The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.05.2021, 13:33
won z tym Judaszem, niech nawet konczy kariere

zobaczy Zachod jak swinia niebo

za rok dwa bedzie sie kopal po czole w 1 lidze w jakiejs Puszczy
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.05.2021, 17:51
Buksa jeszcze pogra mecze w CLJ. Moze sie przydac w walce o MP
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.05.2021, 18:01
Zdecydowanie nie powiedział bym, że Kone, Rado czy nawet Mawutor to byli ogórki. Jak dla mnie każdy z nich grał przynajmniej przyzwoicie.

Niepopularna opinia, ale ja bym Boguskiego zostawił jeszcze na sezon. Dobry zmiennik, a dodatkowo mogły się po prostu pożegnać z kibicami, jak to wcześniej miał możliwość Brożek czy Głowa. Cholera, gość praktycznie całą karierę u nas spędził, trochę szacunku. Gdyby nie ten zjeb Borysiuk, to zupełnie inaczej jego kariera by się potoczyła.

Szkoda też Bashy, bo jak grał, to był zwykle mocnym punktem drużyny. Szkoda, że chyba częściej był kontuzjowany niż grał.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.05.2021, 18:29
Elendil napisał(a):Wyświetl post
... Gdyby nie ten zjeb Borysiuk, to zupełnie inaczej jego kariera by się potoczyła. ...
No właśnie ostatnio ze zdziwieniem się dowiedziałem, że pełna wina Borysiuka wcale taka oczywista nie jest. Większą okazał się mieć ... zraszacz murawy. Boguski przyznał niedawno, że nieszczęśliwie zahaczył wtedy korkami o wieczko takiego zraszacza, noga się zablokowała i stąd aż tak paskudne konsekwencje tego faulu.
Ostatnio edytowane przez Adasss : 18.05.2021 o godz. 18:42.
Współwłaściciel, współsponsor
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.05.2021, 20:14
Zdecydowanie nie powiedział bym, że Kone, Rado czy nawet Mawutor to byli ogórki. Jak dla mnie każdy z nich grał przynajmniej przyzwoicie.

Szkoda też Bashy, bo jak grał, to był zwykle mocnym punktem drużyny. Szkoda, że chyba częściej był kontuzjowany niż grał.
Może w końcu w klubie doszli do wniosku, że trzymanie na ławce choćby przyzwoitych obcokrajowców jest bez sensu. Nie po to mamy tyłu juniorów aby tylko ich kisić w CLJ. A rezerw przecież nie mamy. Jak już ściągać obcokrajowców to zawodników do 1 składu, tylko i wyłącznie.
W obliczu tego nie dziwi pozbycie się nikogo z wczorajszego odsiewu.
Mam nadzieję że następnie w kolejce są Chuca, Beqiraj i Yeboah. Tego ostatniego spienięźmy do Turków choćby za 500 tys euro.
Kuveljicia i Savicia też bym się pozbył, ale w nich chyba klub jeszcze pokłada nadzieję.

I tak kończąc wywód, ja nie oczekuje nawet na dziś zbyt wielu transferów. 3 konkretne nazwiska do 1 składu wystarcza + 2-3 rokujących zawodników jako ewentualną inwestycja.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 18.05.2021 o godz. 20:16.
Odpowiedz cytując
Hermond
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 18.05.2021, 20:29
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Może w końcu w klubie doszli do wniosku, że trzymanie na ławce choćby przyzwoitych obcokrajowców jest bez sensu. Nie po to mamy tyłu juniorów aby tylko ich kisić w CLJ. A rezerw przecież nie mamy. Jak już ściągać obcokrajowców to zawodników do 1 składu, tylko i wyłącznie.
Mam nadzieję że następnie w kolejce są Chuca, Beqiraj i Yeboah. Tego ostatniego spienięźmy do Turków choćby za 500 tys euro.
Kuveljicia i Savicia też bym się pozbył, ale w nich chyba klub jeszcze pokłada nadzieję.

I tak kończąc wywód, ja nie oczekuje nawet na dziś zbyt wielu transferów. 3 konkretne nazwiska do 1 składu wystarcza + 2-3 rokujących zawodników jako ewentualną inwestycja.
Dobrze gada. Po co trzymać obcokrajowców na ławce. Jasne, że kadra musi liczyć.z 15 zawodników gotowych do gry na poziomie ekstraklasy ale cała reszta to powinna być.polska młodzież.

Również jestem za tym aby tę całą zgraję zawodników odchodzących zastąpić.3 konkretnymi zawodnikami którzy podniosą nasz poziom od razu.
Ad augusta per angusta
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.05.2021, 21:33

Kuveljic to dla mnie wtopa na tym samym poziomie co Chuca. Słaby piłkarz bez żadnego atutu... No bo chyba nie mówimy poważnie o jego kilofów w lewej nodze
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.05.2021, 06:16
Nie no Chucka strzelil cos czasem. Kuvelic powodowal straty.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 19.05.2021, 07:05
Basti_90 napisał(a):Wyświetl post
Przesadzacie panowie, ryzyko straty na tym transferze nie jest az tak duze. Ile teraz sobie spiewamy za Brozka? 5 mln euro? Powiedzmy, ze poszedlby za 4 mln. Jesli ten Lewandowski przez pare sezonow rozwinalby sie tak jak Brozek (a ma ku temu wszelkie predyspozycje) tozarobic na nim mozemy b. duzo. Wiec 'ryzyko', ze transfer wypali jest wieksze, niz to, ze na nim stracimy (a jesli nawet, to tez za darmo nie odejdzie).
ku poprawie humorów , zawsze służy pocytowanie postów z 1 strony tematu

no to co, Panowie , rozwinął się ten Lewy tak jak Brożek , czy może chociaż jak Boguski
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 19.05.2021, 07:56
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
ku poprawie humorów , zawsze służy pocytowanie postów z 1 strony tematu

no to co, Panowie , rozwinął się ten Lewy tak jak Brożek , czy może chociaż jak Boguski
Taaa słynne na całą Polskę "Brożek > Lewy"
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.05.2021, 08:20
szlaQ napisał(a):Wyświetl post
Taaa słynne na całą Polskę "Brożek > Lewy"
Lub takie:

A Lewandowski owszem może być dobry ale myślę że to piłkarz klasy Micańskiego itp. Więc zamieni stryjek(Lech) siekierkę na kijek.

Lewandowski dla Lecha w następnym sezonie nie będzie wzmocnieniem. Ale myślę że za 2-3 lata ten chłopak będzie strzelał dużo goli i napewno ok 1mln Euro będzie wart. W Lechu moim zdaniem skończy jak Micański czy Pitry. Wystarczy że nie będzie strzelał goli od zaraz.

2 banki za lewandowskiego to troche sporo a nie daje gwarancji ze ten chlopak sie u nas sprawdzi. O Matusiaku gazety pisaly(na zyczenie maago) ze supergwiazda ze musi za granicebo to super polski talent i tez wiemy jak sie to skonczylo.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 19.05.2021, 09:04
Ale przecież sam Lewandwski wolał Lecha bo tam miał większe szanse na grę niż w Wiśle przy Brożku (grała wówczas jednym napastnikiem).

Mnie nie dziwią takie komentarze nawet dziś, bo na żywo Lewandowski nie sprawiał wrażenia MEGA utalentowanego gościa. Zresztą jak obserwujemy jego podeście do zawodu, to widać, że gość przede wszystkim swoją pracowitością i mentalnością doszedł tam gdzie jest. Oczywiście talent również musiał mieć, tego nie neguję.

Ale jak pamiętam debiut Brożka to naprawdę wydawało się, że jest to talent czystej wody...był takie efekt WOW jak się patrzyło nawet na to jak się poruszał.

I w momencie gdy miał przyjść Lewy to Brożek miał silną pozycję w lidze. Zresztą to też świadczy o Lewandowskim dobrze, że prawidłowo wybrał wówczas klub.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.05.2021, 09:08

Niepopularna opinia, ale ja bym Boguskiego zostawił jeszcze na sezon. Dobry zmiennik, a dodatkowo mogły się po prostu pożegnać z kibicami, jak to wcześniej miał możliwość Brożek czy Głowa. Cholera, gość praktycznie całą karierę u nas spędził, trochę szacunku. Gdyby nie ten zjeb Borysiuk, to zupełnie inaczej jego kariera by się potoczyła.

Mawutor był tragiczny.
Radaković i Kone byli średniakami, ale pierwszy miał wysoki kontrakt, drugi to taki Klemenz. Na stoperze mamy Frydrycha, Mehremicia, Urygę, Sadloka i młodych. Nie ma sensu utrzymywać więcej, skoro mamy pilniejsze potrzeby.
Boguski - gdyby został, to tylko jako zmiennik. Nie pasowała mu ta rola za Hybali, chciał grać. Sens sportowy podpisywania z nim jest zresztą wątpliwy.
Wypychanie kadry średnimi i słabymi zawodnikami jest bez sensu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.05.2021 o godz. 09:22.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.05.2021, 09:23
No właśnie, mamy Sadloka... znowu będzie męczył bułe na LO... Powodował straty i niebezpieczne kontraataki... Myślałem, że się z nim pożegnamy i zatrudnimy porządnego LO, ale to tylko takie moje mrzonki.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.05.2021, 09:38
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
No właśnie, mamy Sadloka... znowu będzie męczył bułe na LO... Powodował straty i niebezpieczne kontraataki... Myślałem, że się z nim pożegnamy i zatrudnimy porządnego LO, ale to tylko takie moje mrzonki.
Faktem jest że Sadlok to jedyny LO jakiego mamy. Ściągnięcie drugiego to priorytet.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.05.2021, 09:40
Wachowiak za spore jak na Wisłę pieniądze.
Mehremic pokazywał się nieźle na lewej obronie.

Nie sądzę, żeby ta pozycja była priorytetowa
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 19.05.2021, 09:44
To już nie ma tematu Sadloka w Rakowie?
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.05.2021, 09:47
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Ponoć sam Maciek woli zostać u nas
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.05.2021, 09:52
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Wachowiak za spore jak na Wisłę pieniądze.
Mehremic pokazywał się nieźle na lewej obronie.

Nie sądzę, żeby ta pozycja była priorytetowa
Jakie ma znaczenie za ile przeszedł Wachowiak? To jest inwestycja długoterminowa w piłkarza drugoligowego. Jeżeli nie jest dość dobry by grać lepiej go wypożyczyć do pierwszej ligi, żeby grał jak najwięcej.
Mehremić na LO wyglądał gorzej niż Sadlok, coś jak kiedyś Klemenz na prawej... Jest stoperem.

Równie dobrze można napisać że w ataku jest Beciraj, dostał przecież wysoki jak na nasz klub kontrakt.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 19.05.2021, 09:52
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Temat upadł. Podobno poszło o to, że Papszun nie chciał zagwarantować Maćkowi pierwszeństwa do wykonywania SFG.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 19.05.2021, 09:55
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jakie ma znaczenie za ile przeszedł Wachowiak? To jest inwestycja długoterminowa w piłkarza drugoligowego. Jeżeli nie jest dość dobry by grać lepiej go wypożyczyć do pierwszej ligi.
Mehremić na LO wyglądał gorzej niż Sadlok, coś jak kiedyś Klemenz na prawej... Jest stoperem.

Równie dobrze można napisać że w ataku jest Beciraj, dostał przecież wysoki jak na nasz klub kontrakt.
Spoko, jak uważasz.
Biorąc pod uwagę, że nawet Urydze zdarzyło się występować na LO, to mimo wszystko nie sądzę, żeby akurat ta pozycja była priorytetem.

Jeszcze słówko nt. Wachowiaka. Tak naprawdę nie wiemy na co go stać, Hyballa szybciutko go odpalił. Zaczekajmy na efekt przygotowań do nowego sezonu.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 19.05.2021, 09:57
piotek napisał(a):Wyświetl post
Ponoć sam Maciek woli zostać u nas
Cóż, El Mahdioui ponoć dobrze bije SFG, oby Maciej czasami oddawał mu piłkę
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.05.2021, 10:02
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Spoko, jak uważasz.
Biorąc pod uwagę, że nawet Urydze zdarzyło się występować na LO, to mimo wszystko nie sądzę, żeby akurat ta pozycja była priorytetem.

Jeszcze słówko nt. Wachowiaka. Tak naprawdę nie wiemy na co go stać, Hyballa szybciutko go odpalił. Zaczekajmy na efekt przygotowań do nowego sezonu.
Wiemy na co go stać, Hybala wolał wystawić na LO Burligę albo któregoś z Szotów. To nie jest tak że odpala młodych po nieudanym meczu, Szoty grały mimo baboli. Z tego (i meczu z Pogonią) należy wnioskować że pewnie nie jest gotowy. Zresztą, Kmiecik też wystawił Burligę na LO.

IMHO LO to priorytet, bo jasne, możemy wystawić tam nawet Buchalika ale nie dziwmy się potem że cała gra rywala idzie tamtą stroną a nasza ofensywa jest po lewej martwa.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 03.06.2021, 13:47
Jan Kliment na 3 lata w Wiśle. Powodzenia

http://www.90minut.pl/news/312/news3...t-w-Wisle.html
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 03.06.2021, 15:13
Statystyki nie powalają. Gdyby nie ostatni sezon, byłby dramat jak na napastnika. Beciraj miał dużo lepsze statystyki, a nie sprawdził się.

Kliment w Brondby był tylko tłem dla Wilczka.

Do Ekstraklasy trafia wielu Czechów, Słowaków, ale rzadko który sprawdza się. Chociażby Mares w Zagłębiu.

Ale może w końcu zadziałać prawo serii i po wielu dramatycznych transferach (Kone, Hall, Radaković, Mawutor, Medved, Beciraj, Chuca, Silva, Kumah, Mehremić, Kuveljić, Tupta, itp.) i po wielu przeciętnych (Savić, Yeboah, Żukow, Forbes, Frydrych) ktoś wreszcie wypali w dłuższym wymiarze czasowym.

Średnia z ostatniego okienka wynosi 1/10. Nikt nie powinien mieć wątpliwości, że pięciokąt Kone, Hall, Medved, Radaković i Mawutor nie zasłużył nawet na 2.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 03.06.2021 o godz. 15:24.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 03.06.2021, 17:40
Jakby statystyki powalały, to by nie przyszedł do Wisły. To chyba oczywiste.
Na papierze wygląda OK, a czy się sprawdzi - czas pokaże.
Nie sądzę że to że jest z naszego kręgu kulturowego był minusem
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.06.2021, 06:09
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Do Ekstraklasy trafia wielu Czechów, Słowaków, ale rzadko który sprawdza się. Chociażby Mares w Zagłebiu
Jak nie ma się czego doje*** to może warto sprawdzić narodowość piłkarza.

I tutaj przykłady podciągnięte pod swoją tezę.

Pekhard, Jirsak, Mynar, Sedlaczek, Vacek Demjan (król strzelców), Guldan, Stano, Jan Mucha, Ondrej Duda, Jeż, Gergel, Robert Pich, Frydrych

Faktycznie, Słowacy i Czesi się w esa rzadko kiedy się sprawdzają
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 04.06.2021, 10:13
Do narzekających: wydrukować, oprawić w ramkę, powiesić na łóżeczkiem i codziennie czytać rano i wieczorem aż wejdzie do głowy:
"Jesteśmy obecnie PRZECIĘTNYM klubem w MEGA SŁABEJ lidze. Nikt choćby W MIARĘ DOBRY nie przyjdzie do nas bo kasą też nie śmierdzimy. RYZYKUJEMY. Wyszukujemy takich, którzy JESZCZE MOGĄ odpalić, czyli takich właśnie po kontuzjach, próbujących wrócić do wysokiej formy i to SIĘ NIE ZMIENI w najbliższym czasie. Prawdopodobieństwo sukcesu to pewnie około 10%.".
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 04.06.2021, 10:32
Jak nie ma się czego doje*** to może warto sprawdzić narodowość piłkarza.

I tutaj przykłady podciągnięte pod swoją tezę.

Pekhard, Jirsak, Mynar, Sedlaczek, Vacek Demjan (król strzelców), Guldan, Stano, Jan Mucha, Ondrej Duda, Jeż, Gergel, Robert Pich, Frydrych

Faktycznie, Słowacy i Czesi się w esa rzadko kiedy się sprawdzają
W dodatku można do tego grona doliczyć Ondraska
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 04.06.2021, 11:02
tomytom napisał(a):Wyświetl post
Do narzekających: wydrukować, oprawić w ramkę, powiesić na łóżeczkiem i codziennie czytać rano i wieczorem aż wejdzie do głowy:
"Jesteśmy obecnie PRZECIĘTNYM klubem w MEGA SŁABEJ lidze. Nikt choćby W MIARĘ DOBRY nie przyjdzie do nas bo kasą też nie śmierdzimy. RYZYKUJEMY. Wyszukujemy takich, którzy JESZCZE MOGĄ odpalić, czyli takich właśnie po kontuzjach, próbujących wrócić do wysokiej formy i to SIĘ NIE ZMIENI w najbliższym czasie. Prawdopodobieństwo sukcesu to pewnie około 10%.".
Nie zgodzę się z Tobą ! Jesteśmy CHUJOWYM klubem ( bo przeciętne to jest Zagłębie) w CHUJOWEJ lidze ( bo przeciętna to jest choćby czeska czy cypryjska) ! Reszta się zgadza
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów