The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.03.2022, 21:29
Widać, że Wuja próbuje. Do tej pory w wielu meczach nie trafiał z wyjściową 11tką i już w przerwie musiał nadrabiać zmianami.
Tym razem pierwszy skład był Ok ale te zmiany to strzał w stopę.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.03.2022, 21:52
Cytat:
To jego wina, że taki kretyn Piotruś odjebal w 98 minucie piłkę na kontrę ?
Ja cenię Brzeczką, jakbyśmy go mieli wcześniej, to pewnie nie bylibyśmy pod kreską, ale jednak - kto wpuścił Starzyńskiego? Kto w Grudziądzu wpuścił Skvarkę i wyznaczył go do karnego? Ja wiem, że nie mamy ławki, ale takie zmiany to tragedia, to już lepiej w 10 grać.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 13.03.2022, 21:54
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Ja cenię Brzeczką, jakbyśmy go mieli wcześniej, to pewnie nie bylibyśmy pod kreską, ale jednak - kto wpuścił Starzyńskiego? Kto w Grudziądzu wpuścił Skvarkę i wyznaczył go do karnego? Ja wiem, że nie mamy ławki, ale takie zmiany to tragedia, to już lepiej w 10 grać.
No ale kogo miał wpuścic jak 3/4 tego składu to szrot i co mecz ktoś inny odjebie jakiś kryminał ?
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 13.03.2022, 22:07
Nikogo. Tak jak napisałem, skoro zmiennicy nie będą żadną wartością dodaną, a wręcz przeciwnie, to po co ich wpuszczać? Czy jest obowiązek robienia 5 zmian co mecz?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.03.2022, 22:15
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Nikogo. Tak jak napisałem, skoro zmiennicy nie będą żadną wartością dodaną, a wręcz przeciwnie, to po co ich wpuszczać? Czy jest obowiązek robienia 5 zmian co mecz?
Z choinki się urwałeś? Kak ma nie robić zmian jak niektórzy po 60 minutach oddychają rękawami.
Jesteście wszyscy niedorobieni. Wuja to, wuja tamto...
Zacznijcie mecze oglądać zamiast tylko wyniki sprawdzać. Znowu winny trener, bo wpuścił z Legią Klimenta a teraz Starzyńskiego... Powinien był w kryształowej kuli odczytać który kiedy coś odwali.

Ty w ogóle jakikolwiek mecz Wisły oglądałeś w tej rundzie? Raczej nie, bo byś idiotycznych pytań czemu robi zmiany nie zadawał...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 14.03.2022, 08:54
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Z choinki się urwałeś? Kak ma nie robić zmian jak niektórzy po 60 minutach oddychają rękawami.
Jesteście wszyscy niedorobieni. Wuja to, wuja tamto...
Zacznijcie mecze oglądać zamiast tylko wyniki sprawdzać. Znowu winny trener, bo wpuścił z Legią Klimenta a teraz Starzyńskiego... Powinien był w kryształowej kuli odczytać który kiedy coś odwali.

Ty w ogóle jakikolwiek mecz Wisły oglądałeś w tej rundzie? Raczej nie, bo byś idiotycznych pytań czemu robi zmiany nie zadawał...
komentarz w punkt
Odpowiedz cytując
Robcio
Member

Od: 03.2008

Stary 13.03.2022, 22:29
Żukow był na ławce. A po drugie Starzyński nie zrobił kompletnie nic pożytecznego od wejścia na boisko (wgl coś dobrego zrobił w tej rundzie?), a po trzecie jest młody, okej, co się wtedy mówi takiemu zawodnikowi w takim momencie meczu? Wybijaj piłkę, nawet na oślep, wal jak najdalej....

Gruszkowski musiał zejść bo skurcze, wszedł Sadlok.. no ok.
Ale czemu Jurek zmienił Savica na Starzyńskiego to nie wiem. Wydawało mi się że ze Stefanem wszystko było ok.
Tak samo z Fernandezem..
:
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.03.2022, 22:36
Robcio napisał(a):Wyświetl post
Żukow był na ławce. A po drugie Starzyński nie zrobił kompletnie nic pożytecznego od wejścia na boisko (wgl coś dobrego zrobił w tej rundzie?), a po trzecie jest młody, okej, co się wtedy mówi takiemu zawodnikowi w takim momencie meczu? Wybijaj piłkę, nawet na oślep, wal jak najdalej....

