|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Zaraz ci przyjdą asy mówić, że jest przygotowana do sezonu, a to że Młyńskiemu odcina dopływ prądu po 30 minutach to czysty przypadek.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 23.02.2022 o godz. 11:28.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Tylko albo aż z tych 12 spotkań trzeba wygrać 6. 22+18 pkt da utrzymanie.
Tylko kim? Tylko jak? Musielibyśmy wygrać wszystkie spotkania u siebie, ewentualnie urwać analogiczna ilość punktów na wyjazdach, ile straciliśmy u siebie. Do tego z Legią i Śląskiem nie można przegrać. Patrząc że jako jedyni nie strzeliliśmy jeszcze bramki wiosna, nawet u siebie to nie wiem czy to wykonalne. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Po drugie, wtedy goniliśmy utrzymanie od początku rundy, a potem "tylko" broniliśmy bezpiecznego miejsca. Teraz w pierwszej części rundy możemy akurat bezpieczne miejsce stracić, a gonić je w samej końcówce - zupełnie inna sytuacja. Wtedy nie wystarczy nawet punktować samemu, trzeba jeszcze liczyć na potknięcia innych, a każdy mecz o wszystko. Sporo okazji do tego, żeby wpaść w dołek psychiczny, zwłaszcza dla młodzieży lub tych piłkarzy, którzy już teraz okazują wszelkie objawy tego, że przestali wierzyć w swoje umiejętności (jak Kliment). Swoją drogą, niezależnie od kadry, tradycyjnie od kilku sezonów wpadamy w długie serie porażek. To też jest problem niewiadomego pochodzenia. Oczywiście nie planuję nikogo przekonywać, że ten czarny scenariusz się spełni. Jak każdy kibic będę wierzył do końca. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
W meczu z Łęczną to miałem wrażenie, że jemu odcięło prąd wraz z pierwszym gwizdkiem sędziego. Różnica pomiędzy lewą a prawą stroną w dynamice, tempie rozgrywania akcji i kreowania sytuacji była kolosalna.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Czy wiemy co się dzieje z kontraktami zawodników po ewentualnym spadku?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
To jest liga w której każdy może z każdym wygrać i przegrać. Równie dobrze w meczu z np Lechem czy Pogonią, tym razem Savić zmieści piłke przy słupku, a Hugi trafi 10 cm niżej pod poprzeczke i nagle sytuacja się odmieni.
Utrzymanie będzie spokojnie, a i w najbliższych meczach zapunktujemy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Klub ma prawo rozwiązać kontrakt bez porozumienia stron z każdym zawodnikiem po spadku , warunkiem jest wypłata wypowiedzenia w wysokości 1 miesięcznego wynagrodzenia.
![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do tego co napisałem wcześniej dodałbym , że warunkiem rozwiązania przez klub kontraktu jest jeszcze brak zaległości wobec piłkarza.
Czy działa to w druga stronę ? Nie jestem pewny , nie znalazłem takich informacji więc zakładam , że na 90 % nie. Poza tym nie sądzę żeby PZPN działał na szkodę klubów dając taką możliwość zawodnikom , którzy do spadku doprowadzili. Poza tym wyobraźmy sobie , że mamy w kadrze zawodnika za którego możemy po spadku skasować np. 500 tys. EUR a ten rozwiązuje kontrakt w nagrodę , że spadł z ligi. Generalnie większość klubów po spadku oczyszcza kadrę rozwiązują kontrakty , które są za wysokie na standardy 1 ligi a tych co ma szansę sprzedaje. ![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
|
|
Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na tym etapie okienka, żeby znaleźć kogoś lepszego, niestety trzeba wyłożyć pieniądze.
Teraz Trio musi dokonać rachunku zysków i strat - czy lepiej teraz kupić napastnika z liczbami za powiedzmy kilkaset tysięcy euro (bliżej miliona) i mieć cień szansy na utrzymanie, czy liczyć na przełamanie Klimenta i prawie pewny spadek za 3 miesiące, co będzie się wiązało ze stratą kilku milionów złotych z tytułu praw TV (nie licząc innych strat związanych z degradacją).
Ostatnio edytowane przez Patryko : 23.02.2022 o godz. 14:07.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1. Nikt dobry tutaj nie przyjdzie skoro realnie grozi nam spadek. 2. Nie sądzę , aby wyłożyli kasę na duży transfer i wysoki kontrakt ( jeżeli przekonają finansowo do gry zawodnika przy groźbie spadku - wtedy muszą więcej niż zazwyczaj siana dorzucić ) . Co prawda po spadku można kontrakt rozwiązać ale w razie utrzymania będzie komin płacowy na ch... wie jak długo. 3. Skoro nie sprowadzili do tej pory napastnika to znaczy , że nie mają rozeznania na rynku i działając na hura bura przyjdzie Kliment ver. 2. Pierwszą opcją w tym momencie jest powrót Forbsa i dojście do jako takiej dyspozycji w ciągu najbliższych tygodni. Druga opcja ta gorsza - przyjdzie kolejny ogór ze sraczką i połamaną nogą w 3 miejscach z kartą zawodnika w kieszeni. TRIO sytuacją z Forbsem skompromitowało się potrójnie , raz , że nie ma nikogo w jego miejsce ( Ondraska nie liczę bo ten ma robić atmosferkę a nie bramki strzelać ) . Dwa - dopuścili do sytuacji gdzie zawodnik nie brał udziału w okresie przygotowawczym oraz w treningach . Trzy - dopuścili do tej samej sytuacji ponownie po kilku miesiącach.
Ostatnio edytowane przez ciastek88 : 23.02.2022 o godz. 14:17.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dopuścili, nie dopuścili - w kwestii przyznania wizy Trio zdaje się nie ma wiele do powiedzenia. Dla mnie temat Forbesa w Wiśle jest zamknięty - pożytek z niego taki sam, jak z Klimenta i Ondraska, czyli żaden, do tego stracił całe przygotowania i zanim będzie gotowy, to będziemy albo świętować utrzymanie, albo opłakiwać spadek. W lecie koniec kontraktu i nie wyobrażam sobie, żebyśmy się mieli na niego nabrać po raz kolejny.
Jeśli nasz dyrektor sportowy do spółki z Trio myślą, że lekiem na naszą tragiczną ofensywę jest przywrócenie Felicio do pierwszej drużyny, to naprawdę mają chyba ochotę na ostrą jazdę bez trzymanki.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 23.02.2022 o godz. 14:27.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czy Forbes byłby naszym ratunkiem w obecnej sytuacji ? Nie wiem , pewnie nie ale zwiększyłby pole manewru Brzęczkowi . Zresztą jeżeli trener przekazał info , że chce rozmawiać z Forbes nt. powrotu do treningu znaczy , że też zdążył zauważyć , że nie dysponuje nawet imitacją napastnika obecnie. Skoro obecnie obowiązuje hasło "wszystkie ręce na pokład ", kibiców również do czego Brzeczek apelował to dlaczego ma ono nie obowiązywać naszego zawodnika ?
Ostatnio edytowane przez ciastek88 : 23.02.2022 o godz. 14:30.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W okienku zimowym główną szansą na znalezienie dobrego napastnika był Turgeman-bis, czyli wypożyczenie dobrego piłkarza z dobrego klubu, który nie ma miejsca w składzie. Problem polega na tym, że okienko się kończy, ligi już grają i większość tego typu piłkarzy już dawno gdzieś odeszła albo zdecydowała się zostać w klubie. Zostają odpady.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
W poniedziałek Jerzy Brzęczek powiedział, że we wtorek będzie rozmawiał z Brown Forbesem.
Stracił przygotowanie i został odsunięty od gry w Wiśle przez idiotyczną politykę klubu.. facet po raz kolejny od blisko miesiąca czeka na wizę.. a jednocześnie jest piłkarzem Wisły, która mu płaci pensje. No dobra, niech se czeka, ale przez ten okres powinien normalnie trenować z Wisłą, która jest w najgorszym położeniu od sezonu 1995/1996 i wolę Forbesa niż Klienenta, który nie jest jakimś dobrym napastnikiem, ale Forbes chociaż potrafił dać Wiśle wygraną w meczu z Legią, urwać punkty z Cracovią, i coś tam strzelił, i jest dużo bardziej ogarnięty od Klimenta. Przecież Forbes nie siedzi dzień w dzień w urzędzie, tylko już dawno złożył wniosek (a raczej ma od tego ludzi) i normalnie funkcjonuje.. jak otrzyma telefon z urzędu, że został wizę, to wówczas może przestać grać w Wiśle (telefon zajmuje 5 minut), a do momentu otrzymania wizy powinien normalnie grac w Wiśle. A szopka będzie jeszcze większa, gdy się okaże, że gówno z tej wizy wyjdzie i ostatecznie Forbes nie odejdzie do Chin. W sumie już teraz, od kilku tygodni trwa szopka.. znów z wizą.. i znów dotycząca tego samego piłkarza - Forbesa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po prostu Pasieczny zamiast wnieść nową jakość wpisał się idealnie w standardy działania TRIO + dodał od siebie autorskie rozwiązania ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trio sobie założyło, że przytuli dobre pieniądze za Forbesa, i teraz byłoby na jakiś transfer, a tu klops.. pieniędzy wciąż nie ma, a jednocześnie Forbes został odsuniety od gry w Wiśle, któremu trio płaci pensje.
Biznes życia! Tak się nie dba o interesy firmy, która walczy o przetrwanie. Jerzy Brzęczek zauważył, że coś tutaj jest nie tak i dlatego powiedział, że będzie rozmawiał z Forbesem we wtorek. I nawet gdyby np. za tydzień Forbes odszedł, to już się nie dowiemy, ile by miała punktów więcej Wisła, gdyby w ostatnich meczach (szalenie ważnych dla układu tabeli), zamiast Klimenta zagrał Forbes. Może tyle samo, a może więcej.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 23.02.2022 o godz. 14:49.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Oczywiście okienko jeszcze się nie skończyło i ciągle mają jakieś szanse je uratować, ale na tę chwilę sytuacja wygląda tak, że: - sprzedani, za (bardzo) dobre pieniądze kluczowi gracze, - brak zastąpienia tychże graczy gotowymi dać choć połowę utraconej jakości piłkarzami (przyszli dwaj gracze z perspektywą tak naprawdę na przyszły sezon), - brak wzmocnień na innych, newralgicznych pozycjach, - brak jakichkolwiek przecieków na temat tego, żebyśmy faktycznie mieli kogoś na oku i prowadzili zaawansowane rozmowy transferowe (zwykle takich przecieków jest mnóstwo), a nawet jeśli kogoś ściągniemy, to będzie musiał z marszu wejść do gry, bez okresu przygotowawczego, - komedia z Brown-Forbsem (a nawet sequel zeszłorocznej komedii - jak to w przypadku sequeli, nawet nie śmieszy tak samo jak "jedynka"), - bliżej nieokreślone przeznaczenie pieniędzy z transferów wychodzących, bo nie mamy ani sensownej reinwestycji w zastępców, ani spłaty długu (zarząd twierdził, że pieniądze nie pójdą na przyspieszoną spłatę). |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
myśle że mecz o utrzymanie rozegra się pojutrze
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak na razie z drużynami z dołu mamy lepsze stosunki ... meczów bezpośrednich. BBT - 3:0 - 2:2 (w Niecieczy) Legia - 1:0 - (gramy w piątek) Łęczna - 0:0 - 3:1 (wygraliśmy w Łęcznej) Zagłębie - 3:0 - 1:2 (przegraliśmy w Lubinie) Warta - (gramy w ostatniej kolejce) - 1:1 (w Grodzisku) Dopiero ze Śląskiem i Jagą jest gorzej, z czego wpadki ze Śląskiem to raczej nie odrobimy ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Ta przewaga w bezpośrednich meczach przełoży sie też na dobre miejsca w małych, 3-4 drużnowych, tabelach ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Raczej po 29 kolejce.
5 ostatnich meczów to jest: Wpłock Craxa Jaga Radomiak Warta Poza Wartą reszta powinna mieć wyjaśnioną sytuację. Oczywiście Craxa zagra jak o życie ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Doprawdy, nie rozumiem jak Wy to wyliczacie..ile potrzeba zdobyć punktów, wygrać meczów, po ilu kolejkach, w ilu procentach...
Bo skąd Wy wiecie jakie wyniki padną w kolejnych 12 kolejkach w meczach Jagielloni, Śląska, Warty, Zagłębia, Wisły, Górnika Łęczna, Legii i Termaliki? Równie dobrze, o wszystkim zadecydować może ostatnia kolejka pod koniec maja. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale spoko, za kilka kolejek będzie można robić już szczegółowe symulacje "co jeśli". ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|