|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
W końcu od dawna wiadomo, że mamy czas powalczyć o utrzymanie i nie ma co się spinać. Ale już od następnego meczu... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Tylko kompletny idiota może twierdzić że Savić i Manu w pierwszym składzie to opcja cokolwiek gwarantująca. Nie teoretyzuję, tylko opieram się na faktach w postaci poprzednich meczy w których - uwaga - grali od początku zamiast Skvarki i Hugiego. Jesteś jak ktoś kto twierdzi że mieszanie herbaty w lewą stronę sprawia że jest słodsza niż gdyby to robić odwrotnie. Poprawna odpowiedź brzmi niestety - nie ma znaczenia jak mieszasz biedna sfrustrowana ofiaro, skoro nie ma cukru... Czekam na pierwszego który napisze że skandalem było trzymanie tak długo na ławce Klimenta.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.05.2022 o godz. 22:06.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Chcesz się wyładować za wynik - poszukaj gdzie indziej niż na rozmówcach na forum, bo to żenada. Chcesz podyskutować merytorycznie, nie obrażaj rozmówców, możemy wtedy pogadać, nie ma problemu, jak już kiedyś wspominałem, różnimy się tylko w szczegółach, w wielu rzeczach się zgadzamy, pomijając oczywiście to, że do końca życia mi nie zapomnisz, że gdzieś kiedyś się nie zgodziłem z tym, co napisałeś, więc poczułeś się w obowiązku atakować odtąd wszystko, co napiszę, nieważne co (a najlepiej w ogóle pisząc, że napisałem coś innego, niż napisałem). Jeśli nie - EOT. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Krótko żebyś zrozumiał - mam bogaty materiał dowodowy w postaci meczy że Manu i Savić w pierwszym składzie niczego nie gwarantują. Ty co masz? Swoje urojenia? Jak można być takim tępym wałem i zwalać na trenera że nie postawił na zawodników którzy zawalili masę meczów i mają siły na maks jedną połowę? W ogóle jak można być takim kretynem żeby problem widzieć w piątym trenerze z rzędu, w tym że zamiast jednej łamagi wystawił drugą?! To już nawet nie jest śmieszne... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Nowak po meczu mówił, że zachowali czujność do końca i byli skoncentrowani w obronie na 100% co było widać w meczu... Ciężko było nam przedrzeć się przez zmasowaną obronę. Widząc skład przed meczem miałem najpierw obawy co do urazów, jak zobaczyłem na łąwce Manu i Savica to od razu przeszła przez głowę myśl planu: 30 min przed końcem Hugi Skvarka OUT i wchodzą ci dwaj wspomniani, bo.... z reguły wejścia więcej dawały niż gra od początku. Hugi - od początku - gra pyte, z ławki pod koniec trochę lepiej. To samo Savic i Manu - wchodząc z łąwki pokazywali więcej niż od pierwszych minut. Ostatni 20 minut zagraliśmy tak jak niby powinniśmy co najmniej od początku 2 połowy - wiadomo na cały mecz nie starczyłoby sił. Bolał ten obraz marazmu przez większość spotkania, dodatkowo zejście Poletanovica widocznie pogorszyło grę w drugiej części 1 połowy, Kibice się zmobilizowali, gardło zdzierali, a 1 połowa wyglądała jakby sparing lub ostatnia kolejka z pewnym miejscem w środku tabeli. Nie wiem, może to był plan, aby wejść na wyższe obroty w 2 połowie, a w 1 nie stracić bramki. Poletanovic trzyma środek za mordę, nie wiem dlaczego, ale kojarzy mi się z grą Sobola... BArdzo dużo bez niego tracimy, ogromne osłabienie, do tego brak Fernandeza ogranicza nam do minimum pole manewru. Skvarka to jest tragedia niewyobrażalna, to nie jest żadne zdziwienie tylko podtrzymanie tego co grał cały sezon. Piłka wciąż w grze. Płock walczył o pewny byt, Jagiellonia o utrzymanie, derby wiadomo. Nadzieja w tym, że Radomiak nie gra o nic i nie będą walczyć jak o życie, choć bankowo chcą zmazać plamę blamażu z Lubinem. Terminarz jest taki, że brak zwycięstwa z Radomiakiem ostatecznie przekreśla szanse, bo prócz nieudanej pogoni za Lubinem przeskoczy nas jeszcze Termalica :/ Jako że jest to ekstraklasa i wszystko może się zdarzyć, trza wierzyć mimo wszystko w dwie wygrane w najbliższych meczach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Moim zdaniem nie ma sensu robienie z Brzęczka czarnego luda i udawanie że my mamy jakieś pole manewru w składzie, że marnuje nasz potencjał etc. Tak nie jest. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oby się odkręcił na dwa ostatnie mecze. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Wszyscy jesteśmy źli, ale wyhamuj, bo dla rozmowy z takimi ludźmi jak Malk wchodzi się jeszcze na to wymierające forum.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Fakt że za mocno pojechałem, za co przepraszam, ale krew mnie zalała że (tak jak przewidziałem) trener znowu winny. Sorry, to jest poziom wuja Romana który między jednym a drugim kieliszkiem wyjaśni Ci jeszcze że wojnę na Ukrainie to Kaczyński wywołał żeby mieć Lwów a po kilku więcej - że wszyscy oni to ....y i złodzieje. Za Brzęczka stwarzamy sytuacje, w odróżnieniu od czasów Guli. Problem w tym, że mamy skład węgla i papy w ofensywie. Co z tego że są sytuacje skoro nie ma ich kto wykorzystać? Ale jasne, winny trener bo Ondrasek to emeryt a Kliment - paralityk, do tego obsrany już jak wchodzi na boisko. Nasze być albo nie być w ekstraklasie zależy od tego czy kilku paralityków jakimś cudem skieruje piłkę do właściwej bramki w najbliższych meczach. Sytuacje będą mieli, bo teraz je stwarzamy, reszta to fart bo umiejętności po prostu nie mają.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.05.2022 o godz. 12:09.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|