The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2022, 08:26
Ja to bym proponował w pierwszych spotkaniach ograniczyć się do oceny poszczególnych meczów bez szerszego kontekstu. Minie kilka kolejek i śmiało będzie można odpalać grilla lub lizać się po fiutach.

Mecz z Sandecją tragiczny i do zapomnienia (zarówno pod względem sportowym jak i organizacyjnym). Zobaczymy co drużyna pokaże z Resovią.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.07.2022, 08:44
Dobra ,dobra ale Brzęczek nie pracuje od wczoraj ani od początku tego sezonu.Dodajcie sobie mecze pod jego wodzą w Esie to może się niektórym obraz wyostrzy
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 19.07.2022, 09:09
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Dobra ,dobra ale Brzęczek nie pracuje od wczoraj ani od początku tego sezonu.Dodajcie sobie mecze pod jego wodzą w Esie to może się niektórym obraz wyostrzy
Wypi....ić Brzęczka to jedyna alternatywa.Jeżeli my nie awansujemy w tym roku do Ekstraklasy(a z tym trenerem tego nie zrobimy) to już wszystkie moce finansowe/zaangażowania się skończą i stoczymy się w dół.Wtedy tylko nadzieja,że trafi sie jakis nowy kupiec,ale kiedy to się stanie
Tak więc ten jeden element układanki może przesądzić o wielu aspektach naszej przyszłości.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.07.2022, 11:25
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Brzęczek powinien zostać wyjebany po spadku.
Niestety dla nas dostał szersze kompetencje, więc chcąc nie chcąc trzeba czasu na ocenę jego dokonań na tle 1 ligi. Na razie może jechać na mitycznych argumentach typu: brak zgrania, trudy okres przygotowawczego itp. Ale jeszcze tylko kilka kolejek.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 19.07.2022, 10:02
Taką refleksję miałem przy kawie....

Framat 10-15 lat temu srał żarem w czasach Cupiałowych, kiedy "trenerów zmieniano jak rękawiczki": DAĆ CZAS, JAK ONI MAJĄ SIĘ ZGRAĆ jak co pół roku nowy trener, w klubie X trener pracuje 2 lata i właśnie widać efekty pracy, dajcie popracować dłużej niż kilka miesięcy itd a dzisiaj 180stopni i coraz większa ilość głosów, że uj tam zgranie to nie ma nic do rzeczy, goście grają całe życie w piłkę, wystarczy jeden trening, a dla tych głupszych, którym trzeba powtórzyć 2 treningi

s1mone napisał(a):Wyświetl post
O ile uważam, że pierwszy mecz był tragiczny, zarówno w naszym wykonaniu jak i Sandecji to rozbrajają mnie tak daleko idące wnioski wyciągane po tym paździerzu.
Szczególnie, kiedy będziemi mieć bardzo realną wizję składu (pytanie kiedy za 3,4 msc?Oby strata punktowa nie była za duża do tego czasu)

--------------BIEGAŃSKI-----------

GRUSZKOWSKI-----COLLEY-URYGA------

----------BASHA--- -------------

(KUBA-od 65 minuty)---FERNANDEZ-------- ?

-------------------ONDRASEK--------------------

Nie powiecie mi, że ci goście w zdrowiu nie są w stanie zająć 2-6 lokaty w tej lidze z drwalami sądeckimi.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 19.07.2022 o godz. 10:38.

Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.07.2022, 10:23
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Taką refleksję miałem przy kawie....

Framat 10-15 lat temu srał żarem w czasach Cupiałowych, kiedy "trenerów zmieniano jak rękawiczki": DAĆ CZAS, JAK ONI MAJĄ SIĘ ZGRAĆ jak co pół roku nowy trener, w klubie X trener pracuje 2 lata i właśnie widać efekty prazy itd a dzisiaj 180stopni i coraz większa ilość głosów, że uj tam zgranie to nie ma nic do rzeczy, goście grają całe życie w piłkę, wystarczy jeden trening, a dla tych głupszych , którym trzeba powtórzyć 2 treningi

Szczególnie, kiedy będziemi mieć bardzo realną wizję składu (pytanie kiedy za 3,4 msc?Oby strata punktowa nie była za duża do tego czasu)

--------------BIEGAŃSKI-----------

GRUSZKOWSKI-----COLLEY-URYGA------

----------BASHA--- -------------

KUBA (od 65 minuty)---FERNANDEZ-------- ?

-------------------ONDRASEK--------------------

Nie powiecie mi, że ci goście w zdrowiu nie są w stanie zająć 2-6 lokaty w tej lidze z drwalami sądeckimi.
Zdajesz sobie sprawę, że to jest skład tylko na papierze? To jest nie realny skład... i obstawiam, że nigdy w takim nie zagramy... Uryga, Basha, Kuba, Ondrasek nigdy ze sobą nie zagrają patrząc na poodatność pierwszej trójki na kontuzję oraz obecną kontuzje Ondraska...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.07.2022, 10:05
Lucjusz szacun, ja nie wiem co tydzień temu robiłem, a Ty wiesz co anonimowy gościu pisał na forum kibiców Wisły Kraków 15 lat temu
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 19.07.2022, 10:09
A może to efekt tego, że bardzo płynnie przekazano wtedy władzę i stąd wyznawcy Sarapaty do samego końca są dzisiaj wielkimi aktywistami obecnych rządzących.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 19.07.2022, 10:28
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Lucjusz szacun, ja nie wiem co tydzień temu robiłem, a Ty wiesz co anonimowy gościu pisał na forum kibiców Wisły Kraków 15 lat temu
Akurat kilka nicków pamietam dobrze, bo lata młodzieńcze (20-30) traciło się nad czytaniem ich mądrości
(Pamiętam jak w 2010 roku byłem na wakacjach na Majorce, w hotelu była taka miejscówka z kompami z dostępem do netu - szybko po meczu pędziłem w to miejsce, zalogowałem się na forum i dałem upust frustracji nazywając piłkarza Ruchu SRAKĄ (że jakaś Sraka nam bamkę ładuje-Gábor Straka) po przegranym meczu z Ruchem 2:0 i dostałem za to bana :/ takie to czasy były heh )

KOALIK napisał(a):Wyświetl post
A może to efekt tego, że bardzo płynnie przekazano wtedy władzę i stąd wyznawcy Sarapaty do samego końca są dzisiaj wielkimi aktywistami obecnych rządzących.
aktywista zarządu Sorry, ja nie jestem z natury roszczeniowym bucem, któremu wszystko się należy (jak milenialsom w obecnych czasach) realnie patrze na to co się dzieje, już pisałem kilka razy, że jak masz kasę i pomysł to wchodź...
Korzystając z okazji (wiem, że nie odpisze, bo wpada tylko wyżyg zrobić i pogadać sam ze sobą): KOALIKU to potrzebne to zgranie jest w drużynie czy nie? Ma jakieś znaczenie, że 6 chłopa pierwszy raz widzi siebie na oczy czy to automatyzmy po 1-2 treningach jak pisał framat?

kopaczoholik napisał(a):Wyświetl post
Zdajesz sobie sprawę, że to jest skład tylko na papierze? To jest nie realny skład... i obstawiam, że nigdy w takim nie zagramy... Uryga, Basha, Kuba, Ondrasek nigdy ze sobą nie zagrają patrząc na poodatność pierwszej trójki na kontuzję oraz obecną kontuzje Ondraska...

Można pomarzyć - wszyscy poważne kontuzje , zdaję sobie sprawę. Przecież kolejne połamanie chociażby z rachunku prawdopodobiestwa nie wchodzi w grę w przypadku Urygi, chyba, że weźmie się inny czynnik pod uwagę: nasze "szczęście" Dlatego pisałem: 3,4msc jak dojdą do sprawności.

Dobre jest to, że skład w miare mamy tylko połamany :/
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 19.07.2022 o godz. 10:46.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 19.07.2022, 10:33
A zdajecie sobie sprawę z tego jak mamy wąski skad? Nawet gdyby w ostatnim meczu grali Uryga, Kuba i Ondrasek, a od początku graliby Basha, Pereira i Colley bo byliby w docelowej formie, to mamy skład taki zajebisty, że kilka kartek, kontuzji czy gorszej dyspozycji kogoś z podstawowego skłądu i jesteśmy w piździe i juz do pierwszej 11 musimy wstawiać paralityków nawet jak na I ligę.

Bo na papierze ten najmocniejszy sklad wyglada w miarę spoko. Tylko, że to jest tylko papier i tylko 10-11 piłkarzy. Byle kto wypada i zaczyna się sraczka konkretna.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.07.2022, 10:38
A zdajecie sobie sprawę z tego jak mamy wąski skad? Nawet gdyby w ostatnim meczu grali Uryga, Kuba i Ondrasek, a od początku graliby Basha, Pereira i Colley bo byliby w docelowej formie, to mamy skład taki zajebisty, że kilka kartek, kontuzji czy gorszej dyspozycji kogoś z podstawowego skłądu i jesteśmy w piździe i juz do pierwszej 11 musimy wstawiać paralityków nawet jak na I ligę.

Bo na papierze ten najmocniejszy sklad wyglada w miarę spoko. Tylko, że to jest tylko papier i tylko 10-11 piłkarzy. Byle kto wypada i zaczyna się sraczka konkretna.
Według mnie takiego optimum ani razu nie uda się zobaczyć ....

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Stary 19.07.2022, 12:18

Mamy wąski skład dlatego pozbywamy się kolejnych zawodników takich jak Hugi, Skvarka, Żukov, Sadlok, Szota czy nawet Kuveljiću.

Oczywiście zdaję sobie sprawę, iż ww. nie zasługują na grę w poważnym klubie ale my już od dawna nie jesteśmy poważnym klubem :/

Ww. chociaż znają klub, aklimatyzacja im nie potrzebna, a przynajmniej nie mogą się nią zasłaniać... Nie sprawdzili się na poziomie eklapy ale może chociaż ogarneli by się na poziomie I ligi.

Teraz po kolejnym hard resecie mamy kolejnych ancymonów... którzy jak słusznie wielu zauważyło potrzebują zgrania, a nawet tej mitycznej aklimatyzacji... Ale patrząc na popisy nowych to ciężko powiedzieć w czym są lepsi od tych wyżej wymienionych... chyba tylko tyle że muszą być po prostu tańsi...

Boje się tylko, że nasi włodarze po jakimś czasie dojdą do słusznego wniosku, że trzeba ratować awans i w panice zaczną dodatkowe nie przemyślane zakupy...potem dojdzie do paniki 2.0, w trakcie której będziemy ratować I ligę...

Oczywiście jest to czarnowidztwo ale na takie czarnowidztwo zapracowało sobie trio jak nikt inny...

Trzeba wierzyć, że drużyna wreszcie zatrybi pod wodzą Brzęczka... bo ile można czekać aby zobaczyć rękę ex trenera kadry narodowej...

Smutno komentuje się poczynania naszego klubu pod każdym względem...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.07.2022, 10:43
Pytanie dlaczego 1,5 roku temu Starzyński czy Plewka coś grali, a teraz nic nie grają...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.07.2022, 10:46
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Pytanie dlaczego 1,5 roku temu Starzyński czy Plewka coś grali, a teraz nic nie grają...
Spotkali na swojej drodze 2 przechujów od trenerki.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.07.2022, 11:05
Cytat:
Żeby po pierwszym zremisowanym meczu mówić o drodze do II ligi to już trzeba mieć problemy z samym sobą
pierwszym meczu no tak, bo Brzęczek wcale nie prowadzi zespołu od lutego, to pewnie był jego brat bliźniak. Póki co wyczyny Brzęczka to: spadek z ekstraklasy, średnia punktowa poniżej 1.0, odpadnięcie z PP z III-ligową drużyną. Może dla równowagi przytoczysz jego sukcesy?

Drużyna pod jego wodzą nic nie potrafi, może liczyć na jakiś indywidualny zryw (coś jak Gio w zeszłej rundzie) i to wszystko. Nie mają pojęcia, jak rozgrywać akcje, jak bronić, jak się ustawiać, jak wykonywać SFG. A ten gość jest u nas pół roku, ile trzeba mu dać, żeby tego nauczył piłkarzy? 5 lat?
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.07.2022, 13:35
Ależ ja się z Toba zgadzam - za Cupiała były inne problemy i absurdy, powiedzmy że adekwatne do tamtej sytuacji.

I tak samo jak Cupiałowi powinniśmy być dozgonnie wdzięczni za mnóstwo wspaniałych chwil, tak samo Trio za wyciągniecie nas z gówna i uratowanie klubu - nie ma co do tego żadnych wątpliwości, nikt tego nie podważa.

Różnica jest taka, że Cupiał opierał swoje działania na odkręconym kurku z kasa, a Trio niestety jedzie na populizmie. Tym samym, który wcześniej stosowało SKWK, WSH, Sarapaty i Dukaty. Tym samym, które potrafił nie raz skłócić kibiców, stworzyć opozycje Bednarzową, wspierał Patryczka wysyłającego na drugą stronę Błoń etc... "My Wisłę kochamy, a ci co nie myślą jak my, to nie kochają". Nie mają nic poza tym.
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 19.07.2022, 13:41
Cytat:
Mamy wąski skład dlatego pozbywamy się kolejnych zawodników takich jak Hugi, Skvarka, Żukov, Sadlok, Szota czy nawet Kuveljiću.
A nie dlatego, że nas na nich nie stać?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.07.2022, 14:46
tomytom napisał(a):Wyświetl post
A nie dlatego, że nas na nich nie stać?
O, to, to. Trzymanie dekli z wysokimi kontraktami ponieważ "znają klub" (s.......ili się z nim z ligi).
Zastanawiam się czy osoby które o tym piszą są ograniczone, czy po prostu szukają problemów na siłę, byle się do czegoś dowalić. Zwłaszcza że i trio, i Brzęczek wyjaśnili to już kilkukrotnie. Piłkarze dostali opcje obniżenia/zamrożenia części kontraktu. Widać ilu było na to gotowych...
Co by nie pisać np. o Mehremiciu to chłop bez problemu się dogadał, podobnie Momo Cisse.

Jest jeszcze jedna kwestia - nasz skład był za miękki na Ekstraklasę. Czy taki Skvarka dałby sobie radę w pierszoligowej kopaninie?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.07.2022 o godz. 15:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Stary 19.07.2022, 15:19
wolfy napisał(a):Wyświetl post
O, to, to. Trzymanie dekli z wysokimi kontraktami ponieważ "znają klub" (s.......ili się z nim z ligi).
Zastanawiam się czy osoby które o tym piszą są ograniczone, czy po prostu szukają problemów na siłę, byle się do czegoś dowalić. Zwłaszcza że i trio, i Brzęczek wyjaśnili to już kilkukrotnie. Piłkarze dostali opcje obniżenia/zamrożenia części kontraktu. Widać ilu było na to gotowych...
Co by nie pisać np. o Mehremiciu to chłop bez problemu się dogadał, podobnie Momo Cisse.

Jest jeszcze jedna kwestia - nasz skład był za miękki na Ekstraklasę. Czy taki Skvarka dałby sobie radę w pierszoligowej kopaninie?

Jeszcze bardziej opłacalna jest ciągła wymiana kontenerów ze szrotem. Ilu mieliśmy już zawodników za rządów trio? Gdzie nas zaprowadziły kolejne hard resety?
Zastanawiam się, czy osoby które wierzą w kolejny hard reset i rewolucje kadrową są ograniczone, czy po prostu ich nieograniczona miłość do zarządu zasłania im trzeźwą ocenę rzeczywistości?

Abstrahuje od samych nazwisk... ale czy aby na pewno nie robimy zmiany dla zmiany. Nie mówię też o zostawieniu ich wszystkich tylko jednego czy drugiego, w zależności od możliwości finansowych. Wyliczanka jest jedynie przykładowa.

Z tego co mówł np. Sadlok to chciał zostać i pomóc w walce o awans. Z kolei Szot nie widział sensu we współpracy z Brzęczkiem, który z nim nawet nie rozmawiał. Oczywiście mam świadomość o ich jakości... ale jak oglądam babole Mehremicia do widzę Sadloka...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.07.2022, 15:35
Jeszcze bardziej opłacalna jest ciągła wymiana kontenerów ze szrotem. Ilu mieliśmy już zawodników za rządów trio? Gdzie nas zaprowadziły kolejne hard resety?
Zastanawiam się, czy osoby które wierzą w kolejny hard reset i rewolucje kadrową są ograniczone, czy po prostu ich nieograniczona miłość do zarządu zasłania im trzeźwą ocenę rzeczywistości?

Abstrahuje od samych nazwisk... ale czy aby na pewno nie robimy zmiany dla zmiany. Nie mówię też o zostawieniu ich wszystkich tylko jednego czy drugiego, w zależności od możliwości finansowych. Wyliczanka jest jedynie przykładowa.

Z tego co mówł np. Sadlok to chciał zostać i pomóc w walce o awans. Z kolei Szot nie widział sensu we współpracy z Brzęczkiem, który z nim nawet nie rozmawiał. Oczywiście mam świadomość o ich jakości... ale jak oglądam babole Mehremicia do widzę Sadloka...
Nie jest to zmianą dla zmiany, jest to zmiana konieczna, ponieważ nowi piłkarze znacznie mniej zarabiają (za niekoniecznie gorszą jakość). Chodzi o budżet pierwszoligowy i stosunek cena - jakość.

Co do Sadloka - osobiście wolałbym żeby został. Czas pokaże czy jego odejście było słuszne. Szota (nie Szot!) - moim zdaniem nie ma czego żałować.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 19.07.2022, 19:24
.. ale jak oglądam babole Mehremicia do widzę Sadloka...
Prawda jest taka, że Sadlok tyle baboli ile narobił w sobotnim meczu Mehremic miał w pięciu kolejkach.

Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 24.07.2022, 19:12
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka, że Sadlok tyle baboli ile narobił w sobotnim meczu Mehremic miał w pięciu kolejkach.
Prawdą jest też, że te babole Mehremicia z tego meczu nie kosztowały nas nic, a te Sadloka zwykle oznaczały stratę punktów.

Czasami istotne jest też szczęście...
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.07.2022, 15:09
Jedna kolejka za nami a ten już wie, że zmierzamy do drugiej ligi. W ogóle nie grajmy. Budujmy spokojnie struktury na drugą ligę. Albo na trzecią od razu, co się będziemy pier*dolić z drugą.

LODU...
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 19.07.2022, 15:50
Skoro Hugi zagrał we wszystkich sparingach, przepracował cały okres przygotowawczy i tak mu płacimy. To może Brzeczek dałby mu zagrać. Gorszy od Starzyńskiego i żyro nie będzie, a coś tam jednak wydaje sie że potrafi.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 19.07.2022, 17:33
Skrót meczu Wisła vs Sandecja:

https://www.youtube.com/watch?v=_iwZms1l1-A
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 19.07.2022, 19:57
Kulisy meczu Wisła vs Sandecja:

https://www.youtube.com/watch?v=GtM2icFHsLE
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 24.07.2022, 19:44
Co by nie mówić ekstraklasa jaka jest chujowa, to jest kilka poziomów ponad 1 ligę. Większosć tych zespołów pierwszej ligi to jest istny dramat. Zagraliśmy dwa mecze, tam było ze strony rywali więcej kopania i fauli niż jakiejkolwiek gry i akcji.
Nie jest chyba przypadkiem, że do ekstraklasy się sprowadza szrot z zagranicy, a w polskiej 1 lidze głównie po czołach kopią sie polskie beztalencia.

Dlatego w tej lidze wiele nie trzeba. Nie dać się wystraszyć drwalom, grać swoje, atakować i zawsze coś wpadnie.
Po tylu babolach, niezgranej obronie itp mamy 0 z tyłu...
drozd:
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.07.2022, 20:52
Co by nie mówić ekstraklasa jaka jest chujowa, to jest kilka poziomów ponad 1 ligę. Większosć tych zespołów pierwszej ligi to jest istny dramat. Zagraliśmy dwa mecze, tam było ze strony rywali więcej kopania i fauli niż jakiejkolwiek gry i akcji.
Nie jest chyba przypadkiem, że do ekstraklasy się sprowadza szrot z zagranicy, a w polskiej 1 lidze głównie po czołach kopią sie polskie beztalencia.

Dlatego w tej lidze wiele nie trzeba. Nie dać się wystraszyć drwalom, grać swoje, atakować i zawsze coś wpadnie.
Po tylu babolach, niezgranej obronie itp mamy 0 z tyłu...
Graliśmy z drużynami, które STS umiejscowił na 7 i 11 miejscu przed sezonem. Nas na 2.
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów