|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Ile transferow z Europy centralno wschodniej zrobil Arsenal w ostatnich 8 latach i jaki byl efekt tych transferow?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Pasieczny wygląda nieźle, trzymam kciuki za projekt a przede wszystkim żeby mu rąk nie wiązali. I czekamy na wyniki.
Tutaj bym się nie napalał tylko nastawił na okienko za rok bo organizacyjnie ogrom pracy przed chłopakiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Póki co nie ma sensu wymagać od niego transferu zawodników. Wybór trenera powie nam dużo o wizji Pasiecznego.
Firma którą współtworzy "wylosowała" Jadze Mamrota jako najlepszy możliwy wybór dla nich. Strach się bać kogo nam wylosuje ![]() ![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Ja tam się cieszę że w końcu jakiegoś mamy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
I jak już to nie wylosowała, ale wskazała na najlepszego kandydata spośród tych które Jagiellonia zaproponowała, oraz wpisywali się w jej profil. Słuchałem podcastu z Pasiecznym gdzie tłumaczył jak działa ten system i w gruncie rzeczy poza analiza dokonuje szczegółowego wywiadu kandydatów, czyli coś czego nie zrobiono przy Hyballi. |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
btw Napisz "nagi królu" co teraz miałby wprowadzać nasz (chwała Panu) już były Gegen? Chciałbym się pośmiać (ewentualnie naczelny interpretatorze "myśli trenerskiej Gegena" napisz co wprowadzi w Danii twój mistrz w tej II lidze.) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Ja wiem, ze ty jestes uposledzony intelektualnie i nie zrozumiales sensu mojego pytania. Ale mysle, ze pozostala czesc forum zrozumiala i jesli ktos ma wiedze (interesuje sie Arsenalem) to odpowie.
A co do Hyballi to przekonamy sie za rok gdzie bedzie klub, ktory przejal i wtedy pogadamy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zapytam jeszcze raz - skąd wiesz kogo Pasieczny monitorował i REKOMNDOWAŁ żeby Arsenal pozyskał że wydajesz oceny? Taki klub może mieć i skauta w Chinach - co nie znaczy że kupią kogoś z tamtąd "nagusie". btw Tak pogadamy - znowu pokażesz "gołą dupę" nagusie jak twój idol wyleci z hukiem za pół roku. Ale wytłumacz mi to - jak taki GENIALNY Gegen mógł trafić do II ligi dunskiej - przecież to staczanie się w dół ![]()
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 01.06.2021 o godz. 12:40.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Znajac nasze realia to bym sie nie napalal jak Ty, bedzie mniej bolalo. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Efekt 6 mln euro na plusie. Myślę że po tym się jego praca zwróciła z nawiązką. A to jedyny przykład o którym wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Widzę że niektórzy też zle rozumieją jakim on dyrektorem chce być.To nie jest gość z notesem jak Valckx.Przeczytajcie dokładnie ten wywiad z nim dla Weszlo i nastawcie się na robotę której efekty moga być widoczne dopiero za 2-3 sezony.Myślę że dlatego zaczyna pierwszego lipca.Po prostu i tak nie miałby realnego wpływu na letnie okienko |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No tak - a coś merytorycznego? Czy, tylko błędy językowe?
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nawet patrząc że zaczyna pracę 1 lipca, ma jeszcze 2 miesiące okienka.
Realnie też zawsze czeka się na okazje last minute, ew na sprzedaż swoich zawodników lub niespodziewane kontuzje. Pasieczny na pewno będzie miał już co robić w tym oknie. Fakt że poza tym chce zbudować coś trwałego na lata nie wyklucza tego pierwszego. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Tak, więc zatrudnienie dyrektora sportowego obaliło Twą teorię. Bożyłeś się na Boga i co? I to to Ci pisałem: sytuacja, którą nazywasz "szopką" jeśli chodzi o zwolnienie Hyballi w żaden sposób nie będzie się przekłądała na to czy ktoś poważny do nas przyjdzie czy nie (przynajmniej tak twierdzicie, że jest poważny, a Ty skoro nie krytykujesz tzn że Ci bardzo pasuje
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 01.06.2021 o godz. 14:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Co do Pasiecznego jestem umiarkowanym optymistą. Lata związku emocjonalnego i zainteresowania naszym klubem nauczyły mnie że optymizm zawsze musi być umiarkowany ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
A Pasieczny jest poważny bo? Był skautem Arsenalu? Pełnił fasadową fukcję u sąsiadki? Jeżeli chodzi o funkcję DS to koleś na dorobku, jak Skowronek. Może wypalić, może nie, dla nas i dla niego to nauka.
Płatek dla odmiany ma jakąś renomę na naszym rynku. Fakt że zaczyna w trakcie okienka, bez żadnego przygotowania raczej nie wskazuje na przemyślane działanie. Fakt że nie mamy jeszcze trenera - nawet nie wiadomo co będziemy grać. "Krakowska piłka" wskazuje na Stawowego lub Moskala, ale trio szukało w Czechach... W tej sytuacji maks co może Pasieczny zrobić w tym okienku to selekcję negatywną i wyciągnąć jakieś nazwiska z notesu. Biorąc pod uwagę że przebudowujemy drużynę - można to było lepiej rozegrać, ale na pewno jest postęp. I naprawdę chłopaki - wstrzymajcie się, rączki na kołderkę, bo jeśli za chwile Pasieczny okaże się nieżyciowym chamem nie szanującym legend z którym nie idzie się dogadać, to wiecie... Tak jak napisałem - w tym okienku liczę że o jego pracy będzie cicho. Cudów nie ma co oczekiwać, ale jeśli uwali kilku parodystów typu bałkański napastnik z nadwagą z ligi izraelskiej albo kaukaski murzyn z drewnianymi nogami to już zrobi sporo dobrego. Jeżeli przy okazji nie nadepnie nikomu na ego - wtedy jest szansa że zostanie u nas dłużej.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.06.2021 o godz. 15:36.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Na temat Płatka też można powiedzieć, że zbudował w Zabrzu drużynę, która w ostatnim sezonie zdobyła 4 punkty więcej niż drużyna, która miała 2 trenerów i transfery robione na "nos"
![]() ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Wg mnie rowniez nasz DS dopiero zaczyna zbierac doswidaczenie - zobaczymy co pokaze, ma czysta karte. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jak na bardzo chujowy klub w bardzo chujowej lidze to jest aż za poważny. Mamy 2021 a nie tydzień do rewanżu z Schalke.
Oczywiście, że nie ma co się nastawiać na cokolwiek. Ale mimo wszystko w naszych realiach chyba nie powiesz, że to zły wybór? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No tak - Pasieczny nadepnie komuś na odcisk
Może zakłady - kto szybciej wyleci z pracy - Hyballa z II duńskiej czy też Pasieczny z Wisły? btw Proszę o listę tzw poważnych trenerów / dyrektorów sportowych w naszej lidze? Inaczej to będzie łatwo można zdyskredytować każdego trenera czy dyrektora sportowego jako niepoważnych którzy do nas przyjdą. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Wielu chyba dalej śni o LM w 2022 .... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Za Cupiala kojarzę trzech dyrektorów: Vlackxa, Mielcarskiego i Bednarza. Najpopularniejsze było stanowisko: działacz czyli niezatapialny Kapka.
![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Przecież w naszym klubie zdania "coś trwałego", "na lata", "w dłuższej perspektywie" to oksymoron. Jest duże prawdopodobieństwo, że zanim on tutaj coś zbuduje to wyleci z klubu razem z trenerem lub kilkoma.
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jarosz i Antkowiak takimi stricte dyrektorami sportowymi nie byli. Do dyrektorów sportowych można zaliczyć Nawałkę bo przez chwilę nim był.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Płatek w Zabrzu też stricte dyrektorem nie jest
|
|