The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.04.2021, 12:14
*
W temacie meczowym napisałem tak:
No właśnie. Byłem sceptycznie nastawiony do tego trenera. Później na wiosnę na początku rundy już wydawało się, że jednak był to strzał w dziesiątkę, a tu proszę, siedliśmy.

Chociaż moje wątpliwości powróciły, to zmiana trenera teraz nie ma sensu. Teraz musi on zażegnać kryzys, w którym znalazł się zespół. Myślę, że to wszystko po trochu: przygotowanie fizyczne, forma piłkarska, team spirit. Zadanie jest tym trudniejsze, że przed nami trudne mecze i walka o utrzymanie. Sami jednak zgotowaliśmy sobie ten los, stawiając mimo wszystko na nieznaną kartę.

Ciekaw jestem losów Magiery w Śląsku, bo może jesienią powinniśmy byli sięgnąć właśnie po niego. On dogadałby się z Dyją i umiał wprowadzać młodych, nie miał problemów z komunikacją z drużyną, znał specyfikę pracy w polskiej lidze, nie rugał zawodników na konferencjach. No ale dokonaliśmy innego wyboru i teraz trzeba się go trzymać.

*
Tu chciałbym dodać:
Myślę, że problem jest wielopłaszczyznowy. Tak, mamy słabych zawodników. Do tego wielu z nich wie, że tu nie zostanie, więc jest zdemotywowana. Inni pewnie mają żal do kolegi z szatni, że im nie przedłuży kontraktów. Do tego oprócz ograniczeń piłkarskich, mają oni swoje ograniczenia fizyczne-kondycyjne, co w zestawieniu z tym trenerem musiało skończyć się kryzysem, jeśli nie katastrofą.
I teraz spójrzmy na trenera, który dobiera zawodników do taktyki i stylu gry. Zawodników nie ma, więc na co liczy? Że im zrobi obóz przetrwania, a klub z najsłabszymi rozwiąże kontrakty+pozwoli odejść tym z wygasłymi, a sprowadzi 22 nowych zawodników? Walczymy o utrzymanie, nie mamy komfortu takiej zabawy.
Zawodzą także ci zawodnicy, których wskazał trener (włączając w to zawodników z tej samej, co on agencji menedżerskiej). Receptą na zmęczenie ma być trening kondycyjny? Jesteśmy słabą polską drużyną i potrzebujemy trenerów, którzy potrafią zaadresować nasze słabości i wyciągnąć nas półeczkę wyżej. I tak stopniowo można budować.
Trener nie pomaga rozwiązać też kryzysu mentalnego, który pewnie też ma miejsce Nie robi tego, rugając zawodników na konferencjach i treningach. Hall, Mawutor, kto następny? A jakim prawem ten trener się tak zachowuje? Pomijając już fakt, że wzajemne relacje powinny być oparte na szacunku (nie mówię o pobłażliwości czy delikatności, bo to nie przedszkole, ale na elementarnym szacunku i zaufaniu, wspólnocie celu i wzajemnym wsparciu), to nie przyszedł do nas Klopp, tylko Hyballa.

O spiskach wolałbym się nie wypowiadać, bo nie mam żadnych informacji z szatni. Nie wydają mi się prawdopodobne. NIe mamy starszyzny, mamy właściciela klubu w szatni, Sadlok początkowo na zmianie trenera skorzystał, jakie spiski.

Nie wiążę już wielkich nadziei z Hyballą, nawet jeśli jestem przeciwny kuriozalnym zwolnieniom. Może mnie jeszcze zaskoczy.
Ostatnio edytowane przez czaro : 18.04.2021 o godz. 12:19.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów