|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Powolywanie sie na Rakow w kontekscie Wisly jest zalosne.
Po pierwsze Rakow zostal przejety przez Swierczewskiego w 4 lidze. I mial trzy proby awansowania poziom wyzej. Trzy razy na jesieni mial kilka punktow przewagi nad drugim miejscem a za kazdym razem w ciagu tych 3 lata jego druzyna jednak nie awansowala. Po tych sytuacjach przeszedl diametralna zmiane w podejsciu i tego efekty dzisiaj widzimy. Przypomne, ze to 3 sezon trio, wyglada wiec na to, ze czas nauki jak wyglada polska pilka sie konczy. Po drugie. Swierczewski budowal druzyne od niskich lig. Tam sobie mozna bylo pozwolic na duzo wiecej przy duzo mniejszym budzecie. Zle decyzje nie byly tak kosztowne jak w eklapie. Wiec je popelniano. W koncu dano pelna wladze Papszunowi, ktory dostal list zelazny i to zawodnicy odchodzili, ktorzy probowali jatrzyc. Nie trener. Jego pozycja jest w klubie tak silna, ze kazdy wie, ze nie ma najmniejszej szansy podwazac autorytetu trenera i albo sie dostosuje, albo wypada z klubu. I dlatego noname'y pilkarskie w Rakowie sie winduja na zyciowe formy. Dlatego teraz do tego klubu przychodza gracze z nazwiskami. I sie poprawiaja w grze indywidualnej. To nie jest kwestia jednego roku. To kwestia lat systemu pracy. W Czestochowie nikt nie musial gasic pozaru, desperacko bronic sie przed spadkiem, bo nie bylo gdzie spadac w zasadzie. Inaczej sie buduje druzyne w stanie permanentnego pozaru, a inaczej w stanie wzglednej stabilnosci. Rakow tez mi jest bliski, znam kulisy dzialania tego klubu i bardzo bym chcial, zeby Wisla tak byla zarzadzana i organizacyjnie byla tak poukladana jak Rakow. Ja nawet jestem sklonny sie zgodzic, ze Dawidek jest dyletantem czystej wody. Ale porownywanie tych dwoch klubow to niesmaczny zart. |
|
|

|
||||||
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|