Gruszkowski musiał zejść bo skurcze, wszedł Sadlok.. no ok.
Ale czemu Jurek zmienił Savica na Starzyńskiego to nie wiem. Wydawało mi się że ze Stefanem wszystko było ok.
Tak samo z Fernandezem..
To źle Ci się wydawało. Kiedy któryś z nich zagrał 90 minut w Wiśle? Obaj oddychali rękawami.
Po meczu sami znawcy, to forum jest niepodrabialne...

Najlepiej żebyś Ty trenował, będziesz wiedział co powiedzieć Starzyńskiemu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 13.03.2022, 22:41
Cytat:
Kak ma nie robić zmian jak niektórzy po 60 minutach oddychają rękawami.
Tak, Savic i Fernandez tak bardzo oddychali rękawami, że po ich zejściu gra zupełnie nam siadła.

Cytat:
Ty w ogóle jakikolwiek mecz Wisły oglądałeś w tej rundzie?
Niestety większość tak. Wiem, że są źle przygotowani, ale zmiana dobrego, choć zmęczonego zawodnika na świeżego, ale kiepskiego, to nie jest dobry pomysł. Każdy widzi, że Kliment, Skvarka i Starzyński nadają się do tarcia chrzanu, ale ten ostatni jako Polak ma chyba jakąś taryfę ulgową.

Nie winie Brzęczka za ten mecz, żeby była jasność, z kogo się da to wyciąga 100%. Ten mecz nam przegrał (bo taki remis to jak porażka) sędzia. Który nawet, jeżeli poniesie jakieś konsekwencje, to punktów nam nie odda.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.03.2022, 22:42
Żeby po takim meczu mieć pretensje do Brzęczka trzeba być nieźle odkorbionym. Jeszcze miesiąc temu szrotomierz był poza jakąkolwiek skalą, graliśmy zdecydowanie najgorszą piłkę w lidze a dzisiaj zagraliśmy jak na nasze możliwości dobry mecz z walczącym o mistrzostwo Lechem, który powinniśmy wygrać. Progres jest zauważalny. Czy to oznacza, że Brzęczek nas utrzyma? Nie wiadomo. Ale na pewno w całym tym burdelu będzie najmniej winny.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 13.03.2022, 22:58
@Robcio: "A po drugie Starzyński nie zrobił kompletnie nic pożytecznego od wejścia na boisko"
Rozmijasz się z prawdą. Serio.
Była akcja, gdzie chciał przelobować któregoś z lechistów, ten faulował i mieliśmy stały fragment gry w fajnym miejscu z prawej strony pola karnego.
Tak, to była (chyba, może nie pamiętam czegoś) jedyna nie zepsuta przez niego piłka i też uważam, że w takiej formie powinien wylądować na trybunach, ale jestem za tym, żeby każdemu oddać co mu się należy ...

A jak ktoś nie widzi progresu w grze za obecnego trenera to już go nic nie uratuje. Graliśmy z Lechem który walczy o mistrzostwo. Lodu na głowy!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.03.2022, 02:03
tomytom napisał(a):Wyświetl post
@Robcio: "A po drugie Starzyński nie zrobił kompletnie nic pożytecznego od wejścia na boisko"
Rozmijasz się z prawdą. Serio.
Była akcja, gdzie chciał przelobować któregoś z lechistów, ten faulował i mieliśmy stały fragment gry w fajnym miejscu z prawej strony pola karnego.
Tak, to była (chyba, może nie pamiętam czegoś) jedyna nie zepsuta przez niego piłka i też uważam, że w takiej formie powinien wylądować na trybunach, ale jestem za tym, żeby każdemu oddać co mu się należy ...

A jak ktoś nie widzi progresu w grze za obecnego trenera to już go nic nie uratuje. Graliśmy z Lechem który walczy o mistrzostwo. Lodu na głowy!
Widzę podstawową rzecz. Pojawili się piłkarze, którzy sprawili, że nie musimy oglądać w pierwszym składzie Starzyńskiego, Młyńskiego, Plewki, Hugiego, Skvarki, Sadloka czy też Szota. To już coś. Szkoda, że niektórych nie było wcześniej.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.03.2022, 23:32
Ostatni akapit nic dodać nic ująć.

Długimi momentami (jakieś 70% meczu) nie było widać która drużyna walczy o mistrzostwo, a która bije się o spadek.

A przypomnę że go my mieliśmy poprzeczkę i nieuznana prawidłową bramkę.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.03.2022, 00:49
juz pomijam to co sie stalo -czyli wyjebanie nas w kosmos bo jstesmy leszczami tej ligi ......... dlaczego dalej na tym forum frustratow chlopcy robia z Brzeczka debila i wujo , wuja itp /? przeciez wystarczyl miesiac i ta druzyna jest calkowicie inna niz przy tym debiklu z czechoslowacji , wiem , wiem , miejsce w tabeli , ja nawet wciaz mysle ze spadnemy z ligi - ale jet progres , jest zmiana , przestancie z tego waszego Wuja robic kozla ofiarnego - bo to kles ktory mimo beznadziejnej sytuacji podjal sie zadania ratowania klubu ....a to ze spadniemy z pustego to i Salomon nie naleje ....odstawienie idiotow pilkarskich to juz cos , problem w tym ze t ych debili jest wiecej niestety , wiec miejcie zlae do krolewskiego , jazdzynskiego czyli ludzi ktorzy nie tylko przyjeli Gulae na trenera ale jeszcze mu przyklaskiwali
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 14.03.2022, 11:29
Narazie do Brzęczka pasuje powiedzenie " dobry trener tylko wyników nie ma"
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 19.03.2022, 05:32
Punktowo jest chyba gorzej niż za Guli , tak samo tracimy kuriozalne bramki jak traciliśmy , proste błędy i straty przy wyprowadzeniu piłki.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 03.04.2022, 19:18
wolfy powiedz nam co dziś znowu poszło nie tak ?
Przecież gra znów była porywająca , a nasz geniusz trenerski po prostu dziś zaskoczyłby ustawieniem samego Guardiole
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 03.04.2022, 19:21
AS82 napisał(a):Wyświetl post
wolfy powiedz nam co dziś znowu poszło nie tak ?
Przecież gra znów była porywająca , a nasz geniusz trenerski po prostu dziś zaskoczyłby ustawieniem samego Guardiole
Jeżeli jesteś tak ograniczony że nie widzisz poprawy gry to żadne tłumaczenia nic nie dadzą. Po prostu.
Po co mam tracić czas na kretynów którzy przyczynę widzą zawsze w kolejnych trenerach?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 03.04.2022, 19:24
Jeżeli jesteś tak ograniczony że nie widzisz poprawy gry to żadne tłumaczenia nic nie dadzą. Po prostu.
Nie żeby coś, ale o ile wiem, w ESA ciągle nie wprowadzili zasad łyżwiarstwa figurowego i punkty dają za wynik, a nie za wrażenie artystyczne...
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 03.04.2022, 20:10
2 kolejki temu się smialem ze ten trener nie wygra zadnego meczu do konca sezonu , teraz mysle ze to moze byc prawda
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.04.2022, 22:30
AS82 napisał(a):Wyświetl post
2 kolejki temu się smialem ze ten trener nie wygra zadnego meczu do konca sezonu , teraz mysle ze to moze byc prawda
tak .......isz jak chora dupa przed zastrzykiem .....a niby kto ma te mecze wygrywac ? trio ( slabycgh) biznesmenow nie zrobilo nic w kierunku budowy druzyny , tylko najwiekszy debil by myslal ze mozna sie utrzymac w lidze nie strzelajac bramek ( tzn grac rok bez napastnika) , bez skrzydlowych , bez def pomocnika - tylko kupowac wagony szrotu na wage nie na jaosc , tylko mi nie .......cie ze nie bylo kasy na chocby jednego kozak - tylko brac przez nikogo niechcianego ondraszka i reszte po.......ek ...Wuja to najlepszy trener jakiego mielismy od ostatnich 5-7 trenerow - tylko ze za pozno - gdzie cala liga nam uciekla ...kiedys te smieszne sociosy placily gore pieiedzy podobno bezuytecznemu Wasylowi - a teraz ? komu placa sympatycznym ondraszkom , skwarkom , hanuskiom czy komu ?spalismy z ligi frajersko - nie sportowo - i to jest najwiekszy wstyd
Ostatnio edytowane przez gizmowisla : 03.04.2022 o godz. 22:33.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.04.2022, 06:48
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
tylko mi nie .......cie ze nie było kasy na choćby jednego kozaka - tylko brać przez nikogo niechcianego Ondraska i resztę po.......ek
Kasa była ale podobno kibice Wisły z TWITTERA storpedowali większość naszych transferów (między innymi Mbappe)

Karherop napisał(a):Wyświetl post
Chyba tylko ktoś głupi mógłby mieć pretensje po tym meczu do Brzeczka.

2 słupki i 2 poprzeczki - ja takiego meczu nie pamiętam.

Jedyny błąd widzę w trzymaniu Elvisa po 70 minucie. Akurat z perspektywy trybun siedziałem idealnie za nim wiedz widziałem co wyczynia. Grając w 10 w końcówce meczu z Piastem niż można nic ugrać.
Problem polegał na tym, że nie było żywcem kogo wpuścić. Jedyny, który rokował z ławki to Hugi. W przypadku reszty ich wcześniejsze pojawienie się na boisku tylko wprowadzałoby zamęt. Niestety - mamy praktycznie 12-13 zawodników do gry, na których można polegać.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 04.04.2022 o godz. 06:51.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 14.03.2022, 09:30
Colley czyścił wszystko, a Brzęczek wywalił go w końcówce na prawą obronę... Nie można było Szoty wprowadzić za Gruszkowskiego, a jak już musiał wejść Sadlok, to może chociaż Ringa/Hanouska na tą prawą zesłać?

Nie rozumiem jak można było wygonić najlepszego zawodnika ze środka obrony.
Odpowiedz cytując
Marek96
Member

Od: 09.2019

Stary 14.03.2022, 09:33
W piątek Jerzy Brzęczek będzie świętował pierwsze zwycięstwo. Można robić screeny.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 14.03.2022, 09:42
Mądry Polak po szkodzie.

Widząc nasza ławkę, było wiadomo że zbyt dużego pola manewru w ofensywie nie ma. Starzyński do momentu 97 minuty źle nie wyglądał. Taki błąd kuje w oczy, ale później było jeszcze z 5 możliwości przecięcia akcji. Widać było że jednym z wariantów było objęcie prowadzenia i cofnięcie się do tyłu, bo to że Lech będzie wściekłe atakował było pewne. Tak zresztą bylo i tylko szczęściu zawdzięczamy że w dwóch sytuacjach wcześniej Ishak przestrzegał niemiłosiernie

Co do roszad w obronie to decyzja się nie obroniła. Ale znowu - jakby nie jeden błąd to by mówiono o kunszcie trenerskim Brzeczka.

Zresztą - tylko jeden Brzęczek wie (+ sztab) na ile kto ma sił, kto w jakiej jest formie i na kogo można liczyć. To że padamy po 60-70 minucie wie nawet trener 3 ligowców więc zmiany były konieczne
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.03.2022, 09:49
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Zresztą - tylko jeden Brzęczek wie (+ sztab) na ile kto ma sił, kto w jakiej jest formie i na kogo można liczyć. To że padamy po 60-70 minucie wie nawet trener 3 ligowców więc zmiany były konieczne
No więc właśnie. Dopiero po zgrupowaniu w Woli Chorzelowskiej będzie można oceniać racjonalność zmian itp.
Chwilo Wisła może zagrać na fajnym poziomie intensywności do 70 minuty (taki Savic czy Cisse to nawet krócej) a na ławce orłów nie mamy.

Póki co Wuja robi co może. Mam nadzieję, że bez względu na to, czy Wisła się utrzyma pozostanie na stanowisku.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 14.03.2022, 10:19
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Póki co Wuja robi co może. Mam nadzieję, że bez względu na to, czy Wisła się utrzyma pozostanie na stanowisku.
A ja mu życzę historii jak u Fornalik a (notabene tez byłego selekcjonera)

Przyszedł w trakcie sezonu 17/18 gdzie Piast fatalnie wystartował
Przed ostatnią kolejką był z Piastem na miejscu spadkowym 2 pkt za Bruk Betem
W ostatniej kolejce obronił ekstraklasę w bezpośrednim meczu wygrywając 4-0 z ....TBB
18/19 mistrzem Polski był....

Wiemy z kim gramy w ostatatniej kolejce.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.03.2022, 10:20
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
No więc właśnie. Dopiero po zgrupowaniu w Woli Chorzelowskiej będzie można oceniać racjonalność zmian itp.
Chwilo Wisła może zagrać na fajnym poziomie intensywności do 70 minuty (taki Savic czy Cisse to nawet krócej) a na ławce orłów nie mamy.

Jak od kwietnia drużyna będzie grać tak jak teraz ale przez 90 minut, to nie będzie Wuja tylko Pan Wuja, a o utrzymanie będę spokojny.
Poza tym we wtorek (po meczu Legia-BBT) będzie nowa analiza kolejek do końca ale nawet teraz nie ma co płakać. Jesteśmy pierwszą drużyną z miejsc 12-18, która mecze z top3 ma za sobą (Pogoń w piątek).
W następnej kolejce dołująca Lechia gra z Łęczną (tu niestety GŁ może się odkuć), a Legia z Rakowem. We wtorek Legia ma zaległą Termalicę.
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.03.2022, 10:52
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Jak od kwietnia drużyna będzie grać tak jak teraz ale przez 90 minut, to nie będzie Wuja tylko Pan Wuja, a o utrzymanie będę spokojny.
Poza tym we wtorek (po meczu Legia-BBT) będzie nowa analiza kolejek do końca ale nawet teraz nie ma co płakać. Jesteśmy pierwszą drużyną z miejsc 12-18, która mecze z top3 ma za sobą (Pogoń w piątek).
W następnej kolejce dołująca Lechia gra z Łęczną (tu niestety GŁ może się odkuć), a Legia z Rakowem. We wtorek Legia ma zaległą Termalicę.
Skończcie z tym Wujem, bo to nie było i nie jest zabawne. Nad Gulą wszyscy cmokali jaki to super trener, Brzęczka się nie szanuje mimo że CV i wynikami wciąga Słowaka nosem.

Jedna rzecz - widać że wreszcie ktoś popracował na SFG. Po jednym strzeliliśmy gola którego pajac z gwizdkiem niesłusznie nie uznał, ale kotłowało się w polu karnym kilka razy, mało brakło do samobója Skórasia.

Krew mnie zalewa na myśl o projekcie Guli...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.03.2022 o godz. 11:00.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
zibi7
Senior Member

Od: 01.2013

Stary 14.03.2022, 11:30
Skończcie z tym Wujem, bo to nie było i nie jest zabawne. Nad Gulą wszyscy cmokali jaki to super trener, Brzęczka się nie szanuje mimo że CV i wynikami wciąga Słowaka nosem.
Wiem że zafiksowałeś się na punkcie Brzęczka i robisz z niego Boga trenerki, ale akurat CV to ma on kiepskie. Tylko 2 lata w Ekstraklasie, bez sukcesów typu awans do pucharów, o podium już nie mówiąc.

Abstrahując już od tego czy 5 miejsce z Płockiem jest osiągnięciem, to jednak w przedostatniej kolejce był 4 i miał puchary na wyciągniecie ręki, co zaprzepaścił porażką w ostatni meczu sezonu.

W drugoligowych Katowicach, przegrał walkę o awans porażką z ostatnią drużyną ligi u siebie.

Selekcjonerem został w dużej mierze dzięki temu że jest przyjacielem wiceprezesa PZPN - Koźmińskiego z którym grał w wójcikowych reprezentacjach. I to w tej reprezentacji odniósł swój jedyny sukces w trenerskiej karierze, przy okazji zostając znienawidzony przez 95% kibicowskiego społeczeństwa za styl gry zespołu.

Ale klub i reprezentacja to jednak inna bajka, na niwie klubowej Brzęczek nie ma żadnego sukcesu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów