|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Ale gdyby tak usiąść i na chłodno zestawić kadrę każdego zespołu który jest wyżej nas w tabeli ( za wyjątkiem Warty ) to jestem przekonany , że większość pierwszej 11 stanowiliby zawodnicy drużyny z którą zestawiamy Wisłę. Spójrzmy też jaki jest stan kadry Wisły : syte stare koty + kilku turystów + meteoryty w postaci Frydrycha , Zukowa. W dodatku części kończą się kontrakty. Nie miało prawa to zadziałać.
Ostatnio edytowane przez ciastek88 : 22.04.2021 o godz. 12:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
||||
Kiko wróć. Może mógłby poza Rakowem pracować dla Wisły na drugi etat skoro jednak bawi się w skauta
![]()
Racja.
W ogóle to jak klasyfikować Peszkę? Turysta, syty kot, meteoryt? Jakoś byłem spokojny że da radę. I całkiem możliwe że i dziś nakryłby czapką naszych skrzydłowych.
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 22.04.2021 o godz. 13:00.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|||||
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Pytanie czy nasza polityka ma sprowadzać się do doraźnych transferów na 1 rundę ? Możemy tak co roku wypożyczać zawodników na rundę wiosenną żeby ratować ekstraklasę ale chyba nie o to nam wszystkim chodzi. Nie wiem czy Hyballa jest dobrym, średnim czy beznadziejnym trenerem ale jest najwyraźniej źle wyselekcjonowanym, pomimo przekazu o stawianiu na rozwój sportowy. Oczywiście przy założeniu , że dojdzie do oczyszczenia kadry w lecie, pożegnania się z turystami i sytymi kotami a w ich miejsce przyjdą tacy , którym będzie się chciało to Hyballa ma sens i za takim rozwiązaniem jestem ale mam obawy bliskie pewności , że kadra na jesień nie będzie wiele odbiegała od obecnej. ( nie mam o to pretensji do Trio, takie mamy realia finansowe ) W tej sytuacji skoro mamy grac turystami i sytymi kotami to lepiej jest jednak zatrudnić jakiegoś speca od autobusu i męczenia buły i wychodzić przez kolejne 5 lat z długów grając dzidą na defensywnego napastnika i celebrować każdy SFG i wyrzut z autu niczym Arka Ojrzyńskiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Kto następny zaproponuje coś konkretnego ? Z góry wykluczam jednak strategie wy.......ć wszystkich /zawodników/trenera / włąścicieli ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|