|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Nie wiem o kim Ty mówisz(o Dyji?),ale obowaiam się,że o kimś innym i w zasadzie nie wiem o czym piszesz.Przeczyaj jeszcze raz mojego posta,A wracając do tematu,to można by rzec ,że dzisiaj widzielismy jakby kilkunaście osób było skonfliktowanych... z Nim, ze sobą...
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Zeby byc Kloppem to najpeirw trzeba miec porownywalna inteligencje.
A skowronek biorac pod uwage jego spontaniczne wypowiedzi to moze sie rownac do pantofelka. Prosze nie obrazac wielkiego czlowieka i trenera. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ogryzek,
sprawdz znaczenie slow, ktorych uzywasz zanim ich uzyjesz, bo wychodzisz na ..... . |
|
|
|
Moderator
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Najnowszy wywiad z trenerem -> https://wislakrakow.com/artur-skowro...c-na-zaufanie/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Wisła zacznie grać i wygrywać pod wodza Skowronka.Mam taką nadzieję bo chcę widzieć ten ból dupy i zmiękczone parówy u kilku userów
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Z tym, że mnie nie interesuje niczyj ból dupy. Chętnie powiem, że się bardzo myliłem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
krysztal,
ja juz w styczniu pisalem, ze nie jestem skowronkiem zachwycony i powtorzylem to po utrzymaniu. I bede w tym konsekwentny, bez wzgledu na wyniki jakie beda w przyszlosci. Oby sie ruszylo, bo nie chce znowu Wisly ogladac na miejscach 14-16. Tyle, ze przy takim potencjale jaki jest w zespole dziwne by bylo gdyby tych punktow nie bylo... Chociaz... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
To już nie tylko parodysta, ale również i farmazon. Czekam na obrońców warsztatu i głosy, że należy mu dać czas. Ja pytam, na co czas ?
Na to, żeby nas spuścił w ....u z tej ligi ? Nie ma żadnego progresu po przerwie na kadrę. Jebie nas Wisła Płock. Kto następny ? My jesteśmy Wisła Kraków i jest nie wygrywamy, to chociaż powinnismy schodzić z boiska po ciężkiej walce. Tu nie ma żadnego z tych.. Zjazd po równi pochyłej od przerwy Covidowej... ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Zaraz się dowiesz, że Skowronek nie stoji w bramce, nie kryje jak ciota i nie pudłuje setek.
Wszyscy wypierdalać! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Czy zwolennicy Skowronka potrzebuja jeszcze wiecej?
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Zarządzanie tym klubem jest fatalne. Skowronek obronił ligę bramkami Alona a Ci w nagrodę przedłużyli z nim umowę. Zaraz to Trio s.......i bo żaden kibic tej błazenady nie wytrzyma.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Tylko, że jak Trio s........i to tego klubu już nie będzie albo gdzieś od 4 ligi. Wszyscy, Trio i kibice jesteśmy w tym razem i nie sztuką jest działać pod wpływem emocji ale sztuką jest podejmować DOBRE, TRAFNE dezycje przy ograniczonych środkach które mamy. Jeśli już zwalniać AS to pozostaje najważniejsze pytanie kto za niego? A był już też kazus Fornalika któremu na początku nie żarło w Piaście ale czas wynagrodził cierpliwość i kibiców i zarządu Piastunek. Trzeba sobie też zdawać sprawę, że AS ma kontrakt jeszcze przez jakieś 9 miesięcy. Ostatnio mieliśmy chyba 3 czy 4 trenerów na liście płac więc lepiej żeby kolejne ruchy były naprawdę PRZEMYŚLANE. A ja sądzę, że po prostu realia i budżet nie pozwolą póki co jeszcze nam zwolnić AS i jeśli to nastąpi to za conajmniej miesiąc, dwa kiedy też wyłoni się PRZEMYŚLANY kandydat na to stanowisko. ... żeby nie było że za pół roku znowu będziemy zwalniać tego kogo będziemy zatrudniać w przyszłym tygodniu.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 18.09.2020 o godz. 22:07.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Też jestem wk., że sprawy z Alonem nie dało się dopiąć, ale tutaj chodziło o zdrowie zawodnika. Tym tokiem rozumowania możemy pisać, że Hebert uratował obronę i z nim w nagrode podpisali :/
Trzeba dogadać się po ludzku, a nie wyciągać metody k.ewskie rodem z sraczkowii (vide gol ) i zachowań śmieciarskich zaczerpniętych od pajaca probierza czy drugiej mendy ojżyśkiego leszka, którego miejsce jest co najwyżej w kielcach. Won z takimi padlinami TPFUUU
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 21.09.2020 o godz. 12:00.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() wyjasnie ci posta (merkurego) którego nie zrozumiałeś skowronek jest chujowy, utrzymanie zrobil wylacznie dzieki turgemanowi , a w nagrode skowronek dostal przedluzenie kontraktu , chociaz wg merkurego na to nie zasluzyl , bo przyfarcilo mu sie z dobra forma turgemana a ty tu wyjezdzasz o jakichs okolicznosciach nieprzedluzania umowy turgemana przypominam wzmiankowany post: ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Ile meczów bez porazki mielismy za Skowronka ? Nie pomyslalbym, ze mozna pieprzyc o bramkach Turgemana w kontekscie uratowania ligi, skoro przeciez mial kontuzje i: Zagłębie Lubin 0-1 Wisła Kraków Wisła Kraków 2-0 Korona Kielce Wisła Kraków 2-2 Wisła Płock Cracovia 0-2 Wisła Kraków Wisła Kraków 1-1 Lech Poznań Piast Gliwice 4-0 Wisła Kraków Wisła Kraków 1-3 Legia Warszawa Wisła Kraków 3-2 Raków Częstochowa W żadnym z wyzej wymieionych kolejno meczach Turgeman nie grał, durna pało, więc bardziej mi pasowało podpisanie "w nagrode" kontrkatu z Turgemanem. Poza tym utrzymanie wywalczyła drużyna a nie sam Alon, stąd pomyslalem, ze kolejny tuman twego pokroju pisze herezje z płaczem, a nie wie dlaczego Alona nie ma z nami - tyle.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 21.09.2020 o godz. 21:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Jeśli obaj żartujecie i macie do tego dystans, to ten tekst jest super zabawny.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Artur, nie produkuj się, zrobię konferencję za Ciebie:
"Mieliśmy plan na to spotkanie. Płock był dobrze rozpracowany przez nasz sztab. Niestety, chwila dekoncentracji i musieliśmy gonić wynik. Tak w piłce bywa. Ważne jest, że widzę progres i zaangażowanie na treningu. Musimy przeanalizować to spotkanie i w męskich słowach powiedzieć sobie, co mogliśmy zrobić lepiej." A za tydzień w....... w Zabrzu i "kopiuj-wklej". |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Pytanie podstawowe jest inne. Dlaczego przez ostatnie x lat, nowy trener w Wiśle ma na początku wyniki, jest jakiś progres, a później nagle jest odwrót o 180 stopnie i zero formy, zero zaangażowania w grę przez dlugie miesiące? O co tu chodzi?
Mi się wydaje, że jakby za duża presja jest na tych piłkarzach, za mała kasa, za małe mają umiejetności mentalne żeby wytrzymać w takim klubie, który jest marką i w którym się wymaga wyników. Nie jest to tłumaczenie piłkarzy i trenerów, jest to chęć zrozumienia z mojej strony co tu się odpierdala. Po prostu to nie czasy walczaków i kozaków w Wiśle, gdzie każdy coś umiał i miał charakter, tylko czasy takich przeciętnych kopaczy, którzy nawet w ten mimo, że słabej Wiśle, która dziś jest niczym w porównaniu do Wisły z roku chociażby 2010, nie wytrzymują presji, nie mają polotu w grze, za dużo myślą boją się, nie mają jaj żeby udźwignąć odpowiedzialność gry w tak znanym klubie. CHwilę wychodzi, chwilę jest dobrze, a później przy małym potknięciu każdy się spina i zaczyna grać jak junior, i to trwa miesiącami, nie potrafią przestać się bać, nie myśleć o tym, że są za słabi i to widac poźniej na boisku. Inaczej tego nie potrafię pojąć i wytłumaczyć. Można zmieniac trenera itd., moim zdaniem i tak to nic nie da jeśli moje zalożenie jest słuszne. Tu bardziej jakiś psycholog by się przydał, ewentualnie trener, który mentalnie umie dotrzeć do piłkarzy - nie oszukujmy się, nasza liga to tylko mental, sportowo wystarczy się spiać i można wygrac z każdym asem w tej lidze - ewentualnie (na co nas nie stać) lepsi piłkarze, z charakterem. Nie wiem, paradoksalnie jak był kryzys i Wisła miała upaść to wyszło to na dobre sportowo. Przestali wtedy wszyscy mysleć, że Wisła to marka, że walka o puchary, o mistrza, że kiedyś takie wyniki były, skupili się n grze i na tym żeby nie spaść i wtedy to wypaliło. Także dla mnie to wszystko to jest kwestia glowy. Przecież nawet widać, że oni na tym boisku to jak dzieci grają, umiejętnści mają na pewno większe, niż to co pokazują. Ale jak się czlowiek boi, stresuje, to się wszystko sypie.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 18.09.2020 o godz. 21:34.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Co gorsza - nasza kadra (dość stara i międzynarodowa), transfery (starzy i przepłaceni), bezsensowne przedłużenia kontraktów (Wasilewski, Klemenz i Boguski), trener (bez stylu i sukcesów, nawet w niższych ligach) czy prezes (zerowe doświadczenie) nie wskazują na to, by cokolwiek miało się poprawić. Przypominam wszystkim, że ryba psuje się od głowy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Nie mogę znaleźć artykułu o podaniu się przez Skowronka do dymisji po dzisiejszym spotkaniu. Podrzuci ktoś link ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Wymysł zamianę Moskal za Skowronka -> pol roku pozniej zastanawiaj się dlaczego to nie wyszło i dlaczego Wisła gra dramatycznie. Jak się niektórym marzy Moskal to może jeszcze Smuda ? Ten przynajmniej coś osiągnął ...
Przestańmy robić sobie jaja. Kuba się musi zdecydować. Albo chce w tym klubie trenera i chce o coś grać albo będzie zatrudnianie kolejnych trenerskich omnibusow. Uścisnąć dłoń Panu Arturowi, podziękować za wkład w utrzymanie i pożegnać. I to jeszcze.. dziś. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Chętnie już szukam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie ma żadnego argumentu na obrone AS-a
Zadnego Nie funkcjonuje nic ani ofensywa ani defensywa ani sfg ani pressing, nic Nie ma walki agresji determinacji Żaden zawodnika się nie rozwija, żaden nie wygląda na będącego w formie Popełniamy te same błędy w obronie, nie kreujemy żadnych sytuacji ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
W moim przypadku ten jeden mecz zaważył na zmianie optyki.
Trener jest konfliktowy, nie umie przygotować drużyny, notuje bardzo słabe wyniki, a drużyna gra bardzo złą piłkę (w zasadzie nie gra). Wisła jest tak przeciętną drużyną, że będzie grała w kratkę fatalnie i trochę lepiej, notując odpowiednie do tego wyniki. Pod wodzą Skowronka gra jednak poniżej tego niskiego potencjału: porażki i okazjonalne remisy, a z każdym meczem coraz gorzej to wygląda na boisku. Jak tak dalej pójdzie zacznie nam się robić ciepło. Wymieniany tu Kazek Moskal nie jest niemożliwy (chociaż jest ryzykowny, patrząc na sposób gry i wyniki), bo ma sentyment do klubu i może chcieć pomóc, a klub do niego nie, więc zawsze łatwiej byłoby go po sezonie zastąpić sami wiecie kim ![]() Aczkolwiek ja bym wolał jakiegoś strażaka, który to wszystko uporządkuje, a nie będzie notował piękne porażki. W Skorżę nie wierzę, bo różnie z nim bywa, nie stać nas, za bardzo chce się rządzić i popadłby w konflikt ze swoim kapitanem-pracodawcą. Z Nawałką pewnie podobnie.
Ostatnio edytowane przez czaro : 18.09.2020 o godz. 23:24.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
I jeszcze Sadlok i jego stale fragmenty...
O co tu chodzi? Zaden trener nie ma jaj, zeby powiedziec: "Macku, zostaw te pilke."? Mam nadzieje, ze Skowronek juz nie jest treneren. Po dzisiejszym meczu juz nic go nie broni.
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 18.09.2020 o godz. 21:55.
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jak po strzeleniu bramki dostajesz rozkaz wracamy i bronimy to jak się masz nie bać. Jak słyszysz je jesteś warty góra 12 miejsca to jak się masz nie bać? Jak się leseriadę tłumaczy wysokością budżetu to czego się spodziewać.
A winny nie jest duch święty tylko TRENER Stolarczyk zaczał dostawac w pałę jak brakło Sobola. Bo Sobol potrafi uskrzydlić wmówić że potrafią. Ten koleś co nam walną trzecią nigdy wcześniej nie strzelił w lidze bramki, i zabiera się do strzału nożycami, obrońca. I trafia. Da się? Da się tylko trzeba próbować wierzyć w siebie i być bezczelnym. A u nas? Yav miał patelnie na lewej nodze to 6 razy poprawia. Sadlok przy rogu zamiast patrzeć gdzie jest piłka to się przepycha z napastnikiem, a jak ma kontrująca piłkę na 16 metrze to przyjmuje. Dramat. Od przerwy na wirusa jesteśmy coraz słabsi. Potrzebny jest TRENER Ja bym chciał Kazka Moskala. Dużej kasy nie weźmie, a może przywróci wiarę w siebie. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Pamiętam jeszcze jak za Moskala graliśmy z Liege. To była fajna drużyna. Może spróbowałby w podobny sposób Wisłę ułożyć.
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Moim zdaniem za dużo jest w Wiśle lizania się po jajcach. Potrzeba kogoś świeżego, kto przewietrzy szatnie i spojrzy nowym okiem na naszą kadrę oraz umiejętności zawodników. Najlepiej ktoś z zagranicy.
Ostatnio edytowane przez WHITE*STAR : 18.09.2020 o godz. 22:04.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Dwa remisy w obu meczach ugrane w dziesiątkę. Zwolnili go na 6 miejscu w lidze, zatrudnili pajaca Probierza i skończyliśmy na 12.
Z Kazkiem zawsze prowadziliśmy grę, problem był ze skutecznością ale wybijanie na pałę nie istniało. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|

|
||||||