The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.02.2020, 22:32
Lvcas napisał(a):Wyświetl post
Wiesz ten 39 latek jest jaki jest ale nie podaje przeciwnikom i nie wprowadza nerwowej gry w obronie, nie prokuruje w każdym meczu sytuacji przeciwnikowi i potrafi też wziąć się za rozporowadzanie gry. Po prostu z Wasylem obrona jest pewniejsza. Klemenz i Janicki to porażka
Wasyl pokazał na jesień że niestety liga mu odjeżdża i nie zaklinajcie rzeczywistości że jest inaczej. Na zmiennika jest idealny, ale żeby na nim opierać grę obronną? To już po prostu nie te lata.
Tak jak przedmówcy wspomnieli. Wasyl rok temu a teraz to zupełnie inny zawodnik.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 06.02.2020, 16:29
Nieeeee czemu akurat z Klemenzem?
Bo uważam, że ten chłopak przy bardziej doświadczonym koledze obok (czyt. Hebert) może dawać radę.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 06.02.2020, 16:39
To na VAR nie ma co liczyc skoro varciniak obsłuzy
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.02.2020, 19:10
Chciałbym zapytać ,czy ktoś wie czy ten Alon został zgłoszony/uprawniony do gry w najbliższym meczu?
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 07.02.2020, 10:26
3:1 dla nas. Gole strzeli 4 Wiślaków. Hebert, Chuka, Blaszczu a dla Jagielloni Imaz. Taki mój typ
Odpowiedz cytując
Wiktor_KRK
Banita

Od: 01.2020

Stary 07.02.2020, 14:49
Nie wiem, czego się spodziewać po pierwszym meczu. Na pewno będzie szalony, na pewno nie obejdzie się bez błędów, spodziewam się wielu goli, ale nie jestem z tych, którzy twierdzą, że punkt to będzie wyczyn. Gramy u siebie i ma być walka!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 07.02.2020, 16:17
Jeśli wierzyć Skowronkowi, zespół wzbił się na wyższy poziom, a to oznacza, że będziemy grać zdecydowanie pewniej i lepiej niż to było jesienią.

Mój typ na skład, obstawiając że Szot zagra w 1 składzie. (to dziwny ruch, ale myślę, że Skowronek nie bez kozery wspomniał o tym na onferencji.

Buchalik - Szot, Hebert, Klemenz, Sadlok - Błaszczykowski, Basha, Żukov, Savicevic, Mak - Brożek

z ławki: Turgeman, Chuca , Boguski

3-1 dla Wisły gole Brożek, Savicevic, Kuba
Odpowiedz cytując
Lvcas
Member

Od: 11.2019

Stary 07.02.2020, 16:30
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Wasyl pokazał na jesień że niestety liga mu odjeżdża i nie zaklinajcie rzeczywistości że jest inaczej. Na zmiennika jest idealny, ale żeby na nim opierać grę obronną? To już po prostu nie te lata.
Tak jak przedmówcy wspomnieli. Wasyl rok temu a teraz to zupełnie inny zawodnik.
A w iluż on meczach zagrał, że Ty go tak oceniasz? Jak dla mnie on jest o wiele bardziej pewniejszy niż ta dwójka nawet bez formy i w tym wieku
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 07.02.2020, 16:48
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
Buchalik - Burliga,, Hebert, klemez( niestety) , Holownia - Kuba, Zukov, Saviceic, Chuca , Mak (niestety) - Buksa
Nazwiska piszemy z dużej litery, oszołomie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 07.02.2020, 17:29
A w iluż on meczach zagrał, że Ty go tak oceniasz? Jak dla mnie on jest o wiele bardziej pewniejszy niż ta dwójka nawet bez formy i w tym wieku
Począwszy od powrotu po kontuzji późna wiosna 2019 już było widać że jest co raz gorzej. Z Miedzią z 4 zawalonych goli 2 były jego. Oglądałem wszystkie mecze więc trochę ich od tamtego czasu było.

Na razie z resztą pauzuje za kartki więc wpychanie go do składu z Jaga grozi walkowerem. Czy warto?
Odpowiedz cytując
Lvcas
Member

Stary 07.02.2020, 21:22
Począwszy od powrotu po kontuzji późna wiosna 2019 już było widać że jest co raz gorzej. Z Miedzią z 4 zawalonych goli 2 były jego. Oglądałem wszystkie mecze więc trochę ich od tamtego czasu było.

Na razie z resztą pauzuje za kartki więc wpychanie go do składu z Jaga grozi walkowerem. Czy warto?
Mecz z Miedzią to był mecz o pietruszkę. Ważne że w ważnych meczach nie zawodził tj. Z Legia czy w Derbach itp.
Poza tym ocenianie zawodnika po tym jak wraca po kontuzji jest niewspółmierne
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 07.02.2020, 22:56
Mecz z Miedzią to był mecz o pietruszkę. Ważne że w ważnych meczach nie zawodził tj. Z Legia czy w Derbach itp.
Poza tym ocenianie zawodnika po tym jak wraca po kontuzji jest niewspółmierne
Oceniam że od kontuzji (zresztą pauzował tylko 3 tygodnie) nie wrócił do formy.

Ale dobrze, to nie oceniając końcówki poprzedniego sezonu, to w obecnym 6 razy zagrał od 1 do ostatniej minuty i wszystkie mecze przegraliśmy tracąc 18 bramek, w tym dowodził blamażem 0-7 z Legią i 0-4 z Lechem.
Naprawdę mamy od niego zaczynać skład? Nawet mimo tego że za 3 miesiące kończy karierę?
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 08.02.2020, 12:44
Po zimowych transferach nie obawiam się, że Wisła spadnie sportowo.

Z tym nie będzie problemu. Wisła powinna szybko się utrzymać.

Obawiam się prowokacji ze strony tych, którzy przejęli władzę w 2016 r. i w dalszym ciągu nie chcą jej oddać, a obecnie przeszkadzają Królewskiemu i Kubie w rządzeniu, a mają swoich wysłanników ,,w nowym zarządzie TS-u'' , który po raz kolejny wymaga rozliczenia i chociażby na tym forum, którzy mają w dalszym ciągu jeden cel - sprzeciwić się za wszelką cenę odbudowie Wisły pod pozorem bronienia dziedzictwa TS-u.
Odpowiedz cytując
Lvcas
Member

Stary 08.02.2020, 13:46
Oceniam że od kontuzji (zresztą pauzował tylko 3 tygodnie) nie wrócił do formy.

Ale dobrze, to nie oceniając końcówki poprzedniego sezonu, to w obecnym 6 razy zagrał od 1 do ostatniej minuty i wszystkie mecze przegraliśmy tracąc 18 bramek, w tym dowodził blamażem 0-7 z Legią i 0-4 z Lechem.
Naprawdę mamy od niego zaczynać skład? Nawet mimo tego że za 3 miesiące kończy karierę?
Ale to nie Wasyl wystawiał piłkarzom Legii piłki na 16 metr jak Klemenz na przykład.

Ja po prostu uważam, że Wasyl to lepsza jakość niż Klemenz czy Janicki i tyle. Od tej dwojki napewno bym składu nie zaczynal
Odpowiedz cytując
Adrio
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2010

Stary 08.02.2020, 14:54
Buchalik - Sadlok Klementz Hebert Szota- Basha Zukov - Mak Savicević Kuba - Turgeman

3-1

Hebert, Tugerman, Buksa - Imaz

Na pełnej, ludzi coraz więcej którzy mają bilet, na stadionie około 14-15 tys więc musi być dzisiaj dobrze!
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 08.02.2020, 16:03
Na meczu będzie prawo piwo, czy znowu coś wymyślili z podwyzszonym ryzykiem?
Ddf
Odpowiedz cytując
JacekFan
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 08.02.2020, 21:56
oby tak dalej
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.02.2020, 22:19
Świetny mecz!
Jeszcze tylko 23 punkty do utrzymania się.
https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=1506
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.02.2020, 22:37
Pewne jest, że z tym trio Wiśle nic złego nie grozi, a jeśli już to jedynie przez splot 100 razy x nieszczęśliwych zdarzeń. Transfery dla mnie zajebiste. Najlepsze od lat. Nie jakiś zaciąg Hiszpanów, że tak powiem po znajomości, bo trener go znał to przyszedł w Wiśle pograć itp nie do zepsołu jakim byliśmy jeszcze 2-4 lata temu, gdzie finansowo niby bylo źle, ale ciągle wmawiano, że źle nie jest, gdzie sportowo niby było źle ale spokojnie można było mówić o walce o puchary itd Pilkarze sprowadzeni do drużyny bez kasy, do potencjalnego spadkowicza, ale pilkarze mający charakter, serce i spore umiejętności.

I za to chwała trio i Wiśle za dzisiejszy mecz. Nie chce mowić, że ot byl jakis fenomenalny mecz ale zagraliśmy jak na wymogi tej ligi bardzo dobry mecz, kontrolując rywala i punktujac. Wyglądało tak jakbyśmy wyszli do meczu jako pewniak, strzelili 3 bramki jak tylko nadarzyła się okazja i chcieli zapomnieć o tym meczu.
Buksa jeśli tylko nie wyhamuje w rozwoju to będzie prze kotem i myslę, ze reprezentacja będzie miała z niego pozytek w przyszłości. Jeśli chłopak ma 17 lat i wie co robić na boisku, wie jak się poruszac, wie jak i gdzie strzelać, ma plan na akcję to kurde...

Jest zajebiście, oby tak pozostalo, bo jeśli do najblizszych meczów podejdziemy z takim zaangazowaniem i pewnością siebie to się utrzymamy szybciej niż każdy by myslał. Aczkolwiek patrząc na tabelę to sytuacja jest napieta i na prawde trzeba ostro zapieprzać aby nie spaść.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 08.02.2020, 23:03
Mecz jak mecz. Duzo szczescia. Taka typowa Ekstraklasa, chybil trafil. Mniej szczescia to i Wojtkowskiemu by nie siadlo i Turgemanowi tez nie, moglo siasc Imazowi. Jeszcze duuuuuzo pracy do wykonania. Najwazniejsze 3pkt, bo to bylo potrzebne.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 08.02.2020, 23:13
Świetne pierwsze 35 minut , potem zastój, bałem się ,że stracimy bramke do szatni. Druga połowa to taka sinusoida raz lepiej raz gorzej. Generalnie widać progres , najlepsi na boisku Basha i Wojtkowski. Brawo za 3 punkty !
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 08.02.2020, 23:21
Jeden wielki haos - typowy dla jednej z najgorszych lig europy .....3 punkty bezcenne , wielkie nadzieje przed nast meczami ....jakosci malo - ale wynik idealny ....nie ma co planowac - ....zdybyc w najblizszych 3 meczach 7 pkt to bedzie kosmos ....potem derby ....parchaci w odroznieniu od nas maja 3 ciezkie mecze ....oby sie ku....om posypalo i na mecz znami wyszli podlamani zla passą
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.02.2020, 23:45
Najważniejsze 3 punkty. Momentami gra wyglądała bardzo fajnie i to głównie wtedy kiedy byliśmy przy piłce i chcieliśmy atakować. Bo pograc piłka z tylu na przetrzymanie to my niestety dalej nie potrafimy.. jeden wielki chaos i panika u obrońców. Przy dosrodkowaniach w nasze pole karne znów zawały serca. Z poziomu trybun podobał mi się Żuków... taka troszkę gorsza wersja Lyoncha. W kolejnym meczu mysle, że wyjdzie Chuka zamiast Savicevica. Kuba oczywiście musi grać, bo jest sercem tej drużyny, ale niestety wiek robi swoje i szybkości u niego brak. Nie wiem czy wygrał jakiś pojedynek. Oby z Hebertem wszystko było OK, bo Janicki na dłuższą metę to będzie tragedia.
Odpowiedz cytując
chalwa_wislak
Junior Member

Stary 08.02.2020, 23:49
Chaos spowodowany pressingiem Wisły . Polskie drużyny nie radzą sobie z takim pressingiem i mecz wydawał się chaotyczny . Mieliśmy dużo szczęścia , to fakt ( sytuacje imaza i jimeneza czy jakiegos tam) .nie ma co się czepiać . Oglądałem dziś herthe z Mainz i mecz na dużo gorszym poziomie emocjonalnym ( to jasne ) oraz samo tempo nie zachwycało . Zdaje sobie sprawę z różnicy poziomów ,ale potrafię dostrzec dobrą grę. Bardzo dobry mecz Wisełki i oby tak dalej . Pozdro dla Wiślaków
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.02.2020, 23:57
Żukow dobry mecz. Ogólnie nowi piłkarze dali radę. Brakowało mi Chuci, który chyba dobrze sprawdziłby się w kombinacyjnym stylu gry. Jeśli nie damy się stłamsić i nie wrócą demony, będziemy groźni dla najlepszych.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 09.02.2020, 00:26
Chuca chyba trochę lepiej niż Savicević umie przytrzymać piłkę. Przy tej taktyce to może być bardzo pomocne. Też obstawiam, że w następnym meczu Chuca zagra, może nie od pierwszej minuty, ale zagra.

Podsumowując, kamień z serca. My się już utrzymamy, niech tylko robią swoją robotę i będzie dobrze.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 09.02.2020, 00:37
Moja ocena zawodnikow i meczu - tylko moja subiektywna - TYLKO I WYLACZNIE PO TYM MECZU : Buchalik - trudny do oceny bo nie mial sie czym wykazac ( slabosc fawozywonaj Jagi) , - Burliga - swietny wystep , dlaczego ? bo sie nie zagotowal , gdyby mial zawsze chlodna glowe to bylby duzo lepszy i stabilniejszy grajek - jednak - z psychilom nie da sie wygrac i kiedys bedzie KLOPS , - Klemenz - niestety wciaz mysle ze powinen zostac elektrykiem , bo to mega haotyczny i elektryzujacy obronca , bez techniki - dzis sie udalo , - Hebert - za krotko gral - nie mam zdania - Sadlok -( niestety moje zdanie sie nie zmieni od 2 lat i uwazam ze to beznadziejny lewy obronca - moze trzeba zmienic pozycje ? - ) - Wojtkowski - wg mnie super wystep - tzn nie bylo w nim tego ....owatego zelusia jakiego znamy tylko kolesia ktory sie stara i walczy - Kuba - profesor - tacy ludzie musza grac , niewazne ze nie szarzowal skrzydlaem , dryblingami - to jest czlowiek ktory nawet jak nic nie robi to swoja osoba uskrzydal innych ) - Basha ( niestety nie napisze o nim nic dobrego bo niecierpie takich zawodnikow - nic w ataku - nic w obronie - tylko podania do najblizszego zawodniak ) - Vukan - kurde - tu jest problem - to jest widac koles z technika - fantazja - ale cos ....no niewiem - widac ze koles ma papiery na granie , Zukow - pozytywny dzik - idealny na nasza slaba lige - z serduchem , malo techniki - duzo zaangazowania , tacy ludzie sa bardzo potrzebni - Turgeman ., hmmmm - facet strzelil niezla brame ( przy mega farcie i siatce obroncy , zmarnowal jadna setke wczesniej - ciezko ocenic kogos kto otworzyl wynik ale w sumie nie bylo go widac , - Buksa -( "moj" Olus zagral niezle - strzelil bramke - coz chceic wiecej - 17 lat - ....Klimala 19 lt po 7 bramkach poszedl z 4 mln euro ....co by bylo gdyby magik taktyki stawial na Ola i dawal mu pograc zamiast przegac 11 meczy ? co by bylo gdyby 17 Olek strzeli l tez 7 bramek ? ./....... zwyciezcow sie nie sadzi , trudno po 1 meczu stwierdzic czy Wisla byla tak mozna czy jaga tak slaba ,, czas pokaze , ....mecz mogl sie roznie potoczyc , gdyby nie siatak obroncy jagi przy strzale ( wg mnie spoznionym) , gdyby Imaz cos strzeli l po drodze ....jestem optymista bo GRALISMY Z JAGA , tylko czy ta dzisiejsza Jaga to nie byla Arak w meczy z parchatymi ? .......wg mnie wynik lepszy niz gra ....ale duzo nadzieji ......to tylko moja osobista ocena ....a teraz zapraszam do hejtu i heheszkowania
Odpowiedz cytując
chalwa_wislak
Junior Member

Stary 09.02.2020, 01:11
Basha lipa ? Ja rozumiem ,że subiektywna twoja ocena ,ale ten gość jest niezbędny . Jeśli on był dziś słaby , to nie wiesz co to pilka. To nie jest hejt tylko moja subiektywna ocena Twojej subiektywnej oceny ( w sumie hejt haha). Co do vukana- zgadzam się , że papiery na granie na( od pierwszego meczu ) ,ale twoja ocena dzisiejszego wystepu jest błędna . Twój opis do jego ostatnich 10 meczów ,ale nie dzisiejszego . Jeden z najlepszych jego meczy w Wiśle i conajmniej w trójce Najlepszych dziś na boisku .( Subiektywna ocena )
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 09.02.2020, 01:23
chalwa_wislak napisał(a):Wyświetl post
Basha lipa ? Ja rozumiem ,że subiektywna twoja ocena ,ale ten gość jest niezbędny . Jeśli on był dziś słaby , to nie wiesz co to pilka. To nie jest hejt tylko moja subiektywna ocena Twojej subiektywnej oceny ( w sumie hejt haha). Co do vukana- zgadzam się , że papiery na granie na( od pierwszego meczu ) ,ale twoja ocena dzisiejszego wystepu jest błędna . Twój opis do jego ostatnich 10 meczów ,ale nie dzisiejszego . Jeden z najlepszych jego meczy w Wiśle i conajmniej w trójce Najlepszych dziś na boisku .( Subiektywna ocena )
spoko - masz prawo tak myslec - ja tylko wypowiedzialem wlasne zdanie co nie jest na tym forum za bardzo rozsadne , dla mnie od samego poczatku Basha byl i jest zawodnikiem nie na nasza lige ....laczego >? bo to ani ofensywny pomocnik - kreujacy gre ( fakt - dal dzis dzide - i sie do tego zblaznil bramkarz z obronca jagi - czasem to i Oliwa strzelil bramke w NFL) , ani typowy przecinak i def pomocnik - sory no , kurde - Basha to taki holownik pilki wzdloz - bez ryzyka- bez strat - ot, takie alibi - w pilce albo sie broni albo atakuje i kreuje - a nie gra na alibi minut , - osobiscie wole zapier.....ego Lloncha w obromnie- albo leniwego - choc genialnego Stilica w ofensywie niz takiego "nikogo " , po prostu w naszej podworkowej lidze trzeba albo zapie.....c w obronie i biegac , albo byc technikiem kreujacym gre ....Basha dla mnie nie jest ani jednym ani drugim , sory no , takie ma zdanie nie po 1 meczu ale po 1,5 roku
Odpowiedz cytując
xiondz77
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 09.02.2020, 02:03
Basha obok Żukowa najlepszy na boisku. Solidnie Savicevic i nasz hebrajski napadzior. Bury to przedziwny zawodnik, niby człapie by zaraz znaleźć sie w polu karnym przeciwnika i robic w tym rejonie boiska przewagę.
Po kilku zagraniach Janickiego pozostaje się tylko modlić o zdrowie Heberta. Oklaski za ten mecz i oby tak dalej!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów