|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
No nie wiem kto ma coś urojone - być obiektywnym i tolerancyjnym na siłę to też nie bardzo... Widziałeś co robiła Stal po strzeleniu bramki? Co bramakrz robił? Leżał wydłużał maksymalnie jak się da, nigdy to mi się nie podobało i ZAWSZE drużyny ojżyńskiego (który ma tutaj swoich fanów/wyznawców SIC!!!!) dokładnie tak robiły. Był wolny ktoś ze stali wywalił piłkę 3 metry i nie piszcie, że tak się gra bo jakoś my zawsze robiliśmy odwrotnie (pomijając pamiętny mecz z Rakowem). Dodam dwa faule, które mnie wk... Yeboah na początku 1 połowy został nie jedyny raz zatrzymywany jak w futbolu hamerykańskim, potem wykoszenie po gwizdku Carlosa.
No OK, faktycznie to Uros ale zaraz przy nim pół metra lepiej Frydrych, no faktycznie nie był ostatni (co w sumie nie ma znaczenia bo i tak byłby kijowo ustawiony), tylko pytanie co z tego? To nie zmienia obrazu farfocli i dwóch asyst, które podarował Stali, więc ja się pytam: widziałeś poprzednie zagrania? I co to za wyrywanie z kontekstu jednej sytuacji na styku prawdy :] ? Ja się trzymam faktów: oglądnij mecz i zobacz co zrobił Frydrych w 2 minucie i przed paradą Lisa, oglądnij a potem wróć i napisz coś o faktach.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 22.03.2021 o godz. 16:29.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Co do Frydrycha.Ja nie wyciągam z kontekstu jakiejś tam sytuacji tylko okoliczność w jakich straciliśmy bramkę.Ty przypisałeś błąd Michalowi a tutaj jego błędu nie ma.W ogóle to odkąd to boczni obrońcy wyznaczają linię obrony?Tu obaj środkowi ustawili się dobrze(Uros był trochę za głęboko)a kompletnie krycie zgubili Sadlok i Szot.Gdyby trzymali linię ze środkowymi obrońcami a to ich obowiązek zawodnik stali byłby pod presją a tak musiał się skupic tylko na pilnowaniu lini spalonego Co do sytuacji z początku meczu to należało by się cofnąć o 4-5 sekund.Niestety ale to Mavutor (mimo że zagrał dobry mecz)wyszedł z szatni trochę póżniej i raz zagrał piłkę ni w ....ę ni w oko a potem stał w polu karnym a to właśnie do niego chciał odgrywać Frydrych(tu faktycznie błąd bo mógł po prostu wyjebac piłkę w trybuny) Druga sytuacja no też można się przyczepić bo wyskoczył za nisko ale przecież tam dwóch naszych asów(Sadlok i Bury)kryło chyba samych siebie.Na siłę można oczywiście zwalać winę na upatrzonego kozła ofiarnego ale wygląda to mało rzetelnie . |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 22.03.2021 o godz. 23:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
kryształku zaraz ci pocisnę tak jak na to zasługujesz i znów będziesz piszczał o moderacje, a sam prowokujesz i zachowujecie się gorzej niż prymitywy z drugiej strony Błoń. Rozumiem, że masz przeciwne zdanie i się pieklisz jak na przysłowiowego funboya przystało - sory ja widzę błędy i jako jeden z pierwszych pisałem o wcześniejszych słabych występach Czecha, czy o notorczynej padace Savica. Nie buduję sobie bożków, w których niewiadomo z jakiego powodu sobie chwalę i bronię nawet jak podają w jednym meczu DWA RAZY pod nogi przeciwnika w naszym polu karnym !
Wy natomiast chcieliście wywalać FORBESA za zmarnowane okazje będąc ślepcami jednocześnie i nie widząc nic poza tymi sytuacjami. Mieliście przykład z Lechią jak wygląda alternatywa na tej pozycji. Dodatkowo ci co bożkują Savica i Frydrycha notorycznie napiętnują Carlosa i Burego. Szkoda klawiatury. Swoją drogą nie jestem w stanie pojąć myślenia tych co zrobili ogromny parasol ochronny nad Savicem: takiej ochrony nie miał nawet Irsak, Garguła czy Stilic mimo, że przewyższali go o dwie klasy umiejętnościami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
A na poważnie - Stilic przy swojej grze w obronie i pressingu wytrzymałby u Hyballi góra 5 minut, a Garguła z okresu swojego pobytu w Wiśle był jednym z najgorszych i najbardziej siermiężnych pomocników jakich pamiętam, jedyne w czym się wyróżniał to żucie gumy. Jak to dobrze, że Hyballa jest trenerem i od takiego Savica i Frydrycha rozpoczyna ustalanie składu... Bez tej czwórki (Frydrych, Sabic, Yeboah, Forbes) zespół w ofensywie nie istnieje. Można sobie zaklinać rzeczywistość wpadkami Frydrycha czy bezmyślnymi zachowaniami Yeboaha - ale bez nich następuje powrót stylu Skowronka i nie ma co myśleć o jakiejkolwiek sensownej grze.
Ostatnio edytowane przez guardian_angel : 23.03.2021 o godz. 18:12.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Właśnie o tym pisałem: szkoda, że nie mieliśmy "odpowiednika" Savica 11 lat temu, wtedy LM byłaby nasza :/ Jestem przekonany, że Savica spokojnie zastąpiłbym Plewka, na dodatek brak austryjako-serba w kadrze nie byłby tak odczuwalny jak w przypadku Forbesa, bo tak jak pisałem kilkukrotnie to on z Zukovem są kluczowymi zawodnikami na ten moment. Frydrych oczywiście też robi robotę, ale nie bądźmy eunuchami - trzeba dostrzegać błędy i o tym pisać a nie głaskać się po ....
Richard swoje babole też miewał, nie był bezbłędny, więc pisanie o Hebercie, że w był lepszym, pewniejszym zawodnikiem nie jest żadnym nadużyciem. (Zapomniałeś wspomnieć o Bunozie ) Tutaj już doszliśmy do wniosku, że Garguła nie pograłby dzisiaj w Wiśle, a Stilic to rezerwy PS: Chciałbym zobaczyć jak Frydrych ogarnia środek w parze z Janickim. No, ale takie niby banały trzeba widzieć, a nie jojczyć, że Klemenz to dywersant Rozkminy kto był lpeszy, a kto nie i upieranie się jak baran, że Klemenz był ujowy, Burliga dramatyczny a Savic super i Forbes OUT są bez sensu - ale pewnych granic nie można przekroczyć. Mam tu na myśli ocenę Savica. Każdy ma swoje upodobania i tyle. Czy Guzmics był lepszy od Gonzaleza ? Questa od Lisa? Marko od Bartkowskiego? Są jeszcze pokemony, które NOTORYCZNIE "doradzają" Kubie, aby dał sobie spokój heh Nie dość, że wypruwa sobie żyły dla nas i chce coś jeszcze pomóc to taka dzieciniada wie lepiej od niego co ma robić zamaist wspierać w kontuzjach. Wiadomo, że Błaszczykowski ma kłopoty ze zdrowiem nie od dziś i stało się z nim dokładnie to samo co z Głowackim na koniec kariery (szybkośc/dynamika dramatyczna), ale on mądrzej stoi niż Savic biega i potrafi jedenym zagraniem zrobić więcej niż Savic przez pół roku - tak więc ogłady, Kuba wie co ma robić.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 24.03.2021 o godz. 01:06.
|
||
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|