|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Najgorsza jest psychika piłkarzy, którzy nie potrafią udźwignąć walki o spadek w meczu z Górnikiem Łęczna. Ten mecz miał być jak finał. Jak najważniejszy mecz w sezonie. Jak mają dać radę z Legią czy z Pogonią na ich terenie? Ja to widziałem przez 15 minut. Poza tym druga rzecz - czas, forma rywali, ilość kolejek do końca. Wczoraj statystyka nam dawała 50% szans na spadek. Ja pokusze sie nawet o więcej. Nawet jak przyjdą/wypożyczymy konkretnych 2-3 gości, nawet jeśli Brzęczek to poukłada. To ja nie wiem czy za 4 kolejki, gdy będziemy mieć np do odrobienia 7 punktów do Legii, 5 punktów do Łęcznej. 7 punktów do Warty, 6 pkt do Lubina czy 7 pkt do Śląska to czy my będziemy w stanie wyprzedzić 2 z tych 5 zespołów? Niestety z każdym meczem w to wątpię. Spadku do 1 ligi jeszcze nie przeżyłem, ale pora się na to myśl nastawić. Tu potrzeba cudów. Jak w piątek go nie będzie to nie wiem kiedy ma się wydarzyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
To będziesz miał nowe doświadczenie. Życie. Rzadko kiedy jesteśmy gotowi na to, co nas czeka
Trzeba będzie się przystosować.![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
spadek to nasz koniec kibicowski na dlugie lata ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ani sportowo ani kibicowsko. Ale wiadomo, rzeczywistość pokaże jak będzie. Bo obaj opieramy się na przypuszczeniach.. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wczoraj było już dużo lepiej , ale jeszcze brakuje przyspieszenia w rozgrywaniu piłki.
Skuteczność też pozostawia wiele do życzenia. Brakuje dobrego napastnika. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Kod:
# Wisła Górnik Ł Legia Bruk-Bet Zagłębie Warta Śląsk
23 Legia w Stal d Wisła d Craxa w Śląsk w Jaga w Zagłębie d
24 Lechia w WPłock w Śląsk d Warta d Piast d BBT w Legia w
25 Lech w Legia d Górnik Ł w Zagłębie d BBT w Górnik Z d Radomiak d
BBT d Legia w
26 Pogoń w Lechia w Raków w Górnik Z w Warta d Zagłębie w Wpłock w
27 Piast d Pogoń d Lechia d Radomiak d Jaga w Raków d Lech d
28 Górnik Z d Piast w Lech w Lechia w Stal d Craxa d Raków w
29 Śląsk w Radomiak d Piast d Raków d Craxa w Stal w Wisła d
30 Wpłock d Raków w Pogoń w Śląsk w Górnik Z d Lechia w BBT d
31 Craxa w Lech w Stal w Wpłock d Lechia d Piast d Jaga w
32 Jaga d BBT d Górnik Z d Górnik Ł w Radomiak w Wpłock w Pogoń d
33 Radomiak w Górnik Z w Jaga w Piast d Raków d Lech d Stal w
34 Warta d Jaga d Craxa d Pogoń w Lech w Wisła w Górnik Z d
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
wolfy
Jak zaczynasz obrazac, to zwykle dlatego, ze brakuje ci argumentow Spusc z zylki, bo ci zaraz peknie Brzeczek mowil o bardzo dobrej pracy, ktora wykonal Gula Rozumiem, ze tez jest glupi |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
![]() ![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Problem polega na tym, ze to jest dobry pilkarz. Tylko u nas kompletnie tego nie potrafi pokazac. Nie wiem czy glowa zawodzi, czy po prostu system gry nie dla niego, czy tez liga zbyt silowa.
Podobnie Mlynski. On jak urosl to stracil bardzo wiele walorow, ktore mial jak debiutowal w lidze. Ale to nie zmienia faktu, ze umiejetnosci ma. Tylko co z tego, jak nie widac tego na placu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Być może jednak nie jest taki dobry? Być może dlatego odbił się od ligi węgierskiej? Być może dlatego menago upchnął go do Wisły, bo nikt rozsądny nie da mu takich pieniędzy a nam każdą ofiarę można wcisnąć? Cóż, szczerze mówiąc mam to gdzieś. Tak samo jak miałem gdzieś czy Mawutor celowo odbija piłkę piszczelami czy przypadkiem u nas mu tak cały czas wychodzi. Tak samo jak mam gdzieś czym nowoczesne treningi Guli różniły się od "wuefisty" Skowronka. Wystarczy mi efekt końcowy. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tu sie zgadzamy, ze efekt koncowy Guli i Skowronka byl dokladnie taki sam.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
||
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Też to zauważyłem szkoda emocji, takich to się ukrywa.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Przecież każde jedno słowo na konferencjach to kurtuazja. Brzęczek za długo jest trenerem by nie wiedzieć że dziennikarzom mozna co najwyżej przekazywać 10% prawdy. Reszta zostaje w szatni i klubie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Karherop,
byles na jakims treningu? Problem Skvarki jest taki, ze on na treningach podaje najdokladniej, klepie z pierwszej, dobrze drybluje. Przychodzi mecz i podaje w aut, spoznia zagrania, przeciaga etc. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Jak w treningu grasz na Sadloka, Gruszkowskiego, Szota, Szotę czy Ringa to wyglądasz dobrze. W meczu ligowym rywale są lepsi. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i na treningu nie ma tak ostrej gry jak w meczach, każdy szanuje nogi kolegów.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zależy. Sadlok swego czasu połamał Turgemana.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tugerman sam się też kilka razy posypał, m. in. biegnąc podczas meczu, więc tutaj akurat niekoniecznie musiała to być jego wina. Podobnie kiedyś na treningu złamali nogę Małeckiemu.
Wypadki się zdażają, to jednak sport kontaktowy, ale na treningach nie ma takich wejść jak w meczu. Zresztą Skvarka >> Kuvejlić, Fazlagić. To po prostu nie jest rozgrywający, jest to słaby piłkarz, ale mamy gorszych. Dużo gorszych. Przesadzono z PR-em w jego przypadku i odbił się od oczekiwań których nie mógł przeskoczyć. Do tego Gula ewidentnie go faworyzował co powodowało coraz większy kwas. Czasem powinien był usiąść na ławce kiedy grał ewidentny piach. Żadne z powyższych to nie jego wina. Taki sobie piłkarz w gównianej, budowanej bezmyślnie drużynie od którego oczekiwano że sam weźmie resztę drewniaków na plecy. Nie zdziwiłbym się gdyby po naszym spadku poszedł np. do Pogoni i grał tam sporo. Nie jako gwiazda od której oczekuje się że sam zastąpi linię pomocy, ale po prostu element dobrze funkcjonującego zespołu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.02.2022 o godz. 11:41.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale Coley i Frydrych juz takimi tyczkami nie sa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |