|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Świat rzeczywisty jest taki, że każdy klub ma problemy kadrowe. A chciałbym tylko przypomnieć, że Brzęczek jest w Wiśle na tyle długo, i ma taką władzę, że miał wpływ na dobór fizjoterapeutów. Dyja to chyba jego pomysł. Więc poza Kubą czy Alanem, raczej większość kontuzji to już za "panowania" Brzęczka i jego sztabu. Drużyna jest mało dynamiczna a do tego jest dużo kontuzji, więc gdzieś został popełniony błąd. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
I wpływa to mocno na bieżący poziom sportowy. Pytanie czy "dużo kontuzji"="wina sztabu" jest dobre ale kto odpowie na nie merytorycznie? Przy okazji, kontuzja Ondraszka na pewno nie jest "zasługą" sztabu. |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Po licznych wpisach klakierów z ostatnich lat i akceptacji długotrwałego procesu spadkowego, to nie zdziwiłbym się, że niektórzy byliby chętni zbudować dla wujka pomnik za zasługi dla Wisły.
Klakierzy Sarapaty i Jakuba, a więc praktycznie ci sami są winni za obecny stan Wisły. Rządy Sarapaty = rządy Trójcy Świętej. Ale skoro za czasów Sarapaty pisano, że jej rządom przeszkadzają ci, którym nie podobają się rządy "najwierniejszych", bo chcą wywołać spisek, aby przejąć świętą ziemię. To mnie już nic nie zdziwi. Skompromitowane ,,elyty" tego forum poparły rozbiórkę Wisły i spadek poprzez zaakceptowanie wujka Jurka i brak kolejnego resetu po spadku, bo rzeczą oczywistą dla mnie był pakiet wielu dymisji na drugi dzień po spadku (łącznie z zarządem socios). To byłaby oczywista oczywistość jak powiedział wódz tego forum.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 13.09.2022 o godz. 11:01.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Napisz w następnym poście następujące frazy: 1. cracovia to stara curva -10 razy 2. corupcjovia jebana jest - 5 razy Na razie tyle, czekam |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
W piątek dostajemy oklep od Ruchu , i Jurek dokonuje praktycznie niemożliwego, w połowie września tracimy szansę na bezpośredni awans..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Przyszedł pewnie taki fizjoterapeuta na dywanik i powiedział "zayebałem". Zarząd na to: ok dobrze, nie rób tak więcej. I sprawa rozeszła się po kościach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jeszcze wódeczki się napili bo ich połączyło to "zajebywanie". Tacy koledzy po fachu
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Była mafia VATowska, a tu widocznie jak mafia (wiślacko)ZUSowska
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja uważam, że w meczu ze Stalą była tzw MYŚL PRZEWODNIA Jurka pt 'kurde, dwa mecze z rzędu prowadzimy grę a przeciwnik strzela gole i przegrywamy, MOŻE MY TERAZ pobronimy i oddamy piłkę STALI niech się martwi'.
Oceniam na podstawie wypowiedzi Brzęczka i tego co widziałem na boisku. Nie widzę innego argumentu dlaczego z drużyny, która prowadzi grę i wali po 20 strzałów na bramkę w meczu, nagle wyszła taka kaszana i 36% posiadania. Chyba, że to po prostu Stal taka mocna jest. Ja mimo wszystko myślę, że to była kwestia kretyńskich założeń. My nie mamy kadry do bronienia się i gry z kontry i to wyszło w tym meczu.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.09.2022 o godz. 12:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
A do czego mamy kadre i dlaczego nam to nie wychodzi w meczach z choc troche lepiej ulozonymi druzynami?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tych ekip z którymi graliśmy, uwzględniając dodatkowo czy mecz był u nas czy na wyjeździe to Stal jest po prostu mocną drużyną. Arka też jest mocna ale z nami grali w osłabieniu.
Także trafiliśmy na dobrego rywala i nas opieprzyli jak chcieli. Kolejna weryfikacja w piątek i coś czuję, że jesteśmy teraz jak na etapie spadania z eklapy gdzie "każdy mecz traktujemy jak finał", wiele podniety będzie, jeden dwa gongi i po meczu, ewentualnie bez ładu, składu i ambicji nudne remisy lub wymęczone zwycięstwa. Zobaczcie sobie na tabele 1 ligi i bilanse domowe/wyjazdowe. Praktycznie z tymi co np wygraliśmy na wyjeździe to się okazuje, że każdy wygrywa, a np z takim Chrobrym przegraliśmy u nich, i to jedyne zwyciestwo ich na ich terenie. Potrafimy jeszcze fartem wygrać ze średniakami. Czyli podsumowując, z lepszymi w....... (aczkolwiek do tych lepszych to zaliczam tylko Stal i Arkę, no i zaskoczyłem się ale Puszcza ma dojebane wyniki, przegrali na wyjeździe z ŁKSem, Ruchem, wygrali z PBB i nami, także to jest mocna ekipa w tej lidze), z cieniasami w....... albo wygrana i ze średniakami też w zależności od farta albo wygramy albo porażka - gdzie ostatnio już poszło to w stronę pewnej porażki. Idziemy jak burza, chyba na rekord 1/14 ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Młodzi tu giną, praktycznie każdy obniża swoje loty = traci czas, karierę bo np taki Żukow, miał się rozwiać, a stracił 3 lata na stanie w miejscu, a jak już na prawdę kogoś nie lubimy to ciągamy na niego kontuzje i chłop połamany po roku już praktycznie się do niczego nie nadaje. U nas nawet Kuba bije rekordy swoje w długości kontuzji. Porażka. I teraz tak na serio. Trener to wierzchołek tej góry, Brzęczek to zwykły patałąch trenerski ale jeśli my kiedykolwiek chcemy się rozwijać, robić progres i móc skorzystać z umiejętności dobrego trenera, to musimy sobie odpowiedzieć na pytanie o co ....a chodzi z tymi kontuzjami i zatracaniem się młodych "talentów" czy ogólnie stanie w miejscu w rozwoju również starszych piłkarzy. Bo to jest główny problem w Wiśle, że nam się klub stacza od x lat, a razem z nami prawie 100% kadry naszej. Przecież ten Kliment strzelający więcej goli w 8 meczach, wchodząc z ławki w Pilznie w LM i lidze czeskiej (5 goli) czyli więcej niż w Wiśle przez cały sezon, w 25 meczach - 4 gole, to jest jakiś kur.a niesmaczny żart. ![]()
drozd:
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Czy po ewentualnej porażce Brzęczek straci posadę ?
3. coruptovia1907 - 7 razy 4. dośrodkovia - 2 razy
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 13.09.2022 o godz. 20:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Można chorować, ale wtedy nie zarabiasz albo ZUS płaci Ci jałmużnę..
Pierwsze słyszę, żeby moi klienci (w tym przypadku Wisła) opłacali mi chorobę |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przyznam się że widziałem kiedyś draft takiego kontraktu ( bez nazw, nazwisk, kwot) w którym jednoznacznie zapisano że przez cały czas kontraktu , niezależnie od kontuzji czy nieszczęśliwych wypadków zawodnik ma prawo wystawiać fakturę. Jedynym wyjątkiem są przypadki zawinione przez zawodnika (czyli np jechał po pijaku samochodem , wjechał w drzewo i złamał nogę) Owszem, w tym kontrakcie były też premie za realne osiągnięcia na boisku. Można zakładać że ten składnik nie jest wypłacany. Żeby była jasność , kontraktu Urygi nie widziałem, nie wiem co w nim jest. Ale życiowe doświadczenie, logika oraz np. fakt że Wisła dążyła metodycznie do ściągnięcia go z Płocka, musi skutkować (hipo)tezą że zawodnik zabezpieczył sobie różne sprawy w podpisanym (na 5 lat) kontrakcie. W tym i to, że w wypadku kontuzji ma pewność comiesięcznego wynagrodzenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
nie no nie chce mi sie wierzyc zeby jakikolwiek profesjonalny pilkarz podpisal kontrakt w ktorym po zlapaniu kontuzji zostaje na lodzie...
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Zaczynacie kombinować, a tutaj jest zbyt dużo elementów składowych, żeby odpowiedzieć czy ZUS płaci i ile płaci. Na JDG też można mieć dobrowolne "chorobowe", ale są różne ograniczenia. Są też kwestie NNW i takie tam. Jest kwestia tego, jaki jest zakres obowiązków piłkarza, bo umowa może obejmować także inne usługi, np. marketingowe, które można świadczyć także pomimo kontuzji. Zbyt dużo niewiadomych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jak po porażce Brzęczek zachowa posadę, to będziemy mieć ewidentny sygnał, że włodarze nawet nie liczą na awans i go nie chcą. Może Trio 1 liga odpowiada? Bliższe wyjazdy, nie trzeba się aż tak bardzo martwić o utrzymanie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Wydaje mi się, że od przerwy zimowej będą już wdrażane jakieś przygotowania kibiców do nadchodzącego marazmu. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Jagul ci wkleił przepisy FIFA i tam masz dokładnie napisane jakie sprawy rozstrzyga FIFA.
Co do zawodników rozwiązanych na bazie przepisu PZPN, to np. Mateusz Spychała i Paweł Sokół z Korony Kielce. |
||
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Drużyna mentalnych przegrywów , którzy rozdają gole za darmo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Akurat do marazmu to już nas nie trzeba przyzwyczajać
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Nie mówię, że Wisła miała się postawić okoniem ale nie mówmy że klub ma za wszystko płacić. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Natomiast jakby udało się to włożyć do kategorii "nieodpowiedzialne zachowanie zawodnika" to pewnie by nie musiał. Co do "stawania okoniem" to przypomnę zdarzenie dotyczące zawodnika o nazwisku Jovanovic. Nasi spece rozwiązali (2014 lub 2015 rok) z nim kontrakt, opierając się na opinii lekarzy , że ma jakąś poważną chorobę (nie pamiętam jaką) która uniemożliwia mu kontynuowanie kariery. Tenże piłkarz wrócił do swojej ojczyzny(Serbia?) , tam zdobył inną opinię lekarską i z tym poszedł do sądu. I wygrał . I ten dług finalnie spłacało/spłaca nasze kochane Trio. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Tak czy siak - jesteśmy w d...ie.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Wuja musi odejsc..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Piłkarzy których chcieliśmy się pozbyć to żeśmy sie pozbyli.Których chcieliśmy zatrzymać to żeśmy zatrzymali.Dziwna jest tylko sprawa Hugiego i tyle.Urygę świadomie zostawili wiedząc że chłop rok nie zagra.Gdyby chcieli sie go pozbyć Alan nie robił by im pod górkę........enie o nie spinającym się budżecie to może bym przyjął jakby u sterów była Sarapata z Dukatem a nie goście którzy prowadzą milionowe interesy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Dziwnego? Nic. Kolejne januszowskie oszczędności. Zakładanego skutku nie osiągnęliśmy, pieniądze wydaliśmy, nic na tym nie skorzystaliśmy. Poza tym wszystko OK.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|