|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Po komentarzu chyba sie już domyślasz po której stronie stoi delgado.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Po której by nie był: trochę dobrej woli i trochę kultury.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
wolfy nie pamiętasz już, jak sam innych obrażałeś ? Nie tak dawno zresztą Ci wypominali i było palenie głupa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jesli chodzi o TS to podzielam zdanie Wolfy, wystarczy obserwowac co tam sie od lat wyrabia i z jakim efektem. Nie trzeba byc Sherlockiem aby to w glowie poukladac, wiec jak slysze ze TS cos zada lub ma jakies warunki to mnie kuj jasny strzela. Najlepiej dla nich zeby po prostu milczeli bo wstyd nawet gdy nowa odslona sie odzywa.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Cytat:
W teorii to lepsze przygotowanie fizyczne i szczęście do kontuzji może wystarczyć... --- Co zaś do tego, że trudniej nam ściągać piłkarzy przez nie pewną przyszłość - totalnie się nie zgadzam. Ba, paradoksalnie, może być nam łatwiej. Spójrzcie na to z perspektywy piłkarza, który ma tylko oferty z dolnej części ekstraklasy. Jeśli przejdzie do Górnika, czy ŁKSu zagra bardzo dobrze na wiosnę, ale klub się nie utrzyma, to czeka go gra w I lidze. Za te same, a może i gorsze pieniądze (dość często są takie klauzule w kontraktach). A gdy przyjdzie do Wisły? Jeśli nie uda się utrzymać to najprawdopodobniej nie przystąpimy do rozgrywek - a tym samym piłkarz dostanie kartę do ręki. A to już dla piłkarza żyć nie umierać. Spytajcie się Arsenica czy żałuje, że Wisła mu nie płaciła i mógł odejść z kartą w ręcę. Przecież on dzięki temu był kilkaset tysięcy złotych do przodu... Podobnie żadnego piłarza nie obchodzi co będzie z Wisła w styczniu 2021. No, ew. jakiegoś drugiego Wasilewskiego, czyli emeryta który już szuka ostatniego klubu i zależy mu na stabilnym wysokim kontrakcie na dwa-trzy lata, w fajnym mieście, żeby dograć karierę do końca. A takich emerytów w naszym składzie mamy wystarczająco dużo... Każdy piłkarz, który coś tam gra i nie ma ofert z czołowych klubów, będzie chciał do nas przyjść. To już nie lata 90, gdzie klub był właścicielem karty zawodniczej, nawet gdy upadał, czy nie płacił piłkarzowi rok.. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
To, czy się utrzymamy czy nie to jak wróżenie z fusów teraz.
Zarówno możemy to od razu odrobić w trzech meczach, a tak samo frajersko przejebać dwa z rzędu i zaraz będzie 10 pkt i po przyjęciu. Trzeba brać każdy scenariusz pod uwagę w naszym przypadku. Nie zawsze wszystko się układa tak jak chcemy, to nie koncert życzeń ![]() Tym bardziej, że im mocniej czegoś chcesz to gorzej to wychodzi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Przecież piłkarz podpisuje umowę na pół roku jak się nie uda to odchodzi proste.Już widze jak wszyscy się tu pchaja
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dajcie spokój, naszym podstawowym problemem jest niezbyt zasobny portfel i sytuacja sportowa, a nie jakieś spory właścicielskie. Nudny będę, ale gdyby było dodatkowe 2 tysiące członków Socios, to byłby dodatkowy milion z hakiem dla SA, który spółka mogłaby przeznaczyć przykładowo na kontrakt dla jakiegoś dobrego grajka. Lepiej jednak wymyślać cuda na kiju, pisać coś o braku zaufania, wymyślać przeróżne spiskowe teorie i szukać pretekstu, byle tylko nie zadeklarować miesięcznych wpłat na astronomicznym poziomie 50 zł na miesiąc
Żeby prowadzić politykę transferową, o jakiej tu wszystkim się marzy, klub musi mieć odpowiednie środki. Nie mamy za właścicieli ludzi z kontem zasobnym jak Cupiał, musimy im pomóc. Dlaczego część z Was nie chce tego zrobić? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Chociaż rozumiem, że chodziło Ci o to, co jest podstawowym problemem dla polityki transferowej ![]() Pozdrawiam. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Serek - z całym szacunkiem, ale 2 tysiące członków socios to wynik genialny i nieprawdopodobno w skali kraju. Naprawdę nie narzekajmy...
Przypomnę, że 99% klubów w Polsce nie potrafi sprzedać 2 tysięcy karnetów! Karnetu, który kosztuje 200-400 złotych rocznie, a w zamian otrzymujesz gwarantowane miejsce na stadionie na każdym meczu, plus czasem jakieś zniżki, pierwszeństwo przy pucharach... My mamy 2 tysiące osób, które płacą 500-2400 zł rocznie na utrzymanie klubu! Większość z nich posiada karnety. Naprawdę nie mamy prawa narzekać, ani wymagać dużo większej liczby. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czaro, piszemy w wiadomym temacie
![]() Konrad, ja jestem bardzo zadowolony z liczby członków, nie spodziewałem się że będzie nas po kilkunastu miesiącach tak wielu. Nie narzekam i nie odnoszę się do osób, które wspierają klub przez Socios, tylko zadaje pytanie osobom, które wypowiadają się między innymi w tym wątku, mają oczekiwania w stosunku do prowadzonej przez klub polityki transferowej (a co lepsze, także w stosunku do Socios) a ich w Socios nadal nie ma. Cóż ich jeszcze blokuje? Brak zaufania, nadal? Proszę, może to uzmysłowi jak wiele wspólnie możemy zdziałać: https://drive.google.com/file/d/12I9...FswQh_Rh3/view |
|
|
|
Member
Od: 11.2019
Offline |
|
Zawsze należy wymagać od siebie więcej mimo, że na tle bardzo słabej ligi pod różnymi względami wyróżniamy się widocznie. Jak chcemy być najlepsi to musimy się rozwijać cały czas a nie spoczywać na laurach bo reszta ligi to reszta ligi tamto. To nie jest myślenie zwycięzców. Jak najbardziej mamy prawo wymagać od siebie dużo więcej.
Ostatnio edytowane przez Lvcas : 15.05.2020 o godz. 13:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Bartosz Nowak ze Stali Mielec laczony z Nami i z zabolami. Transfery market mowi ze to pomocnik srodkowy, 9 goli 8 asyst w 20 meczach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Obiło mi się to o uszy. Pytanie tylko po co nam kolejny zawodnik na pozycje nr 8 i 10... Przydałby się raczej stoper, i to prędko żeby zdążył się przygotować z drużyną.
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
180 wzrostu. Bramkostrzelny. Moze to pomysl Skowronka na 9? Musza sie panowie bardzo dobrze znac bo pracowali razem dlugo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Nie wierze w transfer Nowaka, bo po pierwsze piłkarzy na pozycji 8/10 mamy sporo i nie sądzę żebyśmy wykładali takie pieniądze (wg. mediów ma klauzule 700tys zł) na piłkarza, który nie jest nam niezbędny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jeżeli Peszko przyjdzie to będzie bombowo! Swój chłop, u nas mu żarło zresztą podobnie jak na jesieni. Poza tym nie potrzebuje aklimatyzacji.
Czekam jeszcze na solidnego środkowego obrońcę i napastnika i można zaczynać walkę o utrzymanie. ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Myślę,ze w jakimś procencie tak i to nie tyle do Was co do TS i ostatnich "nowościach" związanych z konfliktem na linii z SA i o braku zmian w zarządzie mimo zapowiedzi Wisłockiego...
Chyba musicie znowu zrobić jakąś akcje uświadamiającą/promującą "wstąp do Socios" ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Taa razem z Wasylem będą robić atmosferę. Klub emeryta może ajis założymy? Po co nam piłkarze w kwiecie wieku na których można jeszcze coś zarobić i im się jeszcze chce zapierdalać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Też nie mam zaufania, kiedy socios sie dystansuje, a nawet staje trochę po stronie TS-u w tym konflikcie. Nie tędy droga panowie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W jaki sposób stajemy po stronie TSu wiesz chyba tylko Ty
![]() |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
W kontekście rundy wiosennej, która może okazać się kluczowa dla przyszłości klubu chyba Twoje argumenty nie mają sensu. Jak się utrzymamy i budżet transferowy pozwoli na perspektywiczne wzmocnienia (z myślą o sprzedaży z zyskiem) to wtedy będziemy się nad tego typu piłkarzami zastanawiać. Peszko w kontekście walki o pozostanie w E-klapie może okazać się bezcenny.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie przepadałem za Sławomirem, ale muszę przyznać, że przekonał mnie do siebie - tak grą w Wiśle, jak i pozaboiskowym zachowaniem w tym czasie. Wg mnie krótki kontrakt z możliwością przedłużenia o sezon w czerwcu byłby jak znalazł.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Co nam da najlepszy junior jeśli przez jego błędy spadniemy z ligi? Wychowamy go innemu zespołowi. Spójrz na tabelę. Zresztą, naściągaliśmy młodych w poprzednim okienku, tylko Pawłowski na razie coś sobą zacząl prezentować w ostatnich meczach. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|