pawlozm napisał(a):

* Nigdy więcej Fernandeza na 9 - zwyczajnie szkoda jego potencjału, on powinien być cały czas pod grą i na 10 kreować akcje, wchodzić z drugiej linii w pole karne.
* W oczekiwaniu na 9, na ten moment Żyro to chyba najlepsza opcja (gorzej, bo w pomeczowym wywiadzie stwierdził, że on sam bardziej siebie widzi jako skrzydłowy - jestem zdziwiony, bo totalnie mi on na skrzydle nie pasuje)
* Nigdy więcej obok siebie pary Balta-Fazlagic - o ile jeden wyższy w środku pola jeszcze jest OK, o tyle dwóch takich mija się z celem, żaden nie potrafił płynnie wyprowadzać.
*Fatalna lewa obrona - Wachowiak słabiutki, całe szczęście, że Biegański nie dał się zaskoczyć i Wachowiak zakończył mecz bez bramki...
Może warto Adiego spróbować na LO? Grywał tak podobno, byłoby coś na zasadzie zabezpieczonej lewej strony, a ofensywniej gralibyśmy prawą, Jaroch mógłby więcej wchodzić.
*Słabiutko Starzyński, jesli będzie gotowy to Młyński, albo nawet Cisse powinni zacząć w następny. Zarówno Starzyński jak i Duda raczej do wejścia z ławki.
*Na plus zmiany Pereiry i Bashy, w mojej ocenie w następnym meczu powinni zaczynać.
Spróbowałbym tak:
Biegański - Jaroch, Łasicki, Colley, Adi - Balta, Basha - Pereira , Fernandez, Młyński (Cisse/Starzyński) - Żyro
|
O ie z większością mogę się zgodzić to wyższa ocena Mehremicia niż Wachowiaka jest nieuprawniona. Adi zagrał tragicznie na swojej nominalnej pozycji więc oczekiwanie, że na nieswojej zagra dobrze jest myśleniem mocno życzeniowym.
Wachowiak jest generalnie słaby ale ten mecz mu wyjątkowo wyszedł. Miał dużo dobrych zagrań (np. wrzutka do Żyro, wrzutka po której Łasicki przestrzelił). Miał duże szczęście, że na prawym skrzydle w Sączu grał chłopak z 4 ligi ale wygrywał wszystkie pojedynki.
Swojaka by wsadził po akcji w której zawaliło wielu. Między innymi Mehremić wpuścił gościa "siatką" w pole karne, Cisse zagrał łatwą piłkę przed polem karnym na stratę, a Balta z Bashą się wywrócili przy próbie odbioru. Akcja - kabaret.
Potrzebujemy lewego obrońcy ale zastępowanie Wachowiaka Adim to sabotaż.