The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2021, 21:39
Bardzo ważne 3 punkty, na szczęście Łęczna nie postawiła zbyt wygórowanych warunków. Zwycięstwo oczywiście cieszy, podobnie jak lepsza gra większości zawodników niż w ostatnich meczach. Wydaje się, że gdyby nie permanentnie zwalnianie gry, mogło być ono jeszcze wyższe, bo parę razy aż prosiło się o szybsze podanie do przodu, a nie kółeczko i odegranie do tyłu lub do boku, ale widać Wisła Guli tak ma grać, cierpliwie budując atak pozycyjny i maksymalnie długo utrzymując się przy piłce.

Indywidualnie bardzo pewny Kieszek, Forbes zyskiwał z każdą minutą, Yeboah zrobił akcje życia, poza golem samobójczym skutecznie Frydrych. Skvarka udowodnił, że tak jak już kiedyś pisałem potrafi dawać ciekawe prostopadłe piłki i myśli pod bramką przeciwnika. Brakuje mu na razie stabilności, bo miewa zbyt długie okresy przestoju, ale pokazał się bardzo pozytywnie.

Sporo dobrego wniósł Plewka: dużo biegał, walczył, asekurował, starał się. Pomimo fatalnego błędu na początku meczu zagrał dużo lepiej niż ostatnio Kuvelić. El Mahdioui dziś konsekwentnie, generalnie dobry występ, choć znów momentami za wolno i statycznie w operowaniu piłką. Wreszcie Gruszkowski: nieźle w obronie, zasłużył na pochwały w kilku momentach również w ofensywie. Niestety, potwierdziło się dokładnie to, o czym pisałem przy meczu ze Stalą: na razie nie umie precyzyjnie dośrodkować, musi nad tym elementem mocno pracować. Gdyby było inaczej, już do przerwy moglibyśmy prowadzić wyżej, bo miał parę okazji do udanych centr, na które również sam ładnie zapracował.

Pisząc żartobliwie, najbardziej z tego meczu zapamiętam jednak coś innego: mianowicie około 50 minuty komentujący w Canal+ Wieszczycki odpalił prawdziwą petardę: "Yeboah nie jest indywidualistą" .Skradł cały show i błysnął jak forumowicz Wyar parę dni temu, naprawdę Już myślałem, że komentatorzy Canal Plus niczym mnie nigdy nie zaskoczą... A tu proszę...
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 21.08.2021, 23:41
Markus napisał(a):Wyświetl post

Pisząc żartobliwie, najbardziej z tego meczu zapamiętam jednak coś innego: mianowicie około 50 minuty komentujący w Canal+ Wieszczycki odpalił prawdziwą petardę: "Yeboah nie jest indywidualistą" .Skradł cały show i błysnął jak forumowicz Wyar parę dni temu, naprawdę Już myślałem, że komentatorzy Canal Plus niczym mnie nigdy nie zaskoczą... A tu proszę...

Chodzi o to, forumowiczu Markusie, ze wielokrotnie odpisywanie Tobie uwazam za strate czasu. Nigdy nie masz argumentow,jak juz cos sensownego napiszesz,to zaraz wystrzelisz kilka zdan obok jakas kompletnie bzdurna teoria itd.,itp.

O czym zreszta juz pisalem nieraz.

I jeszcze teraz mam kopac lezacego ?
Chcesz tego naprawde ?

Skoro prowokujesz...

Dam Ci probke tego co piszesz z Twojego triumfalnego postu do mnie :

Jeszcze uwaga: Przedstawione statystyki nie pokazują skali błędów, przykładowo w ustawieniu i asekuracji. Nie pokazują ogromu często bezsensownych podań do najbliższego, niebezpiecznych strat, złych reakcji nie w tempo, ani jego słabości w technice użytkowej etc. A jak są rzetelne najlepiej pokazuje ten fragment o podaniach Hanouska: " Matej 5 kluczowych w tym 0 dokladnych, skutecznosc 0%". Czyli co, w ostatnim meczu przy golu na 1-1 do Klimenta dośrodkował Gruszkowski a nie Hanouszek? Odnośnie dośrodkowań: jak wiele Gruszkowski miał celnych w tym sezonie z prawej nogi, po obiegu od linii bocznej?

Nie ufajcie w żadne słowa czy dane przedstawione przez Wyara: nie warto.
Moze wyjasnisz forumowiczom i mnie ,dlaczegoz to smiejesz sie z rzetelnosci moich statystyk ? Szokuje Cie fragment o tym,ze podalem 0 kluczowych podan dla Hanouska pomimo jego jednej asysty ?

Czekaj czekaj,a moze Markus,nasz futbolowy medrzec wyjasni nam roznice miedzy kluczowym podaniem a asysta ? A moze uwaza,ze roznicy nie ma ?

Chetnie na odpowiedz poczekam, jak to ladnie ujales,na pewno "zablysniesz" jak wyar.

Przeciez niemozliwe,zebys nie wiedzial, prawda ?

A reszte tego steku bzdur nie warto komentowac. Glupio Ci powinno byc,ze osmieszylem Cie na forum po raz enty,bo znalazles kozla ofiarnego w postaci Gruszkowskiego czy wczesniej Starzynskiego. A jak kibicowales Gruszkowskiemu (i nie tylko) to warto poczytac w Twoich wczesniejszych postach z tego sezonu.

Zeby do Ciebie pisac grzeczniej,to musialbym miec wiecej cierpliwosci. Mam jej dokladnie tyle,co Ty do Gruszkowskiego,Starzynskiego,Bieganskiego i pewnie wielu,wielu innych mlodych,polskich pilkarzy. I tez pisze zartobliwie. Sek w tym,ze Ty zartow nie lapiesz. Znaczy sie : nie chcesz lapac.

Zeby z Toba kiedys nie bylo jak z tym medrcem, co to mi kiedys "dowalil" tak :

Jagul napisał(a):Wyświetl post
Jest i On.
Człowiek, dzięki,któremu ciemnota wychodzi ze swoich drewnianych chatek.
Wielki znawca talentu Patryka Plewki.
Jak sie nieladnie niektore rzeczy starzeja...
Ostatnio edytowane przez wyar : 22.08.2021 o godz. 01:30.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 22.08.2021, 17:46
tomytom napisał(a):Wyświetl post
Sądziłem, że po fali defektyzmu, krytykowania trenera za każdą (jakąkolwiek) decyzję, ogólnego czarnowidztwa i pisania głupot na forum/SB dzisiaj będzie tutaj masowe odszczekiwanie, a tu ...
Nie wiem jak większość populacji, ale ja mam duży szacunek do osób, które się potrafią przynać do pomyłki/błędu...

Deprecjonowanie wszystkiego co się da, nawet jak przekraczamy wszelkie granice absurdu, jest komiczne ...

Yeboah akcja sezonu: wiadomo - fuks, no bo przecież forumowa elita już mu przykleiła łatkę bezmózgiego nieudacznika.

"mecz ślamazarny" > 122km przebiegnięte i dalej ktoś narzeka? Serio?! A ten wysoki pressing przez większość meczu to dlatego, że naszym się nie chciało wracać ma swoją połowę, jak rozumiem?

A w ogóle to przeciwnik przecież taki słaby ... A my kuźwa kupowaliśmy w tym okienku gwiazdy z elity ligi UK i Hiszpani ...

Po przegranej zazwyczaj 10 stron w temacie meczowym, po wygranej zawsze kilka - no bo jak się nawypisywało głupot to teraz nie pasuje chwalić, co nie?

Mam nadzieję, że nasza Góra nie zagląda na forum, bo sam bym tym wszystkim chyba pi....ał przy takim poziomie niektórych komentarzy...

Co do meczu (okiem laika, nie znam się):

Super, że trener nie idzie w zaparte, rotuje składem, reaguje.
Szkoda, że Kliment wypadł w ostatniej chwili - oby na Legię był zdrowy - bo ostatnio to On dawał 75% naszej siły ofensywnej.

Gruszkowski kilka razy fajnie wrzucił, czy się to komu podoba czy nie. Starał się za dwóch. Jak chłopak trochę ostudzi głowę to IMHO możemy mieć z niego pożytek.
Za tydzień w meczu z L zobaczymy czy to był jednorazowy wyskok czy raczej to już faktycznie "zażarło" - OBY!!!
Na dzisiaj: DZIĘKI dla zespołu za wreszcie uśmiech na twarzy po (i w trakcie!) meczu.
Okiem laika... no zgadza się, dopraszanie się Klimenta za Forbsa jest proszeniem się o przegraną, strzałem w kolano, módl się lepiej, żeby nie był gotowy (ewentualnie na zmianę) bo wtedy jest szansa na pełny występ Forbesa, który w takim meczu jest 3 razy bardziej przydatny dla zespołu. Po tak dobrym spotkaniu Forbesa dopraszanie się o grę Klimenta jest sabotażem.

Zachwycanie się chłamem przynosi takie efekty jak po meczu z Zagłębiem. Takich przypadków było wiele, dalej naiwniacy nie wyciągają wniosków. A co ma wspólnego 120k z tym, że graliśmy ślamazarnie? Górnik "stał" a pzeszedł/przebiegł 116km, i co ? Ale jak to stał Górnik jak tyle km zrobił?

To nawet Markus zauważył, że gra była ewidentnie zwalniana.. Zachwycanie się padaką i minimalizmem (obowiązkiem naszym było wygrać po 2 kompromitacjach z I ligowcem) nie jest niczym dobrym, gdyż zazwyczaj po podnietach przychodzi seria porażek.

Wydaje się, że gdyby nie permanentnie zwalnianie gry, mogło być ono jeszcze wyższe, bo parę razy aż prosiło się o szybsze podanie do przodu, a nie kółeczko i odegranie do tyłu lub do boku, ale widać Wisła Guli tak ma grać, cierpliwie budując atak pozycyjny i maksymalnie długo utrzymując się przy piłce.
Bramka roku to może być akcja Carlitosa, gdzie wymieszał 5ciu pejsów, a Yeboah dryblował między tyczkami, NIKT GO NIE ATAKOWAŁ, rozumiesz to? Widzisz tam jakiś nacisk obrońców ? Dlatego dla laika zero jedynkowca to fakrtycznie może być bramka sezonu.

PS:

Wolfy pewnie zadowolony, chyba jeszcze da czas Guli, bo odgrażał się, że jak Kuljevic wyjdzie w pierwszej jedenastce to po Guli
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 22.08.2021 o godz. 17:58.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów