|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Radość nie do opisania !!!!!
Zwycięstwo w Derbach, Zwycięstwo na Kauflandzie - mina Probierza po meczu bezcenna !! Nasi Piłkarze śpiewający na środku boiska "Kraków jest Nasz" - wśród płaczących starozakonnych - BEZCENNE !!!! ![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Wisła Pany. Kraków jest nasz.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
WISŁA PANY,Dziekuje za ten piekny mecz piłkarzom,piekne chwile.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Dokładnie.
Widać było, że wyciągnięto wnioski z meczu z Płockiem. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisełko jak ja Cię kocham.., po prostu nie do opisania. Jak już tracę nadzieję to Panowie robicie rzeczy wielkie. Panie piłkarzu Gieorgiju Żukowie masz serce do gry, wielkie dzięki, robisz różnicę. Dzięki Panowie, jesteście wielcy. WISŁA PANY! Nigdy nie zginiesz!
Powód: wstyd pomyliłem imię naszego zawodnika, przepraszam
Ostatnio edytowane przez BigLeb : 04.03.2020 o godz. 00:32.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
gromy na Janickiego i narzekanie na Sadloka a pierwszy wyblokował cudem najwazniejszy strzał w meczu a drugi dostarczył decydującą piłkę, dziiękuję chłopaki
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Wisełka PANY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
No i elegancko. Kozacko panie Żukow! Ten gość jest za dobry na ekstraklasę.
Wojtkowskiemu super posłużył przepis o młodzieżowcu - ma on widać sens. Sędzia Stevie Wonder bo przecież nie przekupiony, prawda? Ale za to te 2:0 w i dobitka w 90 minucie lepiej smakują. *** Cytaty mędrca Syjonu: Mogę tylko kibiców przeprosić, za to, że tak się zaprezentowaliśmy i nie wygraliśmy, bo akurat jest to bolesne dla wszystkich naszych kibiców - dodał Probierz. Oj masz pan rację panie Probierz, aj waj! Zapytany z kolei o to, że jego piłkarze widzą jak on sam zachowuje się przy linii i że jest "pobudzony", co może wpływać na zawodników, odpowiedział wyraźnie poirytowany... - Nie ma to nic wspólnego z nerwowością, bo jak ktoś ma piłkę, to nie krzyczy. Jak posiadamy piłkę, to jesteśmy nerwowi, a że ktoś protestuje? Pan widział z góry, a ja widziałem z ławki, a siedmiu moich zawodników protestuje? Trudno mi oceniać, bo tego nie widziałem, ale z dalszej perspektywy wyglądało, że zawodnik odbił ręką i była to celowa pozycja obronna. Teraz można bardzo dużo, a jak wcześniej z boku krzyczałem, to nikomu nie przeszkadzało, ale były dobre wyniki. HAHAHA, ale bełkot! Wijesz się pan jak piskorz panie Probierz, ale w każdym kolejnym zdaniu zaprzeczasz samemu sobie. Jak by się tu wytłumaczyć z klęski przed profesorkiem? Musisz się pan lepiej postarać panie Probierz, w końcu to profesur, kanclerski łeb hahaha! Powód: JŻS
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 04.03.2020 o godz. 01:10.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Chcieli tym kvrwom pomoc sędziowie ale się nie udało! Wisła Pany!
Ostatnio edytowane przez Kamson : 04.03.2020 o godz. 10:39.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
ale jestem dumny z naszych pilkarzy!!!
chcieli nas przekrecic, doliczyli 7 minut z d*py, a oni dali zdali probe charakteru i jeszcze dobili to k*restwo w koncowce ![]() Dziekuje! ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Witaj Euforio. Lanie na Kałuży wartość bezcenna i dodana, Aczkolwiek już po meczu i wbrew hurraoptymistom nadal GRAMY O UTRZYMANIE w tej skopciałej lidze. Wystarczą dwie trzy porażki w najbliższych meczach i wracamy do punktu wyjścia. Więc spokojnie i z umiarem. Na Amike pewnie przyjdzie ze 26 tys. Będzie sensowna kasa z biletów i pokaz siły kibicowskiej. Oby i punkty były choć pełny stadion nam nie służy. Walka walka walka. A że Wronki ofensywny futbol grają i na fali są to będzie arcyciekawie. Zakonni ?, od czwartku to oni mnie już nie będą obchodzili, . ZA DZIŚ MEGA BRAWO
![]()
Jeśli ktoś nie rozumie, w jakim klubie gra i dla kogo, to niech stąd lepiej odejdzie i nie zawraca głowy - mówi ostro były piłkarz "Białej Gwiazdy", MAREK MOTYKA
|
|
|
|
Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Pekinie to zwycięstwo smakuje wybornie. Wisła Pany
![]()
ZABIERZÓW WIERNY WIŚLE
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Lepszy remis z Sobolewskim i wygrana z Probierzem, niż wygrana z Sobolewskim i remis z Probierzem. Dzięki za walkę Drużyno!
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2015
Offline |
|
|
Zmiany, kontuzja Niepsuja + VAR, więc akurat 7 minut bym się nie czepiał. Co innego z nieuznaniem bramki na 2-0...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Samobójczy van amercośtam a z trybun qrwa mać pasy grać- najlepszy moment meczu
|
|
|
|
Kangoo supersonic
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Wisła Pany.
Dzisiaj to nawet w pracy jest się szczęśliwym ![]() ![]()
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Co nie znaczy, że w jakimkolwiek innym meczu sędzia policzyłby tak samo.
Ale i tak wyszło lepiej. Wygralibyśmy tylko 1:0 i byłoby gadane, że przypadek. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kilka słów również ode mnie, miałem przyjemność oglądać spotkanie z perspektywy trybun, na poczatek kibice sąsiadki.. myślałem że u nas jest dużo patologii ale to co zobaczyłem na ich mlynie przechodzi ludzkie pojęcie.. Część naj.eba.na w cztery dupy siedząca z głowami między nogami albo zataczajaca się na innych. Do tego grupki szczurów w PitBullach nie zainteresowana meczem tylko bajerowaniem towarzyszących im małolatek. jeszcze inna grupa to bezzębni menele z przypadku
Reasumując bardzo dobry mecz, Skowronek swietnie rozczytał taktykę ogrodnika i dzięki temu 3 pkt dla Nas, dzięki Panie Trenerze, dzięki Panowie Piłkarze, WISŁA PANY!! PS: Probierza po powrocie do domu czekała niespodzianka w postaci transparentu "0:2 hahaha" |
|
|
|
Member
Od: 11.2019
Offline |
|
|
Już nie gadaj. Między 50 a 60.minuta gry może było 2 minuty. 2 razy VAR + karny. Do tego 6 zmian i 2 bramki. I tak niewiele doliczył moim zdaniem i dobrze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nigdy nie miałem tak wspaniałego kaca w środę
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Czytając pomeczową wypowiedź Probierza widać, dlaczego Cracovia przegrała ten mecz. Słuchając wypowiedzi Skowronka widać, dlaczego Wisła wygrała tyle spotkań ostatnio â włącznie z derbami. Jeden widzi, co się dzieje na boisku, dobrze analizuje tak samo pozytywne, jak i negatywne sytuacje, i przekazuje tę wiedzę bezpośrednio piłkarzom w zrozumiały dla nich sposób. Widać to potem na boisku. Drugi natomiast (czytaj Michał Probierz) widzi wszystko poza oczywistymi błędami w taktycznym przygotowaniu do meczu i dziwi się jak to ta Wisła odczytała naszą taktykę i zagrała tak, aby zniwelować nasze atuty. Szuka więc winy u sędziego, w pojedynczych zagraniach piłkarzy Cracovii, w mentalności poszczególnych zawodników, w ich wieku, i w tym, że nałożył na nich presję zbyt dużą. Od razu widać, że nie ma on zielonego pojęcia o tym, dlaczego ten mecz przegrali i dlatego Cracovia nie będzie mistrzem. Bo jej trener nie wie co się stało w 3 ostatnich meczach. Natomiast trener Wisły od razu wiedział, dlaczego przegrywamy i co zrobić, aby ten stan zmienić. Derby to była dla niego wielka próba, która zakończyła się wielkim sukcesem. Olbrzymia w tym zasługa oczywiście samych piłkarzy i naprawdę uważam, że to był nasz najlepszy mecz od dawna, gdyż i teren był trudny, i nasza sytuacja. To nasi piłkarze są pod większą presją, bo walczą o utrzymanie, a nie MP. I to nasi piłkarze byli wczoraj lepsi. Wisła Pany!
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2018
Offline |
|
|
Ja tylko mam nadzieję że nikomu nie strzeli do głowy pomysł zwalniania Skowronka (a były takie komentarze przy ewentualnej stracie pkt wczoraj). On robi niesamowitą robotę, jak sam mówi praca trenera to jego pasja. Wisła nie jest pierwszą drużyną którą potrafi poukładać a wczoraj było widać że przygotował idealnie drużynę pod grę crakovi. Wisła była wczoraj o niebo lepszą drużyną a tamci biegali jak dzieci we mgle i to na wyjeździe, bez dopingu. Pięknie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Przy jedynej bramce Cracovii Frankowski się zwyczajnie obsrał, mimo że Var dał mu drugą szansę, tutaj fakt. Zresztą, w doliczonym czasie strzeliliśmy gola, co dodatkowo zamyka im mordy, więc wszystko dobrze się skończyło.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.03.2020 o godz. 11:08.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2018
Offline |
|
Dodam że spieprzył może w Katowicach, ale najwięcej o jego pracy wiem z mojego rodzimego Mielca. Tam naprawdę robił mega robotę bo graczy nie miał najwyższego sortu a potrafił poukładać i prawie wywalczył wtedy awans. Ostatecznie największy zarzut jaki się pojawiał w jego kontekście to że zbytnio "zakumplował" się z piłkarzami, ale to tylko komentarze jakiś tam lokalsów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie dorastają Wiśle do pięt, przegrali sportowo i przegrali wizerunkowo. Ten szpaler z racami w drodze na mecz wyglądał niesamowicie i piłkarze byli doskonale umotywowani. Do Derby zawsze nasi są lepiej przygotowani mentalnie, czują jak ważne jest to spotkanie dla wszystkich, widać kto rządzi w Krakowie. Dawno nie widziałem takiej pasji w grze Wisły. Cracovia rozbita na molekuły, pycha kroczy przed porażką - niby banał, ale jak to zwycięstwo wspaniale smakuje. Jeszcze raz wielkie brawa Panowie, bo jest za co dziękować. Banan nie schodzi mi z gęby. Wisła PANY!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Akurat zgadzam się z Trelą, że nasi konsekwentnie w każdych derbach wiedzą, że kluczem jest podejść do tego na spokojnie. Owszem, trzeba im dorównać agresywnością, bo sędzia może różnie podchodzić, ale bez wielkiego podpalania się.
Cracovia Probierza zawsze wychodzi niby zmotywowana, ale zwykle przemotywowana. Ich kibice pieprzą o łamaniu nóg, o tym, że trzeba zapierdalać, trener pewnie też kręci korbę w szatni. Wychodzą na boisko wychodzą pierwszy raz od roku w miarę pełne trybuny i od razu kupa w majtach. Jak tracą pierwsi gola, to już kompletnie się sypią. Nie skończyły się powtórki gola Kuby, a już Tupta jechał sam na sam. Nie minęła minuta, a już piłka była drugi raz u nich w siatce. |
|
|
|
Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
|
Cytat:
Najwyraźniej dla niektórych patologia opisana przez Ciebie jest niewystarczająca jeszcze Cytat:
|
||
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|