|
Co najmniej 3 z 8 rzutów różnych można by było uniknąć. Czy to Sadlok czy to Niepsuj czy Szot zamiast nie ruszać piłki która idzie na aut bramkowy to nie ogarniają i muszą jeszcze ją dotknąć, odbić musnąć tak żeby przeciwnicy mieli roznego za free. Niestety rywale to nie Wisła Kraków która z rzutów rożnych i wolnych bitych przez Macieja Sadloka wykorzystuje 1/50 takich SFG. W koncu musieli wpakować i dopięli swego.
Co do gry to ja się nie zgodzę z niektórymi tutaj że wyglądała przyzwoicie. Obie drużyny grały mega padake a pisanie o Pogoni że to solidny zespół to według mnie stwierdzenie sporo na wyrost. Z tej drużyny po sezonie odeszło kilku kluczowych zawodników na czele z Kozulijem i kadrowo ta drużyna prezentuje się mizernie. Jak dla mnie to gorzej na papierze wyglądają tylko beniaminkowie i ewentualnie Wisła Płock, chociaż tu podobnie. Mi się absolutnie gra nie podobała, oczy krwawiły od tego jakim problemem dla naszych graczy jest wymienienie kilku podań (nie licząc tych pomiędzy obrońcami na naszej połowie).
Wydaje mi się że ten zespół ma w kadrze zawodników którzy mogą grać lepiej. Owszem obrona wygląda kiepsko ale jeśli chodzi o grę obronna to tam najłatwiej nauczyć nawet słabych obrońców jako takiej gry. Z przodu jak brakuje kreatywnych graczy to już jest problem ale w naszej kadrze dobrych pomocników nie brakuje, a grają słabo.
Daleki jestem od zwalniania Skowronka bo wiem że za niego przyjdzie kolejny tego typu trener i nic się na dłuższą metę nie zmieni. Gdyby były pieniądze ok, zwalniamy Skowronka i zatrudniamy dobrego trenera z zagranicy ale pieniędzy nie ma więc sensu zwalniania też chyba nie. Ten sezon będzie nudny na maksa, skończymy gdzieś 8-10 i tak naprawdę dwa mecze derbowe będą istotne.
Z pozytywów na dzisiaj to bramka Carlosa, ale nie spodziewam się po nim że na dłuższą metę utrzyma jakąś dobrą forma strzelecką. Jest za wolny. Przed sezonem bardzo żałowałem ze z powodu kontuzji nie podpisali Turgemana bo to jest napastnik z prawdziwego zdarzenia. Nie tylko pod względem strzelania goli, ale świetnie również pomagał w rozgrywaniu akcji, cofał się po piłkę i był bardzo aktywny. Jak na warunki ekstraklasy to świetny napadzior. Oprócz tego Savic miał kilka przebłysków i powinien być z niego pożytek jak się ogra. Ogólnie skrzydła mamy bardzo fajne na ten sezon. Yeboah Savic Mak ewentualnie Kuba który raczej będzie grał w środku. Na papierze dobrze to wygląda, gołym okiem widać potencjał i Wisła powinna grać dużo lepiej a nie jak drużyna pokroju Warty Poznań...
|