|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Hołownia też się nie załapał.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jednak jeszcze lepiej byśmy wyglądali z typowym skrzydłowym, Wojtkowski schodzi do środka, Kuba schodzi do środka... Nie ma nikogo kto by narobił wiatru przy linii, no ale nie ma jak Maka wsadzić do tej układanki.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wiem czy to tylko na Jagę, czy to teraz nasze standardowe ustawienie. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Przy tak obsadzonym środku pola nie będzie niestety miejsca dla Pawłowskiego. Niestety w tym znaczeniu, że z młodzieżowców zostaje tylko Wojtkowski gwarantujący sensowny poziom.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Łącznie w kadrze meczowej brakowało Silvy, Hołowni, Brożka, Szot-a, Wasilewskiego (kartki) i Drzazgi (wiadomo).
Jeśli kontuzje nas będą ominąć to grupa która spędzać będzie mecz na trybunach będzie spora. Dobrze że PZPN zwiększył kadrę meczowa z 18 do 20 zawodników, choć to pokłosie przepisu o mlodziezowcu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Jeszcze pół roku temu walczyliby o pierwszą 11... Sam mecz: szacunek za to jak wyglądamy kondycyjnie. Jak utrzymamy taką formę fizyczną, to utrzymanie mamy już w kieszeni. Wróciło to co uwielbiałem w drużynie "początkowego" Stolarczyka. 86 minuta - prowadzimy 2-0. Ekstraklasowa drużyna zaczyna symulować faule, grać na czas, wybijać po autach... A u nas najstarszy na boisku Kuba walczy pod polem karnym przeciwnika, żeby podwyższyć na 3-0. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Slowa uznania dla trenera, nie mamy wejscia w runde czy innego lapania swiezosci.
Wygladalismy wczoraj dobrze fizycznie i mam nadzieje ze to sie utrzyma do konca rundy. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Trener na ten moment wydaje sie strzałem w "10" kluczowa pierwsza decyzja mega plus dla decyzyjnych, transfery które widzielismy na boisku po tym meczu bardzo dobrze.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Hebert caly?
Bo do momentu zejscia chyba z powodu kontuzji bardzo dobrze sie prezentowal Zukov tez kozak, zostawia cale serce na boisku bedzie dobrze ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Zukov to Llonch 2.0 ,super sie go oglada ,najwiecej przebiegnietych km wczoraj
generalnie po tym co sie ogladało przez ostatnie mecze ,wczoraj to było poprostu swietne widowsko,gdze kazdy jezdzil na dupie.Widac ze samym bieganiem mozna w tej lidze dużo. brawo panowie ,jedziemy dalej ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Imaza to bym dalej chciał Pozatym to jak beda tak biegać ,to naprawde wszytsko widze w kolorowych(nie tęczowych-nie mylic) barwach. Oby pradu nie odcinało jak jescze w grudniu w Zabrzu ,bo paskudunie sie to wtedy oglada.ALe zaczynam wierzyc w Wisłe Skowronka,bo grają obiecująco. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
3 najbliższe mecze = 9 punktów
Wszystko zostało napisane, ja bym tylko dodał, że Burlidze ze dwa razy się zaczęły przepalać styki i tylko czekałem na czerwo. Musi Trener z nim porozmawiać. |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Idziemy po mistrza
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Imaz zawsze bardzo dużo przebiega. W Wiśle było tak samo. Bardzo dobry i pożyteczny piłkarz. Do tego jak widać pracowity. Szkoda bardzo jego odejścia jak i Kostala i Arsenica. Ale taka była sytuacja...choć przypuszczam, że Oni też żałują trochę. Arsenić i Kostal zginęli w ligowej szarzyźnie.
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Nikt jeszcze nie wspomniał, że nie rozgrywamy na siłę od bramkarza przez obrońców co za czasów Stolara było nagminne i stwarzało duże zagrożenie pod Naszą bramką.
Wystarczyło 5min żeby się zorientować że Alon to napastnik a nie pozorant. Nie chodzi już o samą bramkę ale o styl gry i ustawiania się. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Brawa dla całej ekipy, po intensywności widać, że chyba faktycznie udało się optymalnie fizycznie przygotować drużynę już na pierwszy mecz.
W 86 minucie (przy bramce Olka) Kuba potrafi doskoczyć na sprincie wyprzedzić rywala i wygarnąć piłkę. Niespotykane w tamtej rundzie gdzie cała drużyna od 70 minuty nie miała prądu mecz w mecz. Walka i determinacja drużyny robiła ogromne wrażenie! Ciężko wyróżnić jedną osobę, bo wszyscy robili swoje na 100%, nikt nie odstawiał nogi, nikt nie grał na alibi. Trener Skowronek na konferencji przed spotkaniem mówił, że ćwiczyli to żeby zachować równowagę na boisku, że bronić trzeba już w momencie ataku, mówił, że najważniejsze jet organizacja całej drużyny, by łapać przestrzenie boiska. To wszystko było widać! świetna asekuracja, każdy wiedział co ma robić, pracowały całe linie ze sobą idealnie. Brawo. Nie mogę się doczekać kolejnego meczu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Dobra, sporo tutaj wniosków jak na jeden mecz.
Mam nadzieję że trener i zawodnicy patrzą na to wszystko dużo spokojniej, bo jak gdzieniegdzie czytam o walce o ósemkę czy nawet wyżej to nie wiem, czy się śmiać, czy płakać. Jesteśmy na przedostatnim miejscu w tabeli, do końca czeka nas 16 cholernie trudnych spotkań, z czego 7 ostatnich w grupie spadkowej na noże. Kilka meczów wygramy, kilka przegramy - oby więcej tych pierwszych, wtedy się utrzymamy. Najważniejszy wniosek po wczorajszym meczu jest taki, że tym razem w przygotowaniach błędu nie było i fizycznie wyglądamy dobrze - a to jest w tej naszej lidze niezbędna podstawa do czegokolwiek. To jest baza, na której można opierać optymizm. Druga rzecz to taka, że w razie kartek i urazów ma kto grać i nie będą to typowe "zapchajdziury". Skoro z ławki nie podnieśli się w ogóle Chuca, Pawłowski, Kuveljic czy choćby Boguski a w ogóle na niej nie usiedli Silva czy Brożek to znaczy, że jest kim trenować i kim grać. Natomiast z ocenami nowych wstrzymajmy się przynajmniej do końca miesiąca. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Brawo dla chłopaków za mecz i 3 punkty. Ja tylko bardzo proszę i apeluje. Nie piszcie znowu w samych superlatywach o trenerze skoro wiadomo że na przyszły sezon znowu rozbiórka drużyny i przyjdą słabsze mecze. Znowu potem zacznie się obrażanie, pisanie Skowron won itp. To jest żałosne. Dla przypomnienia wrzucam cytaty co się działo kiedy Stolarczyk wygrywał mecze na początku kiedy miał dobrą pakę:
Mamy KIBICÓW + Mamy ZESPÓŁ + mamy TRENERA = MAMY LIDERA !!!! Panie Trenerze - zwracam honor i przepraszam za brak wiary w Pana umiejętności. Z zadziwiająca łatwością przychodzi nam strzelać bramki. 5-2 z Lechem, 5-2 z Lechia, 3-0 z Górnikiem. Takich wyników nie powstydzilaby się Wisła Kasperczaka. Wisła Stolarczyka jednak piszę nowa historie. Brawo drużyna, brawo trener, brawo klub. Tak trzymać! Panie trenerze ! Panowie piłkarze ! Jak wy mie zaimponowaliście w tym momencie !!!!!!! Chylę czoła, a za tydzień powiem wam to osobiście ! Jak nie byłem przekonany do Stolarczyka, to teraz z radością odszczekuje. Trenerze gratulacje, ze z liderem zagrałeś swoje - mało kto ma tyle odwagi !!!! Nie wiem kto wymyslil Stolarczyka jako renera ale narazie to strzal w 10. Bardzo cieszy, że Stolar pokazał duże cohones i zagraliśmy to, co graliśmy od początku sezonu. Nie spękał, drużyna też. Za to wielkie brawa. Graliśmy jednak trochę inaczej niż ostatnio, a przynajmniej zmodyfikowaną wersję. Po to Stalarczyk dał dwóch szybkich skrzydłowych, aby liczyć na szybki atak i zagrania na wolne pole do skrzydłowych z obrony albo drugiej linii. Serce rośnie, jak się to ogląda. Stolarczyk pokazuje, że można grać w tej lidze efektownie i efektywnie. Wlasnym oczom nie wierze momentami z jakim rozmachem i polotem konstruujemy akcje Ale najbardziej mi sie podoba, ze po objeciu prowadzenia nie cofamy sie jak przez 5 ostatnich lat tylko cisniemy mocniej Wiem, ze dopiero 6 kolejka ale dziekuje za te emocje,ktorych przed sezonem sie nie spodziewalem Gratulacje dla trenera i drużyny. Wynik mówi sam za siebie. Górnik sobie stworzył parę sytuacji, na szczęście nic nie wpadło, bo 3:0 wygląda lepiej niż jakieś 3:1. My też mogliśmy go dobić czwartym golem, ale nie ma co być zachłannym ) Emocje trochę opadły, chociaż dalej nie mogę uwierzyć w to, co miałem PRZYJEMNOŚĆ oglądać dzisiejszego wieczoru na Reymonta. PAN Trener, PANOWIE Piłkarze, PAŃSTWO Kibice ! Wyjebane, czy prowadzimy 2 czy 3-0. Dalej idzie ogień od przodu i lecimy na nich. W końcu "7 stracimy, 9 strzelimy ....a" Co tu dużo mówić... ukłony nad zespołem, całym sztabem i oczywiście trenerem. Możecie się śmiać, ale uważam że kiedyś (nie wiem kiedy, za 3,5, 10 lat), ale Stolarczyk będzie trenerem kadry. Dziękuję za ten mecz DRUŻYNO i TRENERZE. Każdy tak myśli byliście dziś zajebisci! Dawać następnych do golenia! Bardzo mi się spodobało to, że Stolarczyk dał zadebiutować Grabowskiemu, pokazał tym ruchem, że on też jest częścią tej drużyny. Świetny mecz całego zespołu. Dla mnie najlepsi w meczu byli Kort, Kostal i Pietrzak. Reszta również bardzo dobrze zagrała. Mateusz Lis wybronił wszystko - mecz na 0 z tyłu. Fantastyczny wieczór. Dziekuje trenerowi i piłkarzom za ten wczorajszy spektakl Najśmieszniejsze jest to że kilka z wyżej wymienionych zdań są napisane przez tych którzy potem najbardziej go wyzywali (m.in użytkownika ogryzka) . Także apeluje: Nie podniecajcie się, że mamy super trenera bo znowu potem się rozczarowujecie i zaczniecie obrażać na całego. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
..................
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 10.02.2020 o godz. 14:25.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak jak pochlebne słowa w stosunku do Stolarczyka jesienią 2018 były słuszne tak i teraz Skowronek (powoli) zasługuje na pochwałę i nie ma się tego wstydzic. Nie znaczy to oczywiście że zaufanie jest bezgranicznie i do końca świata Skowronek będzie prowadził Wisle bo takie rzeczy w naturze się nie zdarzają. Zawsze przychodzi wypalenie na linii sztab trenerski - zawodnicy, ale póki co nic ta drużyna nie osiągnęła by nagle miała wypalić
![]() Optymizm póki co buduje: Przygotowanie fizyczne Brak kontuzji Bardzo szeroka kadra Wzmocnienia Świadomość drużyny i sztabu co do sytuacji klubu Dodam na koniec, że wystarczy prześledzić ilość odbiorów w drużynie i co za tym idzie 0 kartek na koncie. Drużyna jest dobrze przygotowana, nadąża za rywalami i nie musi uciekać się do głupich fauli. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
No raczej! Jarek już ćwierknął, że jak się utrzymamy to za rok atakujemy Champions League.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
Wyniki druzyn w poszczegolnych okresach i ogolnie gra zespolu jest jedynie odzwierciedleniem jakosci pilkarzy w nich grajacych. W takim razie po co Skowronek? Golym okiem widac poprawe w organizacji naszej gry - stale fragmenty gry, wyprowadzane kontry, mniej "tiki-taki" miedzy bramkarzem a srodkowymi obroncami. Roznice bylo widac od razu w pierwszym meczu Wisly za Skowronka. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wiesniak: Ale dlaczego przeignaczasz moją wypowiedź? Gdzie napisałem że jedynym? Materiał ludzki jest najistotniejszym czynnikiem a nie jedynym. Chcę tylko zaznaczyć że dopóki Stolarczyk miał zadowalająca sytuację kadrowa to osiągał wynikii satyfakcjonujace a w pierwszej fazie swojej pracy nawet wyśmienite. Skowronek od początku swojej pracy miał komfort że wszystkich miał zdrowych a w zimowym okienku dostał jeszcze wsparcie konkretnymi grajkami. Dlatego w głównej mierze gra Wisły mimo że przegrywała zaraz po przyjściu Skowronka wygląda już trochę lepiej i z każdym kolejnym meczem szła w górę. Trener jest po to żeby te klocki poukładać ale najważniejsi są piłkarze jakich posiada. Gdyby tak nie było można by ściągnąć do klubu guardiole a na boisku wystawić 11 kolesi z tego forum.... Trzymam kciuki żeby Skowronkowi szło jak najdłużej dobrze bo potem żygać się chce czytając te wyzwiska w stronę naszych pracowników od forumowiczów mających się kibicami tego klubu
Ostatnio edytowane przez Gunner1906 : 10.02.2020 o godz. 19:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na pewno jest to bardziej przemyślane, nikt już nie wymaga od Janickiego rozgrywania pod presją. Z drugiej strony Herbert ma bardzo dobre dalekie dogranie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.02.2020 o godz. 19:31.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
Stolarczyk byl "ogorkiem" od poczatku do samego konca. Po Skowronku widac od razu, ze ma wieksze pojecie, ale jak pisalem, jeszcze ogrom pracy przed nim i wiele rzeczy do poprawy. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
I co z tego że Stolarczyk rok temu było "dobry'? Stracił kontakt z zespołem, nie potrafił nic z niego wykrzesać, zawalił przygotowanie itd. To wystarczy. Jesli tego nie rozumiesz to do piaskownicy. Tu nie ma sentymentu i pseudo lojalności. Każdy trener, nawet najlepszy na świecie zostanie prędzej czy później zwolniony. No chyba że sam odejdzie. Taka praca. Dla mnie liczy się Wisła a nie jeden czy drugi piłkarz albo trener. btw Teraz jesteś Wiślak. Niech ci będzie. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|