The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.09.2019, 15:47
regan napisał(a):Wyświetl post
Wszystkim tym co piszą, że gramy jakoś super. Szczerze wedlug mnie gorzej było tylko za Wdowca jesli chodzi o gre ale wtedy wiadomo co było determinantą slabej gry
Naucz się czytać. Napisałem SUPER MECZ, a nie super gramy, a to jest różnica. Były emocje, ładne bramki, ładne akcje, były babole, anulowany karny itd. Mi się mecz jako widowisko podobał, pierwsza bramka Brożka, po klepce również. ale zaznaczyłem, że daleki jest od tego by napisać, że "wciąga ligę nosem" bo tak nie jest. Ligę wciągał Melikson i Carlitos jak grał u nas.

Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 02.09.2019, 18:17
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Naucz się czytać. Napisałem SUPER MECZ, a nie super gramy, a to jest różnica. Były emocje, ładne bramki, ładne akcje, były babole, anulowany karny itd. Mi się mecz jako widowisko podobał, pierwsza bramka Brożka, po klepce również. ale zaznaczyłem, że daleki jest od tego by napisać, że "wciąga ligę nosem" bo tak nie jest. Ligę wciągał Melikson i Carlitos jak grał u nas.
Ja nie pisze o Tobie bo czytam też komwntarze na innych portalach i dziwie się takiej podniecie z byle czego

Wehrmacht napisał(a):Wyświetl post
Doczytałem do tego fragmentu i faktycznie na reszte szkoda czasu. Ze Śląskiem to mecz powinniśmy CO NAJMNIEJ zremisować, na luzaku z rekami w kieszeniach. A normalnie to powinnismy go wygrac. Niestety w składzie był Drzazga, a z drugiej strony udał sie komuś strzał życia 1 na 100 prób. Pisać, ze przegraliśmy ze Slaskiem, praktycznie bez sytuacji, to naprawde zahacza juz o kompletny defetyzm lub zwykłe pier*dolenie dla pier*dolenia.
Ze Slaskiem mielismy 2 dobre sytuacje... faktycznie jak gra sie u siebie z tak denną drużyną jak Slask to dużo... Ja powiem, że Powinniśmy wygrać ale mamy zbyt przecietnych pilkarzy, żeby wygrywać takie mecze.

Po drugie, właśnie o tym pisze... mamy w skladzie Drzazge Maka Niepsuja Janickiego Buchala. Żaden z nich nie ma techniki niektórzy nie mają kordynacji, jeden to jeździec bez głowy... nie nadają się po prostu do Wisły. Na szczęście pozbyliśmy się Bałaniuka ale dalej nie mamy obrony i napastnika.
Poza tym gre dalej opieramy na Boguskim i Brożku. Długo na tym nie pociągniemy
Ostatnio edytowane przez regan : 02.09.2019 o godz. 18:27.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
guardian_angel
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 02.09.2019, 19:27
regan napisał(a):Wyświetl post
Poza tym gre dalej opieramy na Boguskim i Brożku. Długo na tym nie pociągniemy
No nie wierzę, a ja głupi zawsze się boję o nogi Vukana, Bashy, Klemenza czy Kuby, dzięki za uświadomienie, że to Boguski jest naszym najlepszym i najważniejszym graczem A o Brożku - to nie jest napastnik, który mija 10 chłopa po rajdzie od swojego pola karnego i strzela bramkę, ktoś te akcje mu jednak wypracowuje.

FraMat napisał(a):Wyświetl post
Niestety, regan ma dużo racji, chociaż przesadza...
Obejrzałem sobie dziś mecz na spokojnie.
Pozytywy:
- gramy piłką do przodu,
- staramy się rozgrywać od tyłu,
- nie nastawiamy się na obronę Częstochowy, zeby razić rywali kontrami jak na przykład Jaga
- wbrew temu, co pisze regan, długich dziad raczej brak, a pojawiają się wtedy, gdy jest okazja przyśpieszyć grę, bo rywal jest źle ustawiony,
- dobre ustawienie całej drużyny w fazie gry ofensywnej,
- gramy szybko, klepką
- w ataku dużo rzeczy się zazębia, potrafimy szybko przesuwać się do przodu w ataku pozycyjnym
No i naprawdę niektórzy nie potrafią dostrzec, że czegoś takiego nie było od czasu holenderskiej katastrofy? (kojarzę dwie trochę bardziej pozytywne chwile w tym smutnym jak ....a okresie - gdy trochę ciągnął nas Wolski niezłą grą no i niedawno Carlitos z Imazem). To za mało, żeby w obecnej sytuacji nie być optymistą?
Ostatnio edytowane przez guardian_angel : 02.09.2019 o godz. 19:34.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów