 17:13
DRAMATYCZNY TEN GKS tYCHY . czuję że skończy się wysoko dla nas
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.08.2022, 17:19
Ktoś nadal twierdzi, że Żyro nie strzeli w tej słabej lidze minimum 10 goli?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 13.08.2022, 17:22
najlepszy Jaroch na razie
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 13.08.2022, 17:28
Frajersko stracona bramka.Zamiast cisnąć ich bo są obsrani znowu oddajemy piłkę po golu i tym razem się to zemściło.Poza tym fajnych kilka zagrań szczególnie przy wyjściu spod pressingu.Skoro z Katowicami po przerwie było lepiej to mam nadzieję że teraz też tak będzie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.08.2022, 17:29
Jak na razie GKS Tychy to najgorszy zespół jaki oglądałem w pierwszej lidze. Zobaczymy co w drugiej połowie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.08.2022, 17:33
Balta musi zejść natychmiastowo, to jest obecnie koń trojański. Choćby Talar za niego.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 13.08.2022, 17:49
bezzębnego murzyna pasowałoby zmienić
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 13.08.2022, 17:54
no i masz ci los
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 13.08.2022, 17:54
teraz ładnie przycisnelismy
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 13.08.2022, 18:04
Jak na razie GKS Tychy to najgorszy zespół jaki oglądałem w pierwszej lidze. Zobaczymy co w drugiej połowie.
zobaczyliśmy
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.08.2022, 18:06
Przewiązać kokardką, kupić bilet na samolot do Stuttgartu, wsadzić go w ten samolot i udawać że go tu nigdy nie bylo
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 13.08.2022, 18:07
Najgorszy zespół a jedzie z nami jak z furą gnoju. Jaroch dwa dośrodkowania z jego strony, Łasicki i Mehremić krycie na radar. Młyński człapie, Plewka niewidoczny a Żyro kompromitujący występ dziś. Dac sobie strzelić 3 bramki to trzeba umieć.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 13.08.2022, 18:08
Ach te schematy...
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 13.08.2022, 18:13
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Przewiązać kokardką, kupić bilet na samolot do Stuttgartu, wsadzić go w ten samolot i udawać że go tu nigdy nie bylo
troche niezręczna sytuacja, bo Kuba jego ściagnięcie poczytuje sobie za swój duży sukces (personalnie)
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.08.2022, 18:20
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Najgorszy zespół a jedzie z nami jak z furą gnoju. Jaroch dwa dośrodkowania z jego strony, Łasicki i Mehremić krycie na radar. Młyński człapie, Plewka niewidoczny a Żyro kompromitujący występ dziś. Dac sobie strzelić 3 bramki to trzeba umieć.
Nadal nie uważam ich za dobry zespół. To nasi zagrali tragiczny mecz.

Ta porażka to wypadkowa braku jakości - głównie na ławce, gdzie zero doświadczonych piłkarzy, wcześniejszych kontuzji ale przede wszystkim błędów w obronie. W momencie straty gola samobójczego nasi siedli.

Taki zimny prysznic przyda się wszystkim, w klubie i wśród kibiców.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.08.2022 o godz. 18:29.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.08.2022, 18:27
Wszystkie braki dzisiaj wyszły
Brak napastnika, chociaż Zyro ładna bramkę strzelił
Potrzeba ściągnięcia środkowego pomocnika bo odpowiednich mamy 2 z czego Basha będzie zdrowy średnio na co drugi mecz(optymistycznie zakładając)
Nadmiar skrzydłowych z czego Starzyński i Cisse nie wnoszą w kolejnym meczu nic i nie zanosi się żeby się nadawali na ten poziom, Młyński gra w kartkę a Pereira ma 35 lat więc oczywiste jest że nie będzie zdrowy na każdy mecz
A no creme de la creme, lewy obrońca, Wachowiak (póki co?) Się tam nie nadaje więc jeżeli ma się koniecznie ogrywać to będzie to nas sporo kosztowało ( strata piłki i sposób "bronienia" którymi sprokurował aut po którym dostaliśmy gola do szatni)
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 13.08.2022 o godz. 18:30.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.08.2022, 18:28
Nadal nie uważam ich za dobry zespół. To nasi zagrali tragiczny mecz.
Nie. To był dokładnie taki sam mecz jak poprzednie. Tylko mieliśmy w poprzednich więcej szczęścia. Tak będzie wyglądał caly sezon.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 13.08.2022, 18:29
nie rozumiem, Tych w połowie wyglądały gorzej niż Resovia, chyba najsłabszy zespol z jakim gralismy, a przegralismy 3-1..
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 13.08.2022, 18:29
Młyński tak grał w Arce.To nic nowego,nie jest ani o 1% lepszy.W pierwszej lidze będą mu wychodzić zagrania które w ekstraklasie kasuje pierwszy lepszy obrońca
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów