The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2021, 00:23
czaro napisał(a):Wyświetl post
To pewnie mają rację, kibice Legii na trenerach Legii znają się raczej lepiej Ale w takim razie idealnie pasowałby do wskazań wolfy'ego powyżej xd

Ja go kojarzę z jakiegoś wywiadu dłuższego, gdzie opowiadał, czym się zajmował, jak go z Legii pogonili i tam sprawiał wrażenie osoby bardzo świadomej. Nie kłótliwej/pyskatej, ale świadomej, która nie będzie się wpychać i rozpychać.
Bo to sympatyczny koleś, całkiem niegłupi jak na piłkarza . Tylko że nie powinien być trenerem, szczególnie w klubie, gdzie potrzebna jest charyzma i autorytet. Może do nas się nada w sumie, bo autorytet i charyzmę ma kto inny...

Dla mnie sprawa Brzęczka i Sobola jest smutna. Pan Jerzy nie ma żadnych kwalifikacji, żeby być dyrektorem sportowym, a jako trener, poza fuchą od Bońka, ma dokonania nie większe od Rumaka. Sobol to wojownik, nasza legenda, ale obawiam się, że z trenerki niewiele wyjdzie. Będzie jak ma być, ale wolałbym, żeby trio zarządzające klubem, miało jakiś pomysł poza sięganiem po wujków i byłych pracowników klubu.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.05.2021, 06:42
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Sobol nie pasuje do tego zestawienia. Lepszy wariant to. Kuba piłkarz/właściciel. Brzęczek dyrektor sportowy. Dawid trener/prezes .
Czy Wy naprawde myslicie ze Wuja to bedzie dyrektor sportowy ? Jakie on ma predyspozycje do tego oprocz trego ze bedzie czekal az odpalimy pierwszego trenera.

Jak ma byc Brzeczek to juz lepiej by nikogo nie bylo
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.05.2021, 07:56
Jak to już napisano: Jak ma być Brzęczek to jak najszybciej, żeby potem jak najszybciej go z hukiem wyp...olili
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 11.05.2021, 08:02
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Czy Wy naprawde myslicie ze Wuja to bedzie dyrektor sportowy ? Jakie on ma predyspozycje do tego oprocz trego ze bedzie czekal az odpalimy pierwszego trenera.

Jak ma byc Brzeczek to juz lepiej by nikogo nie bylo
Na końcu mojej wypowiedzi jest .
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.05.2021, 08:03
Po tej żenadzie z przeciekami,brakiem reakcji na wywiad Carlosa,cieszynką Kuby to niech już będzie Brzęczek. Jeden z lepszych trenerów w Polsce. Kuba też go szybko nie wywali.Nie trzeba będzie płacić kolejnemu trenerowi.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 11.05.2021, 08:22
leszekm napisał(a):Wyświetl post
Po tej żenadzie z przeciekami,brakiem reakcji na wywiad Carlosa,cieszynką Kuby to niech już będzie Brzęczek. Jeden z lepszych trenerów w Polsce. Kuba też go szybko nie wywali.Nie trzeba będzie płacić kolejnemu trenerowi.
Jeden z lepszych trenerów - ale że jak? czeski błąd i miało być jeden z głupszych?
Nie trzeba będzie płacić - ale że za darmo będzie to robił?
Kuba go szybko nie wywali - oj tu się zgadzam i jeszcze bardziej jestem przerażony ))))))
Ostatnio edytowane przez rafkur : 11.05.2021 o godz. 08:53.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 11.05.2021, 08:32
Ja myślę, że dalej pójdziemy w opcję zagraniczną - ale oby ze znacznie lepszym rozeznaniem sprawy..
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.05.2021, 09:23
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Bo to sympatyczny koleś, całkiem niegłupi jak na piłkarza . Tylko że nie powinien być trenerem, szczególnie w klubie, gdzie potrzebna jest charyzma i autorytet. Może do nas się nada w sumie, bo autorytet i charyzmę ma kto inny...
Ale przez chwilę mu w tej Legii żarło. Teraz w Śląsku też odpaliło.

El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę, że dalej pójdziemy w opcję zagraniczną - ale oby ze znacznie lepszym rozeznaniem sprawy..
Tak sobie z tego wujka Jurka żartujemy, ale rzeczywiście po ostatnich publikacjach prasowych wydaje mi się, że jeśli przyjdzie, to jako dyrektor sportowy i do czasu aż nie złapie gdzieś fuchy za fajne pieniądze (co jest mało prawdopodobne, nawet jeśli, to po paru miesiącach wróci).
Ostatnio edytowane przez czaro : 11.05.2021 o godz. 09:25.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 11.05.2021, 10:25
Panie, a komu przez chwilę nie żarło? Żarło Stolarczykowi, Skowronkowi, Hyballi, Sobolewskiemu...
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.05.2021, 11:00

Tak sobie z tego wujka Jurka żartujemy, ale rzeczywiście po ostatnich publikacjach prasowych wydaje mi się, że jeśli przyjdzie, to jako dyrektor sportowy i do czasu aż nie złapie gdzieś fuchy za fajne pieniądze (co jest mało prawdopodobne, nawet jeśli, to po paru miesiącach wróci).
A cóż tam takiego odpaliło temu Magierze w Śląsku? 3 wygrane, 3 remisy i porażka. Z czego wygrana z Podbeskidziem w mocno po.......onych okolicznościach.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 11.05.2021, 11:03
Już kolega napisał o ty komu nie żarło, ale w przypadku Legii warto przypomnieć, ze czarną robotę wykonał wcześniej kto inny i oczywiście zagrały transfery Hasiego. Problemy zaczęły się, kiedy zmienili się zawodnicy, co pokazuje tylko dobitnie, że nikt bicza z piasku nie ukręci. Na dłuższą metę polegnie tu każdy trener, jeśli nie będzie z kim pracować. W tej chwili iIsła jest zbieraniną. To nie znaczy, że niektórzy zawodnicy nie odnajdą się w przemodelowanej drużynie. Po prostu podejmijmy decyzję, co chcemy grać i potem uzupełnijmy skład o zawodników o odpowiednich charakterystykach. Krakowska piłka z Plewko, Żukowem i Saviciem nie ma senso. Za to już Plewka czy Żukow z bardziej usposobionymi ofensywnie kolegami już tak. Jeśli zechcemy grać jak za Hyballi, dokupmy zawodników, którzy będą czuli się w tym systemie, jak ryba w wodzie, a nie starajmy się grać z konieczności gośćmi, którzy się do tego nie nadają.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 11.05.2021, 11:14
Ok, zobaczymy jak mu pójdzie, przecież nie upieram się, że ten Magiera to drugi Guardiola.

A w naszym kontekście to on nigdy nie był, a teraz tym bardziej nie będzie rozpatrywany, więc tak sobie podrzuciłem temat.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.05.2021, 11:21
Ja pamiętam ze Magiera wymiatał w lidze czy to z Sosonowcem czy Legią. Poległ w puchara i dlatego go Legia zwolniła. Potem zajął się reprezentacjami młodzieżowymi chyba

2016 Zagłębie Sosnowiec
2016–2017Legia Warszawa
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 11.05.2021, 12:58
Ok, zobaczymy jak mu pójdzie, przecież nie upieram się, że ten Magiera to drugi Guardiola.

A w naszym kontekście to on nigdy nie był, a teraz tym bardziej nie będzie rozpatrywany, więc tak sobie podrzuciłem temat.
To też w dużej mierze będzie zależało od tego, jaka kadrę mu zapewnią i jakie mają ambicje.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 11.05.2021 o godz. 13:27.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 11.05.2021, 15:15
MaLk napisał(a):Wyświetl post
(wzrusza_ramionami) a ja bym postąpił inaczej, co już wyartykułowałem.

Zresztą, z mediów dochodzą coraz to nowe przecieki, jakoby trio samo było świadome, że popełniło błąd w tym zakresie, więc ta obrona podjętych decyzji to tak trochę na siłę.

Poziom sportowy był, jest i będzie głównym motorem naszej sytuacji ekonomicznej, a jego ignorowanie jest fundamentalnym błędem. Krótkoterminowo można łatać dziury finansowe, nie oszukujmy się, ofiarnością kibiców i sponsorów, ale kiedyś trzeba im dać coś w zamian. Choćby nadzieję, że wszystko idzie w dobrym kierunku.

I tutaj wcale nie chodzi o wybór, czy zapłacić rachunki za stadion, czy za nowy transfer. Chodzi o to, czy zainwestować w pion sportowy, dzięki któremu zminimalizuje się ryzyko tego, że te transfery, za które i tak się zapłaci, będą pieniędzmi wyrzuconymi w błoto. Chodzi o to, aby wydawać mądrze to, co i tak się wyda na kadrę, a nie na rachunki.

BTW - prowadzenie klubu sportowego nie jest i nigdy nie będzie normalnym prowadzeniem biznesu. Ale to temat na inną dyskusję.
Wiem, że trochę już zamknęliście wątek, a ja wciąłem się w ramach ot, pisząc o Magierze, ale przypomniała mi się teraz działalność Jażdżyńskiego. W tym samym okresie, kiedy w klubie nie było środków, czasu i ludzi na główną działalność, mieliśmy czas i ludzi, a pewnie i środki, na kampanię medialną dotyczącą tego, który klub w Krakowie jest starszy.
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 11.05.2021, 15:53
Z tego co pamiętam Jazdzynski w wywiadzie mówił że tą akcję sponsoruje z prywatnych srodkow

Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 11.05.2021, 15:53
skoro igrzysk nie moga nam dać piłkarze to da je własciciel, czego nie rozumiesz ?
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Stary 11.05.2021, 16:02
A jeszcze co do zatrudnienia Hyballi: nie wiem skad ten mit, powatarzany w różnych watkach, że człowieka da się sprawdzić tylko w praniu, i że tak naprawde wcześniej to nie było szans nic a nic sie dowiedziec ponadto czy jest mrukiem czy gadułą.

W normlanym biznesie managerów nie zatrudnia sie, a potem w praniu sie sprawdza kim są. Ryzyko zatrudnienia człowieka który niszczy relacje jest zbyt duże by sprawdzać w praniu. Świat sobie z tym poradził: robi się testy, wprowadza sytuacje stresowe, i nie pozwala opowiadać jak rozwiazać problem tylko trzeba to zrobić.
Wiadomo, że to nie ma 100% skuteczności ale wariatów odsiewa, jakim cudem my nie odsialiśmy wariata ?
Grunt spod nóg Skowronka osuwał się długo, było miejsce i czas by zrobić właściwa rekrutację i nie zatrudnić kogoś z kim sie nie da pracować, jak wszyscy teraz mówią
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 11.05.2021, 17:59
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Brzmi strasznie. trener bez osiągnięć plus 50-letni facet, który nigdy wcześniej nie był dyrektorem sportowym. Oczywiście to może się udać.. do zdobycia np. 12 miejsca nie potrzeba wiele, ale nie zapowiada się dobrze. Mam nadzieję, że ktoś w klub i się wysili i wpadnie na lepiej rokujący pomysł.
O co wam znów chodzi? Jak nas Sobolewski pogonił na R22 1:3 to był płacz, że niepowodzenia naszego klubu związane są z odejściem Sobola... i co teraz? Sobola nie chcecie już ?
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 11.05.2021 o godz. 18:03.

Odpowiedz cytując
majkelson777
Senior Member

Od: 12.2015

Stary 11.05.2021, 18:27
W gwoli ścisłości pogonił nas 3-0. W Płocku zrewanżowaliśmy się z 3-1.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 12.05.2021, 10:32
kolarz90 napisał(a):Wyświetl post
Z tego co pamiętam Jazdzynski w wywiadzie mówił że tą akcję sponsoruje z prywatnych srodkow
Ok, ok. Dzięki.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 12.05.2021, 12:17
marzy mi się trener Brosz. w Gliwicach i Zabrzu stworzył ciekawe zespoły z praktycznie niczego.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.05.2021, 12:18
Z miejskich pieniędzy
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.05.2021, 12:48
A to one mają jakąś większą wartość od tych z sektora prywatnego?
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 12.05.2021, 13:12
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
O co wam znów chodzi? Jak nas Sobolewski pogonił na R22 1:3 to był płacz, że niepowodzenia naszego klubu związane są z odejściem Sobola... i co teraz? Sobola nie chcecie już ?
Reprezentuję tylko i wyłącznie siebie, nie płakałem po porażce z WP i nie będę witał z entuzjazmem trenera, który zajął 12 miejsce (19/20), a teraz w dużej mierze przyczynił się do 13 miejsca, które najpewniej zajmie na koniec WP.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 12.05.2021, 14:51
krysztal napisał(a):Wyświetl post
A to one mają jakąś większą wartość od tych z sektora prywatnego?
Tak, jest ich więcej, bo sektor prywatny racjonalniej liczy (swoje) pieniądze.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Stary 14.05.2021, 12:59
Cytat:
Konflikt rozpoczął się gdy Błaszczykowski musiał być obecny na spotkaniu z jednym ze sponsorów. To było bardzo ważne spotkanie dla klubu. Przeciągnęło się do późnych godzin nocnych, dlatego piłkarz poinformował trenera, że musi odpocząć i nie będzie obecny na pierwszym z dwóch zaplanowanych na ten dzień treningów. Gdy pojawił się na drugim, Hyballa ostentacyjnie wysłał kapitana do ćwiczeń z młodzieżą, nie pozwolił mu wziąć udziału w wewnętrznej gierce
to dla tych którzy mówią że Kuba to wszystko połączy, nie nie połaczy.

Oczywiscie reakcja Hyballi kuriozalna ale trudno się chyba skupić na byciu piłkarzem jak sie lata po sponsorach
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.05.2021, 13:08
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Tak, jest ich więcej, bo sektor prywatny racjonalniej liczy (swoje) pieniądze.
jasne, Cupiał racjonalnie liczył swoje pieniądze. Klub nigdy nie miał długów i całej listy zwolnionych trenerów którym musiał wypłacać kasę.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 14.05.2021, 14:05
Kolejny raz, w wydawałoby się coraz rozsądniej zarządzanym klubie, wygrywa patologia.

No ale nic. Najważniejsze, że niedługo będzie można sobie poskandować "RADEK SOBOLEWSKI" i "KUBA BŁASZCZYKOWSKI". Czarna koszulka "Wierność" i te sprawy. Rzygać się chce.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 14.05.2021 o godz. 14:09.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 14.05.2021, 14:12
Mrsnh napisał(a):Wyświetl post
jasne, Cupiał racjonalnie liczył swoje pieniądze. Klub nigdy nie miał długów i całej listy zwolnionych trenerów którym musiał wypłacać kasę.
Oczywiście, że racjonalnie liczył swoje pieniądze. Pieniądze na Wisłę traktował jako pieniądze na własną rozrywkę, nie inwestycję, a na dodatek... on ich wcale Wiśle nie dawał, tylko pożyczał. A na koniec jeszcze trochę się pobawił a conto wierzycieli klubu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów