|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Tak jak przedmówcy wspomnieli. Wasyl rok temu a teraz to zupełnie inny zawodnik. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Bo uważam, że ten chłopak przy bardziej doświadczonym koledze obok (czyt. Hebert) może dawać radę.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
To na VAR nie ma co liczyc skoro varciniak obsłuzy
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Chciałbym zapytać ,czy ktoś wie czy ten Alon został zgłoszony/uprawniony do gry w najbliższym meczu?
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
3:1 dla nas. Gole strzeli 4 Wiślaków. Hebert, Chuka, Blaszczu a dla Jagielloni Imaz. Taki mój typ
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 01.2020
Offline |
|
|
Nie wiem, czego się spodziewać po pierwszym meczu. Na pewno będzie szalony, na pewno nie obejdzie się bez błędów, spodziewam się wielu goli, ale nie jestem z tych, którzy twierdzą, że punkt to będzie wyczyn. Gramy u siebie i ma być walka!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Jeśli wierzyć Skowronkowi, zespół wzbił się na wyższy poziom, a to oznacza, że będziemy grać zdecydowanie pewniej i lepiej niż to było jesienią.
Mój typ na skład, obstawiając że Szot zagra w 1 składzie. (to dziwny ruch, ale myślę, że Skowronek nie bez kozery wspomniał o tym na onferencji. Buchalik - Szot, Hebert, Klemenz, Sadlok - Błaszczykowski, Basha, Żukov, Savicevic, Mak - Brożek z ławki: Turgeman, Chuca , Boguski 3-1 dla Wisły gole Brożek, Savicevic, Kuba |
|
|
|
Member
Od: 11.2019
Offline |
|
|
A w iluż on meczach zagrał, że Ty go tak oceniasz? Jak dla mnie on jest o wiele bardziej pewniejszy niż ta dwójka nawet bez formy i w tym wieku
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Nazwiska piszemy z dużej litery, oszołomie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Na razie z resztą pauzuje za kartki więc wpychanie go do składu z Jaga grozi walkowerem. Czy warto? |
|
|
|
Member
Offline |
|
Poza tym ocenianie zawodnika po tym jak wraca po kontuzji jest niewspółmierne |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Ale dobrze, to nie oceniając końcówki poprzedniego sezonu, to w obecnym 6 razy zagrał od 1 do ostatniej minuty i wszystkie mecze przegraliśmy tracąc 18 bramek, w tym dowodził blamażem 0-7 z Legią i 0-4 z Lechem. Naprawdę mamy od niego zaczynać skład? Nawet mimo tego że za 3 miesiące kończy karierę? |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Po zimowych transferach nie obawiam się, że Wisła spadnie sportowo.
Z tym nie będzie problemu. Wisła powinna szybko się utrzymać. Obawiam się prowokacji ze strony tych, którzy przejęli władzę w 2016 r. i w dalszym ciągu nie chcą jej oddać, a obecnie przeszkadzają Królewskiemu i Kubie w rządzeniu, a mają swoich wysłanników ,,w nowym zarządzie TS-u'' , który po raz kolejny wymaga rozliczenia i chociażby na tym forum, którzy mają w dalszym ciągu jeden cel - sprzeciwić się za wszelką cenę odbudowie Wisły pod pozorem bronienia dziedzictwa TS-u. |
|
|
|
Member
Offline |
|
Ja po prostu uważam, że Wasyl to lepsza jakość niż Klemenz czy Janicki i tyle. Od tej dwojki napewno bym składu nie zaczynal |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Buchalik - Sadlok Klementz Hebert Szota- Basha Zukov - Mak Savicević Kuba - Turgeman
3-1 Hebert, Tugerman, Buksa - Imaz Na pełnej, ludzi coraz więcej którzy mają bilet, na stadionie około 14-15 tys więc musi być dzisiaj dobrze! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Na meczu będzie prawo piwo, czy znowu coś wymyślili z podwyzszonym ryzykiem?
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
oby tak dalej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Świetny mecz!
Jeszcze tylko 23 punkty do utrzymania się. https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=1506 ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Pewne jest, że z tym trio Wiśle nic złego nie grozi, a jeśli już to jedynie przez splot 100 razy x nieszczęśliwych zdarzeń. Transfery dla mnie zajebiste. Najlepsze od lat. Nie jakiś zaciąg Hiszpanów, że tak powiem po znajomości, bo trener go znał to przyszedł w Wiśle pograć itp nie do zepsołu jakim byliśmy jeszcze 2-4 lata temu, gdzie finansowo niby bylo źle, ale ciągle wmawiano, że źle nie jest, gdzie sportowo niby było źle ale spokojnie można było mówić o walce o puchary itd Pilkarze sprowadzeni do drużyny bez kasy, do potencjalnego spadkowicza, ale pilkarze mający charakter, serce i spore umiejętności.
I za to chwała trio i Wiśle za dzisiejszy mecz. Nie chce mowić, że ot byl jakis fenomenalny mecz ale zagraliśmy jak na wymogi tej ligi bardzo dobry mecz, kontrolując rywala i punktujac. Wyglądało tak jakbyśmy wyszli do meczu jako pewniak, strzelili 3 bramki jak tylko nadarzyła się okazja i chcieli zapomnieć o tym meczu. Buksa jeśli tylko nie wyhamuje w rozwoju to będzie prze kotem i myslę, ze reprezentacja będzie miała z niego pozytek w przyszłości. Jeśli chłopak ma 17 lat i wie co robić na boisku, wie jak się poruszac, wie jak i gdzie strzelać, ma plan na akcję to kurde... Jest zajebiście, oby tak pozostalo, bo jeśli do najblizszych meczów podejdziemy z takim zaangazowaniem i pewnością siebie to się utrzymamy szybciej niż każdy by myslał. Aczkolwiek patrząc na tabelę to sytuacja jest napieta i na prawde trzeba ostro zapieprzać aby nie spaść. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Mecz jak mecz. Duzo szczescia. Taka typowa Ekstraklasa, chybil trafil. Mniej szczescia to i Wojtkowskiemu by nie siadlo i Turgemanowi tez nie, moglo siasc Imazowi. Jeszcze duuuuuzo pracy do wykonania. Najwazniejsze 3pkt, bo to bylo potrzebne.
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Świetne pierwsze 35 minut , potem zastój, bałem się ,że stracimy bramke do szatni. Druga połowa to taka sinusoida raz lepiej raz gorzej. Generalnie widać progres , najlepsi na boisku Basha i Wojtkowski. Brawo za 3 punkty !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jeden wielki haos - typowy dla jednej z najgorszych lig europy .....3 punkty bezcenne , wielkie nadzieje przed nast meczami ....jakosci malo - ale wynik idealny ....nie ma co planowac - ....zdybyc w najblizszych 3 meczach 7 pkt to bedzie kosmos ....potem derby ....parchaci w odroznieniu od nas maja 3 ciezkie mecze ....oby sie ku....om posypalo i na mecz znami wyszli podlamani zla passą
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Najważniejsze 3 punkty. Momentami gra wyglądała bardzo fajnie i to głównie wtedy kiedy byliśmy przy piłce i chcieliśmy atakować. Bo pograc piłka z tylu na przetrzymanie to my niestety dalej nie potrafimy.. jeden wielki chaos i panika u obrońców. Przy dosrodkowaniach w nasze pole karne znów zawały serca. Z poziomu trybun podobał mi się Żuków... taka troszkę gorsza wersja Lyoncha. W kolejnym meczu mysle, że wyjdzie Chuka zamiast Savicevica. Kuba oczywiście musi grać, bo jest sercem tej drużyny, ale niestety wiek robi swoje i szybkości u niego brak. Nie wiem czy wygrał jakiś pojedynek. Oby z Hebertem wszystko było OK, bo Janicki na dłuższą metę to będzie tragedia.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Chaos spowodowany pressingiem Wisły . Polskie drużyny nie radzą sobie z takim pressingiem i mecz wydawał się chaotyczny . Mieliśmy dużo szczęścia , to fakt ( sytuacje imaza i jimeneza czy jakiegos tam) .nie ma co się czepiać . Oglądałem dziś herthe z Mainz i mecz na dużo gorszym poziomie emocjonalnym ( to jasne ) oraz samo tempo nie zachwycało . Zdaje sobie sprawę z różnicy poziomów ,ale potrafię dostrzec dobrą grę. Bardzo dobry mecz Wisełki i oby tak dalej . Pozdro dla Wiślaków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Żukow dobry mecz. Ogólnie nowi piłkarze dali radę. Brakowało mi Chuci, który chyba dobrze sprawdziłby się w kombinacyjnym stylu gry. Jeśli nie damy się stłamsić i nie wrócą demony, będziemy groźni dla najlepszych.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Chuca chyba trochę lepiej niż Savicević umie przytrzymać piłkę. Przy tej taktyce to może być bardzo pomocne. Też obstawiam, że w następnym meczu Chuca zagra, może nie od pierwszej minuty, ale zagra.
Podsumowując, kamień z serca. My się już utrzymamy, niech tylko robią swoją robotę i będzie dobrze. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moja ocena zawodnikow i meczu - tylko moja subiektywna - TYLKO I WYLACZNIE PO TYM MECZU : Buchalik - trudny do oceny bo nie mial sie czym wykazac ( slabosc fawozywonaj Jagi) , - Burliga - swietny wystep , dlaczego ? bo sie nie zagotowal , gdyby mial zawsze chlodna glowe to bylby duzo lepszy i stabilniejszy grajek - jednak - z psychilom nie da sie wygrac i kiedys bedzie KLOPS , - Klemenz - niestety wciaz mysle ze powinen zostac elektrykiem , bo to mega haotyczny i elektryzujacy obronca , bez techniki - dzis sie udalo , - Hebert - za krotko gral - nie mam zdania - Sadlok -( niestety moje zdanie sie nie zmieni od 2 lat i uwazam ze to beznadziejny lewy obronca - moze trzeba zmienic pozycje
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Basha lipa ? Ja rozumiem ,że subiektywna twoja ocena ,ale ten gość jest niezbędny . Jeśli on był dziś słaby , to nie wiesz co to pilka. To nie jest hejt tylko moja subiektywna ocena Twojej subiektywnej oceny ( w sumie hejt haha). Co do vukana- zgadzam się , że papiery na granie na( od pierwszego meczu ) ,ale twoja ocena dzisiejszego wystepu jest błędna . Twój opis do jego ostatnich 10 meczów ,ale nie dzisiejszego . Jeden z najlepszych jego meczy w Wiśle i conajmniej w trójce Najlepszych dziś na boisku .( Subiektywna ocena )
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Basha obok Żukowa najlepszy na boisku. Solidnie Savicevic i nasz hebrajski napadzior. Bury to przedziwny zawodnik, niby człapie by zaraz znaleźć sie w polu karnym przeciwnika i robic w tym rejonie boiska przewagę.
Po kilku zagraniach Janickiego pozostaje się tylko modlić o zdrowie Heberta. Oklaski za ten mecz i oby tak dalej! ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|