|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Wbiłem sobie Wisła Kraków w KRS, bo przypomniałem sobie, że u nas zimą były zmiany w akcjonariacie, które przeszły bez echa. Co jakiś czas sobie sprawdzam.
Jest p. Róg z Orlenu, członek Zarządu, którego przyjęliśmy w zamian za sponsoring Orlenu na koszulkach, ale o tym pisaliście. W podmiotach powiązanych wyskoczył mi już tylko jeden Pan z dawnego Rakowa, w Fundacji Wisły Kraków. Ostatnim razem, jak sprawdzałem, było chyba więcej tych ludzi. Okazuje się, że od trzech lat TS ma spółkę Wisła Sport Development, której prezesem jest Arek Głowacki. Ktoś wie, jaka w praktyce jest rola tej spółki? Działalność prowadzona jest zresztą przez spółkę komandytową, w której uczestniczą pp. Ziętara, Łanoszka, Maraszewski (z Dematec, sponsora drużyny piłkarskiej), Szydłowski (z Dasta Invest, sponsora drużyny piłkarskiej) Przy okazji: co to jest i czym się zajmuje spółka Wisła Kraków s. z o.o.? Niejaki Józef Neć ma w niej 100% udziałów, w zarządzie są Robert Neć i Konrad Neć, w radzie Seweryn Brodowski, Marian Neć i Józef Neć. PS Nasz dawny znajomy Nortbert Bernatzky, który naprawdę nazywał się Norbert Bernacki, zmienił nazwisko na Buchmann. Pięknie brzmi. Ciekawe, z jakiego kraju ze wschodu był Jorg Loser. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|

|
||||||
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|